Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Kako izbrati prava plastična okna – podrobna navodila

May 20
No comments yet

Plastična okna Zdaj bo nihče presenečeni, da so nameščeni praktično povsod - od trgovin in pisarn do luksuznih apartmajev in tri-nadstropne dvorce. Toda njihova kakovost je povsem drugačna. Če je na začetku svoje "biografije" plastičnih oken so eksotične dizajn, ki izgleda spominja na degradiranih različico proizvodnje lesa, kot pravijo "lopate", ampak kakovost je praktično enaka njih, nato pa po ceni, ki so očitno v premium segmentu. Toda v procesu razvoja tehnologij so postali popolnoma konkurenčen izdelek, ki ima številne edinstvene lastnosti.

Sodobna okna so PVC profil - high-tech produkt, poceni, kakovostno, enostaven za uporabo in, kar je najpomembneje, vzdrževati. Če zamenjava krilom in stekla v lesenem oknu je zapleten in drag postopek (ki je proizvajalci oken in vrat iz naravnih materialov, pogosto ne upravičujejo napihne ceno), bo vrstni red polje plastične je dostopna za vsak proračun.

Da bi zagotovili kakovost in visoke potrošniške lastnosti plastičnih oken, morate preprosto prebrati svoje značilnosti v članku, ki ga ponujate, in jih primerjajte z lesenimi strukturami. Besedilo je daleč od oglaševalske narave - le objektivne informacije. Izbira prednostnih nalog je za bralca. Tukaj boste izvedeli, kako izbrati plastična okna, in zakaj so nekateri modeli boljši od drugih.

Kako izbrati plastična okna pravilno

Naprava PVC okna

Naprava iz plastičnega okna

1. Okensko polico.
2. Profil okvirja oken.
3. Zasteklitvena noga s pečatom.
4. Zavesa.

5. Profil okna okna.
6. Dvojno zastekljena okna.
7. Zasteklitvena noga s pečatom.

8. Okenski kompaktor.
9. Nizka plima.
10. Elementi okovja.

Nato bomo podrobneje pregledali vsak element okna.

Katere so tehnične značilnosti profila PVC, ki jih je treba upoštevati

Izraz "profil" za plastična okna in vrata pomeni material, iz katerega nastajajo okviri in krila. Za vertikalne in vodoravne elemente v PVC oknih se uporablja kompleksna konstrukcija kovine (aluminij ali jeklo) in polivinil klorida. V prerezu predstavlja več vzdolžnih votlin, ločenih z neprepustnimi stenami. Takšne votline se imenujejo komore, več jih je, bolj teoretično okna postanejo toplejša in močnejša.

PVC profilna naprava za okno

1. Tesnilna masa.
2. Okrepitev v obliki črke U.

3. Zasteklitvena noga s pečatom.
4. Kamere s profilom.

5. Tesnilna masa.
6. Kvadratna ojačitev.

Profili oken so izdelani v skladu z EN 12608 SR (Evropa) in GOST 30673-99 (Rusija). Po glavnih kazalnikih so skoraj enaki. Glavni parametri so debelina sten zunanjega obrisa in notranjih pregrad. Za te kazalnike je profil razdeljen na tri vrste - "A", "B" in "C".

profil a

Profil A.
Debelina zunanjih sten je 2,8 mm, notranja - od 2,5 mm. Najboljši profil za stanovanjske stavbe.

profil b

Profil B.
Zunanje stene od 2,5 in notranje od 2,0 mm. Primeren za vgradnjo v ogrevanih in neogrevanih prostorih. Manj odporen proti mehanskim stresom.

profil c

Profil C.
Tako imenovani objektni objekt. Praviloma debelina sten ni normirana, temveč manjša kot pri profilih A in B. Takšne konstrukcije so nameščene v neogrevanih prostorih. Praviloma - vrata se ne odpirajo, dizajn oken je monolit.

Kovinski pasovi so skriti znotraj profila in služijo kot ojačevalec moči. Včasih so okna podobnega oblikovanja imenovana kovinsko-plastika, kar je bolj kot samo plastika ali PVC. Funkcija kovinskih vložkov je zelo pomembna za prezreti.

Polivinilklorid za okna ni naključno izbran. Ta sintetični material je drugačen:

 • visoka vremenska obstojnost;
 • nizek koeficient toplotne prevodnosti;
 • nizki proizvodni stroški;
 • ekološka združljivost;
 • odlična oprijemljivost na večino vrst barv in lakov;
 • Dolgoživost (najmanj 50 let ohranjanja osnovnih lastnosti);
 • šibka prevodnost zvočnih nihanj.

V primerjavi z lesom in aluminijem, ki se tradicionalno uporablja za okenske konstrukcije, je PVC bolj primeren in iz estetskih razlogov. Iz tega ni težko zbrati ne le pravokotnih konstrukcij, ampak skoraj vse geometrijske konfiguracije.

Kako določiti kakovost profila

Prva stvar, ki jo morate upoštevati pri nakupu oken, je videz plastike. Če okno ni laminirano z dekorativnim filmom pod drevesom, bo vrsta materiala veliko povedala. Visokokakovosten polivinilklorid je monolitni material, popolnoma gladek, enakomeren v barvi. Če na njem obstajajo madežev ali, še huje, majhna ali velika zrna so ponaredki, ki jih v nobenem primeru ne bi smeli kupiti.

Popolnoma slaba okna na trgu niso več tam - podjetja, ki ponujajo okna lastne proizvodnje, so zelo številna in samo enodnevna podjetja si lahko privoščijo delo s poceni materiali. Pred naročilom oken morate čim bolje ugotoviti ugled podjetja, si oglejte njegove izdelke itd. Najbolje je kupiti izdelke velikih proizvajalcev - v proizvodnji oken je veliko kakovostne opreme. Nakup dragih avtomobilov za številna mala podjetja in trgovine ne morejo privoščiti, zato so njihovi izdelki nekoliko slabši.

Profili okvirja se nekoliko razlikujejo. Obstajajo ločene strukture za nosilne stojala, letake, prečke). V vsakem primeru se profili istega proizvajalca uporabljajo za eno okno, ki se v tovarni razrežejo glede na zahtevano dolžino in se sestavijo v eno strukturo. Priključek elementov je izdelan s posebnim varilnim ali mehanskim strojnim materialom.

