Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Hoe muren met watergedragen verf te schilderen met behulp van een roller

May 20
No comments yet

Dit artikel gaat over het schilderen van muren in een appartement. Misschien wilt u het uiterlijk van uw huis verfrissen of wilt u het interieur radicaal veranderen, zodat het beter past bij uw smaak ... Neem de roller, borstels en vooruit. Deze procedure is vrij eenvoudig, maar we zullen u niettemin vertellen in onze stapsgewijze instructies over hoe u dit correct kunt doen. Als u ons advies opvolgt, zal het resultaat van uw werk niet slechter zijn dan dat van een professional.

Hoe muren correct te schilderen

Aanbevelingen voor het schilderen van muren

1. Je moet zorgvuldig het oppervlak meten dat je wilt schilderen om precies te weten hoeveel verf je nodig hebt. Nadat u de kleur hebt gekozen, gaat u naar de plaatselijke bouwmaterialenwinkel. Lees het etiket op de verfpot zorgvuldig om te weten wat het oppervlak en de droogtijd precies zijn.

2. Maak het oppervlak klaar voordat je schildert. Het is noodzakelijk de vorige verflagen te verwijderen met een schraper en schuurpapier, het oppervlak te ontvetten en, indien nodig, afgebrokkelde en afgestoken delen te repareren met stopverf. Breng verschillende lagen acrylprimer aan om de hechting van de verf op het muurmateriaal te verbeteren. Sla deze stap niet over, anders zal de verf niet goed afvlakken en op betrouwbare wijze aan het substraat binden.

3. Nadat u de muren hebt geverfd, moet u de sockets en schakelaars installeren die u hebt verwijderd voordat u met het werk begon. Reinig vervolgens de vloer en verwijder de afdekkingen die het meubilair tegen stof beschermen. Verplaats het meubilair naar zijn plaatsen, terwijl je probeert de vloer niet te krassen.

materialen:

 • verf;
 • grondverf
 • schuurpapier met een korrelgrootte van 120;
 • Schilderij tape;
 • polyethyleen film.

instrumenten:

 • beschermende handschoenen en bril;
 • borstel;
 • rol met een breedte van 5 cm (voor hoeken);
 • grote rol;
 • een pallet voor verf;
 • stofzuiger, emmer.

tips:

 • trek oude kleren aan die je niet meer draagt ​​en niet meer draagt, want je zult zeker besmeurd zijn met verf;
 • Verwijder voor het schilderen alle onregelmatigheden van de wanden;
 • een grondlaag aanbrengen, vooral als u muren schildert in een nieuw gebouw;
 • breng een tweede verflaag aan na de eerste volledig te hebben gedroogd.

Voorbereiding van lokalen voor het schilderen van muren

In de onderstaande afbeelding ziet u de gereedschappen die u nodig hebt om de muren te verven. U hebt rollen van verschillende afmetingen en hobbels nodig (voor het maken van verschillende structuren), een schuurstang voor handmatig slijpen en papiertape, ontworpen om verschillende elementen te beschermen tegen vervuiling door verf. Bovendien kun je niet zonder een verfbak.

Verwijder de gordijnen. Verplaats het meubilair in het midden van de kamer en bedek het met plasticfolie of speciale covers.

Benodigd gereedschap voor schilderen
Hulpmiddelen om te schilderen.

De volgende stap is om te beschermen tegen gips en verfresten en andere elementen van het interieur. Hiervoor heeft u een verftape nodig - goedkoop, maar zeer nuttig materiaal.

Tip: bedek de ramen, deuren en vloer met een plasticfolie, die met dezelfde verftape kan worden bevestigd. Anders moet je verfdruppels van al deze oppervlakken verwijderen, wat soms niet zo eenvoudig is om te doen.

Bescherming met tape
Bescherming van sokkel met verftape.

De voorbereiding van muren voor het schilderen is een uitstekende gelegenheid om hun oppervlak te egaliseren en verschillende gebreken te elimineren. Bovendien moet je de kuilen en scheuren vullen met gips of stopverf met een kleine platte spatel. Wanneer het materiaal droogt, egaliseert u het oppervlak met schuurpapier korrel 120. Verwijder stof en vuil van de wanden met een spons of schone doek met een geschikt reinigingsmiddel. In de finale, stofzuig de vloer.

slijpen van muren
Slijpen van muren voor het schilderen

Schakel vervolgens de stroomtoevoer uit en verwijder de afdekkingen van de uitgangen en schakelaars om de muren op een kwalitatieve manier te beschilderen en verf de elektrische uitrusting niet met verf.

Tip: dek de binnenkant van de aansluitingen af ​​en verwissel met riettape om ze te beschermen tegen vuil en druipende verf. Werk geduldig, want de voorbereidende fase loopt ten einde.

De kap verwijderen
Verwijder de afdekkingen van de uitgangen.

Het is ook nodig om de radiatoren tijdelijk te verwijderen om het oppervlak van de muur achter hen te kunnen schilderen. Om dit te doen, moet u eerst de kleppen sluiten. Plaats vervolgens de lekbak in de buisinlaat om te voorkomen dat er water in de vloer komt. Draai de wartelmoeren los die de radiator verbinden met de leidingen en laat het water weglopen. Wanneer het water stopt met stromen, verwijdert u de radiator van de vasthoudbeugels en giet u de resterende vloeistof uit.

Verwijdering van een rabiateur
Verwijderen van radiatoren.

Laten we beginnen met het schilderen van de muren

Als je slechts een deel van de muur wilt schilderen, maak dan een rand met schildertape. Aanhangers met een traditioneel ontwerp moeten een papieren strook langs het plafond plakken.

