Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Ce tip de aspirator este mai bun – cu sau fără sac de praf

May 20
No comments yet

Când ne uităm la publicitatea TV, în cazul în care un aspirator minunat în clipa în care clipește un ochi îndepărtează întregul apartament, doriți să cumpărați același lucru. Știm cu toții despre aspiratoarele echipate cu pungi de praf. Dar din ce în ce mai puteți găsi aspiratoare publicitare fără sac. În reclame, toate meritele lor sunt lăudate, dar nu se spune nimic despre neajunsurile. Procedând astfel, ca și vânzătorii de aparate electrocasnice în magazine - acestea sunt încurajați să enumere punctele forte ale modelelor de aspiratoare, dar dezavantajele lor încearcă să mușamalizeze. Chiar și gazda, nu este întotdeauna fericit cu modul în care funcționează aspiratorul, într-o conversație cu un vecin un pic lipsit de sinceritate, spunând că acesta este cel mai bun model. În acest material, vom încerca să determinăm și să dăm seama care aspirator este cel mai bun - cu o pungă sau fără sac de praf.

Ce aspirator este mai bun cu o pungă sau fără sac de praf

Ce sunt pungile de praf și cum diferă ele

Potrivit acestui parametru, aspiratoarele pot fi împărțite în trei tipuri. Fiecare dintre ele are proprii conducători, filtrarea este pur și simplu excelentă, deci nu mai există nici un praf de praf. Cu toate acestea, în toate tipurile există outsideri care nu își fac bine treaba. Despre acest lucru vom vorbi mai tarziu, dar pentru moment vom afla care sunt cele trei tipuri principale de aspiratoare care difera unul de altul.

Pungă de praf sub formă de sac de praf - un clasic în procesarea modernă

Acum 50 de ani, a fost inventat un model de aspirator clasic. În timp, sa îmbunătățit, devenind mai confortabil și ergonomic. Dezvoltatorii au echipat noile unități cu filtre de înaltă calitate, motoare silențioase și diverse funcții suplimentare. De asemenea, au lucrat la design - modelele expuse astăzi în magazin, strălucesc cu originalitate și varietate.

Multe aspiratoare moderne au funcții suplimentare încorporate. Ele pot spala geamurile, curata suprafetele cu abur, curatati umed cu un detergent. Există, de asemenea, cei care bat în piept și pieptene covoarele cu o grămadă lungă. Firește, schimbările pozitive au afectat atât colectorii de praf, cât și sistemele de filtrare.

Aspirator cu sac de praf
Aspirator cu sac de praf.

Colector de praf cu un container de praf sub formă de recipient - așa-numitul "ciclon"

Producătorii "Cyclones" au numit aspiratoare, care au un recipient transparent pentru colectarea prafului. Acest rezervor a format într-adevăr o furtună perfectă - fluxul de aer cu praf și moloz vzmetaetsya vortex puternic. În timpul acestui uragan, praful este presat strâns pe pereții recipientului și pe fundul acestuia. Și imediat ce aspiratorul se oprește, toate gunoiul se prăbușește în partea inferioară a rezervorului.

Inginerii firmei britanice Dyson au perfecționat acest sistem, au dotat aspiratoare cu mai multe grade de purificare. Primul este un tub cilindric, în care se creează un flux turbionar de aer aspirat. Ca urmare, toate resturile mari rămân pe pereții acestei țevi. Al doilea filtru este un con, care creează, de asemenea, un vortex care îndepărtează praful fin. Și asta nu este tot - filtrul HEPA al treilea curăță aerul care iese din aspirator.

Calculul chinezilor a decis să salveze prin simplificarea modelului ciclonic în limba engleză. Inginerii lor au lucrat cu sârguință, încercând să reducă costul unui aspirator fără sac. La urma urmei, cererea pentru astfel de unități a crescut în mod constant - tot mai mulți consumatori nu au vrut să deranjeze cu pungi detașabile de praf, preferând-le un recipient de plastic pur. Și pentru a găsi un colector de praf pentru modelul său de aspirator uneori nu a fost posibil.

Dar în Europa, producătorii au gravitat mult timp spre clasici, rămânând în libertate cu aspiratoarele ciclonice. Motivul pentru aceasta a fost unele dezavantaje inerente acestor dispozitive. Și consumatorii din aceste țări consideră că este mai practic și mai igienic să folosiți aspiratoarele clasice. Și nu au probleme cu cumpărarea colectorului de praf potrivit. Cu toate acestea, producătorii europeni au început producția de modele de containere. Este adevărat că le vând în mare parte pe piața țărilor în curs de dezvoltare.