PVC, ki se uporablja za izdelavo profilov, ima številne lastnosti, ki se nenehno borijo proti proizvajalcem:

1. Zadostno linearno širjenje, ki doseže več milimetrov na meter dolžine. Da bi nadomestili ta pojav, je treba pustiti posebne vrzeli, uporabiti ojačitev in pravilno izračunati število pritrdilnih elementov. Ta lastnost PVC profila omejuje največje dimenzije okenskih struktur.

2. Nizek koeficient elastičnosti, ampak tudi v tovarnah se izravnava z uporabo kovinskih vložkov in pravilnim izračunom debeline notranjih sten, ki so rebra togosti.

3. Nezadostna temperaturna stabilnost in odpornost na ultravijolično sevanje. S tem pomanjkanjem so se proizvajalci borili tudi z uvedbo posebnih modifikatorjev in stabilizatorjev v sestavo PVC, ki ohranjajo barvo in strukturo materiala. V kakovostnih oknih taki dodatki služijo ne manj kot celotna struktura. V večini primerov so popolnoma neškodljivi za ljudi. Ampak, če okvir odda oster vonj, ki ne izgine več dolgo - ne kupite tega okna. V njej so namesto neškodljivega cinka in kalcija uporabili svinec ali kadmij ali celo bolj nevarne kemikalije.

Vloga zračnih komor v PVC oknih

Zaprta vzdolžna zračna komora v okenski okvirji igra dvojno vlogo. To je učinkovita toplotna izolacija in okrepitev konstrukcije. Zunanje celice poleg tega služijo za izpust kondenzata, ki je nastal v notranjosti votline, zaradi razlike v temperaturi v prostoru in na ulici. Povezani so z atmosfero v spodnjem delu in kapljice vode se preprosto odcepi v ulico. Na splošno raven toplotne izolacije praktično ni prisotnost takšnih odprtin.

Prav tako ne pokvarijo videza okna - praviloma so luknje popolnoma nevidne ali pokrite z dekorativnimi čepi. Če takšnih tehnoloških lukenj na sprednji strani okna ni mogoče najti, potem pred vami ni zelo kakovostnega oblikovanja, ki bo bistveno manj od določenega časa.

Odvodne luknje

Toplotne izolacijske lastnosti okna so odvisne od števila komor. Za hladno zasteklitev balkonov, loggijev in tehničnih prostorov morajo biti vsaj trije, najmanj pa za okna bivalnih prostorov, pisarne, poslovne prostore, bolnišnice in šole.

PVC profil s tremi komorami
PVC profil s 3 kamerami.

PVC profil s 5 komorami
PVC profil s 5 kamerami.

Več kot 5 kamere je mogoče najti v kakovosti izdelkov znanih blagovnih znamk, pa 7 celic - jasno presežek. Študije so pokazale, da precejšen porast mase, toplotna prevodnost začne povečevati - je na prvem mestu ni volumen zračni sloj in toplotne lastnosti sten predelne stene, ki se toplota bolje od zraka.

Na trgu so se pred kratkim pojavila okna PVC, katerih votline se ne napolnijo z zrakom, ampak so napolnjene s penastimi toplotnimi izolatorji - npr. Iz polistirenske pene ali s steklenimi vlakni. Tudi s sorazmerno majhnim številom komore so njihove značilnosti toplotne izolacije znatno višje kot pri zračnih komorah. Toda njihova cena je višja.

PVC profil napolnjen s polistirenom

Kaj vpliva na širino profila

Pravilna izbira plastičnih oken mora temeljiti na celoviti analizi njihovih parametrov. Ena od glavnih je širina profila, v strokovnem jeziku - globina namestitve. Na standardnih oknih je 50 - 80 mm. Če širina okvirja težko doseže 60 mm, potem komore v njem niso več kot tri, na globini 70 mm pa so štiri ali celo pet.

Globina montaže

Poleg lastnih toplotno zaščitnih lastnosti, ti okvirji nam omogočajo vzpostaviti bolj trdne opremo, dvojno steklo in debele opisuje dodatno izolacijo in zvočno izolacijo. Toda širina profila ni nujno pokazatelj števila kamer - ima profile z manj votlin, vendar s širino 8 ali celo 9 cm Za splošne toplotno izolacijske lastnosti so boljše kot ozko Multi -. Igra vlogo tu ni število kamer in njihovo velikost in zaloge zrak v njih. Zaključimo lahko, - večjo globino vgradnje, okno boljšo izolacijo in druge značilnosti.

Na trgu lahko najdete okna s trapeznim delom sprednjega dela okvirja, tako imenovane "nizozemske" ali "danske". Globina montaže je več kot 100 mm in pogosto ne zahtevajo namestitve zunanjih nagibov, kar popolnoma blokira odprtino. Takšna okna so bolj učinkovita kot običajna pravokotna okna, vendar so tudi dražja od njih.

Spletna stran za namestitev sedežev za dvojna stekla

Eden najpomembnejših delov okna iz kovine in plastike je steklena enota. Iz njegove kakovosti je odvisna tako prepustnost okna in njegova toplotna lastnost - ena od glavnih značilnosti, zaradi česar so izbrana plastična okna.

Kateri paket je nameščen na oknu, je v veliki meri odvisen od sedeža na okvirju, še posebej iz ene značilnosti - globine paketa. V dobrih oknih mora biti zunanje steklo najmanj 15 mm od sprednje strani okvirja, ki ga prekrivajo rebate profila. Za globino vgradnje okvirja v 50 -70 mm sedež izolacijskega stekla zagotavlja to razdaljo ne manj kot 18 mm. Pri tem parametru se pri nakupu malo pozornosti nameni, pri čemer se osredotoča na število komor in širino okvirja, vendar je za toplotno zaščito zelo pomembno - manjša je globina pristanka, hitreje se zamrzne in stekleno steklo.

Zložljiva razdalja

Ali je debelina profila PVC profila tako pomembna?

