Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Cum se utilizează nivelul laserului: principii generale și aplicații

May 20
No comments yet

Nivelele laser convenabile, care permit marcarea perfectă a preciziei, sunt ușor achiziționate atât de către profesioniști, cât și de maeștrii amatori. La urma urmei, chiar și liniile strălucitoare trase de un laser sunt perfect vizibile chiar și la o distanță mare. Dar o persoană fără experiență poate avea o întrebare, cum să utilizeze nivelul laserului corect. Citiți despre acest lucru în acest articol.

Cum se utilizează nivelul laserului - sfaturi și reguli

Ce trebuie să faceți înainte de a începe

Înainte de a începe să utilizați dispozitivul, trebuie să distingeți în mod clar cu ce tip de niveluri de laser veți lucra. Deși dacă ați cumpărat acest dispozitiv, atunci ar fi trebuit să știți despre acest lucru în stadiul alegerii unui nivel laser.

Toate nivelele laser pot fi împărțite în:

Mașină de construcție axată

Constructori de linii statice (alte denumiri - constructor încrucișat sau multi-prism).

Planificator rotativ

Formatori de linii rotative (alte nume - constructor multi-prism, nivel).

Axă Axă Builder

Ansambluri de axe statice (alte nume sunt un pointer, un laser punct).

În principiu, majoritatea producătorilor scriu în instrucțiunile (de obicei incluse în kit), cum să pregătească dispozitivul pentru funcționare. De regulă, nu sunt necesare "dansuri cu tamburină" speciale - totul este simplu și ușor de înțeles.

  • Dacă modelul este un nivel al bateriei, bateria trebuie încărcată înainte de ao folosi.
  • Dacă dispozitivul funcționează cu baterii, introduceți-le în compartimentul bateriei.
  • Verificăm capacitatea de lucru a nivelului prin includerea acestuia. Dacă a existat un fascicul laser, atunci totul este în ordine. Puteți începe instalarea dispozitivului.

Cum să aduceți nivelul laserului în poziția de lucru

Acest lucru este important - calitatea marcării depinde în mod direct de cât de bine este poziționat nivelul laserului. Prin urmare, trebuie să găsiți un loc potrivit pentru aceasta și să îl instalați în mod corespunzător. Există o serie de cerințe necesare pentru funcționarea completă a dispozitivului:

Pasul 1. Nu trebuie să existe obstacole în calea fasciculelor laser. În caz contrar, efectul de refracție va duce la întreruperea liniei proiectate.

Pasul 2. Trebuie să poziționați nivelul laserului la distanța optimă față de obiect. Valoarea maximă permisă este specificată în instrucțiune și nu trebuie depășită. Reducerea distanței reduce probabilitatea de eroare, astfel încât, dacă este posibil, încercați să apropiați dispozitivul. Maximul maxim permis poate fi mărit prin utilizarea unui receptor de fascicule speciale. Această opțiune este utilizată atunci când obiectul se află la o distanță mare.

Pasul 3. În timpul funcționării, nivelul trebuie să fie pe un plan plat (se va potrivi suprafața mesei), un trepied sau un suport special. Ar trebui să fie fixată în siguranță, deoarece imobilitatea completă a dispozitivului este o garanție a obținerii unor date exacte. Nu este permisă nici o mișcare sau mișcare.

Pasul 4. Înainte de a începe măsurarea, nivelați orizontul. Pentru aceasta folosim nivelul dispozitivului de bule încorporat. Un număr de modele au o funcție de auto-nivelare. Funcționează după cum urmează: până când dispozitivul se așează fără probleme, este dat un semnal. Nu există semnal - înseamnă că totul este bine și dispozitivul este instalat exact.

Pasul 5. În prealabil, este necesar să avertizați oamenii din apropiere despre viitoarele lucrări. Animalele ar trebui, de asemenea, luate sau îndepărtate. La urma urmei, un laser accidental lovit în ochi le poate răni.

Pasul 6. Aici, de fapt, și toate recomandările. Când sunt îndeplinite, puteți include nivelul și efectua munca necesară.

Cum se ajustează nivelul laserului

Instrucțiunile furnizate împreună cu dispozitivul conțin, de asemenea, informații despre configurarea corectă a dispozitivului. Producătorul descrie acest proces în detaliu, dar nu este întotdeauna clar. În general, setarea nivelului laserului este o procedură standard pentru majoritatea modelelor.

Să începem cu cele mai simple nivele. De obicei, au două sau trei niveluri de bule - pe ele și ar trebui să configurați aceste dispozitive. Acest lucru se face prin înșurubarea șuruburilor.

