Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Klassificering och typer av bitar för en skruvmejsel

May 20
No comments yet

I vår tid har byggnads- och installationsarbetet blivit mycket förenklat. Detta underlättas bland annat av ett stort antal fästelement, som är mycket lätta att använda med en elektrisk skruvmejsel eller en skruvmejsel. Naglar används mindre och mindre ofta. Både amatörer och professionella mästare föredrar alltmer skruvar och skruvar, eftersom dessa fästelement ger den mest hållbara fästningen. Men för varje fästelement använder de sina bilagor, utan vilka din skruvmejsel blir till en värdelös leksak. För att göra det lättare att navigera i olika beten presenterar vi uppmärksamheten klassificeringen av bitar för en skruvmejsel. Du kommer att ta reda på vilka typer och storlekar av bitar industrin producerar och vilka fästelement som denna eller den här biten appliceras på.

Typ och klassificering av bitar för skruvmejslar

Bitar under den direkta luckan (Slotted)

Den första skruvmejseln uppfanns under direktplatsen, den uppfanns på 1500-talet. Det var utbrett under sovjetperioden. Idag finns det också bitar för en skruvmejsel tillverkad under en rak slits, men de används mindre ofta. Sådana bilagor betecknas med bokstaven S. Denna märkning placeras på en av bitarnas sidor. Latin bokstaven S är en förkortning för den engelska ordspåren, vilket betyder "slot" eller "slot". Det finns också en alternativ beteckning - slitsad. Detta ord när det översätts till ryska betyder "spline". Alltid bredvid brevet anger siffran som indikerar brickans bredd. I vissa fall är dess tjocklek dessutom angiven.

Bit med platt slits typ S

s bita

s krepezh

Förhållandet mellan bredden och tjockleken hos de vanligaste bitarna under den direkta luckan:

Bredd, mm 2,0 2,5 3,0 3,5 4,0 4,5 5,0 5,5 6,0; 6,5; 7,0 8,0 9,0
Tjocklek mm 0,3-0,4 0,4 0,5 0,5 - 0,6 0,6 - 0,8 0,6 0,8 0,8-1,0 1,0 - 1,2 1,2 - 1,6 1,4 - 1,6

Tänk på några bitar av bitar under den direkta luckan.

Klassisk bit med rak slits

Bredd och tjocklek är de två huvudstorlekarna på en rak slits. I de flesta fall anges endast den första parametern. Det varierar från 3,0 till 9,0 mm. Den andra parametern är ofta inte angiven, men dess värde kan vara från 0,5 till 1,6 mm. Egenheten för denna märkning är relaterad till det faktum att bredden och tjockleken har ett normativt förhållande. Ytan på bitar med en platt slits är skyddad mot erosion och skiljer sig från ökad hårdhet.

Klassisk bit under direktplatsen

Rak bit och TIN-belagd bit

Dessa bitar har en gyllene färg, eftersom munstyckets yta är täckt med titanitrid som ett resultat av CVD-kemiska processen. Tack vare detta har verktygen en stark yta. Sådana munstycken kan endast skilja sig åt i bredd. Detta värde är mellan 4,5 och 6,5 mm. Även vid märkning av anordningar kan deras tjocklek anges. Detta värde ligger i intervallet från 0,6 till 1,2 mm.

Bit för rak spår med TIN-beläggning

Förlängd bit under en rak plats

På grund av den långsträckta delen av enheten är det möjligt att göra mer exakt det nödvändiga arbetet. När den används är spetsen på detta munstycke ordentligt placerad i skruvlocket eller skruven. Med denna bit är det lämpligt att utföra små redigeringsprocesser. Ett särdrag hos dessa enheter är längden på munstyckena, som varierar från 50 mm till 100 mm.

Förlängd bit under en rak plats

Korsformade bitar (Phillips)

För första gången uppträdde en tvärformad bit under första hälften av 20-talet. Jag bidrog till detta ögonblick att när man använder fästelementen och skruvmejslar för rak slits inom fordonsindustrin, vid montering av delar, är de ofta uttrycks i caps skruvar och bultar, vilket resulterar i skador på lackerat fordon. Dessutom är fästena ofta frustrerad tråd på grund av det faktum att det inte är vridmomentbegränsare har uppfunnits, som senare började användas i mekaniska skruvmejslar och skruvmejsel.

