Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Vlak za filtrirno vodo: ki je bolje izbrati za dom ali poletno rezidenco

May 20
No comments yet

Pitje čiste, brez vonja belilne vode ni samo okusno, ampak tudi koristno za naše zdravje. Zato večina ljudi poskuša očistiti vodo iz pipe. Danes bomo razpravljali o najbolj kompaktni napravi za filtriranje. Ta filter je vodni vrč - ki je boljši, bolj zanesljiv in učinkovitejši, bomo poskušali ugotoviti v okviru tega materiala.

Filtri za vrsto vodne vrvi - kar je bolje, kako izbrati

Glavna merila za izbiro vijačnih filtrov

Naprava filtra za vodo

Področje uporabe

Enako v oblikovanju lahko te naprave imajo različne količine. Iz tega parametra bi morali začeti z odločitvijo, kako izbrati vodni filter z vrči. Ne pozabite, da vam ne potrebujete reza z rezervo - upoštevajte dejstvo, da uporabljate filtrirano vodo hkrati. Konec koncev, voda v kotličku, ponovno kuhana, ni zelo koristna - znanstveniki so to dokazali.

In če ste v družini treh ali štirih, potem ste zelo primerni vrč za dva - tri litre. Mimogrede, poleti lahko kompaktno napravo zlahka namestite v hladilnik, kar je zelo priročno - mrzla voda za gašenje žeje je pri roki. Bolj trdna vrvna naprava (na primer štiri litre) je uporabna v velikih družinah.

Prostornina filtra

Proizvajalec

Vse priljubljene blagovne znamke proizvajajo kakovostne izdelke. Ruske družbe naredijo dostojne filtre. Res je, da so včasih zvit, saj trdijo, da so bili ustvarjeni posebej za "rusko" vodo. To načeloma ne more biti resnično, ker voda v pipe ne razlikuje države, temveč po tem, od kod prihaja, pa tudi zaradi kakovosti in novosti cevi. Rusija je velika in v različnih mestih (tudi v različnih delih istega mesta) ima vodovodna voda različno čistost, okus in dodatke.

Toda, če želite brezhibne sestavne dele kakovosti in eleganten evropski dizajn, in vprašanje cene ni prednostna naloga, morda je vredno razmišljati o nemških izdelkih. Velika izkušnja proizvajalcev iz te države, pa tudi strog nadzor nad proizvedenim blagom, govori zase.

Malo o kartušah in nadzoru njihove spremembe

Vsi priljubljeni proizvajalci poskrbijo za dober izbor filtrskih modulov. Ponujajo univerzalne filtre in specializirane (odstranjevanje železa, mehčanje, baktericidne). Praviloma se proizvajajo v več velikostih - za majhne in velike vrčke.

Samo s poznavanjem kakovosti vode doma ali na dacha (kjer se pogosto uporabljajo vrči) lahko enostavno pobirate primeren filter.

Ponavadi je vložek dovolj za mesec ali pol. Pomembno je, da ga spremenite pravočasno in namesto čiščenja vode dobite dodatno onesnaženje. Ampak to ni vedno v spomin, da je trenutek namestitve kartuše natisnjen. Zato ni slabo, če je proizvajalec dostavil števec, pri čemer je povprašal, kdaj bo treba zamenjati filtrirni element. Mehanski števci so prisotni v številnih modelih, bolj intuitivni elektronski - v dražjih vrčih evropske in ameriške proizvodnje.

Kartuše za filtre
Najbolj priljubljene kartuše in njihova polnila.

Kakovost plastike

Preverjeni proizvajalci s tem bi morali biti v redu - njihovi izdelki so certificirani. Ampak nikoli ne veste - nenadoma vam bo všeč vrč malo znanega podjetja. Potem jo vzemite v svoje roke in preverite, ali je plastika hrana. Če se odpre vilica in kozarec, to pomeni, da je vse v redu. Ne mešajte in ne vonjajte izdelka - ne smete vonj po "kemiji" ali plastiki.