Tip: zorg ervoor dat het plakband op één niveau is vastgelijmd. Hiervoor hebt u een laser- of alcoholniveau nodig.

Scotch-sticker
Stickersticker voor schilderij

U kunt de hoogte kiezen waarop u de verftape moet plaatsen. Het hoeft niet eens een horizontale lijn te zijn - de keuze van de locatie en vorm hangt af van uw smaak en behoeften.

Tip: plak plakband van hoge kwaliteit licht met uw handen vast. Je moet er zeker van zijn dat er geen onbeschermde gebieden over zijn, en dat betekent dat de verf geen verf oploopt, anders zal de scheidslijn niet perfect glad worden.

Gebruik van verftape
Gebruik van verftape om tijdens het schilderen verschillende gebieden te creëren.

Begin de muren te schilderen vanuit de gebieden rond de deurstijlen. Hiervoor heeft u een kleine roller nodig die speciaal is ontworpen voor smalle oppervlakken.

Tip: gebruik een klein penseel (2-5 cm breed) in de onmiddellijke nabijheid van de palen om te voorkomen dat het hout met verf wordt bezaaid. Probeer de deurposten niet aan te raken of lijm ze vooraf met verftape.

We schilderen rond deurposten
De muren schilderen met een rol rond de deurpost.

Nu was het de beurt aan de hoeken van de kamer, de gebieden rond de ramen, langs het plafond en plinten, rond schakelaars en stopcontacten. Voor het schilderen van muren op deze plaatsen is het handiger om een ​​klein penseel te gebruiken, omdat u hiermee de situatie beter kunt regelen. Probeer rechte lijnen te krijgen.

Breng niet te veel verf tegelijk aan en rol alle druppels en strepen voordat u doorgaat naar het volgende gedeelte. Probeer de verf zo gelijkmatig mogelijk aan te brengen.

Hoeken schilderen
De hoeken van de kamer schilderen.

Nadat u klaar bent met schilderen in de hoeken, langs het plafond en plinten, kunt u een laag verf aanbrengen op de rest van het oppervlak. Breng met een grote roller verf aan op de muur met verticale bewegingen. Probeer ervoor te zorgen dat de coating uniform is. U hoeft het plafond en de sokkels niet te naderen, omdat u deze gebieden al hebt geverfd.

Meestal is één verflaag niet genoeg, dus u moet minimaal twee lagen aanbrengen om een ​​coating van de juiste kwaliteit te krijgen. Voordat u een nieuwe laag aanbrengt, moet u wachten tot de vorige volledig is opgedroogd.

Tip: als de uitstrijkjes ongelijk worden, is het tijd om de glasplaat bij te werken. Zorg ervoor dat er geen stof en andere kleine deeltjes in de kamer komen. Deze kunnen de afwerking beschadigen.

10-pokraska-sten-valikom-1000
De muren schilderen met een roller.

Om het werk te versnellen, raden we aan om een ​​grote roller en een verfbak te gebruiken. Vul de lade niet te vol met verf (deze moet met ongeveer een derde van het volume worden gevuld), anders is het moeilijk om de roller erin te dopen. Rol de roller een paar keer naar voren en naar achteren langs de verf en vervolgens naar de bovenzijde van de lade, zodat de verf gelijkmatig over de roller verspreidt.
Breng de verf op de muur aan met verticale rolbewegingen. De verf droogt snel genoeg op, dus probeer het proces niet te strak aan te spannen, anders zullen de aangrenzende gebieden uitdrogen en als gevolg daarvan zal de laag niet gelijkmatig worden aangebracht.

Tip: wanneer u alleen verf op het gebied aanbrengt, verplaatst u de rol in één richting (omhoog of omlaag) om een ​​gladde laag over het hele oppervlak te krijgen, zonder zichtbare sporen.

11-kak-krasit-stenu-valikom-1000
Hoe de muren te schilderen met een roller.

Nadat u klaar bent met het schilderen van de wanden in de kamer, moet u er opnieuw voor zorgen dat er geen gebieden zijn met ongelijke aanbreng van een laag verf, druppels, vlekken en andere onvolkomenheden. Maak het huwelijk zo nodig vast met een roller.

Als u denkt dat de muren perfect zijn geverfd, kunt u doorgaan naar de laatste fase - het verwijderen van de papieren tape. Het moet worden gedaan voordat de verf droogt. Probeer de tape voorzichtig te verwijderen, om de randen van de pas aangebrachte coating niet te beschadigen.

Verwijdering van plakband
Verwijdering van verftape.

Meestal duurt het volledig drogen van de verf ongeveer een dag (de tijd hangt af van de temperatuur in de kamer en het gebruikte type verf). Gedurende deze periode is het raadzaam om de kamer zorgvuldig te ventileren, terwijl u probeert te voorkomen dat u in de kamer van straatstof terechtkomt. Eventuele kleine deeltjes (stof, vuil, enz.) Kunnen de afwerking beschadigen, dus let op dit aspect.

Nu weet je hoe je muren correct verft met verf op waterbasis. Het is dit soort verf dat tegenwoordig het meest wordt gebruikt voor de inrichting van gebouwen en de naam die we in ons project hebben gebruikt. Als u echter opeens de muren met olie of een andere verf wilt schilderen, zal de hier verkregen kennis u van pas komen, omdat de basisprincipes van het werken met verf weinig afhangen van de samenstelling ervan.

Beschilderde kamer
De kamer is geschilderd door eigen handen.

Bron van vertaling: www.howtospecialist.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − 76 =