Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Како одабрати филтер за воду испод судопера: ми ћемо отворити све тајне

May 20
No comments yet

Тапациона вода нема транспарентност, пријатан укус и чистоћу. Често се не може пити у сировом облику, чај и кафа из ње нису тако мирисни и засићени. Дакле, многи људи данас размишљају како одабрати филтер за воду испод умиваоника. На крају крајева, ово је верзија третмана воде, како је искуство показало, било је најповољније и практично.

Који филтер за воду треба изабрати под умиваоником - варијанте и критеријуме за избор

Карактеристике, уређаји и варијанте филтера за прање воде

Било би погрешно сматрати да ови уређаји претпостављају одређени начин пречишћавања воде. Израз "испод судопера" значи само да су тамо постављени - испод кухињског судопера. Цијеви које су погодне за филтер повезани су додиривањем водоводних цеви за снабдевање хладном водом. А одозго се саставља посебна славина, из које ће бити могуће сакупљати пречишћену воду.

Ако је простор испод судопера сувише мали, онда је могуће инсталирати зидни систем филтера - ово је и пракса. Присуство чесме даје удобност за коришћење. Уградили котлу - и сипати колико год је потребно. Или можете одмах пити чашу воде.

Врсте филтера за прање

Што се тиче дизајнерских карактеристика филтера са постављањем испод умиваоника, могу се изводити у две верзије - системи реверзне осмозе и филтери протока сорпције.

1. Сорпциони филтри. Ово су најједноставнији и најјефтинији уређаји. они су неколико (два до четири) контејнера, повезаних у низу, унутар којих су филтер кертриџи. За систем водоснабдевања, такви филтери се повезују помоћу флексибилних цеви. Погодно је и практично је то учинити испод судопера. Па, одозго је постављена мала славина за чисту воду.

Боца са филтерима може бити од два до четири. У свакој боци налази се кертриџ са одређеним пуњењем. Неки од њих врше механичко, друго сорпционо чишћење. Неки филтери су опремљени УВ-деконтаминацијским системима. Потопљена вода, која пролази кроз све ове бочице, накнадно се очисти на почетку механичких нечистоћа, а потом и из мањих укључивања. Као резултат, мирис бељења и рђе, нечистоћа метала и пестицида, блата са песком, уљни производи напуштају воду. И такође патогене бактерије, које, неутралисане, више нису у стању да изазову штету.

Системи протока, поред урбаних станова, такође се користе у дацхас, чишћење недовољно квалитетног бунара или воде регенерисане из бунара. Укусно, из пролећа, вода постаје транспарентна и чистоћа. Можете да кувате или оперете храну.

Уређај проточног филтера испод судопера
Уређај главних компонената проточног филтера "испод судопера": 1. Јединица за повезивање воде; 2. Пре-сорпција или механички филтер; 3. филтер дубоког сорпционог чишћења; 4. Монтажа за повезивање дизалице; 5. Завршни филтер за чишћење и усисавање; 6. Кран. * (Сет модула филтера зависиће од одређеног модела филтера).

2. Системи реверзне осмозе. Ипак, када одлучујете који филтер за воду бира за прање, већина потрошача зауставља ову опцију. У једном од модула овог филтера постоји осјетљива мембрана, која може даље пропуштати само молекуле воде. И све нечистоће садржане у течности се безбедно задржавају на својој површини, а затим се опере.

На први поглед, визуелне разлике са филтером протока сорпције нису уопште видљиве. Исти неколико повезаних тенкова. А овај филтер је монтиран на исти начин - прикључен је испод умиваоника до цеви за воду. Међутим, овде постоји основна разлика. Осим бочица с кертриџима сорбента, у једној бочици налази се осматицна мембрана. Осим тога, ови системи за чишћење садрже контејнер који је дизајниран да створи снабдевање чисте воде. Све јер брзина воде која пролази кроз мембрану није толико висока као брзина проласка кроз сорпциони филтер.

Прелиминарни филтери механички прочишћавају воду и помоћу пунила угља. Филтер, који стоји за мембраном, врши минерализацију и деодоризацију воде.

Можда у целом свету не постоји систем који је популарнији од реверзне осмозе. Мембрана са малим рупама задржава све штетне супстанце, које једноставно иду у канализацију.

Филтрирај уређај са реверзном осмозом
Уређај главних јединица система реверзне осмозе: 1. Филтер-минерализер; 2. Пост-филтер за услове; 3. Модул са осматицом мембране; 4. Капацитет складиштења; 5. Механички филтер за чишћење; 6. Филтер за сорпционо чишћење; 7. Сорбитни филтер за завршно чишћење; 8. Кран. * (Сет модула филтера зависиће од одређеног модела филтера).