Pri odločanju o tem, kaj je bolje izbrati plastična okna, morate paziti na debelino zunanjih sten in predelnih sten. Če je zunanja stena tanjša od 2,5 mm, notranja stena pa 2 mm, so takšna okna primerna le za neogrevano garažo, skladišče ali delavnico. V stanovanjski stavbi iz njih je malo pomena, v smislu zaščite pred mrazom. Poleg teh profilov lahko zberete sorazmerno majhen dizajn velikosti - z izjemo lastne nizke trdnosti, stene vam ne omogočajo, da popravite močno strojno opremo.

Stabilnost geometrijskih oblik, ohranjanje kotov, celotna trdnost konstrukcije je v veliki meri odvisna od debeline predelnih sten znotraj okvirja. Preverjanje skakalcev je težko, ostane le upanje za verodostojnost podatkov, navedenih v potnem listu za izdelek. To je še eno dejstvo v prid izbiri oken pri velikih proizvajalcih - tam je postopek v redu in nihče se ne bo ukvarjal s ponarejanjem izdelkov, tveganju razvajanja ugleda in pridobivanjem milijonov izgub.

Okrepitev vložka PVC profila

Sam polivinilklorid, celo modificiran s kemičnimi dodatki, ni mehansko preveč močan material, poleg tega je nagnjen k toplotni deformaciji. Toda v kombinaciji s kovinskimi vložki se njegova stabilnost in odpornost na mehanske vplive povečata za red velikosti. Za kovine je bolj zanesljivo za pritrditev in vsa dodatna oprema, ki je v sodobnem oknu veliko.

Okrepitveni element okna je P-profiliran ali kvadratni profil, ki se vstavi v največjo komoro, ki se nahaja v sredini. Debelina pločevine, iz katere je oblikovan profil, je v območju 1,5-2 mm. Izdelana je iz pocinkane jekla in je zelo odporna proti koroziji. Ojačevalnik je nameščen skoraj v vseh konstrukcijah, čeprav ga ni mogoče uporabiti za specifikacije z dolžino okvirja manj kot 0,8 m.

Ko kupite okno, zlasti laminirano, potem morate vedeti o prisotnosti profila brez neuspeha. Če ne obstaja, se bo okvir deformiral pri segrevanju sončnih žarkov ali v hladnem vremenu. Za uničenje dvojnega zasteklenega okna ali okna ne bo prišlo, vendar se bo neizogibno pojavila kršitev tesnjenja in težave z zapiranjem.

Okrepljeni profil

PVC profil in negativne temperature

Ena od pomembnih lastnosti kovinskih oken je odpornost proti zmrzovanju. To je zmožnost ohranjanja celovitosti vseh elementov in toplotnih lastnosti pri določeni temperaturi. Za rusko podnebje je potrebno izbrati okna, ki jih označuje indeks "M", odporne proti zmrzovanju. Vse svoje značilnosti ohranjajo do -20 0C.

V potnem listu proizvoda je treba navesti vse parametre profila, vključno z odpornostjo na nizke temperature ali enostavno stopnjo delovanja. Če je napisano, da profil spada v običajen ali odporen proti zmrzali, potem lahko kupite brez strahu, je zasnovan za negativne temperature.

Dekorativne značilnosti profilov

Značilna bela barva okna iz kovine in plastike postaja vse manj priljubljena. Zamenja jo raznolikost barv, ki posnemajo dragocene vrste lesa ali preprosto monokromatsko na lestvici RAL ali druge barve ventilatorjev vodilnih proizvajalcev barve. Dekoracija profila nekoliko poveča stroške dokončane montaže - razlika lahko doseže 15-20%.

Okrašeno in belo okno se razlikuje za številne mehanske kazalce. Laminiran okvir, še posebej v temnih tonih, bolj ogreva sonce. To zahteva obvezno okrepitev profila, ne glede na velikost strukture.

Površina profila je obarvana na različne načine - z akrilnim premazom, s pršenjem, z laminiranjem pod pritiskom. Pri dražjih modelih se uporabljajo kovinski ali leseni blazinici, trdno pritrjeni na zunanji ali notranji strani okvirja. Kar zadeva dekoracijo in obliko profila - običajne ploščate okvirje postopoma zamenjujejo zaokroženi ali bolj zapleteni tereni.

Dekoracija PVC profila

Kdo izdeluje kakovostne profile

Osnovne profile, iz katerih so sestavljene okenske konstrukcije, proizvaja več desetine tovarn v Evropi, Rusiji in državah SND. Kako pravilno izberemo plastična okna, lahko prikaže samo eno ime proizvajalca. Ampak kot končni izdelek veliko odvisno od določenega sestavnega dela okna in njegove namestitve. Izkušnje kažejo, da se dragi profili kakovosti praviloma uporabljajo odgovorni izvajalci, ki proizvajajo odlična okna.

Če imate profil znane družbe, na primer Rehau, KBE, Salamander, Mont Blanc, Veka itd., Potem obstaja velika verjetnost, da bo okno visoko kakovostno. In če je zasnova izdelana iz profila neznane rastline, potem ni vredno upati na ničesar dostojnega. Vendar se ne morete zanesti le na proizvajalca profila - okno je kompleksna oblika, katere operativne lastnosti so odvisne od interakcije vseh elementov - dodatkov, dvojnih stekel, tesnila. Šele po preučitvi vseh komponent v kompleksu, lahko odločite o določenem oknu.

Izbor PVC okenskega tesnila

Tesnjenje je ena od glavnih lastnosti plastičnih oken. To se doseže z uporabo posebnih tesnilnih elementov, ki se prilegajo obodu letakov in preprečujejo penetracijo vlage in mraza z ulice in izhajanje toplote s strani hiše. Poleg teh funkcij je pečat tudi dober izolator hrupa, ki ni slabši od stopnje zmanjšanja intenzivnosti zvoka najboljših oken z dvojno zasteklitvijo.

Pečat mora biti:

 • najbolj elastičen;
 • močna;
 • Ne izgubite svojih lastnosti pri nizkih in visokih temperaturah (-20 ... + 55 0C);
 • ne oddajajo vonjav in strupenih hlapov;
 • Ne spreminjajte barv sčasoma.

