Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Kakšna so okna za plastična okna

May 20
No comments yet

Lastnosti toplotne izolacije in zaščite pred hrupom kovinskih oken so odvisne od kakovosti dvojnega stekla, vstavljene v okvir. Mnogi kupci napačno mislijo, da so operativni podatki okna PVC določeni izključno s parametri profila okvira, zato ne posvečajo pozornosti stekleni enoti. In zavzema več kot 80% celotne površine okna in vpliva ne samo na zmogljivost prenosa svetlobe strukture, ampak tudi na raven toplotne zaščite in zvočne izolacije v hiši.

Trg predstavlja vrsto oken z dvojno zasteklitvijo, ki se razlikujejo glede debeline in vrste stekla, števila očal, debeline. Izbrati pravo okno, morate vedeti, kaj so okna za plastična okna, o tem, kaj parametri za iskanje obvezen in ki so drugotnega pomena, katere lastnosti so zelo koristne, in ki niso nič drugega kot reklamo "čipov".

Vrste izolacijskih steklenih enot, ki se uporabljajo v plastičnih kovancih

Vrste oken z dvojno zasteklitvijo po številu kamer

Strukturno je dvojno zastekleno okno sestavljeno iz dveh ali treh vzporednih listov stekla, nameščenih na določeni razdalji drug od drugega. Listi so zlepljeni na posebno konstrukcijo - distančni okvir iz kovine ali plastike določene širine.

Izvaja več funkcij:

 • pridruži steklu v enem dizajnu;
 • določi njihovo vzporednost;
 • zapečati notranjo votlino (komoro);
 • okrepi okna z dvojno zasteklitvijo;
 • omogoča odstranjevanje odvečne vlage iz fotoaparata.

V skladu z GOST 24866-2014 v Rusiji proizvajajo dve vrsti oken z dvojno zasteklitvijo - enokomorski (SPO) in dvokomponentni (SPD). Eno-komora je sestavljena iz dveh listov stekla in enega distančnika, dvokomponentnega - iz treh listov stekla in dveh okvirjev. Enako GOST zagotavlja druge modele, sestavljene iz štirih ali petih listov stekla. Toda takšna dvojna zasteklitev postajajo bolj pogosta po posebnem naročilu in predstavljajo majhen odstotek celotne proizvodnje oken.

Steklo za dvojno zastekljena okna se uporablja le najvišji razred M1, tako imenovano float steklo. Proizvaja ga zelo zanimiva tehnologija, izumljena v Združenem kraljestvu v 50. letih prejšnjega stoletja. Sestoji iz dejstva, da staljeno steklo (mešanica peska, dolomita, soda in apna, Ttaljenje≥ 1000 0C) vlijemo v kopel določene oblike na plast staljenega kositra (Tfuzija.= 232 0C). Taljenje kositra ima vse lastnosti tekočine, katere glavni je v tem primeru tvorba povsem ravne vodoravne površine. Visoka gostota kovine izključuje pojav valov in kilij iz gibanja zraka.

Na kovinsko ogledalo se izlije steklo, ki se po površini razprostira s plastjo določene debeline in ohladi na temperaturo popolne kristalizacije. Na listi pridobljenega stekla je izjemna natančnost parametrov, visoka transparentnost in odsotnost napak, ki se najpogosteje pojavijo z neenakomernim hlajenjem.

Nekaj ​​floatnega stekla se uporablja takoj po hlajenju, nekatere so pogasile - ponovno ogrevane na visoko temperaturo, pod tališčem in nenadnim hlajenjem. Posledično se notranja struktura materiala spremeni, postane močnejša in varnejša. Ko se uniči, se ne razbije v drobovje, temveč v pravokotne dele, ki na kakršenkoli drug način ne morejo rezati ali poškodovati osebe. Nekatera dvojna zastekljena okna so zgrajena na osnovi kaljenega stekla.

Enokomorirana dvojna zastekljena okna

Najbolj pogosta okna z dvojno zasteklitvijo. Uporablja se v skoraj vseh tehničnih oknih za pisarne, proizvodne prostore, prodajalne na drobno, restavracije, kavarne, skladišča. Pomemben del PVC oken v hišah in apartmajih je opremljen tudi z enokomornim steklom z dvojno zasteklitvijo.

