Hvilket laserniveau er bedre at købe – sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

På grund af sin utvivlsomme fordele af laser niveau trygt forløber parallelt med den sædvanlige boble model. Professionelle bygherrer, hvilket er et godt redskab er primært en måde at få arbejdet gjort effektivt og til tiden, ikke engang tænke over, om det er nødvendigt at købe en sådan anordning - det er kun nødvendigt at afgøre, hvilken laser niveau bedst at købe. Modeller på markedet er tilstrækkeligt repræsentativt, og under hensyntagen til deres forskellige arbejder princip, spørgsmålet er ikke så simpelt som det ser ud ved første øjekast.

De bedste laserniveauer - sammenligning af modeller

Hvilket laserniveau er bedre - lineært, punkt eller roterende

Før vi undersøger bedømmelse af laser niveauer, er at bestemme princippet om deres arbejde - til forskellige opgaver sat deres enheder. Hvis du vælger den bedste laser niveau, skal du først beslutte på princippet om deres arbejde - eller rettere, at processen med at opbygge stigninger - disse enheder kan være punkt, lineær eller roterende.

Grundlaget for alle sådanne anordninger er et system af dioder, der omdanner en elektrisk strøm til en smal stråle af lys, for det meste rød eller grøn. Operationsprincippet er simpelt - mellem de to halvledere er der en bufferzone, hvor fotoner vises, når de passerer gennem halvledere af elektricitet. I en af ​​væggene er der et hul, hvorigennem disse fotoner flyver ud. Da fotonen skal flytte i det mindste med en mindste vinkel til planet med hullet, vil laserstrålen blive spredt, og den skal fokuseres yderligere. Til dette formål er et objektiv eller prisme-system designet, hvis tilstedeværelse allerede varierer afhængigt af typen af ​​enhed, hvori laseren anvendes.

Point Laser Level

Af alle laserniveauer i punktet er den mest simple enhed laseren i den statisk fikserede, og efter det er der kun en fokuseringslinse, der styrer fotonflowet til et punkt. Alle niveauindstillinger udføres manuelt ved hjælp af det indbyggede bobleniveau, hvorefter du kan begynde at arbejde.

Faktisk er det en almindelig laserpeger, der er eksponeret på et niveau og projekterer en stråle langs en væg. Som følge heraf vises et lyse sted på den tilstødende eller modsatte væg. Laserstrålen selv er ikke synlig i luften, men hvis der kommer en forhindring på vej, vises den straks på den. dvs. hvis du indstiller niveauet på flyet og sætte det på et niveau, så det kan være i forskellige steder at lægge en markør tag til at navigere og på arbejdspladsen.

tochechnui nivelir 2m

Simple Dot Lasere kan være med en eller to lasere, der peger i hver sin retning - dette gør det muligt for eksempel at overføre layoutet på gulvet eller på loftet med stor nøjagtighed mark store vægge, et par tiere eller hundreder af meter lange. Mere avancerede enheder er lavet med tre eller fem lasere, de kan bruges mere effektivt.

Point Laser Level

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

+ Fordele ved punktniveauer:

 1. brugervenlighed;
 2. høj "langsom" stråle, der overstiger ydeevnen for andre typer enheder;
 3. brugervenlighed - laser prikken er altid tydelig synlig i lyst gadebelysning.

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

- Ulemper ved punktniveauer:

 1. hvis du har brug for et stort antal målinger, skal enheden konstant drejes i den rigtige retning;
 2. meget smal stråledirektivitet - mærkning kan kun foretages på væggen, som den er rettet mod;
 3. en høj sandsynlighed for fejl - selv med en lille forskydning af indretningen til at ændre retningen af ​​bjælken, som kan gå ubemærket og efterfølgende markup vil være fejl.

Som et resultat - enheden mere egnet til lejlighedsvis husligt arbejde (i dette tilfælde, kan du købe den sædvanlige budgetmodel) eller til målinger i meget store værelser (hvis det er nødvendigt at se nærmere på de professionelle modeller).