Prej ali slej, vendar delajo v napetem načinu, se izteče tesnilna masa, ki lahko vzdrži mehanske in toplotne in kemične vplive. Zelo enostavno je zamenjati tudi neodvisno, če izberete ustrezno tesnilo iz vseh izdelkov, ki jih ponujajo proizvajalci.

Obstaja več osnovnih sprememb tjulnjev, ki se v nekaterih lastnostih razlikujejo in seveda v ceni.

Najpogostejši so:

Termoplastični (TPE).

tpe uplotnitel

Termopolimer (EPDM).

epdm uplotnitel

Rubber.

rezinovui uplotnitel

Silikon.

silikonovui uplotnitel

Razmislimo jih podrobneje.

Pečat TPE

Tesnila iz elastične termoplastike (TPE) - ena izmed najpogostejših zaradi možnosti uporabe na avtomatskih montažnih linijah. Zelo je primeren za varjenje, enostavno spreminja svojo obliko, ko ga stisnejo lopute, precej trdno napolni območje spojev in tesni okno pod normalnimi pogoji delovanja.

Toda v nekoliko ekstremnejših okoliščinah, na primer v hudi zmrzali ali vročini, pa tudi pri neposredni izpostavljenosti sončni svetlobi (UV), lahko propade. Postane krhko v hladnem in mehčanje v vročini, zelo hitro postane neuporabna, če se okno krilo aktivno uporablja. Ampak s trajno zaprtimi vrati (ali trajno ajar, v načinu mikro prezračevanja, na primer), bo trajalo dolgo časa.

V primeru neuspeha se tak pečat zamenja preprosto, ne da bi se zatekli k pozivu popravnikov. TRE-tesnila se prodajajo v trgovinah, na spletnih straneh ali na trgu. Cena poceni. Pomembno je, da opazite škodo v času, tako da popravila ne pridejo v hladnem obdobju, ko odpiranje okna ni preveč priročno.

Silikon

Najbolj odporen na vse pečate. Ni odporen na abrazijo, je nezamenljiv do zmrzali in toplote, je dovolj odporen na kemične komponente mestnega zraka in detergentov. Toda njegova cena presega TRE in je precej težko kupiti, razen če se naroči pri podjetju, ki prodaja in namesti okna in vrata iz kovine.

EPDM tesnilna masa

Tesnjenje iz etilen-propilenskega kavčuka je tudi precej odporen material, ki je poleg tega cenejši kot silikon. To je mogoče najti na okencih srednje in višje cene ali kupiti neodvisno. Res je, da ga ni enostavno zamenjati, bolje je poklicati mojstra.

Rubber

Kar zadeva njihovo učinkovitost, gumijasta tesnila niso slabša od silikona in etil propilena, vendar po ceni, ki je veliko bolj dostopna. Resnična mehka guma ni preveč trajna in sčasoma razpokana od zmrzali in toplote, izgubi svojo tesnjenje. Ampak zamenjava je tako enostavna kot tesnila TPE, zato z njimi ne bo nobenih težav.

Kako podaljšati življenjsko dobo pečatov.

Tesnilo iz katerega koli materiala lahko traja več let ali se lahko obrablja v eni sezoni. Vse je odvisno od stopnje storitve. Celo tako navidezno plitvo območje okna zahteva nekaj skrbi. Vsebuje periodično (dvakrat letno, spomladi in jeseni) čiščenje in mazanje s silikonskim oljem. Če tega ni, ga uspešno zamenjamo z rednim glicerinom.

Tudi na onesnaženih tleh ni priporočljivo uporabljati organskih ali sintetičnih topil. Bolje je, da se opere s toplo vodo z nevtralnimi detergenti za gospodinjstvo, dobro posušite in namažite. Seveda silikonsko olje in glicerin nista zdravilo, ampak lahko podaljšata življenjsko dobo pečatov že več let.

Kaj morate vedeti o izolacijskem steklu

Priporočila strokovnjaka, kako izbrati plastično okno, bodo vsekakor zadeva okna z dvojno zasteklitvijo kot enega najpomembnejših delov. Kot okvir je steklena enota odgovorna za raven toplotne izolacije in zaščite pred hrupom, poleg tega pa je stopnja prenosa svetlobe odvisna od kakovosti stekla, kar je glavna naloga okna.

Zasnova oken z dvojno zasteklitvijo in namen sestavnih delov

Steklena enota, kot okenska struktura, se je pojavila že davno, pred skoraj 90 leti. Postala je dostojna zamenjava za dvojna okna, poenostavitev njihove ureditve in ohranitev osnovnih lastnosti. Njihovo tehnično bistvo je preprosto - dve stekleni plošči, med katerimi je izolacijsko tesnilo, ki jih drži na določeni razdalji drug od drugega. Zračna votlina, ki je nastala med njimi, ustvarja določeno oviro za toplotno uhajanje iz notranjosti in prodiranje hladu z zunanje strani. Hkrati je preglednost takega sistema zelo visoka, celo višja kot pri tradicionalnem dvojnem oknu.

Izolacijsko steklo

1. Daljinski okvirji.
2. Steklo.

3. Zračni sloj.
4. Granulat, ki absorbira vlago.

5. Tesnilo za primarno vezje.
6. Tesnilo drugega vezja.

Tak dvojno zastekljena enota se imenuje enodomna, saj je zračna votlina le ena. Če namestite drugo steklo na istem distančniku (distančni okvir), boste dobili dvojno zastekljeno enoto. Tudi toplotna prevodnost se bo zmanjšala za polovico, izolacija hrupa pa se bo povečala, vendar se zmogljivost prenosa svetlobe zmanjša za kar nekaj odstotkov. Pri izbiri enote z dvojno zasteklitvijo je treba upoštevati, da je njena teža 30% večja od enomodne, seveda višje in cenejše.

steklopaket

Konci izolacijskega stekla so zapečateni, notranji zrak je suh in steklo ne prepreči nobene temperature znotraj in zunaj. V sodobnih steklenih dvojnih steklih se namesto zraka včasih črpajo inertni plini, najpogosteje argon. Njegova toplotna prevodnost je nekoliko nižja od zraka, vendar so stroški višji. Ali je ta korak upravičen glede varčevanja z energijo - razprava še vedno poteka. Toda glede na ceno - proizvajalci nedvomno zmagajo.