Glavne prednosti:

 • lahka;
 • zadostna raven toplotne izolacije;
 • visoko prepustnost svetlobe;
 • nizka cena.

Debelina stekla z dvojno zasteklitvijo je od 24 do 54 mm, debelina stekla (standardna) pa 4 mm. Del oken z dvojno zasteklitvijo je lahko izdelan iz stekla večje debeline, vendar celotna širina embalaže ne presega dovoljenega območja.

Zelo udobno je uporabljati enokomorna dvojna zasteklitev z uporabo energetsko varčnih očal. Ena od glavnih prednosti je enostavnost gradnje, značilnosti toplotne zaščite pa se znatno povečajo.

Enotna steklena enota

Dvojno zastekljena okna

Ta zasnova je vključena tudi v glavne vrste oken z dvojno zasteklitvijo za plastična okna. V zadnjem času je s tovrstno zasteklitvijo izdelano ogromno oken za stanovanjski sektor. Skupna širina embalaže ne presega dimenzije enokomorne - 18 - 54 mm. Trije listi stekla debeline 4 mm zasedajo 12 mm stekla z dvojno zasteklitvijo, preostanek pa je v zračnih komorah. Seveda imajo najširša izolacijska stekla največjo toplotno izolacijo.

Stopnja izolacija dvojno steklo bistveno večja kot v enodomni, vendar pa se še vedno lahko poveča s pomočjo distančnikov različnih širin - zvočni valovi v tem primeru je aktivno ugasne kot posledica asinhronih očala vibracij.

Dvojno zastekljena okna

Trodelna dvojna zastekljena okna

Uporabljajo se nekoliko manj pogosto kot dvokomorni in veliko manj pogosto kot enokomorni.

Za to je več razlogov:

 • velika masa loput, ki zahteva uporabo bolj trpežnega in zato dragega pribora;
 • neznatno povečanje lastnosti zvoka;
 • zmanjšana zmogljivost prenosa svetlobe;
 • zmanjšanje debeline zračnih komor;
 • povečanje vrednosti.

Trodelna okna (4 listi stekla, 3 oddaljena okvira) so utemeljena samo, če se okna uporabljajo v zelo mrzlem podnebju z večjo širino okvirja. V navadnih oknih, poleg pospeške obrabe zank in zmanjšanja intenzitete naravne svetlobe, ni opaziti nobenega učinka. Enake omejitve veljajo za okna s štirimi komorami, ki se lahko štejejo za posebne konstrukcije za posebne delovne pogoje.

Enota za trojno steklo

Razlika izolacijskih steklenih enot glede na plin, ki se uporablja za polnjenje komore

Glavne lastnosti enote dvojne zasteklitve - toplotne prepustnosti in zvočne izolacije - so v veliki meri odvisne od plina, ki se črpa v komore. Prehod svetlobe od tega praktično ni odvisen - glavno vlogo ima značilnost samega stekla.

V navadnih steklenih dvojnih steklenih ploščah je stopnja suhega zraka črpana, ima dovolj nizko toplotno prevodnost, visoka prozornost in kemična sestava se ne razlikuje od atmosferske. V dražjih oken z dvojno zasteklitvijo se uporabljajo argon, kripton ali ksenon - inertni plini, ki so popolnoma neškodljivi za ljudi. Ne skrbite, da bodo plini v primeru poškodb plasti tesnjenja prodirali v prostor. Tudi če se to zgodi, ne predstavljajo nobene nevarnosti.

Za ceno takšnih oken z dvojno zasteklitvijo je nekoliko drugačna, ni odvisna toliko od potrošniških lastnosti kot pri stroških plina. Najcenejši je argon, najdražji je ksenon. Glavne lastnosti inertnih plinov se uporabljajo pri oken z dvojno zasteklitvijo, ki so opremljena z energijsko varčnimi očali (i ali K). Toda tudi pri običajnih očalih se nekateri kazalniki izboljšujejo, čeprav spremembe niso tako dramatične.

Uporabne lastnosti inertnih plinov:

 • zmanjšanje koeficienta toplotne prevodnosti;
 • zmanjšanje tveganja kondenzacije;
 • zaščita notranjega i-razprševanja pred oksidacijo.

