Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Ce fel de aspirator pentru a alege pentru acasă și apartament – cele mai importante puncte

May 20
No comments yet

Ce fel de aspirator pentru a alege pentru casa, astfel încât să îndeplinească toate cerințele de curățenie, a fost ușor de utilizat și a avut cel mai puțin impact asupra locuitorilor de origine. Aspiratorul a fost de mult o parte integrantă a aparatelor de uz casnic. Eșecul sau neconcordanța cu cantitatea de muncă efectuată conduce la necesitatea achiziționării unui nou model de aspirator.

Ce fel de aspirator pentru a alege pentru o casă?

În acest caz, cumpărătorul se confruntă cu o nouă problemă - complexitatea alegerii unei game uriașe de aspiratoare, echipate cu diverse funcții. Modelele prezentate tot felul de nuanțe, diferite ca formă și greutate, cu toate acestea, se recomandă focalizarea să se acorde caracteristicile tehnice pe care trebuie să îndeplinească cerințele dumneavoastră, care, la rândul lor, depind de zona sovyu dimensiunea acasă și o varietate de acoperitoare de podea.

Tabel: Parametrii tehnici ai aspiratoarelor la care trebuie acordată atenție

parametrii sens
Tip de curățare Uscat, umed, combinat
Tipul colectorului de praf Bag, container, aquafilter
Volumul recipientului de praf De la 1 la 79 de litri
Consumul de energie 2 până la 3600 W
Puterea de aspirație 9 până la 2200 de wați
Nivelul de zgomot 71 până la 80 dB
Țeava de aspirație Compus, telescopic, dintr-o bucată
Radius de acțiune De la 9 la 125 de metri
Lungimea cablului de alimentare De la 7 la 20 de metri
Cablul automat se rotește Da / Nu
Atașamente suplimentare De la 1 la 16 bucăți
Turboschotka Da / Nu
Perie electrică Da / Nu
Reglarea puterii Este cazul / Este de la distanță / Nu
Filtru fin Filtru simplu / Microfilter electrostatic / filtru HEPA / filtru de clasă S

Puterea de aspirație și puterea de vid

Primul criteriu care trebuie luat în considerare la alegerea unui aspirator pentru o casă este capacitatea sa, care trebuie să corespundă volumului lucrării propuse.

Odată cu curățarea unei suprafețe mari, pentru care se utilizează diferite tipuri de acoperitoare de podea, se poate face față numai unui aspirator puternic. Cu cât modelul este mai puternic, cu atât mai multe funcții pot fi îndeplinite: sugeți tot felul de gunoi, efectuați curățarea umedă. Dar trebuie să ne amintim că o putere semnificativă este însoțită de un nivel adecvat al zgomotului, activitatea unui aspirator puternic este caracterizată de un sunet suficient de puternic, care poate aduce un anumit disconfort.

În apartamentele standard, decorate cu parchet, linoleum și covoare clasice cu curățenie, este potrivit un aspirator cu o capacitate de 300 W.

Pentru casele cu o suprafață mare, ale căror etaje sunt acoperite cu covoare cu grămezi sau covoare dense, cea mai bună opțiune este modelul a cărui putere variază de la 300 la 450 de wați. Aceste aspiratoare sunt concepute pentru curățarea uscată și umedă, precum și pentru combaterea părului animalelor domestice.

Multe modele sunt echipate cu o funcție destul de convenabilă, care vă permite să modificați nivelul de putere, alegerea modului adecvat pentru structura unui strat special și nivelul de contaminare a acestuia. Acordați atenție acestei funcții, este mai bine dacă va fi prezent în modelul dvs. de aspirator.

Pentru munca calitativă a aspiratorului trebuie să se efectueze o întreținere periodică preventivă. Filtrele sale sunt murdare, colectorul de praf este umplut, ca urmare, puterea acestuia scade, iar acest lucru afectează negativ calitatea întregului aspirator.

Tipuri de curățare întreținute de un aspirator

Până în prezent, aspiratoarele suportă mai multe tipuri de curățare: uscate, umede și combinate. Pentru fiecare dintre aceste tipuri, există modele special proiectate pentru aspiratoare.

Tipul de curățare corespunde dimensiunii camerei specifice. Pentru un apartament standard, în majoritatea cazurilor, un aspirator este suficient pentru curățarea chimică, această opțiune este proiectată pentru o cantitate mică de lucru, astfel de modele consumă o cantitate minimă de energie electrică.

