Kako izbrati filter za vodo pod umivalnikom: odprli bomo vse skrivnosti

Voda iz pipe ne vsebuje prosojnosti, prijetnega okusa in čistoče. Pogosto ga ni mogoče piti v surovi obliki, čaj in kava iz nje niso tako dišeči in nasičeni. Zato veliko ljudi danes razmišlja, kako izbrati filter za vodo pod umivalnikom. Navsezadnje je to različica obdelave vode, kot so pokazale izkušnje, najbolj priročno in praktično.

Kateri filter za izbiro vode pod umivalnikom - sorte in merila za volitve

Značilnosti, naprave in sorte vodnih filtrov za pranje

Napačno bi bilo upoštevati, da te naprave predpostavljajo določen način čiščenja vode. Izraz "pod umivalnikom" pomeni samo, da so tam nameščeni - pod kuhinjskim pomivalnim koritom. Cevi, primerne za filter, so povezane s pipo z vodovodnimi cevmi za dovod hladne vode. In od zgoraj se pripravi ločena pipka, iz katere bo mogoče zbrati prečiščeno vodo.

Če je prostor pod umivalnikom premajhen, je možna stenska namestitev filtrirnega sistema - to je tudi praksa. Prisotnost pipa daje udobje za uporabo. Vstavite grelnik vode in prelijte toliko, kolikor je potrebno. Ali lahko takoj pijete skodelico vode za pijačo.

Vrste filtrov za pranje

Kar se tiče oblikovalskih značilnosti filtrov z umestitvijo pod umivalnikom, se lahko izvedejo v dveh izvedbah - sistemih reverzne osmoze in sorpcijskim filtrom pretoka.

1. Filtri sorpcije pretoka. To so najbolj preproste in poceni naprave. so nekaj (dve do štiri) posode, ki so povezani v seriji, znotraj katerih so filtrirni vložki. V sistem oskrbe z vodo so takšni filtri povezani s pomočjo gibkih cevi. To je bolj priročno in praktično storiti pod umivalnikom. No, od zgoraj je postavljen majhen pipa za čisto vodo.

Bučka z filtrirnimi elementi je lahko od dveh do štirih. V vsaki steklenici je vložek z določenim polnilom. Nekateri izvajajo mehansko, drugo sorpcijsko čiščenje. Nekateri filtri so opremljeni z UV-dekontaminacijskimi sistemi. Potopna voda, ki poteka skozi vse te steklenice, se naknadno očisti na začetku mehanskih nečistoč in nato iz manjših vključkov. Kot rezultat, vonj belila in rje, kovinskih nečistoč in pesticidov, blata s peskom, oljni proizvodi zapustijo vodo. In tudi patogene bakterije, ki nevtralizirajo, niso več sposobne povzročati škode.

Sistemi pretoka se poleg mestnih stanovanj uporabljajo tudi v dachah, čiščenje nedovoljno visokokakovostne vrtine ali vode iz vodnjaka. V okusu, od pomladi, voda pridobi preglednost in čistost. Lahko kuhate ali perejo hrano.

Naprava pretočnega filtra pod umivalnikom
Naprava glavnih sestavnih delov pretočnega filtra "pod umivalnikom": 1. enota za povezavo vode; 2. predsorpcija ali mehanski filter; 3. filter za globoko sorpcijsko čiščenje; 4. sklop za povezavo žerjava; 5. končni filter za čiščenje in kondicioniranje; 6. Žerjav. * (Sklop filtrskih modulov bo odvisen od posameznega modela filtra).

2. Sistemi reverzne osmoze. In vendar, ko se odloča, kateri filter za vodo se bo odločil za pranje, večina potrošnikov preneha s to možnostjo. V enem od modulov tega filtra je občutljiva membrana, ki lahko prehaja le molekule vode. In vse nečistoče v tekočini se varno zadržijo na površini in nato sperejo.