Lineært laserniveau

Den mest almindelige enhed, som fører til bedømmelse af laserniveauer ved antallet af salg - dets andet navn "flybygger", opnås for at kunne projektere en stråle i form af en linje. Hvis en laser møder en forhindring overalt i flyet, så vises sidstnævnte straks en etiket, der viser den nødvendige mærkning. Dette betyder, at hvis du indstiller niveauet i hjørnet, så hvor som helst i rummet, kan du visuelt se, hvor det laserbyggede plan passerer.

Laser, der anvendes her er den samme som i punkt enheder, men produktionen er en ekstra prisme diffusor (dekomponeret) stråle i planet. De fleste enheder kan vise flere linjer på én gang, for hvilke flere lasere er inkluderet i deres design.

Linear laser multi-prisme niveau

Et særpræg ved anordningen af ​​lineære laserniveauer er tilstedeværelsen af ​​et automatisk nivelleringssystem, hvilket gør det muligt at kompensere for fejlen i installationen i 3-6 grader. Autocenter er meget pålidelig - det bruger elektronik, eller justering sker ved at installere laseren selv på et pendul, som altid har tendens til at sætte sig vinkelret på jordens overflade.

lineinyi nivelir 2m

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

+ Fordele ved lineære niveauer:

 1. Synligheden af ​​det projicerede billede.
 2. Bred vinkel (op til 160 °) dækning.
 3. Høj nøjagtighed - afvigelse inden for 1 cm pr. 100 meter.

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

- Ulemper ved lineære niveauer:

 1. Den relativt lave driftsområde - laserstrålen allerede indregnet prisme og derfor svagere linje vises på overfladen end det punkt. Delvist opvejet af manglen på specielle briller, der giver et bedre overblik over den linje og fangere - enheder, der reagerer på laserstrålen, selv om den ikke er synlig for det blotte øje.
 2. Begrænsede muligheder for udendørs brug og sollys.

Lineære niveauer er velegnede til professionelle efterbehandlere eller bygherrer, der ofte og i lang tid skal etablere et "reference" -plan, som kan kontrolleres under arbejdet.

Rotary laser niveau

Dette er et professionelt værktøj, hvis hovedformål er at opbygge et vandret plan i meget store rum eller på gaden. Det er en punktlaser, der roterer med en justerbar frekvens. Således dækker det projicerede plan alle 360 ​​° rundt om enheden, og intervallet overstiger stærkt kapaciteten af ​​lineære niveauer. Hvis strålefangerne anvendes, bliver der opnået en markering på byggepladsen eller måling af højdeforskelle afhængigt af enheden inden for en radius på 150-300 meter.

roterende laser niveau

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

+ Fordele ved rotationsniveauer:

 1. handlingsområde
 2. planet projiceres 360 °;
 3. lav fejl;
 4. store vinkler af selvnivellering (op til 6 °)

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

- Ulemper ved rotationsniveauer:

 1. På et tidspunkt blev fejl kun betragtet som værende i vandret plan, men nu er sådanne anordninger i stand til at skabe vertikale og diagonale linjer om nødvendigt.

Rotary laser niveauer bruges kun til professionelle formål på store byggepladser. Deres anvendelse i andre områder eller i hjemmet er uhensigtsmæssig - det er spild af penge og irrationel brug af udstyr, der ikke vil realisere sit fulde potentiale.

Det bedste punkt laser niveauer

Blandt disse enheder er de bedste niveauer af den tyske producent Bosch. Valget af modeller er ret bredt, men for priskvalitetsforholdet skal der lægges vægt på GPL 5 og PLL 5, som har alle nødvendige funktionaliteter til en demokratisk pris. Virksomheden Bosch har et omfattende netværk af servicecentre, der ikke tager meget tid til at finde dem og rejse sig selv i tilfælde af en nedbrydning af enheden.