Najboljši proizvajalci kuhinjskih filtrov

Vsak vijačni filter je sestavljen iz samo treh elementov: zgornjega in spodnjega vsebnika z odstranljivo kartušo med njimi. Ti duhoviti in preprosti modeli so nemški proizvajalci izmislili pred več kot 40 leti. V Rusiji so začeli uvoziti od leta 1992, hkrati pa so začeli aktivno razvijati lastno proizvodnjo. V tem času so domači proizvajalci dosegli precejšen uspeh, njihovi izdelki pa so vrhunski in dostojno.

Pregrada

filtr barer

Začnimo z rusko družbo, eno izmed najbolj priljubljenih na trgu. Podjetje ponuja vrčo štirinajst sort. Njihova prostornina se giblje od 1,7 do 4 litra. Rezervoarji so izdelani iz posebne plastične blagovne znamke BASF od nemškega proizvajalca. Odlikuje ga visoka kakovost in okoljska varnost.

Glede na sestavo vode iz pipe lahko izberete eno od sedmih vrst kartuš. Poleg standarda, ki odstranjuje le vonj belila in neprijetnega okusa, obstajajo tudi fluorirajoči, baktericidni, mehčalni vložki. Za prebivalce mesta na Nevi je bil ustvarjen vložek Neva, ki subtilno upošteva posebnosti vode v tej regiji.

Gejzir

filtr geizer

In ponovno gladko preidemo na ruskega proizvajalca. Ta družba iz Sankt Peterburga naredi deset sort vrčev. In polimerna polnila za vložke imajo lasten razvoj. Imenuje se "Aragon" in omogoča čiščenje vode na mikroglobularni ravni.

Skupaj proizvaja štiri vrste kartuš za različne namene. Univerzalni moduli se uporabljajo za običajne vode. Poleg tega obstajajo modeli za odstranjevanje odvečnega železa, prekomerne togosti in baktericidnega zdravljenja. Na splošno je celoten niz, ki izpolnjuje vse zahteve.

Aquaphor

filtr akvafor

Drug proizvajalec iz Rusije, katerih izdelki niso nič manj povpraševanja. In ne le v svoji državi, ampak tudi v tujini - od Azije do Amerike. Pogosto je kupcu zelo težko odgovoriti na vprašanje: kakšen filter je vodni vrč boljši - Aquafor ali Barrier? Konec koncev, tisti in drugi dobijo številne pozitivne ocene.

Jugs Aquaphor proizvaja 13 sort, od 2 do 3,9 litra. Plastika, iz katere so izdelane naprave, je tudi varna in certificirana na svetovni ravni.

Posebno pozornost je treba nameniti kartušam, ki jih razvijejo strokovnjaki podjetja. Za filtracijo, imenovano "Aqualin", uporabljajo poseben vlaknat element. Zaradi velike količine ionske izmenjevalne smole se voda prečisti s "pet s plusom". V tem primeru ni škodljivega "kanalskega učinka" (ko tekočina teče, kamor je lažje prenašati, zaradi slabega čiščenja).

Tako kot Pregrada ima Aquafor tudi vložke za različne stopnje čiščenja. Standard, odstranjevanje železa, mehčanje. Treba je opozoriti, da so nekateri njihovi tipi univerzalni - primerni so tudi za vrvice ameriške in nemške proizvodnje.

Brita

filtr brita

Glede na to, kateri filter za vodo vrste vrča je boljši, mnogi potrošniki raje nemško kakovost - znamka BRITA. Konec koncev, ta družba ima lovorike primarnosti pri izdelavi takšnih naprav. Izdelane z dobro kakovostjo, z uporabo odličnih materialov, kozarci odlikujejo lep in raznolik dizajn. Pozdravlja kupce in bogate barve.

