Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Nestemäinen taustakuva -tekniikka – miten kaikki tehdään oikein

May 20
No comments yet

Moderni tekniikka seinien viimeistelyyn mahdollistaa useiden koristeaineiden käytön. Vaihtoehto klassiselle tapetille oli laaja valikoima pinnoitteita, joita kutsutaan nestepaperiksi. Nestemäinen taustakuva, jonka käyttötekniikka on tässä artikkelissa, on laaja valikoima värejä ja erilaisia ​​tekstuureita. Tämä mahdollistaa kaikkien rohkeimpien suunnittelupäätösten toteuttamisen.

Nestemäinen taustapäällysteknologia

Edut nestemäisen taustakuvion viimeistelystä

Moitteettoman ulkonäön lisäksi nestemäisen taustakuvan käytännöllisyys liittyy korkeaan kulutuskestävyyteen. Niihin ei käytännössä sovelleta mekaanisia vaurioita, tulvia ja muita vahingollisia kielteisiä vaikutuksia. Niiden pinta soveltuu hyvin pesuun ja puhdistukseen. Niiden avulla voit jopa poistaa pienen shalunishekin seinämaalauksen. Näin voit säästää melko pitkä aika puhdasta kauneutta korjausta. Useimmissa tapauksissa ne voivat kestää yli 10 vuotta.

Tällaisen tapetin etu on havaittavissa edes alkuvaiheessa korjaustöissä. Niiden käyttö tekee hyödyllisiksi piilottaa halkeamat, epäsäännöllisyydet ja muut seinämuutokset. Näin voit säästää huomattavasti aikaa ja aikaa kittien tekemiseen. Nestemäisen taustakuvan soveltaminen ei vaadi erityisiä taitoja ja tietoja, joita ei voida sanoa klassisen taustakuvan ahtaasta liimauksesta.

Jos tapahtuu useita vikoja, kun nestemäistä taustakuvaa käytetään tai kun toiminto on vaurioitunut, vahingoittunut tila voidaan helposti tuoda asianmukaiseen muotoon. Tätä varten on tarpeen kosteuttaa tätä aluetta hyvin poistamalla kerroksen fragmentti varovasti. Sitten se liotetaan ja palautetaan alkuperäiseen paikkaansa. Täydellisen kuivauksen jälkeen ei ole jälkiä kunnostustöistä. Muunnettu seinä näyttää jälleen hyvältä.

Edut nestemäisen taustakuvion viimeistelystä
Hyönteisen tapetin erilaiset rakenteet.

Seinäpinnan esikäsittely

Seinän pinnan valmistelusta suoritetusta asianmukaisesta työstä riippuu levitetyn pinnoitteen laatu. Näiden töiden tarkoituksena on poistaa edellisen viimeistelyn jäännökset: vanha taustakuva, valkaisukerros jne. Tuloksena olisi oltava yhtenäinen kuiva betonipinta.

Kaikki seinässä olevat metalliset elementit on poistettava. Jos tätä vaikutusta ei voida saavuttaa ja prosessi on työläs, on mahdollista maalata tällaisilla alueilla öljymaalia. Kosteuden läsnäolo niihin vaikuttaa kehittämällä syövyttävää prosessia, jonka ilmeneminen heijastuu ruusupisteiden muodossa uudessa tapetissa.

Nestemäisten tapettien levittämisen laadun tuloksena on välttämätöntä tehdä pohjamaali akryylipäällysteellä tai maalilla vesipohjaisella maalilla. On muistettava, että seinän pinnan on oltava vaalea, mikä on välttämätöntä, jotta saataisiin juuri sellainen taustakuvio, joka oli suunniteltu.

Seinäpinnan esikäsittely
Seinien pohjustus akryylipäällysteellä käyttämällä telaa.

Nestepaperin seoksen valmistaminen

Pääsääntöisesti nestemäinen taustakuva pakataan pakkauksiin ja visuaalisesti muistuttaa sahanpurua. Niiden koostumus sisältää jo kaikki tarvittavat komponentit laadukkaaseen koristepinnoitteeseen. Valmistusta varten on tarpeen laimentaa kuiva koostumus lämpimällä vedellä (enintään 40 ° C: ssa) 0C) homogeenisen seoksen, keskitiheyden (hapan kerma) saamiseksi. Standardi 1 kpl kuivaseinäseosseos vaatii 6 litraa vettä. Sekoittaminen on välttämätöntä käsin, koska erilaisten sekoittimien käyttö johtaa elementtien murtamiseen ja taustakuvan suunnitellun rakenteen muuttamiseen.

Tuloksena oleva liuos on annettava infusoida vähintään 12 tuntia ennen levittämistä. Ennen suoraa jakamista seinän pinnalle se on sekoitettava perusteellisesti uudelleen.

Nestepaperin käyttö seinälle

Nestemäisen taustakuvion tekeminen tapahtuu spatulilla. Levyn levitetyt elementit jaetaan tasaisesti pinta-alalle erityisellä telalla tai rakeistuksella. Joitakin nestepaperityyppejä voidaan käyttää Hopper-pistoolin avulla.

Pintapinnoite on tehtävä seinän kulmasta tai sen reunasta. Riippumatta levitetyn kerroksen paksuudesta, tapetin koristeelliset ominaisuudet pysyvät muuttumattomina. Optimaalisen kulutusaineen ja kuivumisajan osalta viimeistelykerroksen suositeltu paksuus on enintään 2 mm. Samanaikaisesti sen on pysyttävä muuttumattomana koko huoneen seinien alueella.

Nestemäisen taustakuvan soveltaminen on tärkeä asia spatolin tai raastin puristamisen voiman säätelyssä. Sen liiallinen puristus seinää vasten aiheuttaa elementtien painamisen ja teksturointikerroksen vääristymisen. Ja riittämätön puristus aiheuttaa paksun kerroksen epätasaisen jakautumisen.

Kun työskentelet kittiveitsellä tai -rehurilla, on välttämätöntä suorittaa vain vastakkaisia ​​liikkeitä, ei pyöreitä. Seinän koko pinnan tulee olla yksi vaurioitettu kerros. Jos epäillään tarvittavan määrän seosta, on parempi valmistaa uusi määrä riittävältä määrältä.

Nestemäisen taustakuoren laimennetun seoksen jäännökset voidaan kuivata ja jättää varaukseen. Tarvittaessa niitä voidaan käyttää uudelleen ilman laadun heikkenemistä.

Nestemäisen tapetin kerroksen yksittäisen koostumuksen ja paksuuden mukaan sekä tiettyjen huoneen lämpötila- ja kosteusolosuhteiden mukaan vaadittu kuivausaika on 12-72 tuntia. Lisäksi se vaikuttaa sovelluksen tapaan ja tekniikkaan.

Video: Master-luokka nestemäisen taustakuvan käyttämisestä

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 71 = 79