Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Hogyan és mit vágjunk a gipszkartonban, és lyukakat csináljunk benne

May 20
No comments yet

Ebből az anyagból megtudhatja, hogyan kell vágni gipszkarton, kivéve ezt megfontoljuk, hogy mit vágja gipszkarton és csinál téglalap alakú és kerek lyukak. Ehhez több eszközre és alapvető ismeretekre lesz szükséged. Ezenkívül megmutatjuk, hogyan lehet hatékonyan felhasználni az anyagokat, hogy kevesebb hulladék legyen, és ugyanakkor kiváló eredményeket érjen el. Tapasztalatainkból tudjuk, hogy bár a vágási folyamat nem túl nehéz, de elsajátítani, türelemre lesz szükség. Nem kielégítő eredmény a pontatlan mérések, rossz anyagok és eszközök használata miatt. Ha meg szeretné tudni, hogyan vágja a gipszkarton a legjobb megoldást, olvassa el ezt a cikket, amely tippeket tartalmaz arra, hogyan lehet elkerülni a gyakori hibákat.

Hogyan kell vágni a gipszkarton és milyen eszközöket használni

Előkészítés és jelölés

A gipszkarton vágásához a következőkre lesz szükség:

anyagok:

 • lapos gipszkarton.

műszerek:

 • írószer kés;
 • T-tér;
 • Rulett.

tippek:

 • csak éles pengével használjon késsel;
 • ha a gipszkartonnak mind a mennyezetre, mind a falra kell rögzítenie, akkor az elején feltétlenül le kell fednie a mennyezetet, és csak akkor kell a falak felé haladnia;
 • Ha gipszkartonra van szükség a komplex pályán, először vágja meg a hosszúságot, majd a szélességet.

Ne feledje, hogy a munkafolyamat és a gipszkarton rögzítése során nagyon fontos, hogy minél több teljes lapot használjunk. Így csökkenti az anyagok költségeit, kevesebb lesz a munkája, és gyorsabbá válik a bevonási folyamat. Ezért alaposan meg kell mérni és tanulmányozni kell a felszínt, amellyel dolgozol, majd dolgozz ki egy tervet a lemezek használatára, hogy azok a lehető legkevesebbet vághassák.

Ha egy gipszkartonra van szükség nagy területre, javasoljuk, hogy egy 2,5 m-es lemez helyett 3,6 m-es lemezt használjon. Így időt és anyagot takarít meg.

# 1. Szakszerűen vágott gipszkartonhoz használjon minőségi eszközöket. Ha a lapok nagyok (szélesség: 120 cm), akkor jobb a vágásuk, kissé szögben támaszkodva a falra. És a lapok (legfeljebb 60 cm szélesek) levághatók a padlón. Ha ön elsőként vágja le a gipszkartonát, akkor jobb, ha gyakorlást végez a padlón. Kezdetben el kell döntenie, hogy melyik oldalon kell kivágni a gipszkarton. Ehhez győződjön meg róla, hogy a gipszkarton lapja az elülső oldalon felé fordult. Ezen az oldalon van egy bemetszés.

Ha nem tudja, hogy mi jobb a gipszkarton kivágása, akkor az Ön tapasztalatából elmondhatjuk, hogy a legtöbb esetben a legjobb, ha egy jó klerületet használ. De néha más eszközöket is használnia kell. Például egy gipszkarton fűrészlap, alkalmas különféle alakú nyílások vágására.

Eszközök gipszkarton vágásához
A gipszkarton vágásához szükséges eszközök minimális készlete.

Okos tanács. Ha levágja a gipszkarton, csatolva a falhoz, majd letenni néhány fa rúd. Ez megkönnyíti a vágási folyamatot és védi az ujjait a sérülésektől.