Bosch GPL 5 180 Bosch PLL 5 180
Bosch GPL 5 Bosch PLL 5
1 mesto
9 oc
2 mesto
8 oc
Justeringstype automatisk manual
Deaktivering af justeringsfunktionen ja ingen
Vinkel af selvnivellering, deg. langs længdeaksen - +/- 5
på tværgående akse - +/- 3
-
Måleområde uden modtager, m 30 5
Forsyningsspændinger, V 1.5 1.5
Strålefarve rød rød
Nøjagtighed, mm / m +/ - 0,3 +/ - 1
Retning af stråler frem / højre / venstre / op / ned -
Antal stråler 5 1
Klasse af laser 2 2
Bølgelængde, nm 635 635

Bosch GPL 5

Et universelt punktniveau, der producerer fem stråler med en mulig afvigelse på ikke mere end 0,3 mm / m. To stråler styres op og ned, og de andre er fremad, venstre og højre vinkelret på hinanden. Apparatets tilfælde er designet til beskyttelsesklasse IP54, som gør det muligt at bruge det i støvede og fugtige rum. Måleområdet er 30 meter, hvilket er mere end nok til værelserne.

Enheden er udstyret med en selvnivellerende mekanisme, der kompenserer installationsfejl på 5 ° vandret og 3 ° lodret. Apparatet kan installeres på gulvet, fastgøres til væggen eller bruge et stativ.

Bosch GPL 5

Bosch GPL 5 1m

Bosch GPL 5 2m

Bosch GPL 5 3m

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

+ Fordele af Bosch GPL 5

 1. enkelhed og pålidelighed af design - alle lasere er skjult i kroppen, der er ingen andre bulende dele;
 2. universal holder - enheden er fastgjort til en hvilken som helst overflade i en given position
 3. mulighed for at deaktivere selvnivellering
 4. laser prikker er tydeligt synlige på gaden i solrigt vejr;
 5. Den lille vægt og dimensioner af enheden gør det nemt at flytte det omkring objektet.

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

- Ulemperne ved Bosch GPL 5

 1. Enheden drives af tre AA batterier (finger), men der er ingen mulighed for drift fra strømforsyningen, hvis batterierne har sat sig

resultater. Point-niveauet er en temmelig specifik enhed, der hovedsageligt anvendes af fagfolk til at markere fonde og lignende strukturer. Det vil sandsynligvis være ubelejligt at bruge det i hjemlige forhold.

Bosch PLL 5

Kompakt og letvægtsenhed, der gør det muligt at foretage præcise lodrette og vandrette markeringer i en afstand på op til 5 meter med en nøjagtighed på +/- 1 mm / m. Apparatets vægt er kun 0,12 kg, hvilket gør det let og pålideligt at fastgøre det til væggen efter forudgående udligning ved hjælp af indbyggede bobleniveauer i sagen. Strøm kommer fra to AAA batterier (mini-batterier). Levetiden afhænger af tidspunktet for kontinuerlig drift af enheden.

Bosch PLL 5

Bosch PLL 5 1m

Bosch PLL 5 2m

Bosch PLL 5 3m

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

+ Fordelene ved Bosch PLL 5

 1. enkelhed i drift - den nederste fladside er installeret uden problemer på væggen, hvorefter du kan gå videre til layoutet;
 2. Længden af ​​bjælken er tilstrækkelig til de fleste rum, når man arbejder i lejligheder;
 3. mobilitet - lille størrelse og vægt er praktisk til transport og transport på byggepladsen;
 4. kan projicere et punkt eller en linje.

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

- Ulemperne ved Bosch PLL 5

 1. meget begrænset funktionalitet, da der bruges en LED - for eksempel kan zenitten og nadiren (modsatte punkter ovenfra og neden) ikke noteres;
 2. Der er individuelle klager over dårlig kvalitetsjustering af bobleniveauer. For at være sikker er det bedre at kontrollere enheden straks ved køb.

resultater. I betragtning af den begrænsede funktionalitet er enheden egnet til at erstatte bobleniveauet uden yderligere "boller", bortset fra længden af ​​den målte overflade.

