Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Sådan borer du en keramisk flise – vi vælger værktøjet og vi borer efter alle regler

May 20
No comments yet

Når væggene i badeværelset og på toilettet skinner med en helt ny flise, er det alt for meget at se på dem. Men efter alt reparationen er ikke færdig endnu - vi skal hænge hylderne og reparere spejlet. Men ikke alle ved, hvordan man borer keramiske fliser korrekt for at forhindre utilsigtet chipping. Alas - skrøbelig keramik for at beskadige meget let, og så vil den perfekte reparation gå til helvede. For ikke at bryde dit hoved, hvor man skal få en flise til gengæld for den forkælet, skal man vide, hvordan man skal arbejde med det. Læs mere om dette.

Sådan borer du en keramisk flise - vi vælger værktøjet og vi borer

Grundlæggende principper for boring fliser

Det første du skal vælge en boremaskine. Det bør ikke være chok eller høj hastighed, som med fliser er det nødvendigt at håndtere meget omhyggeligt. Så for at lave huller i flisen er følgende værktøjer egnede:

  • Elektrisk boremaskine, inkluderet i minimumshastigheden;
  • skruetrækker af batteritypen med en maksimal omdrejningshastighed ikke mere end 800-1000 omdr./min.
  • lavhastighedsskruetrækker, der arbejder fra netværket.

Og øvelser til fliser skal tages særligt. De er slet ikke som et værktøj til boring af træ, beton og metaloverflader. Princippet om at bore en anden flisfriktion med slibemidler. En diamant eller en vindende bor har enten en sagittal form eller en kronform. Og også fliser kan bores med såkaldte "ballerinas" - specielle enheder med diameter justering.

Når det nødvendige værktøj er udarbejdet, kan du begynde at arbejde.

Det er nødvendigt at tage hensyn til nogle punkter:

1. Overophed ikke nogen bor eller fliser. Ellers vil det øverste lag af flisen knække, hvilket kan opdele flisen. For at afkøle arbejdsfladen er det nok at vane det med vand regelmæssigt.

2. Prøv at trække den optimale kraft til at trykke på boret. Det skal ikke være hverken for svagt eller for stærkt. I det første tilfælde kan hullet ikke bores, og i det andet kan flisen bryde.

3. Den omvendte tilstand med en operation som f.eks. Boring af en flise, må ikke afvises. Boret skal rotere langsomt og kun med uret. Ellers vil materialet revne.

4. Hvis der skal bores huller i sømmen mellem fliserne, skal du være særlig forsigtig når du borer. Hullets centrum skal være midt i sømmen. Når boringen er tæt på sømmen, glider boreen som regel i sømmen. På kanten af ​​flisen er der ingen beskyttende lag, og dets stykke er brudt af.

Nogle rådgiver at nøjes eller slå ned eventuelle glasurfliser på borestedet, anbefales det stærkt ikke. Dette er råd fra sovjetisk litteratur. I nærværelse af moderne øvelser er denne procedure absolut ikke nødvendig, fordi det er meget nemt at bryde fliserne, og det er meget svært at erstatte det med en ny.

Hvordan man borer små huller til dowels

At hænge en lille hylde i badeværelset eller i køkkenet, skal du ofte lave et hul i flisen limet til væggen. For at holde regimentet fast, er det nødvendigt at lave et tilstrækkeligt dybt hul, der trænger ind i væggen. Derefter indsættes en dowel lavet af nylon, i hvilken skruen er skruet.

Som regel anvendes en elektrisk boremaskine til disse formål, og hullet modificeres derefter af en perforator. Borehastigheden skal være lav.

Hvilken øvelse at vælge til fliser

1. Værktøjet med en diamantbelægning viste sig bedst, når man borede en flise. Det er ret dyrt, og ikke alle har råd til det. Og det giver ingen mening at købe det for at lave to eller tre huller. Men en professionel, der ofte skal bore en flise, normalt i arsenalet, er der flere sådanne øvelser med forskellige diametre. I dette tilfælde betaler de sig hurtigt.

2. Spearhead øvelser med en vindende tip er designet specielt til boring af keramiske fliser og reducere risikoen for fliseskæringer. På grund af den specielle slibning har den form som en pil, hvilket eliminerer glidning i begyndelsen af ​​arbejdet. På grund af den skarpe vinkel på skærekanten falder området på kontaktfladerne. På grund af dette kan du arbejde med en øvelse med mindre indsats - derfor er det usandsynligt, at revner i flisen vises.

Spearhead Drills
Spearhead øvelser, højere med en vindende tip, lavere med diamant sprøjtning.

3. Hvis der absolut ikke er noget, skal du tage et konkret bor i hårdmetal. Det skal enten være meget godt skærpet eller sputtered fra den vundne. Bare husk - at arbejde med et sådant værktøj skal være yderst forsigtigt, da det ikke er designet til fliser, men har en helt anden konfiguration.

Boremaskiner til beton
Bor og bor for beton.

Vi borer flisen i henhold til alle reglerne

Inden du begynder at bore en flise, skal du mærke på de rigtige steder, en markør der skiller sig godt ud på frontpladen. Husk på, at boret, mens det endnu ikke er trængt ind i flisens inderside, forsøger normalt at skræmme sig over sin glatte overflade. For at forhindre dette, lim et stykke klæbebånd eller papirtape til borepladsen.