Дозволите се детаљније упознати са принципом рада ових филтера:

# 1 део. Три почетне фазе се називају блок прелиминарне обуке. Укључују три вертикална пловила са префилтер картриџима. Ово је неопходна операција пре чишћења мембране - потребно је уклонити прљавштину, песак, рђу, тако да осетљива мембрана није запљуснута или ошишана. И истовремено, мирис хлора напушта воду. У ту сврху се користе механички филтери типа и сорпциони угљенични филтери. У неким моделима овде се користи и ултраљубични модул.

1 блок

# 2 део. Затим долази и четврти корак. Овде је постављено срце система - мембрана. Израђен је од танког полимера и ваљан у ролну. Димензије пора су изузетно мале и варирају од 1 до 15 ангстромова. Постоје и системи нанофилтрације. Они имају веће поре мембране - од 10 до 70 ангстрома (због тога се неке нечистоће још пролазе).

2 блок

# 3 део. Складишни резервоар је опремљен посебном мембраном која реагује на пуњење. Када је резервоар пуни, довод воде се зауставља. Запремина овог резервоара у просеку износи око 10 литара. Довољно је да породица од три или четири особе добије воду.

3 блок

# 4 део. Последња - пета фаза је опремљена постфилтром са угљеничним пуњењем. Потребно је потпуно уклонити непријатан укус који може остати.

4 блок

# 5 део. И да би било погодно за чишћење чисте воде, крунице инсталацију дизалице. Постављен је на умиваонику и причвршћен је за спремник.

5 блок

У ствари, то је све. Овако се индустријска вода производи на квалитетној скали, која се продаје у продавницама у великим и малим бочицама. А ако ставите филтер код куће, можете уживати у чистој води без напуштања сопствене кухиње.

Типови кертриџа који се користе за филтрацију

Сорптион кертриџ

Картуше сорпционог типа обично имају унутар угљичног пунила. Њихова сврха је уклањање ванземаљских мириса, хлора, фенола.

Ион-замена кертриџа

Кертриџи типа Ион-Екцханге садрже специјалну смолу која омогућава да омекшава сувише тврду воду.

Кертриџ полипропилена

Полипропиленски кертриџи се користе за механичко чишћење воде (од комада прљавштине, зрна песка, рђе).

Комбиновани кертриџ

Картриџи комбинованог типа омогућавају да се реши неколико нечистоћа и штетних супстанци одједном.

Избор филтера под умиваоником у зависности од проблема са водом

Да бисте разумели како да изаберете филтер за чишћење воде испод судопера, морате знати каква је загађења присутна у води. Да бисте то урадили, потребно је урадити анализу тако што ћете укуцати чисту (нужно) бочицу капацитета 1 ипо литра воде. Затим идите у Санитарну и Епидемиолошку станицу или тест центар. У првом случају, биће јефтиније, али дуже, у другом - брзо, али скупље.

Испит се проводи веома темељно, у укупном тридесет поена. Међутим, сви они могу бити подељени у неколико општих категорија:

 • присуство радиоактивних супстанци (најопасније што може бити);
 • превисок или сувише низак ниво пХ (индекс водоника);
 • вишка соли;
 • повећана крутост и велики суви остаци;
 • вишак садржаја гвожђа;
 • присуство нитрита или нитрата (као и сличних једињења);
 • лош укус, мирис, боја, повећана замућеност;
 • контаминација са органским материјама (бактерије и вируси).

Норме за садржај нечистоћа одређују СанПиН 2.1.4.559-96. После сакупљања свих потребних информација, можете наставити са коначним одабиром филтера за прање. Најважније је одредити број и врсту кертриџа (за које је извршена анализа).

Пажљиво молим! Само сакупљањем свих информација, о проблемима са водом, можете разумјети колико и који кертриџи треба бити у филтеру за прање.

Ако је вода превише тврда

Да би се утврдила прекомерна ригидност, понекад и експертиза није потребна. Са голим оком приметно је: у котлу налази се брза шљака, умиваоник и тоалет - кречна вага, на опраним јелима - ружне мрље.