De bedste lineære laserniveauer

I denne kategori er i spidsen enhed af tyske producent Bosch, model GLL 3-80 P, i stand til at gøre projektioner tre hele fly og kinesisk ADA - 6D Servoliner enheder og 3D Liner 4V, lidt forskellige fra hinanden i funktionalitet. På en måde kan vi tale om kvaliteten af ​​identiteten af ​​alle disse enheder, som produktionskapaciteten i den tyske mærke også er fundet i Kina.

ADA 6D Servoliner 180 Bosch GLL 3 ​​80 P 180 ADA 3D Liner 4V 180
ADA 6D servoliner Bosch GLL 3-80 P ADA 3D Liner 4V
1 mesto
9 oc
2 mesto
8 oc
3 mesto
8 oc
Justeringstype automatisk automatisk automatisk
Deaktivering af tilpasning ja ja ingen
Vinkel af selvnivellering, deg. +/ - 3,5 +/ - 4 +/ - 3
Måleområde med / uden modtager, m 50/10 80/40 70/40
Tråd under stativet, i. 5/8 1/4 og 5/8 5/8
Antal batterier, stk. 4 4 3
Strålefarve rød rød rød
Nøjagtighed, mm / m +/ - 0,1 +/ - 0,2 +/ - 0,2
Retning af stråler vandret / lodret / lodret / nedad vandret / lodret / lodret vandret / lodret / lodret / nedad
Antal stråler 9 3 6
Klasse af laser 2 2 2
Bølgelængde, nm 635 640 635
Driftstid pr. Opladning, h 10 18 8

ADA 6D servoliner

Selvniveauende laserniveau, designet til indendørs og udendørs arbejde. Bedste laser niveau i rækken af ​​producenten - det producerer bjælker 9, hvoraf 4, der danner et vandret plan ved 360 °, 4 viser to lodrette plan, ved overgangsstedet viser zenit og lodpunkt - nadir. Selvnivellering realiseres ikke ved en pendulmetode, men ved hjælp af servodrev, der eksponerer planerne med fejlen ved at indstille enheden ved 3,5 °. Hvis det er nødvendigt at konstruere skråplaner, er auto-nivelleringsfunktionen deaktiveret.

ADA 6D servoliner

ADA 6D Servoliner 1m

ADA 6D Servoliner 2m

ADA 6D Servoliner 3m

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

+ Fordele ved ADA 6D Servoliner

 1. høj nøjagtighed i konstruktion af fly;
 2. det maksimale antal linjer
 3. højkvalitets auto-tuning mekanisme;
 4. Manuel justering giver dig mulighed for at eksponere korset nøjagtigt på det ønskede punkt;
 5. Mulighed for drift fra stikkontakten.

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

- ADA 6D Servoliner

 1. Batteriets påståede batterilevetid er 10 timer, og brugerne opfatter kun 3-6 timer.
 2. en kort ledning af den "native" oplader.

resultater. På grund af sin pålidelighed og alsidighed er enheden perfekt til dem, der er professionelt engageret i konstruktion eller efterbehandling. For periodiske værker kan dets funktionalitet og pris være overdreven.

Bosch GLL 3-80 P

Et værktøj, der giver dig mulighed for at bygge 3 helt lukkede fly. En vandret og to lodret, vinkelret på hinanden. Funktionsområdet er op til 40 meter uden en modtager, og med det fordobles - op til 80. Enheden er udstyret med en automatisk nivelleringsfunktion, der kompenserer for ukorrekt installation inden for +/- 4 °. Hvis det er nødvendigt, kan du deaktivere denne indstilling. Placeringen af ​​laserne gør det muligt at bygge referenceplaner næsten flush med eksisterende. Zenith og nadir vises ikke ved et punkt, men ved et tværsnit fra oven og under.

