Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Tehnologija polaganja laminata diagonalno z lastnimi rokami

May 20
No comments yet

Laminat je danes skoraj vse. Zato je na tleh videti precej standardno in monotono. Vendar pa obstaja način, s katerim lahko naredite novost tudi sijajne sorte laminiranih plošč. To postavlja diagonalno laminat - bo vaše stanovanje izključno in izvirno.

Diagonalni laminat je postavljen pod kotom 45 stopinj

Koliko laminatov potrebujemo

Klasična metoda polaganja laminatnega premaza - plošča na ploščo - zahteva zelo enostavne izračune količine materiala. Potrebno je vzeti prostor sobe in ga razdeliti na območje enega parketa. Zaokrožujemo to številko v celoti, dobili smo število talnih plošč, ki jih potrebujemo. S to metodo odstranjevanja odpadkov praktično ne bomo.

Tukaj je slika:

Običajno polaganje
V prvi vrsti je treba določiti vse plošče. Zadnje bo treba malo odrezati.

V drugi vrsti, prva stvar, ki jo naredimo je, da to kos kos. Ima ključavnico na desni strani, da se poveže z naslednjo ploščo. Nato postavite vse ostale plošče, zadnji pa jih ponovno razrežite.

Tretja in vse naslednje serije so postavljene popolnoma enako. Na samem začetku vsake vrste mora biti rezan kos.

Pri postavitvi laminata diagonalno z lastnimi rokami je izračun količine materiala nekoliko drugačen.

Poglej sliko:

Diagonalno zlaganje
Načelo je praktično enako kot v klasičnem stylingu. Samo odrezali bomo odvečne koščke z obeh strani vrstice, ne enega po enega, ampak dveh. Tudi oblike teh kosov se bodo spremenile - postale bodo trikotne.

Polaganje laminata pod kotom 45 stopinj se giblje od kota A do kota C. Rezani kosi, zloženi v dva, bodo sestavljali kvadratke. Velikost njihovih strani je enaka širini ene talne deske. To bo ostanek materiala.

Nadalje se premikamo od kota C do kota B. V tem primeru ostanki niso več možni - videli bomo kos laminata, ki so na levi strani skrajni. Prejšnji kot je 45 stopinj. Po prečkanju kota B moramo ponovno izrezati material z vsake strani vrstice. Trikotniki, združeni skupaj, bodo oblikovali kvadratke, katerih stranice so enake širini plošče. Zato izračunamo površino materiala na naslednji način: površino vseh ostankov dodamo na območje prostora. To vrednost izračunamo tako, da širino laminatne plošče dvignemo na kvadrat, nato pa pomnožimo to vrednost s številom vrstic s preostankom. Število teh vrst je enako vsoti X1 in X2 (glej sliko):

Shema polaganja na dioganalu

Poznamo geometrijo, vidimo, da sta dva enaka trikotnika - BDF in CAE - pravokotna in enakovredna. In kvadrat s stranicami AS ima diagonalo, katere velikost je vsota X1 in X2. Ker je kvadratni koren števila 2 1,42, dobimo:

X1 + X2 = 1,42 AC;

Zdaj se vsota X1 in X2 deli s širino ene plošče - dobimo število vrst laminatov;

Presežna površina bo enaka širini ene plošče, pomnožene z 1,42 AU.

Torej:

Število laminatnih plošč bo enako vsoti celotne površine laminiranega pokrova in dodatnih kvadratov, deljenih s površino ene plošče.

Število laminatnih plošč je enako vsoti naslednjih vrednosti, deljenih s površino ene plošče: (AC × CD) + (širina plošče × 1,42 AU).

Na primer, prostor 7 na 9 metrov. Dolžina plošče je 1 meter, njegova širina pa 10 centimetrov. Izračunamo zahtevano število talnih desk.

Površina sobe je 7 × 9 = 63 m².

Višina območja = (1,42 × 7 × 0,1) = 0,994 m².