У том случају немојте стављати филтер за проток, јер ће бити скупо у раду и неће дати жељени ефекат. Системи овог типа су наравно опремљени са омекшивачима филтера, али ствар је што кертриџи који омекшавају воду пребрзо ће престати са дужностима. Неопходно их је променити или обновити уз помоћ физиолошког раствора. Међутим, штетне нечистоће ће и даље бити успешно филтриране. Али ово неће заштитити ваш кетл од скале. Веома често у овом случају можете чути негативне повратне информације, али заправо није крив филтрациони систем, већ онај ко је одлучио да га користи за чишћење тврде воде.

Али систем реверзне осмозе је у стању да се носи са водом од било које тврдоће, претварајући га у меку и укусну. На крају крајева, овај квалитет чини јединствену кафу и чај, а такође и побољшава укус свих јела. И такође систем реверзне осмозе ослобађа воду било које бактерије, нитрате, антибиотике и јаја различитих паразита (на пример, ламблиа) - цисте.

Само систем реверзне осмозе може ефикасно да се бори са тврдом водом.

Ако постоје микроорганизми у води

Ако алергична особа живи у кући или особи која има слаб систем за варење, имунолози препоручују антибактеријски третман воде. Такође је неопходно за старије људе, малу децу, оне који су недавно били болесни и ослабили имунитет. А онда се избор филтера за воду под умиваоником врши узимајући у обзир ове нијансе.

У овом случају филтер реверзне осмозе ће поново помоћи. Или можете саветовати пролазни систем опремљен посебним филтером од шупљих влакана. Састоји се од порозних (са порама не више од 0,1 микрона) тубулама, танко и савршено суочавање са вирусима, бактеријама, цистама. Приближно тако очистите крвну плазму у лабораторијама.

Међутим, механичко чишћење не може уклонити бактерије врло мале величине. Због тога је потребно обезбедити да у филтеру постоји ултраљубичасти дезинфекционер. Снага и пропусност различитих модела таквих дезинфектора могу бити различити. Што више снаге и што дужи уређај функционише, боље је чишћење. Према стандарду, снага 16 кЈ / цм2.

Ако у води постоје хемијски загађивачи

Да се ​​отарасе гвожђа, хлора и других хемијских нечистоћа, сасвим систем протока (али вода не би требало бити превише тврда). Врсте филтера за такве системе бирају се у зависности од проблема са водом.

То могу бити интегрисани филтери и угљенични филтери који задржавају честице рђе, уклањају замућеност и непријатан мирис. Ако је потребно, водите рачуна о томе да је систем опремљен високо специјализованим кертриџима. То могу бити кертриџи за уклањање гвожђа или омекшавајуће воде.

Главни критеријуми за избор филтера за прање

Филтери протока

Почнимо са једноставнијим уређајима и кажемо вам како да изаберете проточне филтере за воду испод судопера.

Филтер филтра постављен испод судопера

1. Број корака чишћења. Већина модела има три или четири. У првом случају, прелиминарно механичко пречишћавање се одвија у једном модулу, након чега следи комплетно пост-третман са омекшавањем. На крају је сорпционо чишћење. Ако постоје четири модула, вода је такође дезинфицирана.

2. Модул кертриџа ресурса. Ово је важно. На крају крајева, од 4 до 12 хиљада литара (разлика је три пута). Када је извор истекао, неопходно је заменити филтер. Једном годишње, барем.

3. Колико људи ће користити пречишћену воду. За малу породицу, на пример, прилично мала количина. А ако се систем ставља у канцеларију, вртић или за велику породицу (више од пет чланова), онда вам је потребан филтер дизајниран за повећану потрошњу воде и имати већи извор плуг-ин модула. Обратите пажњу на ово приликом одабира одговарајућег модела.

4. Трошкови услуге. Чини се да су јефтини кертриџи за замену уређаја толико скупи да је скоро половина њене цене. Пре него што купите овај или онај модел питајте цену потрошног материјала, као и њихову доступност на тржишту.

5. Завршетак система. Проверите да ли постоји монтажни комплет. Укључује, поред крана, и колектор сакупљача и адаптера, цев за повезивање модула и прикључивање на водовод. Обично се даје детаљна упутства за монтажу. Кућни мајстор је сасвим "на зубе".

Системи са реверзном осмозом

Систем реверзне осмозе уграђен испод судопера

1. Притисак воде у доводу воде. Да бисте инсталирали такав систем, морате имати довољан притисак у водоводном систему. Не мање од 3 - 3,5 атмосфере. А ако изненада не дође до потребних три атмосфере, онда ће вам требати купити посебну пумпу која ће подићи притисак до жељеног ограничења. Неки модели долазе са уграђеном пумпом.