Bosch GLL 3 ​​80 P

Bosch GLL 3 ​​80 P 1m

Bosch GLL 3 ​​80 P 2m

Bosch GLL 3 ​​80 P 3m

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

+ Fordele Bosch GLL 3-80 P

 1. opførelsen af ​​tre lukkede fly;
 2. Evne til at deaktivere og aktivere ethvert fly efter behov
 3. lille størrelse og vægt - kompakt;
 4. evnen til at bygge et fly på 1,5-2 cm fra væg eller loft.

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

- Lows Bosch GLL 3-80 P

 1. ingen fastgørelsesanordninger med magnetisering - enheden skal installeres på en ekstra stand;
 2. Hvis indstillingen går tabt, skal lydsignalet, selv efter automatisk nivellering, slukkes manuelt;
 3. alle tre lasere er på forskellige baser og akser - muligvis er dette en høj risiko for omkalibrering.

resultater. Omkostninger og funktionalitet placerer enheden ensartet som en enhed til professionel brug. Hvis du planlægger at arbejde på åbne byggepladser, skal du helt sikkert købe en strålefanger.

ADA 3D Liner 4V

En seks-builder fly tillader samtidig visning af to lodrette planer projektion linjer skærer hinanden i zenit, én vandret og de modstående gribende del sidevægge og viser også lodpunkt (nadir).

Selvnivelleringsvinklen er +/- 3 ° - hvis enheden ikke kan kalibrere selv, begynder laserstrålen at blinke og et lydsignal lyder. Signalet udløses også af en lang tomgangsenhed - hvis du glemte at slukke for den, sparer den batteristrøm. Enheden er udstyret med et indbygget stativ og bobleniveau, hvilket gør det nemt at gøre det forudinstalleret på overfladen.

ADA 3D Liner 4V

ADA 3D Liner 4V 1m

ADA 3D Liner 4V 2m

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

+ Fordele ved ADA 3D Liner 4V

 1. nøjagtigheden af ​​konstruktionen af ​​fly på grund af fastgørelse af lasere på en base;
 2. lyse stråler, linjer med afstand tykkere ikke;
 3. letvægts - 900 gram.

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

- ADA 3D Liner 4V

 1. fungerer ikke fra stikkontakten - det er tilrådeligt at købe et ekstra sæt batterier i reserven;
 2. det er umuligt at medtage hver linje separat;
 3. horisonten er kun 160 °
 4. hvis du har brug for en strålemodtager, så skal du købe den separat;
 5. Autojusteringsfunktionen er ikke deaktiveret.

resultater. En professionel enhed til dem, der ofte møder behovet for at bygge "reference" laserfly, men har ikke brug for en fuld horisont. Dette problem er imidlertid også løst, da enheden nemt roterer på et stativ.

Hvilket lineært laserniveau besluttede du at købe?

stemme
Bedste roterende laserniveauer

I kategorien TOP-instrumenter er det tyske mærke Bosch med apparatet GRL 300 HVG Set og American DeWalt DW 079 PKH førende. Disse er laserniveauer, hvis vurdering er bekræftet af deres funktionalitet og kvalitet, og de er omtrent ens for begge enheder. Undtagelser er kun nogle "boller", hvis smag bestemmer valget af den endelige køber.

Bosch GRL 300 HVG sæt 180 DeWALT DW 079 PKH 180
Bosch GRL 300 HVG sæt DeWALT DW 079 PKH
1 mesto
9 oc
2 mesto
8 oc
Justeringstype automatisk automatisk
Deaktivering af tilpasning ingen ingen
Vinkel af selvnivellering, deg. +/ - 5 +/ - 5
Måleområde, med / uden modtager 150/50 300/30
Tråd under stativet, i. 5/8 5/8
Strålefarve grøn rød
Nøjagtighed, mm / m +/ - 0,1 +/ - 0,1
Retning af stråler vandret / lodret vandret / tilbagetræk
Antal bjælker, stk. 2
Klasse af laser 3 3R
Bølgelængde, mm 532 635

Bosch GRL 300 HVG sæt

Professionelt niveau for arbejde i åbent rum og indendørs. Fabrikantens rækkevidde er 50 meter i normal tilstand og 150 meter med en laserstråle modtager, som følger med i pakken.