# 2. Először is, meg kell határoznia a vágott lemez méretét szalagmérettel. Tegye nagyon óvatosan, különben a tűzhely csak nem jön - túl kicsi vagy túl nagy lesz. Győződjön meg róla, hogy a függőleges szélek a doboz közepén helyezkednek el, ellenkező esetben a lemezek ízülete nem lesz elég merev. Mérje meg a mérőszalagot, és tegyen egy jelet a megfelelő helyen ceruzával. Példánkban a lemezt félre szeretnénk vágni, ezért jegyezzünk ki középen.

Lapelrendezés
Layout lap gipszkarton.

Okos tanács. Nagyon fontos, hogy pontos méréseket végezzen, ellenkező esetben több időt és pénzt költenek a csomópontok hibáinak javítására. Legyen különösen óvatos, ha egyedül dolgozol.

# 3. Ahhoz, hogy az ideális egyenes vágást megkapja, használja a járatot. Ha szeretne elérni a szakmai szintű teljesítményt, és meg kell vágni a gipszkarton és gyakran sok, akkor azt javasoljuk, obzavedites nagy T-tér, és ne használják házi vagy rögtönzött eszközökkel.

Mozgassa a repülést a gipszlemez fölé, amíg el nem éri a kívánt jelet.

Állítsa be a TOR jeleket
A gipszkarton vágására szolgáló csövek felhasználásával

Vágott lapos gipszkarton

# 1. A gipszkarton két rétegből áll, amelyek mindkét oldalon vastag gipszréteget fednek le. Ez a kombináció viszonylag erős építőanyagot hoz létre, amely szintén tűzálló. Ezért, hogy pontos és minőségi vágást érjünk el, elég, ha éles késsel járunk a lemez mentén, majd megtörjük ezt a helyet. A bemetszés érdekében többször tegye le a kést a gipszkarton lapjáról. A megfelelő vágás érdekében a kést kell magabiztosan vezetni, a rángások nélkül és csak a megjelölt vonalon. A papírréteg lecsavarásával meg kell szilárdulnia a repülés egy helyzetben, ellenkező esetben a vágás egyenetlenül alakulhat ki.

Ugyanezt az eljárást kell elvégezni, ha kevésbé valószínű, hogy a gipszkarton nem a padlón, hanem a falhoz támaszkodva. Miközben az örvény alsó lábát tartja, rajzolj egy kést a gipszkartonra többször fentről lefelé. Nem kell sokszor átszúrnod, ezért csak a kés kését üti meg.

Vágott karton
Lap vágott papír alaptal.

Amint a képen látható, a metszésnek tökéletesen egyenletesnek kell lennie. Ellenkező esetben nem lesz képes pontosan megtörni a tűzhelyt. A cél az, hogy teljesen levágja a papírréteget, és kissé megragadja a gipszet.

# 2. Most meg kell szakítani a dobozt a résen. Ha helyesen végezte el az előző lépéseket, akkor a gipszkartonnak meg kell szakadnia a résen. Tartsa a lapot a lábával, csak hajtsa be.

Kövünk a gipszkarton

Az opciók, ahogy magát a tömeges anyag lebontását végzi. Nagyon nehéz megmagyarázni ezeket az eljárásokat két mondattal, de biztosítjuk Önöket: a gyakorlatban ez nagyon könnyű. A legfontosabb dolog a megfelelő bemetszés. Az út, amit megszakítasz, nem fontos.

De ha nehezen tudja megragadni a nagy levél kezét, hogy meghajoljon, akkor nyomja le a térdével. Ha nem biztos benne, hogy jól lemosható a lemez, akkor az első gyakorlatot a hulladéklapokon.

Töréslemez
Megtöri a gipszkarton.

# 3. Miután a lapot egy papíron késték, vágja le a papírréteget a gipszkarton hátuljáról. Ha helyesen törött a gipszkarton, akkor ne legyen semmi problémája a papírréteg levágása hátulról.

Elvágtuk a kartonot
Vágja kívülről a kartonréteget.