Ampak z očitnimi plusi, okna z dvojno zasteklitvijo, napolnjena z inertnimi plini, niso brez pomanjkljivosti. Najpomembnejše je, da je treba plin črpati pod tlakom nad atmosferskim tlakom. To zahteva povečano trdnost tesnilne plasti vzdolž roba steklene enote. Visoka penetracijska sposobnost inertnega plina določa njeno uhajanje skozi najmanjše pomanjkljivosti zbijanja. Tudi v najboljših oken z dvojno zasteklitvijo se letno ohladi do 3% plina.

Povprečno obdobje učinkovite uporabe energetsko varčnega okna, napolnjenega z inertnim plinom, je 10 let, po izteku tega obdobja pa je treba stekleno enoto napolniti s plinom. To je posledica nekaterih neprijetnosti in nepotrebnih stroškov.

Poleg tega obstaja še en dejavnik tveganja - inertni plini so brez vonja in barve, zato je zelo težko ugotoviti, kaj točno je prečrtano v vaše okno. Če kupite drago okno od zaupanja vrednega proizvajalca, potem ste lahko prepričani, da je komora inertni plin. Toda v drugih primerih ni 100% zaupanja.

Polnjenje Gostota,
kg / m³
Toplotna prevodnost,
W / (m * k)
Dinamična viskoznost, kg / (m * s) Toplotna zmogljivost,
J / (kg * k)
Zrak, pri temperaturi +100C 1,232 2.496 1,761 1.008
Argon (Ar) pri temperaturi +100C 1,699 1.684 2.164 0,519
Krypton (Kr), pri temperaturi +100C 6,360 1.275 1.459 0,614

Kakšna so okna z dvojno zasteklitvijo za funkcionalni namen

Glavne vrste oken z dvojno zasteklitvijo za plastična okna so standardno float steklo in zrak kot polnilo. Praksa uporabe dvojnih stekel kaže, da je to najbolj praktična možnost za operativne lastnosti in cene. Kvalitativno izdelana enojna ali dvojno zastekljena okna v celoti izpolnjujejo vse zahteve, ki jih postavimo na plastična okna in v razmerah zmerne srednje širine podnebja nič boljše in jih ni mogoče zanositi.

Standardna dvojna zastekljena okna

Toda napredek je neizprosno - proizvajalci PVC oken nenehno delajo na izboljšanju modelov. Včasih so razlike med navadnim oknom z dvojno zasteklitvijo in izboljšano jasno samo strokovnjakom. Nekatere novosti se na prvi pogled zdijo popolnoma odvečne, vendar so s podrobnejšim pogledom prednosti precej resnične in bistveno izboljšajo funkcionalnost kovinsko-plastičnih struktur (oken in vrat).

Večfunkcijska dvojna zastekljena okna

Prva in ena najpogostejših izboljšav zadeva steklo kot glavni element steklene enote. V večnamenskih steklenih dvojnih steklih na navadnem steklu se izvaja odlaganje srebrovih ali kromovih molekul. Praktično neviden pri navadni razsvetljavi, ne prenaša dolgoživega sevanja (infrardeči spekter), ki preprečuje pregrevanje prostora v vročini z neposredno sončno svetlobo. Poleg tega so v hladni dobi takšna okna z dvojno zasteklitvijo prispevala k ohranjanju toplote, saj se nanos prevleke odraža v notranjosti prostora toploto, ki prihaja iz grelcev.

Obenem celoten vidni spekter prehaja skozi steklo brez zamud in omejitev - prenosna zmogljivost steklene enote se ne razlikuje od običajnega stekla. Sputtering se izvaja samo na steklu, ki je v notranjosti, v primeru enokomorne embalaže - na notranji ravnini. Je zelo stabilen in je namenjen za dolgotrajno uporabo, praktično njegova trajnost se ne razlikuje od življenjske dobe celotne strukture oken.

Takšna konstrukcija oken z dvojno zasteklitvijo omogoča prihranek do 30% toplote v hiši več kot redno okno z dvojno zasteklitvijo, kar se odraža v zmanjšanju pretoka nosilcev toplote. Posebno ugodna so dvojna stekla v hišah z avtonomnim ogrevalnim sistemom. Tudi večnamensko dvojno zastekleno okno ima okrepljeno izolacijo hrupa. Učinek lahkega ogledala zmanjšuje možnost gledanja prostora s strani ulice, zadržanje pomembnega dela ultravijolične energije pa preprečuje pregrevanje notranjih rastlin.

