Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Mi a jobb magánház vagy lakás az igényektől, preferenciáktól és lehetőségektől függően?

May 20
No comments yet

Korábban, körülbelül 20 évvel ezelőtt, a városon kívül élt otthonában nem tekintett prófétának. Most minden megváltozott - az országkastély minden modern kommunikációval a jólét jelképévé vált. Ahelyett, hogy szerény "kényelmi" a helyszínen van egy szauna, egy úszómedence, elegáns gazebos. A városi élet támogatói azonban még mindig sokak. Hogy mi a legjobb: egy ház vagy egy lakás, nincs értelme. Mindenki számára. De ha kétségei vannak, akkor miért ne tekintsük az ilyen típusú lakások előnyeit és hátrányait, és végső döntést hozzon.

Mit válasszon magánház vagy apartman?

A választás alapvető szempontjai

A lakás és a magánház közötti választás okai különbözőek. Az újoncok el akarják hagyni a falut a városban, ahol dolgoznak vagy tanulnak. Vagy a gyerekes családok álmodnak, épp ellenkezőleg, egy kis lakást hagynak egy tágas vidéki házban. Az idős házaspár közelebb kerül a földhöz, és a gyerekek számára a városi hiúságon hagyta a lakást.

A ház kiválasztásakor a legfontosabb kritériumok a következők:

 • A helyeknek elégeknek kell lenniük mindenki számára - minden családtag saját személyes teret kap.
 • Tiszta levegő, növényzet, tavacska - tagadhatatlan előnyei.
 • Nagyon jó, ha vannak üzletek, iskola, óvoda, szórakoztató és egészségügyi intézmények a közelben.
 • Lehetővé kell tenni a munkahely elérését minden probléma nélkül.
 • A legfontosabb feltétel a büntető helyzet hiánya a területen és a megfelelő biztonság biztosítása.

Milyen előnyei vannak a magánházban?

A kérdés akut: mi a jobb - magánház vagy lakás? Nézzük meg a vidéki házban való élet sajátosságait.

1. A ház nagyobb és szabadabb, mint egy városlakásban. Nem csak egy szobát rendelhet el mindegyikhez, hanem könyvtárat is, étkezővel és egy télikertrel.

2. A kisgyermekek csak a házban élhetnek. Könnyebb befogadni egy több generációból álló családot. A városban, ilyen feltételek mellett lehet elérni, ha a 4-es vagy 5-ös szoba, és él egy lakásban, legfeljebb négy ember. De egy lakás olcsóbb, mint egy ház.

3. A ház előtt található helyszín lehetővé teszi, hogy gyakrabban látogasson el a levegőbe. Nyáron a vendégek ott érhetők el, és a gyerekek találhatnak helyet a játékoknak. Nem kell sok időt eltöltenie, hogy elhatározza, hogy elmenjen a természetbe - máris mellette van. De az elővárosi élet minden élménye csak akkor jelenik meg, ha a ház helyét környezetbarát módon választják. Nem túl kellemes a poros úton vagy a vasút mellett.

4. A telek hasznos lehet akkor is, ha a ház tulajdonosainak hobbija van. Pl. Virágokat vagy zöldségeket termesztenek. Ezenkívül a helyszínen elhelyezheti az autót, a medence felszerelését és a szaunát. Azonban egy kiterjedt telephely költségei jelentősek. És időbe telik majd az idő.

5. A saját házában, a lakástól eltérően, nem fogod hallani, hogy a szomszédok milyen erőteljesen vitatkoznak a fal mögött, vagy valaki bekapcsolja a drillt kora reggel óta. A városban zajos autók, villamosok és más zajforrások folyamatosan zajosak, így a városon kívül teljes csendet élvezhet. Azonban csak akkor, ha a kerítés mögött álló szomszéd nem csaló - előzetesen ellenőrizze.