Container pentru colectarea prafului
Aspiratorul de ciclon și recipientul pentru praf.

La începutul producției unor astfel de modele, un aspirator de tip ciclon a fost visat să aibă fiecare gospodină. Părea un miracol al tehnologiei moderne, iar oamenii nu vedeau nicio neajuns în ea. Dacă întrebați pe cineva, ce fel de aspirator este mai bun - cu o pungă sau cu un container, invariabil a fost aleasă a doua opțiune. Să dețină un astfel de dispozitiv menit să fie "avansat" și la modă, pentru a ține pasul cu secolul. Noutatea prestigioasă a mărit imediat stima de sine a proprietarului său - era mândru că deține un dispozitiv realizat cu cea mai recentă tehnologie.

Au trecut câțiva ani și sa dovedit că există și numeroase minusuri pentru astfel de modele. Poate chiar mai mult decât plusuri. Și ei sunt zgomotoase prea, iar aerul curat este dezgustator, iar filtrele care se află în spatele ciclonului, care au nevoie să fie curățate în mod constant. Și când ați curățat toate aceste filtre, a trebuit să înghiți praf în mod constant. Modelele ciclonice au ieșit treptat din modă, iar euforia de a avea o noutate tehnică s-a evaporat, dând loc dezamăgirii. Proprietarii scapă liniștit de astfel de aspiratoare, trimițându-le într-o legătură veșnică cu dacha sau cu hambarul. Dezavantajele designului nu au fost rezolvate, iar modelul renunță treptat la pozițiile sale.

Colector de praf sub forma unui filtru aqua

Există modele de aspiratoare în care recipientul de praf este umplut cu apă. Se numește un filtru aqua. Când aerul murdar trece printr-un astfel de rezervor, particule mari de praf se scufundă în apă, iar cele mici și ușoare plutesc la suprafață. După terminarea curățării, este suficient să se toarnă apa murdară, apoi se clătește rezervorul și se usucă.

Primele unități, curățarea calitativă a aerului cu un rezervor de apă, aveau cântare industriale. Acestea au fost utilizate în spitale, laboratoare, în întreprinderi alimentare - unde au fost necesare curățenia și sterilitatea. Aceste dispozitive erau mari și grele, costisitoare și aveau un design destul de complex. Câteva duze pulverizează apă, formând o suspensie fină, prinzând particule de praf din aerul care trece prin ea. Praful rămas a fost absorbit de vasul de apă, care trece la următoarea etapă de purificare.

După finalizarea și reducerea costului unui astfel de agregat, a apărut un aspirator de uz casnic cu un filtru aqua. Desigur, nu a reușit să curățe aerul până la sterilitate, dar avea preț destul de rezonabil și dimensiuni mici. Din păcate, acest model are multe deficiențe. Mai ales multe reclamații din partea consumatorilor sunt cauzate de aspiratoarele ieftine de acest tip. Cu cât proprietarul utilizează mai mult această unitate, cu atât este mai dezamăgită. Prin urmare, cumpărătorii sunt acum puțin interesați de dispozitivele care utilizează un filtru de apă.

aquafiltru
Filtrul de apă.

Comparăm cele mai importante caracteristici ale celor trei tipuri de colectoare de praf

Simplitatea și caracterul practic al utilizării

# 1. Model clasic cu geantă. Este mai ușor să ai grijă de un astfel de aspirator. Designul său este familiar și simplu - orice maestru de acasă poate să-și dea seama cu ușurință. Nu trebuie să fie spălat, curățat sau uscat înainte și după muncă. Conectați fișa și folosiți-o.

Numai pentru consumabile (în special pentru colectorii de praf) uneori trebuie să alergi în jurul magazinelor. Modelele sunt produse foarte mult și fiecare necesită consumabile proprii. Și pe modele rare și nu găsesc pungi de praf.

# 2. Un model cu un container. Aspiratorul cu ciclon, dacă credeți că faceți publicitate, este un dispozitiv inovator și modern. Ventilatoarele produselor noi, care decid să aleagă un aspirator - cu o pungă sau cu un container, se vor opri la sfârșit. Dar există un șir de dezavantaje asociate utilizării sale în acest tip de aspirator. De regulă, un astfel de agregat nu are putere. La urma urmei, vârtejurile de aer sunt proiectate pentru o anumită viteză a jetului de aer. Dacă se reduce prin rotirea regulatorului de putere, cicloanele vor fi deplasate sau nu se vor forma deloc. A fost eliminat producătorii acestui regulator. Cu toate acestea, viteza jetului de aer poate scădea dintr-o dată dintr-un alt motiv.