Večfunkcionalna stekla z dvojno zasteklitvijo pozimi

Večfunkcionalna dvojna stekla poleti

Samočistilna dvojna zastekljena okna

Zelo praktičen in priročen izum. Steklo na zunanji strani je prekrito s posebno prozorno snovjo z najnižjo možno stopnjo oprijema na večino gospodinjskih in tehničnih onesnaževal. Tudi premaz lahko razgradi vse snovi, ki se držijo stekla pod vplivom ultravijolične snovi. Oblikovane izdelke lahko zlahka operejo z dežjem ali pod tušem pod vplivom vetra. Pritrjena voda na takšnih očalih ne pušča proč in madežev.

Če dolgo časa ni dežja, se lahko steklo preprosto vlije z vodo iz cevi iz vrtne črpalke ali vodne mase. Zelo priročno so takšna okna v oknih visokih stavb, steklenih fasad, prodajnih oken, praktično jih je namestiti v koči ali hišo v fiksnih vratih širokih oken. Samočistilna steklena enota ima enako prosojnost kot običajna. V enem kompletu lahko kombiniramo samo-čiščenje stekla z varčevanjem ali utrjevanjem, kar povečuje vsestranskost izolacijskega stekla.

Samočistilna dvojna zastekljena okna

Zvočno izolirane izolacijske enote

Udobje v hiši je odvisno od več parametrov, med katerimi je ena glavnih tišina. Morda za hiše ali domove ni tako dejansko, toda za apartmaje (trgovine, restavracije, pisarne), ki gledajo na prometne ulice ali avtoceste, je nujna izolacija zvoka.

Zasnova zvočno izolacijskega stekla se nekoliko razlikuje od običajnih. Tukaj se uporablja debelejše steklo, do 6 mm. Zunanje steklo je navadno tripleksno steklo. Praviloma se za okna, izolirana s hrupom, uporabljajo trikotne izolacijske steklene enote, napolnjene z argonom ali kriptonom. Ti plini imajo nižjo zvočno prevodnost kot zrak zaradi večje gostote, ki določa bolj oprijemljivo odpornost na širjenje zvočnih valov.

Pogosto so izolirana stekla z dvojno zasteklitvijo izdelana s kamerami različnih širin - to zmanjšuje tveganje resonančnih nihanj in ojačanje določenih frekvenc zvokov, namesto da bi jih oslabile. Tudi razlika več milimetrov lahko znatno poveča raven zvočne izolacije.

Zelo pomembno je kakovost sestavljanja komponent:

 • steklo;
 • okviri razdalje;
 • dodatki;
 • pečati.

Skupna raven zmanjšanja zunanjega hrupa v takšnih oknih z dvojno zasteklitvijo je zelo realna, da se zmanjša za 25-30 dB. Tudi v soseski avtoceste s šestimi pasovi, raven hrupa v prostoru ne bo večja od 55 dB, kar ustreza ravni mirnega pogovora ali pisarniškega hrupa pisarne. Ista okna, ki gledajo na običajno mestno ulico, bodo zmanjšale nivo hrupa, ki je komajda slišno 30 dB.

Zvočna izolacijska stekla z dvojno zasteklitvijo stanejo malo več kot običajno, vendar so upravičeni povečani stroški za 25-30% - udobje v hiši je bolj pomembno kot denar. Poleg tega bodo zvočno izolirani paketi vzeli malo - na zasedenih in hrupnih ulicah, eno ali dve okni pridejo v veljavo.

Zvočno izolirana dvojna zastekljena okna

Zrcalno izolacijsko steklo

Dvojno zastekljena okna z zrcalnim premazom so primerna ne le v pritličju - pogosto zrcalna očala popolnoma spremenijo zunanjost hiše in pretvorijo povsem običajno neurejeno zgradbo v mojstrovino arhitekture.

Poleg visokih zaščitnih lastnosti (od ultravijoličnega in neproblematičnega izgleda) imajo tudi večjo moč. Najboljši kovinski film ima visoko odpornost na naključne mehanske vplive in se absolutno ne boji abrazivov - srebra ali zlate kovine se razprši na notranjih površinah in ne vpliva na zunanje okolje.

Toda pri nameščanju dvojne zasteklitve je treba upoštevati več dejavnikov:

 • pomembnost pri oblikovanju stavbe;
 • ohranjanje relativne "motnosti" samo v dnevnem času;
 • višji stroški.