Acesta este un reprezentant clasic de uz casnic, care curăță perfect covoare, articole de îmbrăcăminte și mobilier, precum și oferă suficientă suprafață de parchet de curățare, covor naturale, cu privire la care contraindicata utilizarea de curățare umedă. Aspiratoarele pentru curatatorie sunt familiare tuturor, sunt extrem de usor de manevrat, economice nu ocupa mult spatiu.

Modelele de spalat sunt dotate cu diverse funcții, datorită cărora sunt considerați ajutoare pentru locuințe universale, ceea ce, firește, afectează costurile și greutatea structurii. Totuși, cu ajutorul lor, puteți efectua curățarea uscată și umedă de înaltă calitate, spălați covorul, curățați mobilierul, jucăriile moi; este ușor să îndepărtați resturile de lichid vărsat.

Un astfel de aspirator atrage o mulțime de caracteristici pozitive: puteți curăța ferestrele și podeaua fără efort suplimentar, curățați locurile greu accesibile, o baie înfundată și o chiuvetă.

Aspiratoarele sunt garantate pentru o calitate superioară a curățării, care trebuie făcută numai cu o dată pe săptămână. Curățarea chimică este recomandată în fiecare zi.

Design detergent curat este reprezentat de două rezervoare de sine stătătoare: una pentru apă curată și detergent sunt pulverizate pe suprafata printr-un furtun dedicat, iar celălalt merge toată murdăria dizolvată în apă. În majoritatea cazurilor, modele similare sunt echipate cu un regulator de putere.

Tipuri de colector de praf - sac, container sau filtru aqua și volumele acestora

saci

Sacurile de praf se disting pentru hârtia și materialele de unică folosință. Pungile de pânză, concepute pentru utilizare regulată, sunt o opțiune economică, însă sacul trebuie curățat sau uscat periodic, după care este gata să lucreze din nou. Trebuie să intrați direct în contact cu praful, care nu este complet igienic.

Avantajul principal al pungi de hârtie este faptul că proprietarul este eliberat din funcție raclete lui, imediat după recoltare, el este aruncat afară, și necesitatea de a lua în considerare un dezavantaj major: structura de saci de hârtie nu permite să dețină cel mai mic praf, care se întoarce la aer. Cea mai atractivă opțiune este o pungă de unică folosință care colectează în mod ideal praful și nu necesită îngrijire debilitantă. Aceste pungi au de asemenea un dezavantaj, ele afectează negativ puterea aspiratorului.

Pungă de praf

Filtru ciclonic

În cazul modelelor cu un recipient de colectare a prafului, tot praful colectat de un aspirator este transportat printr-un flux de vârtej într-un recipient în care se formează o bucată din acesta. Un container este un recipient destul de compact care este îndepărtat periodic pentru curățare.

Tehnologia de colectare a prafului, cu formarea ulterioară a unei bucăți, elimină posibilitatea introducerii de microparticule în aer, pe lângă faptul că utilizatorul scapă de norul de praf care însoțește curățarea pungii. Umplerea recipientului nu afectează în mod negativ nivelul de putere.

Există, de asemenea, un minus în acest tip de colector de praf: microparticulele de praf pot cădea prin rezervor, prin urmare, are un efect asupra filtrării aerului. Având în vedere toate cele de mai sus, putem concluziona că filtrul cu ciclon este lider, printre colectorii de praf.

Filtru ciclonic pentru aspirator

aquafiltru

detergenți de curățire funcționează un principiu complet diferit: în rezervorul de apă intră implementare colectat suprafețele de curățat de praf, unde curățarea este reținută pentru a închide aspiratorul, în care separarea este o posibilitate de a particulelor de praf în mediul înconjurător.

Principalul avantaj al acestui tip este ușurința extremă de curățare. După curățare, după finalizarea lucrării, trebuie doar să toarnați apa murdară și să umpleți o curată nouă. Puterea de aspirație rămâne neschimbată pe toată perioada de funcționare.

Ca și celelalte soiuri, aceste aspiratoare au anumite dezavantaje: necesită o curățare imediată după terminarea lucrului, pe lângă faptul că au dimensiuni în vrac, ceea ce necesită un spațiu de depozitare separat.