Acest lucru se întâmplă adesea în mod neașteptat și imprevizibil. De exemplu, furtunul sau peria este aspirată prin suflare în perdea, covor, papuci. Un ciclon slab sau distrus oprește curățarea aerului. În plus, praful colectat părăsește rezervorul din spate, alunecând filtrele suplimentare și protectoare. Ca rezultat, treptat aspiratorul începe să tragă ușor aerul, motorul se încălzește, face zgomot și se rupe rapid. Și dacă în praf se întâlnesc particule mari și grele, atunci se rumă și zgâri containerul. Zidurile sale devin tulburi și este greu să vedem ce se întâmplă în interior. Nici filtrul nu poate fi văzut, nici cantitatea de gunoi controlată.

Container după muncă
Container după muncă.

Containerul, după curățare, trebuie să ieșiți din aspirator și să vărsați gunoiul acumulat.

Producătorii (deși nu toate) au decis să aibă grijă de cumpărători: acestea sunt, știind că utilizatorii ciclon aspirator, mai devreme sau mai târziu se confruntă cu toate defectele lor în dispozitivele lor s-au dat posibilitatea de a alege un colector de praf. Ele pot fi folosite ca un container cu procesare vortex și pot fi pungi clasice. Această opțiune a fost de a plăcea multor consumatori.

# 3. Model cu filtru aqua. Publicitatea acestor aspiratoare este impresionantă. Este atât de convingător că te face să vrei să fugi la magazin pentru un astfel de dispozitiv "avansat". Cu toate acestea, nu este inutil să aflăm că prăjele, covoarele și alte obstacole nu-i plac aspiratoarele acvatice. Foarte "blând" sunt în ceea ce privește grevele la mobilier și jerking pentru furtun. Toate pentru că, cu toate aceste vibrații, apa din rezervor stropeste, stropeste și picură.

Dacă doriți să curățați apartamentul după reparații, unde există o mulțime de resturi, atunci apa va curge prea. La urma urmei, nivelul său va crește prea mult. Prin urmare, trebuie să monitorizați cantitatea de apă din rezervor. Și pentru fiecare 10 metri pătrați trebuie să adăugați sau să schimbați apă de la două la cinci ori - acest lucru este necesar pentru ca filtrele să nu se înfunde. Și când curățarea se face în producție, într-un hotel sau într-un birou, este foarte incomod. La urma urmei, robinetul cu apă poate fi localizat suficient de departe. Deci, în realitate totul nu este atât de frumos, ca și în publicitate.

Și dacă într-un rezervor de apă obțineți din greșeală detergenți sau detergenți, atunci este într-adevăr un dezastru. Producătorii interzic acest lucru, deoarece apa începe să spume puternic, formează stropi și scurgeri de la dispozitiv la podea. Prin urmare, trebuie să aveți grijă de un aditiv special care stinge spuma. Se adaugă într-un recipient cu apă. Apropo, există un astfel de aditiv la fel ca pungile de înlocuire pentru modelul clasic.

Iar când curățenia este terminată, distracția începe. Toate elementele de filtru și alte componente care vin în contact cu apa murdară trebuie clătite bine. Uneori acest proces se trage mult timp, iar timpul pentru el merge chiar mai mult decât curățarea. Mai ales dacă camera pe care o curățăm este de dimensiuni modeste. După spălare, piesele trebuie să fie uscate și apoi lăsați aspiratorul dezasamblat (astfel încât să nu înceapă mirosul neplăcut). Deci, trebuie să căutăm un loc special, unde să punem aceste detalii - va dura mult. Și înainte de fiecare curățare, trebuie să asamblați unitatea, petrecând mult timp.