1. Mere izolacijskega stekla.

Široka porazdelitev plastičnih oken z dvojno zasteklitvijo je povzročila potrebo po poenotenju in standardizaciji. Trenutno se proizvajajo vrečke debeline 24, 26 in 32 mm. Profili različnih proizvajalcev imajo različne sedeže, zato morate v skladu s tem parametrom izbrati dvojno zastekleno okno.

Glede na značilnosti stekla, kot material z določeno togostjo, se prostorske strukture, kot so izolirne steklene enote, razlikujejo v določenih omejitvah velikosti. Lahko so vsaj 300 mm na eni strani in razmerje stranic 5: 1. Največja površina zasteklitve ne sme presegati 3 m2 v enokomornem paketu s steklom 4 mm in 4,2 m debelo2 s debelino stekla 5 mm.

Paket lahko izberete tako, da označite - SPO - enokomorni in SPD - dvokomponentni. Nekateri proizvajalci ponujajo tri in štiri komore za vrečo, vendar so pretežki in dragi, medtem ko zmanjšanje toplotne prevodnosti ni preveč opazno. Obstajajo še drugi načini za zmanjšanje izgub energije brez povečanja števila kamer.

2. Izbira stekla.

Kako izbrati pravo plastično okno za hišo, s poudarkom samo na steklu, vedo samo strokovnjaki. Za kupca so vsi na istem obrazu. Toda vedeti je treba o razliki v tehničnih značilnostih, ker paketi uporabljajo popolnoma različne modifikacije stekla:

 • pregleden;
 • toniran;
 • samočiščenje;
 • z brizganjem;
 • udarno;
 • ogledalo;
 • zamrznjen.

Večina jih je ustvarjenih na podlagi kakovostnega float stekla z debelino od 3 do 6 mm. Včasih lahko najdete pakete z 8 mm steklo ali celo 10 in 12 milimetrov. Vendar so to okna narejena za naročanje ali za posebne arhitekturne projekte. Debelo steklo je mogoče najti na vratih z dvojnimi stekli ali prozornimi stenami. Na oknih je dovolj 4-5 mm, to steklo ima prosojnost do 90% in sprejemljivo raven toplotne in zvočne izolacije z zadostno močjo.

Za referenco: float stekla - liste, proizvedenih s postopkom litja steklene taline (taljenje T okoli 1000 0C) na površini raztaljene kovine, ki ima tališče pod to mejo (TIN 231 0C). Ko se steklo ohladi in popolnoma kristalizira, kositer še vedno ostane tekoč. V takih razmerah se plošča določene debeline oblikuje z izjemno ravno ravno površino.

3. Zakaj potrebujete okvir razdalje?

Steklena enota mora imeti natančne geometrijske dimenzije, ob obodu in debelini. To dosežete tako, da namestite kovinsko tesnilo med listi.

Okvirji so izdelani iz aluminija, manj pogosto galvanski ali iz nerjavečega jekla in plastike. Kovin ustvarja hladne mostove vzdolž oboda embalaže, kar nekoliko poslabša lastnosti zgradbe. Iz nerjavečega jekla je nižja toplotna prevodnost kot aluminij in pocinkanje, zato je okvir iz njega boljši in dražji.

Kovinski distančni okvir

Da bi zmanjšali toplotne izgube, so razvili oddaljene okvirje iz steklenih vlaken ali edinstvene sendvič konstrukcije iz aluminijevih zlitin in polimerov. Ampak najdemo jih manj pogosto kot celovito.

Plastični distančnik

Vloga okvirja ni omejena na nastavitev razdalje. Še vedno opravljajo funkcije absorberja vlage. Za to so njihovi vodoravni deli perforirani s smerjo vstavljanja znotraj okvirja. Tam je v votlino okvirja nameščen poseben vpojnik, ki aktivno absorbira vlago iz komore in preprečuje zamrzovanje in zamrzovanje oken pozimi. Prisotnost takega sušilnika je obvezna, brez nje pa se bo nujno pojavila kondenzacija.

Te reagente industrijsko proizvajajo več kemičnih podjetij, od katerih so najbolj znani in priljubljeni CECA, Grace Davison, Degussa. Včasih je še vedno znana po vsem silikagelu, vendar je tehnično že dolgo zastarela in kaže najslabše rezultate.

Okvirji so izdelani v več standardnih velikostih, ki so v območju od 6 do 24 mm. Najpogosteje se vstavijo 10-15 mm. Okviri natančno meri dimenzije - kadar debelino manj kot 6mm mogoče steklo deformacija, ko tlak znotraj komore, ki je posledica ohlajanja in v komorah 24 mm širša Konvektivne tokovi pojavljajo znatno zmanjšujejo varčne toplotne lastnosti.

4. Kot zaprto steklo.

Robovi izolacijskega stekla se neprekinjeno zapirajo - če je komora priključena na ozračje, se njegova toplotna prevodnost močno poveča in preglednost se poslabša. Poleg tega zamrznjena tesnilna masa deluje kot zunanji trden okvir, ki povečuje celotno trdnost izolacijskega stekla.

Tesnjenje izvajajo dve spojini hkrati. Notranja, butilna tesnilna masa se nanaša med neperforiranimi platišči distančnega okvirja in stekla. Ne zamrzne in ščiti kamere pred prodiranjem plinov in vlage z zunanje strani. Izkrivljanje temperature ni nevarno za njega - steklo in okvir v ozkih mejah lahko zdrsnejo na drugo površino brez oblikovanja razpok in praznin.

Drugi sloj, zunanji, je utrjevalni polimer, silikon ali epoksidne smole, ki imajo dovolj elastičnosti, da preprečijo poškodovanje integritete embalaže pri temperaturni ekspanziji.

Zaprta dvojna zastekljena okna

Operativne značilnosti izolacijskega stekla

Za razliko od običajnega okenskega stekla je okno z dvojno zasteklitvijo značilno zapletenost zasnove in razširjen seznam funkcij. Tako kot vsak kompleksen tehnični izdelek ima veliko značilnosti, med katerimi so resnično pomembne, in obstajajo sekundarne, ki jih pri izbiri ne bi smeli upoštevati.