Ko v hiši vklopite notranjo osvetlitev, se vse, kar se dogaja v sobi, jasno vidi na ulici, pa tudi pri uporabi običajnih očal. Na zavese in žaluzije lahko prihranite samo v pisarnah ali trgovinah.

Zrcalno izolacijsko steklo

Barvna dvojna zastekljena okna

Okrasna stekla z barvnim steklom se običajno uporabljajo kot del dekoracije fasade. Toda ob nespornih oblikovalskih zmožnostih ne izgubljajo in ne uporabljajo čisto. Barvne očala odlično zaščitijo hišo pred odvečnim ultravijoličnim žarkom, ne dovolite pogleda sobe z ulice, hkrati pa preskočite dovolj dnevne svetlobe. Tudi s pomočjo barvnega stekla lahko ustvarite originalno notranjo osvetlitev, ki daje določeno barvo.

V večini primerov je barva okna namenjena posebnim filmom, pritrjenim na steklo z laminiranjem. Toda v celotni prostornini je mogoče izpolniti tudi barvna očala, v sestavi katerih se med proizvodnjo proizvajajo različne spojine, ki spreminjajo barvo brez izgube osnovnih lastnosti - moč, odpornost proti toploti, kemična inertnost.

Prva različica oken z dvojno zasteklitvijo je bolj pogosta - sorazmerno nizki stroški omogočajo izdelavo poslikanih oken industrijsko v vseh velikostih. Barvno steklo, pobarvane v precej redki matriki, lahko takšne izolacijske steklene enote naročite individualno samo pri več proizvajalcih.

Poleg privlačnega videza je tudi barvno steklo povečalo moč. Laminirni film preprečuje razpoke stekla v primeru nenamernih udarcev in ni trijše ali trpežnejše. Toda pri naročilu barvnih oken z dvojno zasteklitvijo se ne bi smeli odnašati z barvno nasičenostjo - precej lahka senca, ne pa preveč zmanjša prosojnost.

Poseben primer barvnih oken z dvojno zasteklitvijo je zatemnjen (zatemnjen) z lepljenjem posebnih filmov. Takšna okna so v sodobnem notranjosti zelo primerna, vendar imajo poleg dekorativnosti odlične lastnosti. Še posebej na jugu, na jugovzhodni strani stavbe ali v vročem podnebnem pasu. V slednjem primeru na prvem mestu niso lastnosti toplotne izolacije, temveč tudi možnost okna, da zaščiti prostor od neposredne sončne svetlobe in visoke temperature zunanjega zraka.

Barvna dvojna zastekljena okna

Dvojno zastekljena okna s pametnim steklom

Modri ​​v sodobnem svetu se beseda SMART uporablja za samoregulacijske sisteme, ki na določen način reagirajo na spremembe v zunanjih razmerah. V zvezi z okni - kompleksno izolacijsko steklo, ki spreminja raven prozornosti in toplotno prevodnost, odvisno od zunanjih pogojev. Med očali je nameščen kompleksen vmesni sloj, ki ga poganja zunanji tokovni vir, ki se odziva na spremembe v intenzivnosti osvetlitve in temperature.

Kompleksnost sistema določa precej visoke stroške takih oken. Najpogosteje se uporabljajo v sistemih "pametne hiše", za katere je značilna zapletenost in visoki stroški glavnih komponent in komponent. Če v taki hiši stroški za pametno okno znašajo 2 - 3% skupnih stroškov opreme, potem bodo v navadnem stanovanju ali koči presegli 20 ali celo 30 odstotkov stroškov gradnje.

Primer spreminjanja prosojnosti pametnega stekla:

steklopaket tako pameten steklom off

steklopaket tako pameten steklom

Energijsko varčna dvojna stekla s k-steklom

Bistvo teh dvojnih zastekljenih oken je, da se na redno float steklo razprši tanka plast kovinskih oksidov, predvsem srebra. Odraža valove elektromagnetnega sevanja.