Na prvi pogled vidne razlike s sorpcijskim filtrom pretoka sploh niso vidne. Enako več povezanih rezervoarjev. In ta filter je nameščen na enak način - priključen je pod umivalnik na cevi za vodo. Vendar tukaj obstaja temeljna razlika. Poleg bučk s kartušami sorbentov je v eni steklenici hrbtna osmična membrana. Poleg tega ti čistilni sistemi vsebujejo posodo, namenjeno ustvarjanju oskrbe s čisto vodo. Vse, ker hitrost vode, ki poteka skozi membrano, ni tako visoka kot hitrost prehoda skozi sorpcijski filter.

Predhodni filtri mehansko očistijo vodo in s pomočjo premogovega polnila. Filter, ki stoji za membrano, izvaja mineralizacijo in deodorizacijo vode.

Morda v celotnem svetu ni nobenega sistema, ki je bolj priljubljen kot reverzna osmoza. Membrana z drobnimi luknjami hrani vse škodljive snovi, ki nato preprosto gredo v kanalizacijo.

Filtrirna naprava z reverzno osmozo
Naprava glavnih enot reverzne osmoze: 1. filtrirni mineralizer; 2. post-filter za kondicioniranje; 3. modul s hrbtno osmatico membrano; 4. zmogljivost shranjevanja; 5. mehanski čistilni filter; 6. filter za sorpcijsko čiščenje; 7. sorpcijski filter za končno čiščenje; 8. Žerjav. * (Sklop filtrskih modulov bo odvisen od posameznega modela filtra).

V nadaljevanju bomo podrobneje preučili načelo delovanja teh filtrov:

# 1 del. Tri začetne faze se imenujejo blok preliminarnega usposabljanja. Vključujejo tri navpične posode s predfilternimi kartušami. To je potrebna operacija pred čiščenjem membran - potrebno je odstraniti umazanijo, pesek in rjo, tako da občutljiva membrana ni zamašena ali raztrgana. In hkrati vonj klora zapusti vodo. V ta namen se uporabljajo mehanski tipski filtri in filtri sorpcije ogljika. V nekaterih modelih se tukaj uporablja tudi ultravijolični modul.

1 blok

# 2 del. Potem je četrti korak. Tukaj je srce sistema postavljeno - membrana. Izdelana je iz tankega polimera in zvita v valj. Velikosti por so zelo majhne in se razlikujejo od 1 do 15 angstromov. Obstajajo tudi sistemi nanofiltracije. Imajo večje membrane pore - od 10 do 70 angstromov (zaradi tega nekatere nečistoče še preidejo).

2 blok

# 3 del. Skladiščni rezervoar je opremljen s posebno membrano, ki reagira na polnjenje. Ko je rezervoar poln, se oskrba z vodo ustavi. Prostornina te posode znaša približno 10 litrov. Dovolj je imeti družino s tremi ali štirimi osebami, ki so opremljene z vodo.

3 blok

# 4 del. Zadnja - peta stopnja je opremljena s post-filtrom z ogljikovim polnilom. Potrebno je popolnoma znebiti neprijetnega okusa, ki lahko ostane.

4 blok

# 5 del. In da bi bilo primerno, da vlijemo čisto vodo, kroni namestitev žerjava. Postavljen je na umivalnik in pritrjen na rezervoar.

5 blok

Tukaj, v resnici, to je vse. Tako se industrijska voda proizvaja na kakovostni lestvici, ki se prodaja v trgovinah v velikih in majhnih steklenicah. In če ste filter postavili doma, lahko uživate v čisti vodi, ne da bi zapustili svojo kuhinjo.

Vrste vložkov, ki se uporabljajo za filtracijo

Sorption vložek

Kartuše sorpcijske vrste imajo navadno notranjost ogljikovega polnila. Njihov namen je odstraniti tuje vonje, klor, fenol.

Kartuša za ionsko izmenjavo

Kartuše za ionsko izmenjavo vsebujejo posebno smolo, ki omogoča mehčanje preveč trdne vode.

Kartuša iz polipropilena

Kartuše iz polipropilena se uporabljajo za mehansko čiščenje vode (iz koščkov umazanije, zrn peska, rje).

Kombinirani vložek

Kartuši kombinirane vrste omogočajo, da se znebite več nečistoč in škodljivih snovi hkrati.