Alla ovanstående skäl bidrog till det faktum att John Thompson uppfinde 1933 en skruv med en tvärformad slits. Efter 3 år köptes patentet för denna uppfinning av Henry Phillips. Denna ingenjör raffinerade produktionen och 1937 teknik erbjuds Eugene Clark, som är den största tillverkare av metallprodukter, håller tävlingar för att se vem som kommer att utföra spännskruvar. Naturligtvis vann Henry Phillips i tävlingen. Därefter lockade en ny typ av bete uppmärksamhet från automakers från USA, men snart började andra världskriget. Därför uppträdde den tvärformade luckan i Europa, tillsammans med utbudet av amerikansk militär utrustning.

Det första korsformiga munstycket kallades "phillips" till ära av Henry Phillips. Bitar av denna typ är märkta med bokstäverna PH. Efter dem följer numret, stift anslutet till diameteren av fästets yttre tråd. Denna standard används för alla typer av bitar med ett korsformat sting.

ph

ph bita

ph krepezh

Standardförhållandena för kors typ av PH-typ och fästdonets yttre tråd:

Antal bitar 0 1 2 3 4
Gängdiameter, mm mindre än 2,0 2,1-3,0 3,1 - 5,0 5,1-7,0 mer än 7.1

Den klassiska tvärformade biten PH

Dessa munstycken varierar i storlek, vilket varierar från 0 till 4. Crosspiece nr. 2 används oftast eftersom det gör att du kan arbeta med metall och trämaterial. Mindre vanliga är stora munstycken under nummer 3 och 4. Ofta används de vid reparation av bilar och stora föremål.

ph1

Korsformad bit med PH-spår och TIN-beläggning

Titanitrid används för att täcka munstycket. Detta framgår av bitarnas gyllene färg. Munstycket kan motstå tunga belastningar. Spåret kan tillverkas i en av tre storlekar: PH 1, 2 eller 3.

ph2

Den långsträckta tvärformade biten PH

Ett långsträckt munstycke med en tvärgående PH-spår kan användas för att dra åt fästdon på svåråtkomliga platser. Sådana anordningar är särskilt effektiva under avskruvning av fästanordningar. Oftast kan du hitta bilagor långa 50, 70, 90, 110, 125, 150 mm. De finns i tre storlekar PH 1, 2, 3.

pH3

Korsformade bitar (Pozidriv)

Senare, särskilt för möbelproduktion och byggnadsarbete, utvecklade Philips Screw Company en ny typ av korslucka. Den kallades Pozidriv (Posdri). Denna typ av slits var patenterad 1966. Bitarna för den här luckan är märkta med bokstäverna PZ. De är utformade för att fungera med trä eller andra liknande material som har en heterogen struktur. På samma gång, för arbetet med metall, är typ PH mer lämplig.

Kännemärke PZ system jämfört med PH, är det att kanterna av arbetsytorna är anordnade parallellt med varandra och över hela sin längd är gjorda med samma tjocklek, och slitsen är mycket djupare. Denna designfunktion förhindrar att biten sprutas ut när fästarna är åtdragen. På grund av detta bildas en mer tät kontakt mellan skruvlocket och biten, vilket minskar slitage på elementen. Det behöver inte appliceras en stor axiell kraft när det är en pressning av stinget på spåret.

Man måste komma ihåg att vid användning av bitar för åtdragning av fästelement för PZ-slitsen, använd en PZ-typ bit. I fallet med typen PH munstycke för tvinning artiklarna om Slot PZ, kommer ytan förlorar kontakt med varandra, vilket kommer att förkorta munstyckets livslängd.

Cross-slotted PZ bit

pz bita

pz krepezh

Klassisk PZ korsformad bit med skåror

Ytterligare snitt är ett särdrag hos PZ-bitarna, om de jämförs med PH-munstyckena. Den höga styrkan hos enheterna gör att de kan tåla enorma belastningar. Dimensionerna för denna typ av bit för skruvdragning kan vara PZ 1, PZ 2, PZ 3.