# 4. Csatlakoztassa a vágott lapot a rögzítési pontra, hogy lássa, mennyire pontos a vágás. Ha a vágott lemez kicsit többet fordult elő, akkor használja a rongyot a felesleges anyag eltávolítására. Ne felejtsd el, hogy a rongydal végzett munkával nagyon sok port veszel. Ezért próbálj meg pontos jelölést készíteni.

Vágott lapok
Vágott lapok.

Hogyan készítsünk lyukat a gipszkartonban?

Ezután beszélünk arról, hogyan lehet lyukat a gipszkartonban. Nagyon fontos a gipszkarton lyukak készítésének megtanulása, mivel gyakran új aljzatok, kapcsolók és egyéb eszközök telepítésére van szükség. Ezenkívül kerek vagy téglalap alakú lyukakat kell kivenni a káros gipszkarton alkatrészek javítása érdekében. Bár a gipszkartonban nagyon egyszerű a nyílások vágása, azonban ahhoz, hogy professzionálisan elvégezhessük, bizonyos eszközöket kell használni, és rendelkezniük kell bizonyos készségekkel. Ezért azt tanácsoljuk, hogy óvatosan dolgozzon, és pontosan kövesse a lépésenkénti magyarázatot, mielőtt elkezdene dolgozni.

Ahhoz, hogy a gipszkartonban lyukat készítsen, a következőkre van szüksége:

anyagok:

 • Gipszkarton lap

műszerek:

 • T-tér;
 • ceruza;
 • Rulett és papíri kések;
 • drill;
 • gyűrű fúró;
 • elektromos kirakós játék;
 • gipszkarton fűrészlap.

tippek:

 • pontos méréseket végez a négyszögletes lyukak készítéséhez;
 • Vigyázzon, nehogy károsítsa a csöveket vagy az elektromos vezetékeket lyuk vágásakor;
 • A gipszkartonban lévő lyuk kivágásához légzésvédő maszkot kell elhelyezni.

Vágjon egy négyszögletes lyukat

# 1. Határozza meg a gipszkarton lapjának helyét, ahol lyukra van szüksége. Ha szándékában áll egy nyílást elhelyezni ebben a lyukban, akkor a szükséges helyre kell csatlakoztatni a dobozt a konnektorból és körvonalazni. Ehhez egy mérőszalagot használjon a lemez bal oldalától a bal és jobb oldali szélek közötti távolság mérésére. Mérje meg továbbá a lemez alsó szélétől az elektromos doboz szélső és alsó pontjaihoz való távolságot. Ezeknek a méreteknek köszönhetően, repülés közben, vegye figyelembe a gipszkarton dobozának lyuk helyét.

Jelölje ki és keresse meg a lyukat
Jelölje meg a lapot és határozza meg a lyuk helyét.

# 2. Nagy átmérőjű fúróval készítsen 4 lyukat a téglalap oldalán. Amint látható a képen, a lyukakat a téglalapon belül kell elhelyezni, és a lehető legközelebb kell a vágási vonalakhoz.

Fúrási lyukak gipszkartonban
A gipszkarton lyukakat fúrunk a villanymotor fűrészlapja alá.

Okos tanács. A lyukakat nem az oldalon, hanem a téglalap sarkainál fúrhatod. A lyukaknak elég nagynak kell lenniük ahhoz, hogy az elektromos vágószerszám fűrészlapja elhaladjon ott.

# 3. A fűrészlap beillesztése az egyes lyukakba egy négyszögletes nyílást vág. Óvatosan járjon el, ügyelve arra, hogy a fűrész pontosan a vonal mentén haladjon.

A lyukat egy villamosszal megkenve
Vágjon egy téglalap alakú nyílást a gipszkartonra.

Okos tanács. Annak érdekében, hogy a port ne lélegezzük be, viseljünk légzőmaszkot. Jobb, ha egy lyukat kicsi, nem túl nagy, mert a felesleg mindig eltávolítható lesz.