Izbira filtra pod umivalnikom glede na težave z vodo

Da bi razumeli, kako izbrati filter za čiščenje vode pod umivalnikom, morate vedeti, kakšno onesnaženje je prisotno v vodi. Če želite to narediti, morate narediti svojo analizo, tako da vnesete čisto (nujno) steklenico z enim in pol litrov vode. In nato pojdite na sanitarno in epidemiološko postajo ali testni center. V prvem primeru bo ceneje, vendar dlje, v drugem - hitro, vendar dražje.

Preizkus se opravi zelo temeljito, za skupno trideset točk. Vseeno pa jih lahko razdelimo na več splošnih kategorij:

  • prisotnost radioaktivnih snovi (najbolj nevarna stvar, ki je lahko);
  • previsoka ali prenizka raven pH (indeks vodika);
  • presežne soli;
  • povečana togost in velik suh ostanek;
  • presežek vsebnosti železa;
  • prisotnost nitritov ali nitratov (kot tudi podobne spojine);
  • slab okus, vonj, barva, povečana motnost;
  • kontaminacija z organskimi snovmi (bakterije in virusi).

Norme za vsebnost nečistoč določa SanPiN 2.1.4.559-96. Po zbiranju vseh potrebnih podatkov lahko nadaljujete s končnim izborom filtra za pranje. Glavna stvar je določiti število in vrsto vložkov (za katere je bila opravljena analiza).

Pozor, prosim! Samo z zbiranjem vseh informacij o težavah z vodo lahko razumete, koliko in kakšne vložke naj bodo v filtru za pranje.

Če je voda pretežka

Za določitev prekomerne togosti včasih in strokovnega znanja ni potrebno. S prostim očesom je mogoče opaziti: v kotličku hitro nastajajoče pene na umivalnik in WC - vodnega kamna na oprane jedi - grde razvezah.

V tem primeru ne postavljajte filtra za pretok, saj bo drago delovanje in ne bo dala želenega učinka. Sistemi te vrste so seveda opremljeni s filtri-mehčalci, vendar je stvar, da kartuše, ki mehčajo vodo, se bodo prehitro spopadale s svojimi dolžnostmi. Treba jih je spremeniti ali obnoviti s pomočjo solne raztopine. Vendar pa bodo še vedno uspešno filtrirane škodljive nečistote. Toda to ne bo ščitilo vašega kotlička iz lestvice. Zelo pogosto, ob tej priložnosti, ki jih lahko slišite na negativne ocene, ampak res ni krivda filtrirnega sistema, in tistih, ki so se odločili, da jo uporabljajo za čiščenje trde vode.

Ampak sistem reverzne osmoze je sposoben obvladovati vodo s kakršno koli trdoto, jo obrniti v mehko in okusno. Navsezadnje je ta kakovost, ki naredi kavo in čaj edinstven, prav tako pa izboljša okus vseh jedi. In obratno osmozo sistem izloči vodo iz vseh bakterij, nitrati, antibiotiki in jajčne različnih parazitov (npr Giardia) - ciste.

Le sistem reverzne osmoze se lahko učinkovito bori proti trdi vodi.

Če v vodi obstajajo mikroorganizmi

Če alergična oseba živi v hiši ali osebi s šibkim prebavnim sistemom, imunologi močno priporočajo antibakterijsko zdravljenje vode. Potrebno je tudi za starejše ljudi, majhne otroke, tiste, ki so pred kratkim bili bolni in so oslabili imuniteto. Potem se izbira filtra za vodo pod umivalnikom izvede ob upoštevanju teh odtenkov.

V tem primeru bo filter povratne osmoze ponovno pomagal. Ali pa lahko svetujete pretočni sistem, opremljen s posebnim filtrom votlega vlakna. Sestavljen je iz poroznih (s pore, ki ne presega 0,1 mikrona) tubul, tanke in popolne obvladovanja z virusi, bakterijami, cistami. Približno tako očistite krvno plazmo v laboratorijih.