6. A vendégeket egy vidéki vendégházban lehet eljuttatni bármilyen mennyiségben - a terület lehetővé teszi. Számukra külön szobák, vagy akár vendégház is van. Van egy "de" - a vendégek szívesebben jönnek, amikor meleg. És télen, amikor a nap rövid, a ház magányosnak tűnhet. Ezért azok, akik szeretik a társadalmat, jobb, ha telepednek a falu központjában.

7. Egy vidéki ház bővíthető verandával vagy más padlózattal. És az oldalon nem csak építeni egy garázs vagy egy műhely, hanem építeni egy másik házat. Azonban költséges lehet, és a képzetlen építők mindent elrontanak.

És mi van a biztonsággal?

Mi a biztonságosabb - egy ház vagy egy lakás? Természetesen egy vidéki házban sokkal nagyobb a veszélye annak, hogy kirabolják. Különösen, ha más épületekből áll. A ház közösség biztonságával élni biztonságosabb, hanem drágább. Maga is óvintézkedéseket tehet. Például indíts egy őrkutyát.

A helyes módja egy videófelügyeleti rendszer telepítése. Kiegészíthet egy speciális automatizálást, amely a távollétében és a fényében időnként felvillan, és a függönyök fel fognak emelkedni. És jobb, ha valaki meghívja a távollétedet, akkor a tolvajok nem ragadnak meg pontosan. Tekintettel arra, hogy nehezebb belépni egy lakásba, még mindig biztonságban fog nyerni.

Lakásszolgáltatások és költségek

A lakás a szolgáltatással egyszerűbb. Ne aggódjon, hogy a tető szivárog, vagy a fűtési rendszer nem működik. Ezek a szakértők foglalkoznak ezzel. És csak akkor kell fizetnie a "kommunális" időben. Igaz, az ára folyamatosan kúszó. És telepíts magadnak valamit, kezdve a kazánnal és a vízmérővel végződve, hosszú és drága lesz. Sok dokumentumot össze kell hangolni.

A házban élni kell, minden apró dolgon aggódnia kell, szigetelnie kell, felszerelnie kell a felszerelést és javítania kell otthonát. Igen, nem kell fizetnie azokért a szolgáltatásokért, amelyeket nem nyújtott, de baleset vagy természeti katasztrófa esetén csak számolni kell magaddal. Például javítsunk meg egy hurrikán feltörött tetőt, amelyet viharfelhárítás során égetünk el, vagy a fagykazánból törtünk ki. Komplex mérnöki rendszerek, amelyeket szabályozni kell, és gyakrabban sikertelenek, speciális hívásokat igényelnek. Nem engedheti meg a csatorna túlfolyását, időben hívja fel a szennyvízszolgálatot.

Következtetés: a lakás bérlői baleset esetén csak akkor érkeznek a telefonhoz, és hívják a ház irodáját. A házban minden sokkal nehezebb - a helyes szakemberek nem hamarosan, vagy akár egyáltalán nem jönnek. Ezért szükséges, hogy egy technikailag hozzáértő személy él a házban. Összehasonlítva azt, hogy olcsóbb - egy ház vagy egy lakás, megérted, hogy egy vidéki ház többet fog kerülni.

Mennyi figyelmet igényel a webhely?

Még egy tágas vidéki ház tisztítására is régóta, különösen a lakáshoz képest. De még több időt veszít el a helyszínen. Nyáron vízzel és gyomnövényekkel kell télen - tisztítani a havat. Nem hagyhatja felügyelet nélkül a földet, különben gyorsan gyomlik. De nagyban megkönnyítheti a webhely gondozását, ha:

 • Néhány folyamat a webhelyen automatizált (pl. Öntözés). Ne törődjön egy nehéz tömlővel. Egy fűnyíró egy héten át gyorsan levágja a füvet, és nem pislákol.
 • A telepen növekvő növények egyszerűek. Nem igénylik annyi figyelmet, mint az egzotikus országokból származó emberek, de ugyanolyan jónak tűnnek.
 • A munka eszköz kiváló minőségű.