Aspirator cu aquafilter

Aspiratoarele mari cu un filtru aqua nu sunt foarte convenabile pentru utilizare. Ele sunt atât de grele și greoaie, încât nu fiecare proprietar poate face față cu ele. Curățarea cu un astfel de dispozitiv este asemănătoare cu o lecție din sala de gimnastică. Și între mobilier o astfel de manevră uriașă nu știe cum să manevreze, dar la o înălțime înaltă, organismul capsizes, de asemenea, frecvent, ceea ce este foarte deprimant proprietarul aspiratorului. Prin urmare, dispozitivele cu un filtru aqua sunt utilizate în principal numai pentru curățarea generală - acolo sunt cele mai eficiente. Și pentru a curăța rapid apartamentul în cursul săptămânii, oamenii cumpără un alt aspirator mic și ieftin de tip "baggy" clasic.

Producătorii de modele cu filtre aqua, de asemenea, în timp au simțit că era necesar să se reconstruiască. Realizând faptul că dispozitivele lor au deficiențe care pot sperie cumpărătorul, au construit într-o serie de modele posibilitatea de a folosi un sac de praf. Proprietarul acestui aspirator este liber să aleagă modul în care să îl folosească pentru curățare: "umed" folosind un filtru aqua sau un "uscat" clasic, folosind o pungă. Dacă sunteți interesat de întrebarea care aspirator este mai bine - cu un filtru aqua sau un ciclon, atunci prin compararea informațiilor de mai sus puteți face alegerea dumneavoastră.

Rezervor de apă murdară
Un rezervor de filtre de apă cu apă reziduală.

Ce aspirator curăță curat

# 1. Model clasic cu geantă. Printre unitățile de pe piață, se poate găsi întotdeauna unul care să vă satisfacă "bara de curățenie". Calitatea curățării depinde de calitatea filtrelor, precum și de cantitatea lor. Sacurile de praf sunt vândute într-o varietate de moduri:

Pungi de hartie cu unul sau doua straturi.

Pungi de hartie

Sintetic unul, două sau trei straturi.

Saculete sintetice

Punerea colectorului de praf corect, puteți obține rezultatul dorit. Dacă pungile de unică folosință sunt temporar aflate în stoc, utilizați o pungă de țesături reutilizabile, care vine cu aspiratorul.

Când colectorul de praf este înfundat, calitatea recoltei scade brusc, deoarece aerul este aspirat mai slab. Dar dacă utilizați pungi sintetice cu trei straturi, forța de admisie a aerului practic nu se schimbă. Prin urmare, este mai avantajos să folosiți un astfel de colector de praf decât praful de hârtie - servește timp de o oră și jumătate sau de două ori mai mult.

# 2. Un model cu un container. Vortexul format în rezervor se descurcă bine cu particulele grele de praf, îndepărtându-le din aer. Mai mult, forța de aspirație nu scade nici atunci când recipientul este umplut cu resturi. Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă numai în ideal - cu condiția ca filtrele cu care se confruntă motorul și după acesta să nu fie înfundate. În viața reală, filtrele sunt rapid înfundate cu praf.

Rezistența unui vortex nu poate face față particulelor lungi și ușoare. Acest lucru, de exemplu, snatches de fir, păr, puf și pene. Când se curăță astfel de resturi, filtrele suplimentare și protectoare devin repede înfundate. Acestea pot fi reprezentate de plase din nailon, filtre HEPA, filtre de spumă plate și, de asemenea, "pahare", "baloane" și "acordeoane" din material sintetic.

# 3. Model cu filtru aqua. Un astfel de aspirator îndepărtează excelent gunoiul, care este capabil să se ude sau să se dizolve în apă.

Cu toate acestea, există o categorie de gunoi care nu se udă. De exemplu, pene de gâscă și de rață, bucăți de vată grasă, deșeuri de plastic, polimeri, țesături hidrofuge. Prin eliminarea tuturor acestor resturi, așchii și piese, aspiratorul depune mult efort, ceea ce duce la o înfundare rapidă a filtrelor și la o scădere a capacității de aspirație. Și calitatea filtrării scade și brusc.

Utilizare ecologică și igienică

# 1. Model clasic cu geantă. Un sac de unică folosință, înlocuit o dată la fiecare 1,5 luni sau două, este foarte igienic. Dar pentru a schimba sacul de praf de țesături, a scutura și a respira praful, plăcerea nu este. Și nu este foarte util pentru sănătate, în special pentru persoanele care suferă de alergii.

Achiziționarea acestui sac se transformă uneori într-o loterie. La urma urmei, ele sunt făcute de mulți producători, și nu toți sunt conștiincioși. O pungă de praf proastă se rupe rapid, permite o cantitate mare de praf, se rupe atunci când se ude sau se presurizează. Este ușor de tăiat cu ceva ascuțit și, uneori, începe să miroase rău din cauza bacteriilor care s-au înmulțit înăuntru. Prin urmare, cumpărați pungi noi, ar trebui să evitați modele ieftine fără mărci de identificare.