# 4. Miután átmész a gipszlemez lyukán, meg kell vizsgálnia az alkalmasságát. Ehhez helyezze be a dobozt a kapcsolóból vagy a foglalatból a nyílásba, hogy jól működjön.

Kész négyszögletes lyuk
Kész négyszögletes lyuk.

Okos tanács. Lehet vágni lyukakat már telepített táblák, de itt van, hogy fontolja meg valamit. Mielőtt elvégezné a munkát, győződjön meg arról, hogy nincsenek csövek, huzalok vagy más kommunikáció ezen a helyen.

Hogyan készítsünk lyukakat a gipszkartonban

# 1. Először meg kell határoznod, hogy mit vághatsz a gipszkartonban. Számos módja van ennek. Ehhez például egy koronát, egy balerint vagy egy kis fűrészszalagot használhat.

 • További információ a fúrók és koronák típusairól lásd az anyagot: A fúrók típusai - kiválaszthatjuk a fém, fa, beton és csempe fúrásához szükséges szerszámot

Javasoljuk, hogy használjon olyan koronát, amely az elektromos fúró aljzatához van rögzítve. Meg kell mondani, hogy ez a leggyorsabb és legpontosabb módszer. Használható kis és közepes lyukak vágására.

Koronák készlet
Olyan koronák halmaza, amelyek a gipszkarton nyílásait használhatják.

A lyukak elkezdése előtt meg kell tenni a megfelelő jelöléseket. Ehhez meg kell határozni és térképezni a jövő lyuk központját.

A lyuk központja
Tervezzük a jövő lyuk központját.

# 2. Válasszon egy koronát a kívánt méretből és rögzítse a fúrótokmányba. Most helyezze a fúrót a lyuk közepére, és vágjon el. Minőségi furat esetén a közepes sebességre történő vágást és a fúró óvatos lenyomását javasoljuk.

Indítsa el a fúrást
Indítsa el a fúrást.

Okos tanács. Ne nyomja túl erősen a fúróra, hogy a fúvóka ne szoruljon bele az öntvénybe. A lyuk minőségének megteremtéséhez türelmesnek kell lennie.

A kerek lyuk készen áll
A lyuk készen áll.

Egy kéziszerszám segítségével lyukakat készítünk

1. módszer. Vágjon egy kör alakú lyukat a gipszkartonban egy hagyományos késsel. Kezdetben meg kell vázolni a jövő lyuk alakját. Ehhez egy doboz a kivezetésből, a kapcsolóból vagy bármely más kerek tárgyból csatlakoztatható a gipszkarton laphoz, és körvonalazza a jövő lyuk kontúrját. Ezután ugyanazt a kontúrt kell feljegyezni a lap hátoldalán. Mind az első, mind a második kontúrnak egybe kell esnie.

Rajzolj egy utat
Rajzolj a jövőbeli lyuk kontúrját.

Ezután egy késsel teljesen levágja a kartonréteget. Miután mindkét oldalán átvágta a papírréteget, óvatosan érintse meg a gipszet kalapáccsal. A lyuk készen áll. Most ellenőrizzük, van-e ott egy elektromos doboz.

2. módszer. Ha egy már telepített gipszkarton lyukat akar készíteni, akkor más módszert kell használnia. Csúsztasson egy kört a gipszkartonra, körbevéve a ceruza doboz kapcsolót vagy a kontúron lévő nyílást. Mielőtt a gipszlemez lyukat vágja, győződjön meg róla, hogy nincsenek csövek vagy elektromos vezetékek ezen a helyen. Győződjön meg róla, hogy a doboz a megfelelő helyen található.

Ezután egy gipszkarton fűrészlap segítségével vágja le a lyukat a lemezben. Annak érdekében, hogy a lyuk egyenletes legyen, a gipszkarton egy helyen megtörje, és onnan indítsa el a fűrészelést.

fémfűrész

A fordítás forrása: www.howtospecialist.com

Videó: Hogy és hogyan kell vágni gipszkarton

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2