Kar se tiče vložkov, so tudi na vrhu. Prevzamejo svojo lastno tehnologijo čiščenja vode, imenovano "MAXTRA". Po njej najbolj neokusna in ne preveč čista voda iz pipe ne postane slabša od izvirske vode in tudi rahlo mineralizira.

Še posebej priljubljeni so vladarji veveričev "Marella" in "Elemaris", zelo elegantno okrašeni, opremljeni s števci za vložke (elektronski ali mehanski).

Najboljši filtri za kozarec po povratnih informacijah uporabnikov

<>

* V primerjavi z različnimi parametri naprave si oglejte spodaj navedene druge parametre.

Aquaphor Harry - največji volumen

Filter jar Akqafor Garri B

Vlak za filtrirno vodo: ki je bolje izbrati za dom ali poletno rezidenco

+ Pros Aquaphorja Harry

 1. Vrtalnik je zelo kompakten, zlahka se prilega na kateremkoli mestu, vendar je njegova količina čisto dostojna.
 2. Odlična zunanja oblika, dobra kakovost gradnje.
 3. Popolnoma odstranjuje vonj belila in železa iz vodovodne vode. Daje vam priložnost, da uživate okusen čaj in kavo.
 4. Velik vir kartuš (proizvajalec izjavlja dva meseca).
 5. Enostaven za uporabo - samo nalijte vodo in počakajte, da prehaja skozi filtrirni element.

Vlak za filtrirno vodo: ki je bolje izbrati za dom ali poletno rezidenco

- Harry Aquaphor

 1. Sčasoma se kapica na nosu drži.
 2. Vložek ni zelo priročen za vstavljanje - včasih se neenakomerno dviga, zaradi česar se voda izliva, kjer ni potrebna. Bilo bi bolj primerno, da bi imeli povezavo na nit.
 3. Ni za dva meseca, ki manjkajo elementi za zamenjavo vode - s povečano kontaminacijo je omejen na en mesec.

Rezultati: Model je zelo enostaven za uporabo, lep in kompakten, je koristno za tiste, ki želijo brez večjega napora in pogoste nadomestnih kartuš imajo doma ali na vikend čisto in okusno vodo. Glavna stvar je, da skrbno spremenite vložek, poskuša ga vstaviti natančno, tako da nič ne pušča nikjer. Vendar ta spretnost postopoma prihaja z izkušnjami.

Barrier Grand - največji vir kartuš

Filtrirna posoda Barer Grand B

Vlak za filtrirno vodo: ki je bolje izbrati za dom ali poletno rezidenco

+ Pros Barrier Grand

 1. Trdna prostornina spodnjega rezervoarja za čisto vodo.
 2. Dovoljno kakovostna filtracija - voda postane okusna, tuji vonji in nečistoče izginejo.
 3. Enostavna zamenjava kartuše in njihova dolga življenjska doba.
 4. Ugodna cena izdelka.
 5. Svetel in izviren dizajn.

Vlak za filtrirno vodo: ki je bolje izbrati za dom ali poletno rezidenco

- Barrier Grandes

 1. Zgornji pokrovček (kjer se vlije voda) je nezanesljiv. Ko je rezervoar poln, še vedno želi padati.
 2. V zadnjem času so včasih podstandardni vložki. Na primer, ne prenašajte vode.
 3. Z eno roko je izliv vode neugodno - le dva, ki držita pokrov.
 4. Če filtracija ni potekla do konca, lahko čiščenje čiste vode z nečistočo premešamo.
 5. Pomanjkanje števca, pri čemer je treba vedeti, kdaj bo treba zamenjati kartušo.

Rezultati: Poceni model te vrste je koristen tistim, za katere finančno vprašanje ni na zadnjem mestu. Velik volumen, dobra kakovost filtriranja in lep dizajn so harmonično združeni z nizko ceno. Ampak nalijte vodo z dvema rokama (tako, da se pokrov ne zniža), in si zapomni čas zamenjave kartuše, ki bo moral biti lasten (brez števca).