PZ1

Bit för cross-slot PZ med skåror och TIN-beläggning

Den skyddande beläggningen på detta munstycke är gjord på basis av titannitrid. Det ökar betydelsen av bitarna avsevärt. Detta underlättas även av det härdade stålet som används för tillverkningen. Allt detta sammanlagt tillåts skapa ett munstycke med optimal hårdhet och uthållighet. Det finns tre storlekar på enheten: PZ 1, PZ 2 och PZ 3.

PZ2

Det långsträckta, tvärformade munstycket PZ

Detta munstycke finns i tre storlekar: PZ 1, PZ 2, PZ 3, längden kan vara 50, 70, 90, 110, 125 och 150 mm.

pz3

Bitar med sexkantig spår (Hex)

En annan, mindre populär men ofta används är den hexagonala slitsen. Den här formen av knippning uppträdde först 1910 och kallades Hex-uttaget. Denna fras betyder en inre hexahedron. För första gången började den användas i workshopen i Allen Manufacturing Company. För att markera dessa bitar används bokstaven H. Hex-systemet har ett högt vridmoment som kan appliceras på fästets huvud när det vrids. Samtidigt finns det ingen risk för skada på munstycket och splittringen av slitsen.

Avståndet mellan sidorna på den sexkantiga spetsen är huvudkarakteristiken som särskiljer sådana bitar. Om du tar munstycket med 4 mm, är det perfekt för vridning av möbelbekräftelsen. Också producerad är den så kallade säkra versionen av slitsen. Han kallades Hex-Pin, vilket betyder en skyddad hexahedron. Denna slot är utrustad i mitten med en speciell stift. Dess närvaro gör det möjligt att förhindra obehörig demontering av anslutningen.

Hex bit H

h bita

h krepezh

Klassisk hexagonal bit

Dessa bitar gör det väldigt bekvämt att arbeta med motsvarande skruvar och skruvar, eftersom de har ett stort kontaktområde med fästena. De har länge använts i USA, men i Ryssland har deras genomförande skett relativt nyligen. Dimensionerna på dessa munstycken kan variera från 1,5 till 10 mm.

h1

Sexkantig bit med hål inuti

En pålitlig bit av detta slag är lätt att använda. Under användningen behöver en person inte utöva stor fysisk styrka. På grund av hålets närhet glider inte enheten. Munstyckets storlek är från 1,5 till 6 mm.

h2

Elongerad hexagonal bit

Detta munstycke är markerat med Hex-markeringen. Det är sällan att hitta i arbetet. Trots detta har det visat sig bra, för det är praktiskt och bekvämt. För att producera denna bit används högkvalitativt stål. I detta avseende har den god styrka. Dess dimensioner sträcker sig från 3 till 8 mm, och längden på dessa munstycken varierar från 50 till 100 mm.

h3

Bitar i form av en asterisk (Torx)

Tillämpade munstycken i form av en asterisk, inom teknikområdet och vid tillverkning av hushållsapparater, för vridning av fästanordningar med lämplig huvudform. De kallas Torx (torx) och betecknas med bokstäverna TX eller T. Bredvid brevet finns ett nummer som anger munstyckets storlek. Den motsvarar avståndet mellan kugghjulet på kedjehjulet i den sexkantiga formen.

För första gången började Torx använda Textron i Amerika 1967. Idag används olika typer av bitar för denna typ av skruvmejsel. Så det finns en anti-vandal version, utrustad med ett internt hål. För beteckningen används bokstäverna TR, vilka dechiffreras av Torx Tamper Resistant. Också används är fembitar som heter Torx Brigadier Pentahedron.

Bitar i form av en asterisk T

tx bita

tx krepezh

Klassisk bit "Star" (Torx)

I europeiska länder och USA är Tox-munstycket det mest populära av alla befintliga slitsformer. Detta beror på dess höga prestanda. Denna bit kännetecknas av närvaron av sex ansikten, med vilken den kommer i kontakt med en skruv eller en skruv.

Munstyckets designfunktion möjliggör bättre vidhäftning mot fästets yta. Tack vare detta behöver du inte göra stora ansträngningar för att skapa vridmoment. Sänkningen av anordningen minskar också, eftersom belastningen distribueras omedelbart till 6 ytor. I sin tur minskar detta slitage. Följaktligen ökar bitens operationsperiod avsevärt. Dysorna "Zvezdochka" av olika storlekar produceras. De vanligaste är modellerna från T8 till T40. I det här fallet finns bitar av mindre storlek.