Glavne značilnosti so le nekatere:

 • toplotna prevodnost;
 • zvočno izolacijo;
 • moč.

Vodijo le z njimi, je mogoče izbrati dvojno zastekleno okno za katero koli podnebno cono, konstruktivno vrsto hiše in celo usmeritev oken na straneh sveta. Odvisno od njih so izbrani zasnovi okna, število zavihkov in druge funkcije, ki vplivajo na uporabnost okna.

1. Toplotna prevodnost.

Ena najpomembnejših značilnosti. Območje okvirja na vseh konturah je veliko manjše od površine za zasteklitev. Najkvalitetnejši pet-šest dimenzionalni profil izgubi vse prednosti, če je zgrajen v stekleni enoti z nizko stopnjo. Za energetsko učinkovitost zasteklitev ne sme biti manjša od profila ali celo presegati. To je težko doseči glede na velikost oken z dvojno zasteklitvijo, toda v času od začetka delovanja kovinsko-plastičnih oken v tej smeri je bil storjen velik korak naprej.

Stalno spremljanje oken in vrat, ki so že več let delovale, so proizvajalcem omogočili razvoj novih metod in pristopov k proizvodnji izolacijskega stekla, pa tudi profilov.

Glavne usmeritve, ki so bile izvedene na način povečanja učinkovitosti oken, so le tri:

 • povečanje števila kamer;
 • premaz kovinskega oksida na steklu, ki varčuje z energijo;
 • polnjenje komorij z inertnimi plini.

Rast števila kamer ima naravno omejitev - teža. Z zmanjšanjem toplotne prevodnosti v višini 35% v primerjavi z eno celico je dvo-komora toliko težja. Še večje teže je mogoče dodati, v tem primeru pa bo treba uporabiti močnejšo strojno opremo, ki bo zahtevala okrepitev ojačevalnih elementov. Posledično bo okno postalo neznosno s tem, da ne bo veliko povečanje varčevanja z energijo.

Če upoštevate stroške tega okna, bodo vsi prihranki zaradi znižanja stroškov nosilcev toplote šli k nakupu okna. Uporabljena je tudi druga možnost - povečanje velikosti kamere samega, namesto 14 mm razdalje med očali, predlagamo 16 ali več. V dvokomornem paketu se uporabljajo tudi okvirji širine do 18 mm. Toda tudi tu je fizična meja - debelina stekla z dvojno zasteklitvijo se ne more povečevati neskončno.

Več odlični rezultati glede na drug način - brizganje na steklo zelo tanke kovinske folije, ki odraža del toplotno sevanje nazaj v prostor. Še bolj učinkovito je kot povečanje števila kamer in razširitev oddaljenih okvirov. Pri uporabi nanešeno plast kositra, tako imenovani K-plašč, zmanjšanje izgub v isti embalaži doseže 25%, in z dvemi komora večja od 30%, kadar se uporablja skupaj z vbrizgavanjem inertnih plinov v komori.

Druga vrsta brizganja je i-premaz, ki nastane z redko zemeljskimi kovinami. Če na steklu ali okvirju vidite oznako E-low (nizkoenergetska ali mehka), ste lahko prepričani, da je okno resnično varčevanje z energijo. To steklo, za razliko od K-stekla, je nameščeno samo s strani prostora, obračanje filma proti kameri.

To se naredi za zaščito pred mehanskimi poškodbami. Če se K-brizganje praktično ne boji zunanjih vplivov, je "mehka" prevleka precej občutljiva. Ampak varčevanje z energijo učinek je bolj opazen - več kot 30% v enem paketu, in v prostoru za injiciranje v kripton, argon ali ksenon, in doseže 40%. In vse to se zgodi brez povečanja mase listov, samo zaradi inovativnih tehnologij.

Okna z dvojno zasteklitvijo, toplotno izolirana

2. Zvočna izolacija.

Zvočne izolacijske lastnosti dvojnega stekla so povezani s toplotno izolacijo. V obeh primerih, ko se razdalja med očali v paketu povečuje, se njegove lastnosti izboljšajo. Na primer s povečanjem širine razdalje za samo 2 mm se koeficient zvočne izolacije spremeni v izboljšanje za približno 10%. Če uporabljate dvokomorni paket, bo prostor v primerjavi z enokomponentnim paketom postal tih za približno 45%.

Dober učinek je zagotovljen tako, da komoro napolnite z inertnim plinom. Če se namesto zraka vbrizga argon, se bodo zvočne izolacije izboljšale za 8-10%. Pogosto, da bi povečali zvočno izolacijo na steklu, so specialni akustični filmi zlepljeni ali zlepljeni kozarec tipa tripleks. Stane več, vendar je učinek njihove uporabe opaznejši.

Zvočno izolacijsko steklo, ki absorbira zvok

3. Varnost.

Steklo - material je precej nevaren, v primeru uničenja tvori ostre delce, ki lahko povzročijo nevarne poškodbe. Zasteklitev plastičnih oken ima veliko površino in s tem tveganje, da bi steklo razbil več kot običajno steklo v okna starega tipa.

Da bi izboljšali varnost, so razvili številne tehnične metode, ki omogočajo izdelavo dvojno zastekleno okno, če ne celo, veliko varnejše. Prvi na seznamu izboljšanih zasteklitev je kaljeno steklo. Izvaja posebno toplotno obdelavo, ki delno spreminja svojo notranjo strukturo. Podobne metode se uporabljajo za spreminjanje lastnosti jekla in drugih kovin.

Rezultat je povečanje mehanske moči za upogibanje, raztezanje in udarce. Če pa je bil učinek preveč močan in presega končno moč, se steklo razkroži v majhne fragmente, ki praktično nimajo lastnosti rezanja. V industrijskih pogojih je vsak tip stekla, vključno s K-brizganjem, kaljen. Med postopkom gašenja se spreminjajo samo mehanske lastnosti, stopnja prenosa svetlobe, koeficienti toplotno izolativnega in hrupa absorbiranja ostanejo na isti ravni.