Stabilirea nivelului în funcție de nivel

Cu toate acestea, chiar dacă dispozitivul este echipat cu o funcție de auto-nivelare, aceasta nu înseamnă că se aliniază cu adevărat. Acest lucru se va întâmpla doar cu o abatere mică - nu mai mult de 10 - 15 grade. Când suprafața este mai neuniformă, trebuie să răsuciți manual șuruburile (la fel ca atunci când lucrați cu cel mai simplu dispozitiv).

Nivelul laser al tipului de prism vă permite să creați două fascicule proiectând liniile verticale și orizontale ale obiectului. Ele pot fi emise simultan și există și posibilitatea de a selecta doar una dintre ele. În plus, unele modele creează linii plumb și puncte laser (zenith, nadir). Acestea pot fi, de asemenea, pornite și oprite.

Plăci de avioane cross-liner

Nivelul laser al rotației, cu excepția celor de mai sus, are încă două setări. Aceasta este valoarea unghiului de scanare și a vitezei de rotație a fasciculului laser. În acest caz, se proiectează fasciculul numai într-un singur plan, dar unele modele pot proiecta o axă verticală.

Construcția liniilor la un nivel de rotație

Profesioniștii, care oferă consiliere cu privire la modul de lucru cu nivelul laserului, recomandă utilizarea acestuia numai a acelor funcții care sunt necesare în acest moment. De exemplu, când se verifică cât de verticală este deschiderea ușii, nu există nimic orizontal deloc. Este posibil să lăsați doar un fascicul vertical - astfel încât acumulatorul să dureze mai mult, iar energia va fi consumată mai puțin.

Instrumente suplimentare pentru a facilita lucrul cu nivelul

Receptor de fascicule laser - crestem gama de raze laser

Receptorul de radiații laser vă poate ajuta foarte mult dacă lucrați pe stradă. Cu el veți vedea o proiecție distinctă a fasciculului chiar și în lumina soarelui strălucitoare. Iar distanța, care "primește" laserul, se va dubla. Doar cumpărați atât nivelul laserului, cât și receptorul unui producător, sau există cazuri de incompatibilitate a dispozitivelor de diferite mărci.

Dacă nivelul dvs. nu este proiectat să funcționeze cu receptorul, atunci în acest caz puteți găsi o ieșire. Există un dispozitiv foarte simplu - o placă reflectorizantă. Fixându-l la obiect, puteți obține o anumită creștere a intervalului fasciculului.

priemnik

Țintă - am lovit exact țintă

Target - un accesoriu simplu, disponibil în aproape toate nivelurile laserului. Plăcuța din plastic cu cercuri concentrice trase pe ea arată exact ca țintele de hârtie pentru fotografiere, emise într-o linie. Până la urmă, ambele obiective sunt urmărite de unul - pentru a intra în "ochiul taurului". Poți trage nu numai cu gloanțe, dar cu un fascicul laser.

mishen

Este foarte util un astfel de lucru, atunci când distanța dintre nivelul și obiect este suficient de mare. De exemplu, trebuie să faceți o groapă în perete cu câțiva centimetri mai mare decât în ​​cazul opus, în timp ce distanța dintre pereți este de 40-50 de metri. Încercați să vedeți la o asemenea distanță urme ale creionului sau marcatorului! Dacă fixăm ținta în loc, atunci obiectivul cu un fascicul nu este dificil. Chiar dacă shooter-ul nu diferă cu precizie marcată.

Există în setul de nivele ale unui alt dispozitiv care îmbunătățește precizia laserului "împușcat". Acesta este un fel de vedere optică, care se află pe corpul dispozitivului. Se numește o vedere optică și, cu ajutorul ei, puteți obține cu ușurință ținta chiar la o distanță de o sută de metri.

Rake - trage linii perfect netede

Rakeul este util atunci când pe suprafața obiectului trebuie să desenați mai multe linii paralele, distanța dintre ele fiind aceeași. Și cu ajutorul rafturilor, înălțimea nivelului fixat pe trepied se schimbă. Apoi, el poate reveni la poziția inițială.

Nivelul laserului în practică: mai multe exemple concrete de utilizare

Întrebându-l pe un stăpân experimentat cum să utilizeze nivelul laserului, puteți afla că puteți folosi acest dispozitiv aproape oriunde. Și granițele care determină posibilitățile de a le folosi sunt limitele imaginației tale. Și acum - un pic de specific.