Farven på laserstrålen er grøn - ifølge producenten er synligheden 4 gange bedre end rødt. Antallet af stråler 2 - en danner flyet, og det andet viser zenitpunktet. Auto-nivelleringsfunktionen fungerer, når enheden er skævt inden for 5 °. Afbrydelse er ikke angivet, men enheden kan arbejde i vandrette og lodrette planer.

Bosch GRL 300 HVG sæt

Bosch GRL 300 HVG Set 1m

Bosch GRL 300 HVG Set 2m

Bosch GRL 300 HVG Set 3m

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

+ Fordele Bosch GRL 300 HVG Sæt

 1. Det komplette sæt indeholder alle de nødvendige værktøjer - fjernbetjening, universalholder, batteri og batterier, briller og lasermodtager;
 2. Lang række handlinger;
 3. laseren kan rotere i en cirkel, skabe et 360 ° plan eller flytte frem og tilbage langs en eller tilstødende vægge (scanningstilstand);
 4. drevet af et batteri eller batterier - evnen til at arbejde fra netværket;
 5. Gummihusbeskyttelse sikrer drift i støvede og høje fugtighedsforhold.

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

- Ulemper Bosch GRL 300 HVG Set

 1. afstanden på fjernbetjeningen er ca. 30 meter - hvis du udfører målinger på lange afstande, skal du rekruttere assistenter

resultater. Enheden er i TOP-kategorien af ​​dets instrumentklynge. Omkostninger og egenskaber bestemmer unikt omfanget af brug som professionel, med øgede krav til måleresultater.

DeWALT DW 079 PKH

Selvnivellerende niveau med den maksimale mulige ydeevne for enheden i denne klasse. Apparatets laser justeres automatisk ved fejlen ved montering af huset +/- 5 °, og fabrikantens erklærede nøjagtighed er 1 cm pr. 100 meter.

På arbejde benyttes to bjælker - en roterer i et vandret plan, og det andet viser til et zenith punkt. Den af ​​fabrikanten angivne rækkevidde er 30 meter i normal tilstand og 300 ved brug af en stråleremodtager.

DeWALT DW 079 PKH

DeWALT DW 079 PKH 1m

DeWALT DW 079 PKH 2m

DeWALT DW 079 PKH 3m

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

+ Fordele DeWALT DW 079 PKH

 1. funktionelt og stabilt stativ
 2. Manuel scanningsområdejustering - hvis målinger er påkrævet på en linje af en bestemt længde, vil punktet kun bevæge sig i det angivne område;
 3. muligheden for at konstruere fly i en hældning
 4. højkvalitets batteri og oplader;
 5. Ved konstruktion af et lodret plan kan niveauet placeres tæt på væggen.

Hvilket laserniveau er bedre at købe - sammenligne forskellige typer og gennemgå de bedste modeller

- Ulemper DeWALT DW 079 PKH

 1. modtageren af ​​signalet fra fjernbetjeningen er ikke placeret på toppen af ​​huset - fjernbetjeningen er ikke mulig på alle sider af byggepladsen;
 2. rød stråle - ikke så godt synlig i solen, som grøn.

resultater. Professionelle enheder som DW 079 bør kun købes, hvis deres funktionalitet efterspørges dagligt. Ellers er det bare et dyrt legetøj, som næppe vil være til stor hjælp i arbejdet end en mindre klasse enhed.

Hvilket roterende laserniveau besluttede du at købe?

stemme
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map