Torx Classic Bits

Lite "Star" Torx Plus

Torx Plus skiljer sig i att dess asterisk har mindre skarpa strålar, som samtidigt är kortare. Dessa typer av bitar för en skruvmejsel kräver att mästaren har ökad noggrannhet vid utförandet av arbetet. För att producera dem används höghållfast stål. Dimensionerna för dessa bilagor är T10-T40.

t6

Lite "Asterisk" med TIN-beläggning

På grund av förekomsten av en beläggning på basis av titanitrid har munstycket ökat slitstyrka. Ytan är grov och klibbar väl i stål. Munstycket kännetecknas också av ökad hållbarhet, eftersom den är tillverkad av ett fast material. Munstycket finns i storlekar från T10 till T40.

Beats Torx med TIN-beläggning

Lite "Asterisk" med ett hål inuti

Denna bit används ofta i monteringsanläggningar. När spänningen spänns, kommer biten hårt in i fästet. Som ett resultat ökar tillförlitligheten av vridningsprocessen, för genomförandet av vilken ingen särskild ansträngning krävs. Bitarna varierar från T10 till T40.

TX1

tx2

t2

Utökad bit "Star"

Detta munstycke är lämpligt att använda vid vissa typer av arbete. Dess dimensioner är desamma: från T10 till T40 kan längden vara från 50 mm till 100 mm.

t4

t3

Bitar med fyrkantig plats (Robertson)

Dessa bilagor avser specialiserade bittyper. I de flesta fall används de inte i konventionell konstruktion eller i reparationsprocesser. Robertson Slot är en av rariteterna och har en kvadratisk tvärsektion. Dess fulla namn är Robertson torget. Dysorna i denna form betecknas med bokstaven R.

Bitar med fyrkantig spline R

r bita

r krepezh

Klassisk bit med fyra ansikten

Oftast används de under montering av möbler. Dessa munstycken finns i 4 storlekar: från nr 0 till nr 3.

r1

Utökad bit med fyra ansikten

Detta munstycke används inte så ofta. Den finns i tre storlekar: Nr 1,2 och 3 och längden kan vara från 50 till 70 mm.

r2

Bits med anti-vandal spår (Spanner huvud)

Denna slot kallas också Snake-eye (ormöga). Dessutom kallas det också ett huvud som är avsedd för en gaffelnyckel. För att markera bitar med den här luckan används bokstäverna SP.

SP Slots

sp bit

sp krepezh

Klassisk bit "Gaffel"

Vid tillverkningen av dessa munstycken används högkvalitativt stål. Tack vare sina bitar präglas av ökad styrka och lång hållbarhet. Denna bilaga liknar en platt splinesbit, som har en slits i mitten. Fladdermusen finns i 4 storlekar, Gr. 4, 6, 8, 10.

sp1

Långsträckt bit "gaffel"

Den är tillverkad i 4 storlekar och kan ha en längd av 50 mm till 100 mm.

sp2

Tri-Wing Bits - Tre-blad

Vid märkning av dessa tips används bokstäverna TW. En särskiljande egenskap hos dessa bitar är närvaron på staven på 3 blad. De används i montering av hushållsapparater och elektronik. De används också inom flygindustrin. För första gången uppträdde dessa bitar 1958 och uppfanns av Philips Screw Company. Storleken betecknas med bokstäverna Gr och kan ha indikatorer från Gr.1 till Gr.6.

Bitar trebladiga TW

tw bita

tw krepezh

Trebladiga bitar

Bitar - Torq-Set fyrbladig

Denna bit är en analog av Tri-Wing, men skiljer sig åt med antalet så kallade vingar. Den har 4 blad. Detta munstycke används också väldigt sällan. För dess beteckningsbokstäver används Gr, storleken varierar från 4 till 10.

Fyra lobbladiga TS

ts bita

ts krepezh

Trebladiga bitar

Några sällsynta Slots och bitar

polydrive
Polydrive

spline
spline

ett sätt
ENVÄGS-

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1