És ha van egy tó ásott a helyszínen, egy nyári konyha épül fel, vagy úszómedence épül, akkor a munka rajta van. Ne felejtse el a sávok, padok és napellenzők javítását, amelyek időről időre szükségesek.

Következtetés: a webhely nem fogja elviselni a megvető magatartást - szükség van gondoskodásra. Csökkentheti azt mechanizmusok és szerény növények megszerzésével. Ezért, ha nem szeret dolgozni a földön, és nem tudja, mit válasszon - egy házat vagy egy lakást, válassza az utóbbit.

Messze vagy közel?

A városban minden közel van a gyógyszertáraktól a mozikhoz és a poliklinikáktól. De a házban ez lehet a probléma. Ezért ház vásárlása az országban, érdemes megfontolni a következő dolgokat:

 • Mennyi idő kell ahhoz, hogy munkához jusson? Ha 20 kilométert kell megtenni, majd állni kell a forgalmi dugókban, akkor ez nem a legjobb megoldás.
 • Van a tömegközlekedés a közelben? Még akkor is, ha van saját autója, szükség lehet rá.
 • Van-e egy jó óvoda, iskola, sportpálya a közelben? Nehéz lesz a gyerekek korán felkelni, hogy minden nap elmenjenek a városba.
 • Melyek a boltok, a kórház és a poliklinika a faluban? Jobb, ha gyalog hozzá tudsz jutni.
 • Milyen kommunikációt hoznak a házba? Különösen fontos a gázellátás, valamint a központi csatornázás.

Következtetés: Élet a pusztában, problémákat okozhat a munkahelyi utazáshoz, a gyermekek kialakulásához, sőt a termékek megvásárlásához is. Könnyebb lesz, ha valaki a családból szabad időbe kerül, és a városgal való kommunikáció jó. Lakói lakások nem ilyen problémák.

Ki az otthonában jó?

Értékelje az összes örömét az ilyen ház képes több kategóriába.

Egy fiatal, átlag feletti jövedelemmel rendelkező család, egy feleség, aki dolgozni nem tud dolgozni a gyerekekkel. Ez a család alkalmas üdülőfalu, ahol az iskola jó, és elég szórakoztató.

Három generációból álló nagy család. Az idősek gondoskodnak a cselekményről, és a gyerekek pénzt keresnek. Fontos, hogy van egy poliklinika, egy iskola, számos üzlet a közelben.

A gyerekek, középiskolások vagy diákok nem igénylik annyi figyelmet, mint a gyerekek. A szülők békésen dolgozhatnak. Ez a család alkalmas a város közelében lévő házra.

Az idősek egy családja, akik imádják a bütyköst a földön. Fontos számukra, hogy a poliklinika elérhető volt, a bolt közel állt, és a busz elment a városba.

Ki felel meg a háznak?

Ki felel meg a lakásnak?

Hogyan kombinálható mindkét lehetőség?

Fájdalmas gondolkodás, házépítés vagy lakásvásárlás, sok álom egy házat a városban. De sok pénzt költ. Számos megoldás létezik.

A város határán épült alacsony emelkedésű házak lehetővé teszik, hogy a természethez jusson, kényelmesen élve. A terület biztonsággal, parkolóval, játszótérrel rendelkezik. A nagy családoknak kétszintes apartmanok vannak. A város könnyen megközelíthető, nincs szükség a helyszín követésére, a ház mögött pedig kommunális szolgáltatások is vannak.

A városi házak 2 vagy 3 szintes házak egymáshoz kapcsolódva. Kicsi, akár kétszáz földrész, általános műszaki kommunikáció, garázs és külön bejárat.

Víkendházak közös stílusban és különböző házrészek, és a város különböző távolságaiból épülnek fel. A jó utak, a jól megalapozott infrastruktúra, a kommunális szolgáltatások és a biztonság nagyon kényelmes életet élveznek benne.

Videó: Magánház vagy apartman

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2