Površina ene plošče je 0,1 × 1 = 0,1 m².

(63 + 0,994) / 0,1 = 640 kosov.

Toliko laminatnih plošč, ki jih potrebujemo za diagonalni način polaganja.

Na ta način lahko izračunate, koliko talnih plošč potrebujete, če je kot zlaganja drugačen od 45 stopinj. Vendar je treba razumeti, da bo to pomenilo večjo porabo materiala. Navsezadnje bo veliko več odpadkov. Zato, ko se odločite, kako postaviti laminat na diagonalo, je bolje ustaviti pod kotom 45 stopinj.

Katere orodje potrebujemo?

Potrebujemo:

 • Podlaga je pločevina ali list. Njegova površina je enaka površini prostora.
 • Električna žagasta žaga z majhnimi pogostimi zobmi (ali žagami) ali krožnimi.
 • Kiyanka z gumijastim vrhom ali kladivo.
 • Kotni mizar z jasnim ravnilom.
 • Nož - ozadje ali pisarniško.
 • Roulette s svinčnikom.
 • Roll škotskega traku.

Orodje

Položimo laminat na sistem

1. Odstranimo prah, umazanijo in umazanijo. Nato nadaljujte do podlage rallium. Če je v obliki pločevin, jih postavimo tako, da se šivi izdelujejo z begom. Vsak šiv mora biti dobro lepljen z uporabo škotskega očesa. V primeru podloge za valjanje je treba svoje trakove zviti po prostoru. Podlaga mora doseči samo steno, če cevi izpolnjujejo radiatorje, ga je treba rezati, glej sliko:

Dvignjeni substrati

2. Laminat sam mora biti nameščen iz enega od vogalov prostora.

Od vogala
Če so na cesti grelne cevi, jih natančno upoštevajte.

3. Laminat ni nameščen blizu zidov. Zato bomo potrebovali posebne klinove. Vendar pa lahko v tej zmogljivosti tudi služijo kot obrezane laminirane plošče. Navsezadnje je njihova debelina pravkar potrebna.

Laminatna oznaka je 45 stopinj
Da bi bil kot rezanja enak, morate narediti predlogo pri 45 stopinjah ali uporabiti kvadrat za označevanje plošče.

4. Začetne vrste sestavljajo samo ena trapezijska plošča. Njegov vrh je enak spodnjemu delu trapeznega nad njim. Vse merimo z merilnim trakom in gono (ali predlogo), označimo linije reza s svinčnikom. Potem vzamemo žogico ali žičnico, da vidimo presežek. Ko je v vrsti več kot ena plošča, smo odrezali dodatne kose iz najslabšega. Potem zaprite vse plošče v vrstici in pritrdite (dokler ni ohlapen) v prejšnjo vrstico.

Izmerimo razdaljo od stene
Izmerimo, koliko odseka na desni strani. Ne pozabite pustiti vrzeli na steni za klin.

To razdaljo izmerimo na naslednji dvižni plošči in odrežemo želeni del.

5. Loosely spojene zgornje in spodnje vrste so ločene, po katerem pritrdimo pravi kos. Zdaj je že mogoče pravilno povezati vrstice in se dotakniti povezave.

Pribor za blazinice
Da ne bi poškodovali laminatne plošče, smo postavili kos laminata ali posebnega krovu med kiyanka in njo.

6. V tej shemi smo postavili vrstice, ki se postopoma približujejo vogalu prostora. V kotu moramo spremeniti smer, v kateri bo odrezan del krovu. Ni nobenih razlik - ukrepamo po shemi.

7. In zdaj pridemo do vogala, ki je nasprotno tistemu, iz katerega se je začel stil. Ostal je majhen kos. Nežno ga označite, postavite na pravo mesto.

No, naša ekskluzivna tla iz običajne laminirane plošče je pripravljena. Torej, zdaj veste, kako dati laminat diagonalno. Nič ni zapleteno, malo stane, a rezultat je impresiven.

Video: polaganje laminata diagonalno

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 16