Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Cum să ascuți un burghiu pentru metal și beton cu propriile mâini

May 20
No comments yet

Nu necesită nici o dovadă specială a faptului că burghiul pierde claritatea piesei de tăiere în procesul de lucru, adică, pur și simplu, este plictisitoare. Un burghiu plicticos nu provoacă probleme până când nu este necesar. Apoi, dintr-o dată se dovedește că este imposibil să lucrați cu un burghiu uzat sau bont. Rămâne doar să regretăm că geometria și dimensiunea burghiului nu au fost restaurate la timp. Acest articol vă va spune cum să ascuțiți un burghiu spiralat, precum și un burghiu cu lipire tare pentru găurirea betonului.

Cum să ascuți un burghiu pentru metal și beton

Cum de a ascuți în mod corespunzător un burghiu tip spirală

Nu vă puteți face griji cu privire la ascuțirea unui burghiu pe lemn, puteți lucra cu o astfel de foraj timp de mai multe luni și chiar ani fără nici o ascuțire. Din nefericire, acest lucru nu poate fi spus pentru un burghiu de metal, care trebuie să fie în mod necesar ascuțit. Asta înseamnă că puteți fora metalul cu un burghiu extrem de ascuțit și bine ascuțit.

Pentru a pierde claritatea burghiului se caracterizează printr-o scârțâire ascuțită la începutul găurilor. Nu este ascuțită în timp, forajul extrage căldura mai puternic și astfel se extinde chiar mai repede decât cel ascuțit.

Pentru ascuțirea unui burghiu este posibilă utilizarea unor mașini-unelte speciale sau prin intermediul unor adaptări. Firește, dacă este posibil, este preferabil să faceți acest lucru pe echipamente speciale. Dar, în atelierul de acasă de astfel de mașini, de regulă, nu, deci trebuie să utilizați un polizor electric convențional cu o piatră.

Dispozitiv de găurireComponentele principale ale burghiului spiralat.

Deci, ia în considerare cum să ascuți un burghiu pentru metal? Tipul de măcinare depinde de forma care trebuie dată suprafeței din spate a burghiului și poate fi un plan, cu două planuri, conic, cilindric și șurub.

Ascuțirea burghiului este efectuată pe fețele din spate. Ambele dinți (pene) ale burghiului trebuie să fie ascuțite exact în același mod. Nu este ușor să o faci manual. De asemenea, nu este ușor să mențineți manual forma dorită a marginii din spate și a colțului din spate dorit.

1. Montarea unghiulară a burghiului este caracterizată prin faptul că suprafața din spate a stiloului este realizată sub forma unui singur plan. Unghiul din spate variază de la 28 la 30 °. Burghiul este pur și simplu atașat la cerc, astfel încât partea de tăiere să paralelă cu cercul și să nu se rotească, fără a mișca brăzdarul este ascuțită. Cu o astfel de ascuțire în timpul forării, marginile de tăiere ale burghiului pot fi vopsite, ceea ce reprezintă un dezavantaj al acestei metode de ascuțire. Acesta este cel mai simplu mod de a măcinat manual, care poate fi folosit pentru un burghiu subțire cu un diametru de până la 3 mm.

2. Burghiile cu un diametru mai mare de 3 mm sunt, de preferință, ascuțite conic. Manual, fără abilități, acest tip de ascuțire este dificil, dar posibil. Semănătoarea este efectuată cu mâna stângă de partea de lucru cât mai aproape posibil de conul de prelevare și cu mâna dreaptă de coadă. Burghiul este presat pe suprafața de capăt de slefuire de piatra de ultimă oră și suprafața posterioară, și de balansare dreapta ușor, creând un stilou pe partea din spate se confruntă cu suprafață conică. Semănatul în timpul măcinării nu se detașează de piatră, mișcările mâinii sunt lente și netede. Pentru cel de-al doilea stilou, totul se repetă în același mod.

Aducem burghiul la roata de slefuire
Aduceți burghiul cu o muchie de tăiere la roata de șlefuit.

Agitați burghiul
Tragem burghiul în partea de jos și apoi ne întoarcem din nou.

Când ascuțiți, este necesar să încercați să rezistați cât mai mult posibil forma originală a suprafeței din fabrică a părții posterioare, pentru a vă menține colțurile posterioare dorite. În cazul în care ascuțirea se face corect, atunci pe burghie cu un diametru de până la 10 mm este destul de suficient. Cu diametre mai mari de 10 mm, această ascuțire poate fi îmbunătățită prin ascuțirea suprafeței frontale, așa cum se arată în fotografie:

subțiere
Abraziunea suprafeței frontale.

Care este semnificația podtochki? Prin reducerea unghiului frontal și creșterea unghiului de tăiere, rezistența la așchiere crește, ceea ce sporește durata de viață a burghiului. În plus, lățimea marginii transversale devine mai mică. Marginea transversală nu fortează, dar metalul este răzuit în partea centrală a orificiului. Cea de-a doua figură arată clar că este scurtată aici, ceea ce facilitează forarea.