V praksi se to odraža v povečanju toplotne odbojnosti, usmerjene na stran z višjo temperaturo. To prispeva k pomanjkanju toplote poleti, v sobi, ki je zaščiteno s takšnimi okni, in zmanj ševanje toplotnih izgub v zimskem času. Debelina brizganja v 0,4-0,6 mikronov sploh ne zmanjša prozornosti okna, temveč močno povečuje mehansko. K-očala se razlikujejo po primerjavi preprostosti tehnologije in ne dodajajo preveč na stroške celotne strukture. Če obstaja izbira med k in i-steklom, se mora na K-različici zagotovo ustaviti. Poleg nižjih stroškov ti okna ne bodo prinesli presenečenj med celotno življenjsko dobo.

Dvojna zasteklitev s steklom K

Dvojno zastekljena okna z i-steklom

Tehnologija izdelave očal za takšne pakete je veliko bolj zapletena od "K". Sputtering se izvaja v vakuumu in zagotavlja neke vrste "sendvič" brizganje, izmenično oksidne in kovinske plasti (oksidni kovinski oksid). V tem primeru debelina kovinskega sloja (najpogosteje srebra) ni večja od 10-15 nm (10-9m).

Celo tanka plast kovine zmanjša toplotno prevodnost paketa za 90%, ne da bi pri tem spremenila prepustnost svetlobe. Toda brizganje je zelo občutljivo na zunanje vplive, zato se proizvaja izključno na notranjih površinah očal. Pri primerjalnih stroških s paketi K, i-variante omogočajo prihranek 20% več energije za ogrevanje. Poleg tega so tudi za 20 do 40% lažji, kar omogoča montažo enokomornih, i-paketov vseh velikosti v stene z zelo veliko nosilnostjo in v velikih prostorskih konstrukcijah - okna, fasade, panorame.

Dvojno zastekljena okna z večjo močjo

Glavna zahteva za okna z dvojno zasteklitvijo, ki so nameščena v okna v spodnjih nadstropjih ali v proizvodnih prostorih, je moč. Seveda je skoraj nemogoče zaščititi steklo pred lomom, vendar iz navadnih udarcev in obremenitve z vetrom ni težko zaščititi okna. Za te namene steklene embalaže uporabljajo: tripleks, kaljeno ali okrepljeno steklo. Imajo dovolj visoko trdnost, preglednost in primerno ceno.

1. Triplex je večplastna konstrukcija floatnega stekla in polimerne folije, lepljene skupaj s prozornim lepilom. Če je poškodovan, se list ne razkosne v drobce, kosi stekla ostanejo prilepljeni na film in ne predstavljajo nevarnosti za druge.

2. Kaljeno steklo se segreje na določeno temperaturo (nad tališčem) in nenadnem hlajenju v zraku ali tehničnih oljih. Posledično se njegova moč močno poveča in spremembe fizikalnih lastnosti - moč se poveča za 3 do 5-krat, upor proti upogibu pa ni manjši od 2-krat. Pri zlomu nastanejo majhni kosi paralelepipedalne oblike, ki ne morejo poškodovati osebe.

3. Okrepitev se opravi z lepljenjem polimerne mreže na steklo ali med montažo v steklo med proizvodnjo. Včasih se ne uporablja polimer, temveč konstrukcija jeklene mreže. Ta stekla se razlikuje precej izvirnega videza in rahlo zmanjšane prosojnosti, vendar njegova trdnost ni slabša od kovine.

Raznolikost dekor oken z dvojno zasteklitvijo

Večina izolacijskih steklenih enot je običajna ravnina brez prekomerne dekoracije. Lahko pa se uporabljajo tudi druge različice, na primer steklo z biči - dekorativni kovinski profili, nameščeni znotraj steklene enote. Širina profila je v razponu od 8 do 26 mm. Barva pokrovov je srebro, zlato, bronasta. Imajo precej dekorativni videz, vendar se v zadnjem času praktično ne uporabljajo.

Zahteve

Poleg anket se uporabljajo lažni pribor - dekorativni elementi različnih konfiguracij, ki so pritrjeni na steklo. Na trdnost in tesnost oken z dvojno zasteklitvijo nimata nobenega učinka, vendar vam omogočajo, da prilagodite vsako okno značilnostim zunanjosti stavbe.

Lažna podloga

nakladki 2m

Obstaja veliko možnosti za proizvodnjo izolacijskih steklenih enot. Če obstaja izbira, potem naj bi pritegnila profesionalne graditelje - okna se ne kupijo vsako leto in veliko jih je vredno. Na njihovo kakovost je odvisno udobje stanovanj in zdravo vzdušje v hiši.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − = 59