Vendar mehansko čiščenje ne more odstraniti zelo majhnih velikosti bakterij. Zato je treba zagotoviti, da v filtru obstaja ultravijolični dezinfektor. Moč in prepustnost različnih modelov takšnih razkužilnikov je lahko drugačna. Več moči in daljšo delovanje naprave, bolje je čiščenje. Po standardu je moč 16 kJ / cm2.

Če v vodi obstajajo kemične kontaminante

Da bi se znebili železa, klora in drugih kemičnih nečistoč, je precej sistem pretoka (vendar voda ne sme biti preveč trdna). Vrste filtrov za takšne sisteme so izbrane glede na težave z vodo.

To so lahko integrirani filtri in ogljikovi filtri, ki zadržujejo delce rje, odstranijo motnost in neprijeten vonj. Če je potrebno, morate paziti, da je sistem opremljen z visoko specializiranimi kartušami. To so lahko vložki za odstranjevanje železne ali mehčalne vode.

Glavna merila za izbiro filtrov za pranje

Filtri za pretok

Začnimo s preprostejšimi napravami in vam povemo, kako izbrati pretočne filtre za vodo pod umivalnikom.

Filter filtra, nameščen pod umivalnikom

1. Število čiščenja. Večina modelov ima tri ali štiri. V prvem primeru se v enem modulu izvede predhodno mehansko čiščenje, ki mu sledi popolna naknadna obdelava z mehčanjem. Na koncu je sorption čiščenje. Če obstajajo štirje moduli, je tudi voda razkužena.

2. Modul kartuš za resurs. To je pomembno. Konec koncev je od 4 do 12 tisoč litrov (razlika je trikrat). Ko je vir potekel, je treba filter zamenjati. Enkrat letno, vsaj.

3. Koliko ljudi bo uporabilo prečiščeno vodo. Za majhno družino, na primer, precej majhna količina. In če je sistem postavljen v pisarno, v vrtec ali v veliko družino (več kot pet članov), potrebujete filter, namenjen za večjo porabo vode in večji vir vtičnih modulov. Bodite pozorni na to pri izbiri ustreznega modela.

4. Stroški storitev. Dogaja se, da so poceni kartuš za zamenjavo naprave tako draga, da je skoraj polovica stroškov. Preden kupite ta ali tisti model, povprašajte po ceni potrošnega materiala in razpoložljivosti na trgu.

5. Dokončanje sistema. Preverite, ali je montažni komplet. Vključuje poleg žerjava tudi zbiralce in adapterje, cev za priključitev modulov in priključitev na vodovod. Navadno je na voljo podrobno navodilo za montažo. Gospodar je precej "v zobeh".

Sistemi z reverzno osmozo

Sistem povratne osmoze, nameščen pod umivalnikom

1. Tlak vode v oskrbi z vodo. Če želite namestiti tak sistem, morate imeti zadosten pritisk v vodovodnem sistemu. Ne manj kot 3 - 3,5 atmosfere. In če nenadoma do potrebnih treh atmosfer ne drži, potem boste morali kupiti posebno črpalko, ki bo zvišala pritisk na zahtevano mejo. Nekateri modeli imajo vgrajeno črpalko.

2. Mere naprave in mere prostora pod umivalnikom. Preverite, ali dimenzije filtra omogočajo namestitev pod umivalnik (ali na steno). Ne pozabite, da ima ta filter rezervoar za shranjevanje in se lahko zgodi, da dodeljena površina ne bo dovolj.

3. Preverite kakovost posode z membrano. To je najšibkejša točka. V idealnem primeru, če je vrh na vrhu, in ima dve o-obroči. In potem, tudi pri padcu tlaka, žarnica ne bo razpokala.

4. Zasnova ventila. Če je iz kovine, ker tesnilo je keramično, potem je dobro. Plastični ventili hitro prekinejo.

5. Prostornina skladiščne zmogljivosti. Prostornina skladiščne zmogljivosti je izbrana glede na vaše potrebe. Ena oseba bo imela pet litrski rezervoar, če je v družini tri ali štiri osebe, potem se morate osredotočiti na deset ali dvanajst litrov. Material posode je prav tako pomemben. Kovina je močnejša, vendar se v nasprotju z manj trpežne plastike poškoduje.