Pentru burghiele cu un colț din spate mic, selectat, suprafața posterioară poate fi tăiată ulterior. Exercițiul este mai mic de o treime în orificiul de găurire cu suprafața din spate. Vezi fotografia:

Suportul suprafeței din spate
Suportul suprafeței din spate.

În mediul de producție, după ascuțire, de regulă se realizează finisarea, care netezește suprafața, îndepărtând jgheaburile mici. Exercițiul pe care se termină finisarea, poartă mai puțin decât o foraj ascuțit. Dacă există o oportunitate, este necesar să faceți depanare.

Pentru nevoia de reglaj fin pentru a utiliza pietre de rectificat rotund de carbură de siliciu verde (Grad 63C, granularitatea 5-6, M3-CM1 duritate) pe baza de bachelita, precum și recomanda CBN LO (cereale 6-8) pe baza de bachelita.

Mai jos vă prezentăm o selecție excelentă de videoclipuri educaționale, pe care le puteți ascuți cu exactitate.

Video: Ascuțirea manuală a burghiilor spiraloase. Partea - 1.

Video: Ascuțirea burghiilor spiraloase. Partea - 2.

Video: Cusătură marginea jumperului. Partea 3.

Video: Ascuțirea burghiilor este o aplicație.

Cum de a ascuți un burghiu câștigător cu casete

De asemenea, burghiul câștigător poate fi blocat. Un burghiu plictisitor se supraîncălzește în timpul funcționării, forajează prost și emite un sunet de strivire. Desigur, poți schimba forajul, cumperi unul nou, dar e mai bine să îl salvezi și să-l ascuți singur. Pentru a face acest lucru veți avea nevoie de o mașină de rectificat (ascuțitoare electrică) cu o piatră de diamant și un lichid de răcire. O piatră obișnuită de măcinat pentru ascuțirea unui burghiu de la o victorie nu este bună. Înainte de a începe să vă ascuțiți, asigurați-vă că este posibil, în principiu. Pentru a face acest lucru, măsurați înălțimea părții de tăiere a burghiului. Cu înălțimea porțiunii de tăiere a burghiului, adică a lipirii de aproximativ 10 mm, este posibilă ascuțirea.

Nu uitați: cu cât este mai greu materialul, cu atât viteza de ascuțire este mai mică. Viteza unghiulară (numărul de rotații ale pietrei) la ascuțirea burghiului câștigător trebuie redusă, indiferent de instrumentul utilizat pentru ascuțire.

Ascuțirea burghiului se face prin atingerea scurtă cu un burghiu de piatră de șmirghel. burghiu Pobeditovoe ascuțit repede, de obicei acolo ai nevoie doar de un pic de atingere până ling marginile, deci ar trebui să monitorizeze cu atenție procesul, astfel încât să nu taie prea mult cu suprafața de lucru a pobeditovye de foraj.

Perforațiile cu benzi se recomandă să se ascuțească în mod similar cu burghiile simple cu diametru mic, adică Este necesar ca mănunchiul suprafeței din spate să fie plat. În același timp, ascuțiți suprafața din spate, așa cum se arată în fotografie, îndepărtați burghiul până la cel mai mare grad de lipire:

Semănătoare de foraj pentru beton
Unelte de găurit cu mistrie.

Este de dorit să mănânci suprafața frontală. În cazul în care robinetul este deja uzat până la burghiu în sine, atunci nu se poate face fără o subțiere, deoarece metalul moale lasă muchia de tăiere de pe suprafața frontală. Suprafața frontală este simultan subțire, astfel încât grosimea centrului robinetului devine mai mică.

lipire subtiere
Atingerea pe suprafața frontală.

În timpul ascuțitării burghiului, încercați să fiți exacți și observați cu atenție că laturile de tăiere au aceeași dimensiune. Dacă acest lucru nu poate fi realizat, centrul deplasat al gazonului va duce în mod necesar la gaura de găurire mărită și neuniformă. Indiferent de dispozitivul pe care se execută măcinarea, este necesar să se controleze raportul colțurilor din față și din spate ale marginii de tăiere în direcția de rotație. O altă regulă care trebuie urmată pentru a ascuți corect burghiul pe beton: cu cât este mai greu materialul, cu atât este mai mare unghiul de ascuțire. Pentru câștigător este de 170 de grade.

În timpul procesului de măcinare, burghiul nu trebuie lăsat să se încălzească. pot apărea fisuri și, eventual, o detașare a plăcilor cu vârf de carbură. Pentru a preveni acest lucru, este necesară periodic răcirea burghiului cu lichid. Pentru răcire, puteți folosi apă curată.

Vă oferim să vedeți o selecție de videoclipuri despre ascuțirea exercițiilor cu casete câștigătoare.

Video: Ascuțirea burghiilor pentru un perforator. Partea - 1.

Video: Ascuțirea burghiilor pentru un perforator. Partea - 2.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − 63 =