Vi indsætter papirtape

I begyndelsen, når det er nødvendigt at bore overfladen af ​​flisen, sætter vi borehastigheden til et minimum. Når boret er tilstrækkeligt dybt i flisen, kan du tilføje hastighed. Imidlertid er det ikke nødvendigt at være stærkt ivrig i dette tilfælde - det er nødvendigt at arbejde langsomt og præcist. Husk, at der skal pålægges bore- eller perforatorens slagtilstand et strengt forbud. Ellers vil det være kedeligt at samle fragmenterne af flisen.

Hvis dowel skal bores og en del af væggen, arbejder vi i to faser. Først borer vi fliserne gennem det rette værktøj. Derefter slukkes boremaskinen for at erstatte brikken med den der er mere egnet til betonoverfladen. På denne måde er det ikke muligt at påvirke bore- eller perforatorens slagtilstand - ellers går ikke hårdt beton i stykker.

Video: Hvordan og hvad skal man bore keramiske fliser

Sådan laver du et stort hul til en stikkontakt eller et rør

Når blanderen skiftes, sættes der en stikkontakt i, eller et nyt rør indføres, bliver det nødvendigt at lave et præcist stort hul med passende diameter. Samtidig spørger mange mennesker sig selv: Hvilken slags bor skal du bore keramiske fliser? Der er to muligheder:

  • Krone af hård legering.
  • Cirkulær bore-type ballerinka.

Hvilket er bedre: en krone eller en ballerinka

1. Der er specielle klippekroner med diamantstøvning. Det er ret dyrt, og det giver ikke altid mening at købe det. Glem ikke at fugt det med vand, når du bruger dette værktøj. Gør ikke borren bliver høj - Kronerne er bange for overophedning.

Kroner med diamantbelægning
Varianter af diamantbelagte kroner.

2. Men for et engangsjob kan du også bruge en billigere mulighed. Dette er en krone, der har tænder ud af vinderen. Dens ulempe er, at efter 20 huller kan kronen sikkert smides væk - dens ressource vil blive opbrugt. Kronens diameter er op til 15 centimeter, hvilket er nok selv for et hul under kloakrøret. Men for at arbejde med en krone med stænger er det nødvendigt yderst præcist uden at lave skarpe bevægelser, således at hullernes kanter stadig bliver skåret og ujævne.

Kronen til beton
Krone med vindende tænder til boring på beton.

3. En ballerina er en boremaskine i form af et spyd eller en cylinder, hvor beslaget er monteret på bagsiden. I den er der igen en anden spydtype boremaskine. Hvis du flytter det på beslaget, kan du variere diameteren af ​​det resulterende hul. Det er bedre, hvis centreringsboringen ikke er cylindrisk - dette er en uheldig mulighed, men en sekskantet. Det er værd at en ballerina er billig, ikke mere end 300 rubler, så den kan købes af alle hjemmestere.

Ballerina
Men sådan ser ballerina ud

Vi borer flisen i henhold til alle reglerne

Før boring er flisen markeret, og et stykke papirtape eller gips limes til boringsstedet, om nødvendigt. For at gøre det nemmere at starte, kan du også klippe stencil ud af fiberplader eller krydsfiner og derefter trykke det tæt på flisens startboring. Hvis boring kræver en flise, der endnu ikke er limet til væggen, skal den placeres på en plan overflade. Vi begynder at bore på små drejninger, der ikke presser stærkt på et værktøj. Kronen selv skal holdes parallelt med flisen, så når boreen bliver druknet i flisen, begynder den at bide ind i flisen hele vejen rundt. Skarpe bevægelser fra side til side er ikke tilladt.

Start boring
Begynd boring med en krone og diamant spray.

Hvis du vil arbejde med en diamantkrone, kan du hurtigt lave et hul, der arbejder med høj hastighed. Kun opvarmning, desværre, kan ikke undgås. Og det er fyldt med brændende (brændende) diamantkorn på sprøjtningen, hvilket forværrer instrumentets kvalitet. Derfor, hvis du vil arbejde hurtigt - sørg for at lægge vand nær dig for at vådte instrumentet. Eller du kan tørre, men med lav hastighed.

Men hvis kronen ikke har en diamantbelægning, er det bedre at bruge en "våd" boremetode. Dette gælder især for fliser dækket af glasglasur. Ja, og for konventionelle fliser, er denne mulighed at foretrække - og borren tjener således længere, og støv danner ikke. Derudover kan hullet gøres meget hurtigere, når instrumentet er fugtet med vand.

Vi fugter med vand
Efter en lille øvelse fugtes vi med vand.

Fortsæt boring
Fortsæt med at bore, med jævne mellemrum at skylle overfladen af ​​flisen med vand.

Hullet er klar
Når hullet er klar, vil du have en sådan vaskemaskine.

Hvis du vil arbejde som balletdanser, skal du først sætte den ønskede diameter på den. Afstanden mellem de centrale og side øvelser er sat til halve størrelsen af ​​den ønskede huldiameter. Så borer vi med lav hastighed i målstedet. Vi holder fliserne fast, så de flydende fragmenter af boreprodukterne ikke skader nogen. Sikkerhedsbriller er en nødvendig sikkerhedsforanstaltning. Hold boret nøjagtigt, vipp det ikke. Undgå at forstyrre stativet for at fastgøre det.

Så, hvordan man borer fliserne korrekt, bliver du nu informeret. Som du kan se, er dette ikke særlig svært. Det vigtigste er ikke at skynde sig for at arbejde omhyggeligt og omhyggeligt ved hjælp af et specielt værktøj. Og læg vand til befugtning.

Video: Lav et stort hul i flisen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 54