Pungă de hârtie de unică folosință

# 2. Un model cu un container. Toată lumea care are un aspirator, cel puțin o dată, a simțit un ușor șoc electric din corp. Aceasta este o "surpriză" a electricității statice care se poate acumula. Sunt modele de containere care conduc în acest indicator. Elementele din plastic sunt încărcate rapid cu electricitate de la vârtejurile care se plimbe în rezervor. Și dacă atingi corpul unui astfel de ansamblu, poți obține o senzație foarte plăcută de la un șoc electric.

După cum sa menționat deja mai sus, atunci când se utilizează un astfel de aspirator, există multe momente care fac dificilă formarea vârtejelor. Acest lucru se întâmplă atunci când dispozitivul este pornit și oprit, o grămadă mare de resturi, furtunul care se încinge, aspirând peria la covorul de noptieră sau perdea sunt capabile să distrugă turbionarea. Un ciclon slab are o sarcină precară de a-și curăța aerul din praf. Din aceste blocaje masa de filtre, care după fiecare curățare trebuie să fie lungă și obositoare pentru a curăța. Este puțin probabil ca oricine să fie mulțumit de procedura de curățare a "flacoanelor", "ceștilor" și a altor produse. Și sănătatea "mulțumesc" pentru acest lucru nu va spune.

# 3. Model cu filtru aqua. Praful, care intră în bulele de aer, nu rămâne într-un astfel de aspirator. Fiecare bule de spargere eliberează particule de praf care ies din apă fără filtrare. Deoarece fluxurile de aer se deplasează la o viteză mare, apa se evaporă rapid și nivelul acesteia scade. De îndată ce atinge limita inferioară, aerul poluat va trece prin filtru, deloc eliminat.

Și dacă în filtrul aqua acumulate resturi organice, atunci în combinație cu căldură și umiditate, acest lucru duce la un rezultat trist. Toate tipurile de bacterii, mucegai și ciuperci încep să se prolifereze - un astfel de mediu este de a le plăcea. Mai mult decât atât, le plac filtrele de spumă și HEPA. Și în timpul curățării se petrece cel mai neplăcut lucru - sporii bacteriilor se răspândesc în apartament.

Prețul aspiratorului și costurile de utilizare a acestuia

# 1. Modelul clasic. În funcție de solicitare și mărimea portofelului, puteți cumpăra un dispozitiv similar la prețul de 100-100 $. Când este utilizat, este convenabil să aruncați sacul complet, înlocuindu-l cu unul nou. Costul acestor pungi este mic: costurile de consum sunt de 1 dolar într-una sau două luni. Un astfel de serviciu ieftin este un plus al acestor dispozitive.

# 2. Un model cu un container. Filtrele de protecție și suplimentare ale unor astfel de unități sunt de mare cost. Emisiunea de preț - de la 20 la 200 $, și nu este întotdeauna posibil să găsiți filtrul potrivit. Iată aspiratorul în gol, așteptând când vor cumpăra piesele de schimb necesare. Adevărat că nu au nevoie de înlocuire atât de des.

# 3. Model cu filtru aqua. Nu vom repeta economiile de genți - este același lucru ca în paragraful anterior. Este mai bine să vorbești despre filtrele care nu reușesc rapid să stea în spatele aquafilterului. Acestea sunt conuri diferite, părți plate și cuburi de spumă, precum și filtre armonice din material sintetic. Ele au costat între 10 și 100 de dolari și nu pot fi găsite în magazin.

Toate acestea sunt mai inerente la costuri ieftine (de la 200 la 300 de dolari) și modele mici de mărci care nu sunt foarte cunoscute. Există aspiratoare în care aceste deficiențe sunt practic eliminate. La ele, ambele dimensiuni sunt mai impunatoare, iar designul este mai dificil. În consecință, prețul lor este mai mare - de la 400 la 1000 $.

Indiferent ce vă sfătuim, desigur, vă decideți ce model este mai potrivit pentru casa dvs. Sperăm că informațiile pe care le-am furnizat ne vor ajuta să găsim aspiratorul nostru "propriu". Mult noroc cu achiziția dvs.!

Video: Cum să alegi un aspirator

Participați la sondaj:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − 84 =