Nivelul suprafeței - proiecția verticală

Acesta este domeniul de aplicare care arată în mod clar cât de depășite sunt tot felul de rigle, rulete și niveluri de tip bubble.

Pentru a afla cât de jos sunt podeaua sau pereții, trebuie să direcționați un fascicul laser de-a lungul suprafeței lor. În același timp, de-a lungul peretelui (dacă verificăm peretele), am pus mai multe semne de control.

Linia trasată de rază va arăta abaterea de la verticală din fiecare etichetă. În conformitate cu aceste date, selectăm grosimea stratului de nivelare în toate punctele de control.

vuravnivanie-stenu

Aplicare în finisarea plăcilor - proiecție transversală

Am inclus ambele grinzi - verticale și orizontale. Trecând, ei proiectează o cruce pe peretele obiectului. Combinăm centrul acestei cruci cu cusăturile centrale din apropierea plăcilor, pe care le punem. Și aliniați laturile plăcilor de-a lungul liniilor fasciculelor laser.

Utilizarea nivelului la placarea plăcilor ceramice

Construcția de planuri înclinate

Nu toate elementele casei constau numai din linii orizontale și verticale. Uneori, designerul dorește să experimenteze și cu avioanele situate la o înclinație. La implementarea unor astfel de proiecte îndrăznețe, nivelul laserului va veni la un moment oportun. Citiți instrucțiunile cu atenție pe dispozitivul dvs. și veți înțelege cum să faceți fasciculul într-un unghi.

În acele nivele în care se utilizează sistemul automat de aliniere, este necesar să se permită blocarea acestui sistem. Unele niveluri sunt echipate cu un sistem pentru schimbarea automată a unghiului fasciculului. De exemplu, dacă dezactivați blocarea compensării de înclinare, este posibil să fixați nivelul pe trepied la unghiul necesar. Fasciculul laser va merge sub pantă.

Construcția de planuri înclinate

Lipim imagini de fundal si alte elemente decorative

Și pentru această operație simplă, nivelul laserului este util. Astfel, prin includerea unui fascicul vertical, putem ușor alinia marginea verticală a tapetului. Un fascicul orizontal va ajuta la realizarea unei curburi ideale, care, fără a folosi unelte, se dovedește adesea că este strâmbă.

Utilizarea unui nivel laser atunci când decorezi o cameră

Instalăm mobilierul și construim electrocasnice

Un raft neuniform suspendat sau un dulap agățat poate provoca o mulțime de zgomot - ei toate fel de spart cameră. Desigur, puteți să le depășiți, folosind nivelul obișnuit de bule sau chiar un conducător. Dar acest lucru este lung și supărător. Fie că este vorba despre un nivel laser. El și cabinetul vor ajuta să se instaleze exact și să atârne cornisa, iar echipamentul încorporat este poziționat cu precizie. Principalul lucru - toate acestea se fac foarte repede.

Rafturi suspendate

Instalarea partițiilor și structura spațiilor

Având un nivel laser, puteți "remodela" camera într-un timp scurt. Pentru a marca structura partițiilor, nu trebuie să luați o scară de fund sau să vă accesați cu crawlere pe podea. Este suficient să faceți o proiecție a fasciculului laser în locul în care va fi amplasată partiția viitoare.

Instalarea partițiilor

Aplicare pentru măsurători

Nu este posibilă măsurarea directă a unui lucru pe un nivel. Dar poate facilita și grăbi această lucrare. Luați, de exemplu, o cameră a cărei pereți nu sunt verticali. Dacă trebuie să cunoașteți înălțimea sa, apare o problemă - nu puteți face acest lucru de-a lungul peretelui. Este o idee bună să utilizați un telemetru cu laser, dar este posibil să nu fie.

Dacă există un nivel laser care proiectează o linie plumb, atunci poate ajuta, de asemenea. Având astfel două puncte - pe podea și pe tavan - luăm o bandă sau o riglă și măsuram distanța dintre ele. Se dovedește o înălțime foarte precisă a camerei.

Amintiți-vă de siguranță

Se pare că poate fi periculos într-un lucru atât de inofensiv. Cu toate acestea, puterea fasciculului laser utilizat în acest dispozitiv este destul de mare. În caz contrar, nu o vom vedea în timpul zilei, în lumina soarelui. Prin urmare, nu uitați că fasciculul nu trebuie să cadă în ochii oamenilor sau animalelor. Și în timp ce lucrați purtați mereu ochelari de protecție - cu ei, apropo, și fasciculul este mai bine văzut.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − 46 =