Aquafilter pentru aspirator

Filtrarea și prezența unui filtru fin

Atunci când alegeți un aspirator pentru o casă, nu uitați că filtrele au o funcție foarte importantă, deoarece colectează murdăria și praful. Dacă sunt fabricate din material de calitate scăzută, particulele de praf și bacteriile se pot întoarce în aer prin suflare, ceea ce va afecta negativ sănătatea tuturor membrilor familiei.

Această întrebare este deosebit de importantă pentru persoanele care suferă de diverse reacții alergice. Un filtru de calitate vă protejează fiabil de efectele nocive ale particulelor pe corp.

În prezent, există mai multe tipuri de filtre: țesături, apă, hârtie, cărbune, sintetice (cel mai popular este filtrul NEURA). Modelele în care există un tratament mecanic și de apă vor asigura o comandă maximă în întreaga locuință.

În prezent, metoda de filtrare cu ciclon este populară. Nu trebuie să curățați sau să schimbați pungile, murdăria și praful se vor colecta într-un recipient din plastic, fiind livrate acolo printr-un curent puternic de aer, care este o spirală. Pentru a produce recipientul, se folosește un material transparent, care face posibilă observarea rezultatului final al curățării. Această metodă este concepută pentru a distruge 96% din contaminare.

Țeava de aspirație

Ușurința în utilizare este influențată de proiectarea țevii de aspirație, care este de două tipuri: compozit și telescopic. Telescopic constă din două țevi, unul în celălalt și cu ajutorul unei încuietori puteți ajusta lungimea țevii. Este astfel ușor să selectați înălțimea țevii pentru creșterea unei persoane care face curățarea.

Țevile compozite sunt reprezentate de două sau trei părți separate, care, dacă este necesar, sunt asamblate. Ceea ce nu poate fi destul de convenabil, deci acordați atenție acestui moment când alegeți un aspirator pentru casă.

Nivelul de zgomot

Un factor foarte important în alegerea unui aspirator este nivelul de zgomot. Depășirea anumitor norme poate provoca un anumit disconfort pentru dvs. și pentru gospodăria dvs. O activitate deosebit de zgomotoasă a aspiratorului poate strica senzația de spirit și poate preveni restul copiilor mici.

Pentru un aspirator, ca și pentru orice aparat de uz casnic, este stabilit un anumit nivel de zgomot, care este acceptabil într-o clădire rezidențială. Conform regulilor stabilite, nivelul zgomotului trebuie determinat imediat după eliberarea modelului. Procedura durează mai multe ore: la o mică distanță de aspirator există un dispozitiv special echipat cu un microfon, acest dispozitiv înregistrează și măsoară nivelul de zgomot.

Pentru aspiratoare setați norma - de la 71 la 80 dB. pentru fanii de pace și stilul de viață liniștit ar trebui să acorde atenție modelului cu un minim de indicatori, astfel încât a fost mai ușor de navigat, rețineți că nivelul de zgomot care caracterizează șoapta unui om -40 dB.

Puncte mai puțin importante pe care trebuie să le luați în considerare atunci când alegeți un aspirator pentru casa dvs.

Dacă aveți nevoie de anumite componente pentru aspiratorul pe care l-ați ales, asigurați-vă că aveți întrebări despre disponibilitatea acestora pe piață, altfel veți avea probleme în viitor cu aspiratorul.

Având în vedere nivelul ridicat al concurenței pe piața modernă, producătorii, în lupta pentru clienți, inventează din ce în ce mai multe componente noi care extind domeniul de aplicare al aspiratorilor. Duzele sunt reînnoite în principal, ceea ce face posibilă simplificarea cât mai mult posibil a procesului de curățare și, de asemenea, realizarea acesteia la o calitate mult mai ridicată. Pentru proprietarii apartamentelor standard, având în vedere zona mică, este important să achiziționați un model de aspirator echipat cu un loc special pentru depozitarea atașamentelor.

Departe de ultimul rol în întreaga activitate a aspiratorului este un cablu, lungimea căruia va determina libertatea mișcării fără o schimbare periodică în priză. Aproape toate modelele moderne de aspiratoare sunt dotate cu o funcție foarte convenabilă - înfășurarea automată a cablului, ceea ce permite ajustarea ușoară a unei anumite lungimi și confortul utilizatorului.

Cum sa alegi un aspirator

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 51