Brita Marella XL - najboljša uporabnost

Filtrirna vrvica Brita Marella B

Vlak za filtrirno vodo: ki je bolje izbrati za dom ali poletno rezidenco

+ Pros Brita Marella XL

 1. Prisotnost mehanskih števcev - ne morete pozabiti na spremembo vložka.
 2. Kakovost vode je odlična - v kotličku se ne pojavlja.
 3. Plastika je močna, sestava je dobra.
 4. Lepa zasnova.
 5. Pokrov je varno pritrjen, popolnoma ločuje filtrirano in napolnjeno vodo. Ko se nagnejo, se ne mešajo.
 6. Filtracija je hitra.
 7. Sposobnost napolniti vodo brez odstranitve pokrova (s posebnim ventilom).
 8. Velik volumen vrčka je 3,5 litra.
 9. Udobno je pranje.

Vlak za filtrirno vodo: ki je bolje izbrati za dom ali poletno rezidenco

- Brita Marella XL

 1. Napravo je treba sprati vsaj enkrat na mesec. V nasprotnem primeru modra plastika tvori črni plesen, ki ga je težko očistiti.
 2. Tabela izračunavanja virov za kartušo ni v skladu z različnimi stopnjami kontaminacije in intenzivnosti uporabe.
 3. Precej drage vložke.
 4. Z veliko stopnjo onesnaženosti vode ali povečane togosti nadomestni element traja tri tedne, ne več.

Rezultati: Ta model je primeren za tiste, ki potrebujejo vrč za velike kapacitete, hitro in priročno za servisiranje. In zato cena potrošnega materiala ne igra veliko vlogo (tukaj so drage). Če ima voda veliko aditivov, je treba vir kartuš določiti neodvisno (empirično).

Geyser Gryphon - največja zmogljivost

Filtrirna posoda Geizer Grifon B

Vlak za filtrirno vodo: ki je bolje izbrati za dom ali poletno rezidenco

+ Pros Geyser Gryphon

 1. Cute design v kombinaciji z zelo prijetno proračunsko ceno.
 2. Odlična kakovost filtriranja - voda se pridobi brez tujih vonjav, odličen okus. Med vrenjem ne najdemo oborine.
 3. Udoben gumijasti ročaj, ki popolnoma ne drsi v dlani vaših rok.
 4. Skupščina je zelo dobra - nič se ne stika, ne obide, ne izgine in ne škripa.
 5. Kartuše se proizvajajo v štirih vrstah - med katerimi lahko izbirate, odvisno od kakovosti vode v pipa.
 6. Tiho delovanje (za razliko od nekaterih filtrov, ki pihajo pri čiščenju vode).
 7. Tesno zaprt pokrov.

Vlak za filtrirno vodo: ki je bolje izbrati za dom ali poletno rezidenco

- Cons Geyser Gryphon

 1. Na žalost filter element nima preveč virov.
 2. Ni slabo, če bi proizvajalec, razen nedrsečega ročaja, zagotovil drsnik brez drsenja.
 3. Izliv je dovolj majhen, da očiščena voda počasi izliva.
 4. Kartuš v prodaji ni vedno mogoče najti, zato jih je bolje kupiti z maržo.

Rezultati: Ta model je tudi dobra proračunska možnost, tudi lepo urejena in opremljena z gumiranim nedrsečim ročajem. Filtri-kartuše delajo na vesti: ne ostane niti belilo niti tuji okus v vodi. Poleg tega lahko vedno izberete pravi vložek za svojo vodo. Vendar pa je treba spomniti, da niso tako pogosti pri prodaji, kot so na primer moduli blagovnih znamk "Aquafor" in "Barrier". Zato jih, če je mogoče, kupite z maržo.

* Ocene in ocene temeljijo na podatkih, pridobljenih pri storitvah Yandex.Market in [email protected]

Sodelujte v raziskavi:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1