6. Bodite pozorni na ceno potrošnega materiala in vzdrževanje. Bodite prepričani, da preuči vprašanje stroškov (in razpoložljivosti v prodajo) nadomestnih kartuš. Da bi zagotovili, da storitev potem ni stalo precej peni.

7. Pazite na razpoložljivost dodatnih korakov čiščenja. Natančneje si oglejte dodatne korake za čiščenje vode. Na primer, prisotnost ultravijoličnega modula, mineralizatorja in tudi strukturizerja. Niso na voljo v vseh modelih, ampak glede na težave z vašo vodo bodo nekateri moduli zelo uporabni.

Značilnosti delovanja in vzdrževanja vodnih filtrov

Destilirana voda: ali je škodljiva?

Če imate sistem reverzne osmoze, morate biti pripravljeni na stopnjo čiščenja vode za 98-99 odstotkov. Z drugimi besedami, dobimo praktično destilirano vodo, ki jo nekateri plašijo. Pomol, kje vzeti, potem potrebno za osebe mikroelemente in soli. Od vode so vsi odstranjeni. Torej obstaja tako mnenje med nekaterimi navadnimi potrošniki.

Vendar pa je ta mit uspešno odstranil medicinski specialist. Občasno pojasnjuje, da ena voda ne pokriva dnevne potrebe po mineralnih snoveh. In v bistvu prihajajo k nam skupaj z različnimi živili. Na primer, če želite dobiti pravo količino kalcija, morate piti 10 litrov vode na dan - preveč. Enaka količina kalcija je vsebovana v - 12 gramov sira ali 75 gramov skute. Nato podamo podatke v tabeli.

Element Koliko je potrebno na dan, mg Vsebnost v navadni vodi, g / l Količina vode, ki zagotavlja dnevno hitrost, l Možnost proizvodnje iz vode,% Izdelek, ki vsebuje to postavko Teža izdelka, ki zagotavlja dnevno hitrost, g
Kalcij 800 100 8. mesto 15 Počitniški sir 75
Fižol 80
Trdi sir 12. mesto
Magnezij 500 50 10 12. mesto Lubenica 27
Ajda 30
Kruh beli 68
Natrij 2000 12. mesto 166 0,72 Mehki sir 0.6
Peljeno kumare 26
Sq. zelje 15
Kruh, črni 27
Kalij 5000 200 25 4.8 Paradižnik 4.03
Jabolka 5
Krompir 1.18
Fižol 0,86

Torej, kot lahko vidite, navadna voda ni dobra za oskrbo telesa z minerali - nihče ne more piti toliko (še posebej, da je kalij na voljo v izobilju). V destilirani vodi ni nič tako groznega. Samo jesti po pravici z različnimi živili: zelenjavo, sadjem, mlekom, fižolom in tako naprej.

Kako pogosto moram spremeniti kartuše?

Kartuša bo živela in redno delala od treh do šestih mesecev. Odvisno od pogostosti zamenjave iz več dejavnikov. Še posebej, kako intenzivno uporabljamo filter in kakovost vode, ki prihaja iz vodovodne cevi. Torej bo v primeru velikega števila mehanskih nečistot pogosto treba zamenjati vložek iz polipropilena. Kar se ukvarja le z mehanskim čiščenjem vode.

Membrano v sistemu reverzne osmoze je treba zamenjati enkrat na leto in pol ali dve leti. Minimalna služba je leto. In potem vsak proizvajalec ima lastna priporočila glede časa zamenjave membrane. Upoštevajte, da membrana običajno v več kot enem dnevu več kot 185 litrov vode. To so trdni volumni.

In končno je treba spomniti, da je za vse vrste filtrov, nameščenih pod kuhinjskim pomivalnim koritom, običajen. Za njih je pomembno, da vsak čas zamenjajo kartuše. Konec koncev, ko je vir izčrpan, niso le neuporabni, ampak lahko tudi škodijo.

Video: Izbira filtra za čiščenje vode "pod umivalnikom"

{sl_advpoll id = '44 'center =' 1 'title =' Sodelujte v raziskavi: '}
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

62 + = 64

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map