Drugi, precej učinkovit način krepitve stekla je laminacija. Steklo je lepilo skupaj s prozorno polimerno folijo in dve stekleni plošči sta povezani s prozornim lepilom. Takšni modeli se uporabljajo v avtomobilski industriji, kjer se uporabljajo pod imenom tripleks. Z močnim učinkom se kosi ne razpadajo, ampak ostanejo prilepljeni na film. Na osnovi tehnologij tripleksa kombinacija različnih vrst stekla in filmov dobi protivlomna stekla z dvojno zasteklitvijo.

Triplex

Drug velik barierne lastnosti so ojačena s steklenimi vlakni, pri čemer so filmi, ki se uporablja namesto posebne kovine ali prozornega polimernega mesh. Takšna očala so najpogosteje uporabljajo na delovnem mestu ali v javnih prostorih, vendar v prvem nadstropju stanovanj, hiš in hiš, so povsem primerno in upravičeno.

4. Kako se zaščititi pred soncem.

Sončna svetloba lahko prinese ne le veselje in zadovoljstvo, ampak tudi povzročajo veliko težav, še posebej, če okna obraz jugu ali jugovzhodu. Ni vedno shranite tudi debele zavese. Toda okna s povečano zaščito pred neposrednimi sončnimi žarki razvil razmeroma dolgo časa in se v veliki meri uporabljajo v praksi.

To so kozarci z odlaganjem z nizko emisijo ali niansiranje s kovinskimi oksidi. Tonirano steklo je odtisnjeno v različnih odtenkih modre, zelene ali druge barve in absorbira do 50% sončne barve. Toda preglednost stekla se zmanjša. Z enakim uspehom lahko uporabite tudi ogledalo, ki ne pušča večje svetlobe od zunaj in vam ne dovoljuje, da pogledate v notranjost sobe. Vendar pa je tudi malo videti od znotraj.

Zelo učinkoviti stekla z i-napraševanje. So popolnoma prozoren, kar omogoča skoraj celotno vidnega spektra, vendar odložitev najbolj grozi UV in toplotno infrardeče sevanje. Poletje v prostorih, zaščitenih s temi očali, ne vroče, pozimi toploto žarkov v prostoru ne more pustiti, zmanjšanje stroškov ogrevanja.

5. Dodatni elementi.

Zastekljena okna je mogoče izboljšati na različne načine, na primer, je določeno v komori med šipami, dekorativni elementi, ki se imenuje shprosov, ki vam omogočajo, da ustvarite zelo dekorativni videz oken.

Interstituci.

mezhstekolnue shtrosu

Beneški.

venecianskie shtrosu

Strukturno.

konstrukcionnue shtrosu

Uporabniki so prepoznali tudi vgrajene žaluzije in žaluzije, ki omogočajo, da okno kadar koli zameglite. Sistem je vgrajen v tovarniško okno in popolnoma brez nadzora. Omejitev njihove uporabe je samo širina kamere (oddaljena vrstica). Biti mora najmanj 20 mm.

Nadzor vgrajenih sistemov se izvaja ročno, s pomočjo palic na okvirju se pogosto uporabljajo magnetni nadzor ali električni motorji. Vsi vgrajeni mehanizmi so zapečateni in glavne lastnosti steklene enote in okna kot celote niso zmanjšane.

Dvojno zastekljena okna s senčili

Vizualni pregled izolacijske steklene enote - kateri elementi potrebujejo pozornost

Pri izbiri oken z dvojno zasteklitvijo obstajajo številni znaki, ki jasno kažejo, ali je kakovosten izdelek pred vami ali obrtna obleka, prikrita kot tovarniški izdelek. Za oblikovanje steklene enote je najtežje - značilnosti proizvodne tehnologije so takšne, da ni mogoče izpolniti vseh zahtev za paket, razen če so na voljo zapletene industrijske opreme.

Najprej je treba pogledati oznake, ki se uporabljajo za vsako stekleno enoto. Označuje datum proizvodnje, logotip proizvajalca in podrobnosti o sestavnih delih. Če ni oznake, bi moralo biti okno z dvojno zasteklitvijo sumljivo. Tudi na steklu ne sme biti nobenih čipov, razpok in drugih okvar v ravninah ali koncih.

Previdno preverite kamere po obodu. Ob distančni palici tekoča tesnilna masa ne sme biti vidna. Če obstajajo proge, okna z dvojno zasteklitvijo očitno niso tovarniško izdelana. Pazite tudi na plast zunanje tesnilne mase. Morala bi biti gladka in gladka. Če pride do razpoke ali razpok, ni nehomogeno, paket je podstandarden.

Oborožite z merilnim trakom, preverite natančnost geometrije. Za to se merijo diagonali. Če je razlika v dolžini več kot 3 mm na okenski strani 1,3 m ali več 4 mm pri strani do 2,3 m, so velikosti steklene enote preveč netočne, da ustrezajo tovarniškim standardom. Prav tako izmerimo debelino vreče, kladiva so že potrebna - odstopanje ne sme presegati 1 mm.

Če uporabljate kvadrat in izmerite premikanje ravnin očal, potem tudi to ne sme biti večje od 1 mm za vsako debelino pakiranja. Za preglednost in prisotnost vode in pare v embalaži lahko preverite to vizualno, samo s pogledom na svetlobo.

Vse ugotovljene napake so očitne sledi zakonske zveze. Kot lahko vidite, so odstopanja precej stroga, zato je mogoče neodvisnost oken dvojnega stekla neodvisno določiti s pomočjo improviziranih sredstev, ne da bi pri tem uporabili storitve strokovnjaka.

Izberite plastični okenski pribor

Če sta profil in okno z dvojno zasteklitvijo odgovorna za toplotno prevodnost, hrupno izolacijo, prosojnost, nato dodatke - za splošno funkcionalnost zasnove. Odvisno je od tega, kako priročno bo uporabljati okno in koliko bo trajalo.

Značilnosti naprave, delovanje in raznolikost dodatne opreme

Govor tukaj gre o kakovosti pribor tovarni, ki ga je enostavno prepoznati, tudi po videzu. Dejstvo, da je oprema za plastična okna - to je ne samo tečaji in ključavnice, in zapleten sistem odpiranja, vpenjalne, oblati, zraka in zaščito pred vdorom od zunaj in nepooblaščeno odpiranje od znotraj.