2. Димензије уређаја и димензије простора испод умиваоника. Проверите да ли димензије филтера омогућавају да се поставе испод судопера (или на зиду). Не заборавите да овај филтер има резервоар за складиштење и може се десити да додељена површина неће бити довољна.

3. Проверите квалитет контејнера са мембраном. Ово је најслабија тачка. У идеалном случају, ако постоји врх на врху, а она има два о-прстена. И онда, чак и при паду притиска, сијалица неће пуцати.

4. Дизајн вентила. Ако је израђен од метала, а његова заптивка је керамика, онда је добро. Пластични вентили брзо се расклапају.

5. Запремина складишног капацитета. Обим капацитета за складиштење је одабран према вашим потребама. Једна особа ће имати резервоар од пет литара, ако у породици има три или четири особе, онда се требате усредсредити на десет или дванаест литара. Материјал контејнера је такође важан. Метал је јачи, али се кородира, за разлику од мање издржљиве пластике.

6. Обратите пажњу на цену потрошног материјала и одржавање. Обавезно проучите питање трошкова (и доступности у продаји) замјенских кертриџа. Да би се осигурало да услуга није коштала доста пенија.

7. Обратите пажњу на присуство додатних корака чишћења. Погледајте ближе додатне кораке за пречишћавање воде. На пример, присуство ултраљубичастог модула, минерализатора, али и структуризер. Они нису обезбеђени у свим моделима, али у зависности од проблема са вашом водом, неки модули ће бити веома корисни.

Карактеристике рада и одржавања филтера за воду

Дестилирана вода: да ли је штетна?

Постављање система реверзне осмозе, морате бити спремни за степен пречишћавања воде за 98-99 процената. Другим речима, добијамо практично дестиловану воду, која плаши неке. Пристаниште, где треба узети неопходну особу за микроелије и соли. Од воде, сви су уклоњени. Дакле, постоји такво мишљење код неких обичних потрошача.

Међутим, овај мит је успјешно уклонио медицински специјалиста. Деликатно објашњавајући да једна вода не покрива дневну потребу за минералним супстанцама. И у суштини долазе нам заједно са разним врстама хране. На пример, да бисте добили праву количину калцијума, морате пити 10 литара воде дневно - мало превише. Иста количина калцијума садржи 12 грама сира или 75 грама сира. Затим, дати смо податке у табели.

Елемент Колико је потребно дневно, мг Садржај у обичној води, г / л Волумен воде да би се осигурала дневна стопа, л Могућност производње од воде,% Производ садржи ову ставку Тежина производа како би се осигурала дневна стопа, г
Калцијум 800 100 8тх 15тх Викенд сир 75
Беанс 80
Тврди сир 12тх
Магнезијум 500 50 10 12тх Лубеница 27тх
Ајда 30
Хлеб бела 68
Натријум 2000 12тх 166 0.72 Меки сир 0.6
Печени краставац 26тх
Ск. купус 15тх
Хлеб, црно 27тх
Калијум 5000 200 25 4.8 Парадајз 4.03
Јабуке 5
Кромпир 1.18
Беанс 0.86

Дакле, као што видите, обична вода није добра за снабдевање тела минералима - нико га не може толико пити (нарочито зато што је калијум доступан у обиљу). И нема ништа страшно у дестилованој води. Само треба да једемо у праву, користећи различите намирнице: поврће, воће, млеко, пасуљ и тако даље.

Колико често треба да мењам кертриџе?

Кертриџ ће живети, редовно радити, од три до шест месеци. Зависи од учесталости замене од неколико фактора. Конкретно, колико се интензивно користи филтер и на квалитет воде која долази из водовода. Дакле, у случају великог броја механичких нечистоћа, полипропиленски кертриџ ће често морати да се замени. Што се бави машинском пречишћавањем воде.

Мембрана у систему реверзне осмозе треба заменити једном у години и пол или две године. Минимум који ће служити јесте година. А онда сваки произвођач има своје препоруке о времену замене мембране. Имајте на уму да мембрана обично допушта у више од једног дана више од 185 литара воде. То су чврсти волумени.

И коначно је вредно запамтити да је за било коју врсту филтера инсталирану испод кухињског судопера, заједничко је једно. За њих је важно да сви замене кертриџе на време. На крају крајева, када је ресурс исцрпљен, они нису само бескорисни, већ такође могу нанети штету.

Видео: Избор филтера за чишћење воде "испод судопера"

{сл_адвполл ид = '44 'центер =' 1 'титле =' Учествујте у истраживању: '}

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 20 = 28