Velike lopute se lahko odprejo z različnimi koti in vključijo v način mikro prezračevanja le z vrtenjem ene ročice. To vam omogoča, da brez oken, ki zmanjšajo efektivno površino stekla in prekrivajo okno z nepotrebnimi podrobnostmi. Takoj postane jasno, da je sistem za nadzor oken precej zapleten in ga ni težko ponarediti.

Vendar lahko ustvarite kopijo, ki izgleda skoraj enaka kot izvirnik. Kako prepoznati ponaredek? Najprej se morate seznaniti z oblikovalskimi značilnostmi oken opreme.

Posebnost strojne opreme za okna iz kovine je, da obdaja listje v krogu in je varno pritrjena na njem. Najpogostejši - zobati zglob, ki zagotavlja gibanje lista v različnih ravninah. Zgrajen je na modularnem sistemu in vstavljen v poseben strojni utor. Črta in žleb na širini se morajo natančno ujemati. Če obstajajo razlike, potem oprema ne ustreza standardu.

Strojna oprema vključuje:

 • blokirni mehanizem z ročajem;
 • Zgornja skupina zank, povezana s nosilcem škarje;
 • spodnja skupina zank;
 • modul kotnih stikal.

Pribor za plastična okna

Prenos napora med moduli izvajajo kovinski trakovi in ​​glavniki, ki so del modulov ali dostavljeni ločeno. Montaža pripomočkov se praviloma izvaja v tovarni, na objektu se izvajajo le določene vrste prilagoditev.

Fitingi zagotavljajo vsaj tri točke podpore v katerem koli položaju listov. Pri različnih vrstah oken so narejene lastne naprave, ki omogočajo premikanje v določeni ravnini.

Vrtenje - tradicionalna, znana in znana po običajnih lesenih oknih. Zagotavlja vrtenje lista okrog navpične osi. Kot v lesenih strukturah je razdeljen na desno in levo.

Zložen - list se lahko vrti vzdolž vodoravne osi, naslonite se 1800. Poleg tega se lahko krilo odpira navzgor in navzdol, odvisno od mesta namestitve mehanizma. Kot pravilo je še dodatno nameščen omejevalnik kota vrtenja, tako da se listič odpira samo do dovoljenega kota.

Vrtljiva - zložljiva, univerzalno. Zagotavlja tako vrtenje navpične osi kot tudi delno nagibanje od vrha okna vzdolž vodoravne strani, s pritrditvijo na dnu. Prilagodite možnost odpiranja, tako da preprosto zavrtite kontrolni gumb pod določenim kotom. To je najbolj zapletena različica strojne opreme, hkrati pa je tudi najbolj primerna v različnih pogojih.

Vrtljiva plastična okna

Drsna - Zagotavlja premik okvirja v ravnini okna. Uporablja se pogosteje na balkonih in ložah, oknih v vseh stenah. Še težje je poševno drsno, kar vam omogoča, da odprete vrata ali okna na vrhu, jih nagnete in premaknete na stran.

Drsni plastični okenski elementi

Kovinska plastična okna imajo veliko maso letakov, zlasti pri uporabi oken z dvojno zasteklitvijo. Pribor mora prenesti precej resne obremenitve. Standardna oprema je zasnovana za maso od 50 do 130 kg, kar je dovolj za okna v stanovanjskih zgradbah in apartmajih. Modeli za poseben naročilo, za katere je značilna kompleksnost konfiguracije ali velikih dimenzij, so opremljeni z ojačano strojno opremo, z zmožnostjo prenosa krila, težkega do 200 kg.

Najboljša oprema je zasnovana za 50-60 tisoč ciklov z garancijo 10 let. Povprečna, a povsem sprejemljiva v ceni in kvaliteti - za 10.000 ciklov. Pod ciklusom so mišljeni vsa štiri zaporedna dejanja - odpiranje v dveh položajih (navijanje in vrtenje) in zaporedno zapiranje.

Nastavitev okovja se opravi s šestouglastim ključem, vendar pred začetkom, morate preučiti, kaj gibanje vodi do kaj. Če se nikoli niste ukvarjali z nastavitvami oken, bolje pokličite čarovnika.

Dodatna oprema

Kvalitetna profesionalna dodatna oprema se lahko dopolni z ločenimi napravami za:

 • prezračevanje zraka;
 • omejitve;
 • delo mikrolift:
 • korak nagnjenosti lista;
 • zaščita listja pred padcem;
 • zaščita pred napačnim gibanjem;
 • zaustavitev vrtenja;
 • omejitve dostopa otrok.

Vsi deli se naročijo pri merjenju oken in pripravi pogodbe za namestitev oken ali pa so kupljeni in montirani ločeno.

Tečaji so običajno nameščeni v odprtem položaju, prosto dostopni. Toda na trgu so bila tudi okna s skrito namestitvijo zank. Doslej so precej redki in se štejejo za inovativne, vendar njihove zmožnosti omogočajo, da mislijo, da je njihova prihodnost.

Armature s skritimi tečaji

Vsa oprema, vključno s priborom, je narejena iz najboljšega jekla z antikorozijsko zaščito. Nekateri deli, ki ne nosijo visokih obremenitev, so lahko iz drugih zlitin, vendar v nobenem primeru plastike. Samo polnilci ali dekorativni pokrovi so lahko izdelani iz polimerov. Če so okna nameščena v zasebni hiši ali v pritličju, je zaželeno naročiti protivlomni pribor, ki ščiti pred nepooblaščenim odpiranjem lista s strani ulice.

Strojna oprema

Kakovostna oprema proizvaja naslednje proizvajalce - Winkhaus, Roto, Siegenia-AUBI, G-U (Gretsch-Unitas), Maco. Odlikuje jih visoka odpornost na mehanske obremenitve (obremenitev čim pol ton), posebne igrišča naprave vključene v okvir v različnih smereh centralno zaklepanje zatiči, za zaščito ploščo iz ključavnico drill in tečaji.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 + = 64