Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Vad är endow och vad är dess enhet

May 20
No comments yet

Idag är ingen överraskad av det vanliga taket med blygsamma två backar. Många utvecklare vill ha något mer kreativt, och de väljer projekt av hus med ett komplext tak. Tja eller höft - de ser båda väldigt trevligt ut. Emellertid kräver den invecklade formen på taket ytterligare element. Idag kommer vi att berätta om en av dem, som heter Endowa - vad det är, det intresserar många som bara börjar förstå byggandet av taket på huset.

Vad är endow och vad är dess enhet

Vad är endowa och dess syfte?

Så är dalen ett förbindningselement mellan två plan av ett komplext tak i sin fraktur. Men till skillnad från åsen ligger den där takskridorna är förenade med varandra och bildar en negativ vinkel.

Endova sidovy

Syftet med åsnorna är enkelt: låt inte vatten och olika skräp falla under taket.

Faktum är att de tjänar som ett slags tråg och hjälper till med att ta bort allt detta från taket. Ju mer komplexa takets konfiguration, desto mer har det fogar. Följaktligen kommer sådana skyddande tråg också att behöva mer.

Tak som kräver montering av sådana element kan vara mycket olika. Vanligtvis läggs raviner på korsformade tak, såväl som på bokstäverna "G" eller "T". Det mest populära är det T-formade taket. Glöm inte takets böjningar, som finns på projektorns fönster på vind- eller hörlursfönstren. Förresten, observera att ökad komplexitet i takkonstruktionen kommer att ha en betydande inverkan på kostnaden för arbetet. Och för att tjäna i framtiden kommer ett komplicerat tak inte att bli mycket billigt.

För att inte missa något, är det lämpligt att utarbeta en detaljerad plan som visar alla takkorsningar. Denna plan är sedan uppdelad i separata rektangulära och fyrkantiga delar. Den största rektangeln är själva huset, och förlängningarna indikeras av små rutor och rektanglar. Ange körningarna, anslut hörnen på taket av huset med hörnen av taken på bilagorna. Så här bestämmer vi framtiden för våra framtida tråg.

Viktigt: om du tolkar enheten i dalen, kan du betala för mycket för den. Och resultatet kan inte bara vara vattenströmmar från taket, utan även det kollapsade taket. Detta är ganska möjligt, om snön inte kommer att tas bort från taket och ackumuleras på det i stora mängder. Därför är det värt att samråda med specialister som tar hänsyn till både vindbelastningar och sedimentära laster. Alla kommer ihåg ordstävet om det stingiga, vilket han betalade två gånger.

Hur olika typer av betyg ordnas

Det finns två typer av klasser - det lägre och det övre. Den nedre ska ge tillförlitlighet och täthet, och den övre, i allmänhet, utför en dekorativ funktion. Därför är den nedre änden gjord av en stark galvaniserad stålremsa, som skyddar från vattnet utrymmet under taket. Kanterna på denna breda falshendovy (så kallad det) kallas så att vattnet inte häller. Och dess nedre kant ligger ovanför kronkanten.

Lägrebidrag
Plank lägre dal.

Tja, och den övre stången, som utskjuter över botten med 15 eller 20 centimeter, är utformad för att vackert täcka korsningen. Det behöver inte nödvändigtvis vara starkt, och det är vanligtvis tillverkat av takmaterial och det monteras först efter att takbeläggningen är helt avlagd.

Övre kapital
Plank topp dal.

För att skänka sätter inte, under det sätta en kontinuerlig kista av kantade brädor behandlade med ett antiseptiskt. Detta hjälper till att tåla tunga laster (i form av snödrivning, till exempel). I vissa fall är lathorna fodrade med vattentätning.

Arrangemang av dalen
Enheten är dalen.

Skyddsplanens leder, täckta av begåvningen, kan röra eller ansluta på tre olika sätt. Följaktligen kan och med hjälp av installationsmetoden vara öppen, stängd eller snodd (ledad).

# 1. Öppet öppet är den enklaste lösningen. Men bara använda det är bara möjligt på taken, skiljer sig inte mycket branta backar. Med denna monteringsmetod har takfogarna ett gap där vårt spår ligger. Den är fast med en takskruv skruvas i 30 centimeter. Installation av den nedre dalen börjar från botten upp. För tillförlitlighet under botten appliceras en vattentätning. I slutet är den dekorativa jordjordet monterad (botten till topp, med 10 cm överlappning av enskilda delar).

# 2. Endo stängs används på tak, där vinklarna mellan takytorna är skarpa. Fogar av takmaterial i detta fall är tätt förbundna med varandra och passerar över dalen.

# 3. Endo interlaced är också helt täckt av taket, men enskilda rader av takets tak, på angränsande plan, sammanflätar varandra.

Valet av daltyp beror på både lutningsvinkeln och det takmaterial som används.

På bristerna och fördelarna med alla tre typerna av trender

Vid öppen dal:

  • Ett enkelt och mycket snabbt flöde av vatten och snö från taket;
  • Installation tar lite tid;

men:

  • Utseendet på den öppna rännan är inte lika framträdande som den hos element i en sluten eller artikulerad art.

I en sluten eller sammanflätad dal:

  • Mycket attraktivt utseende.

men:

  • Installation tar längre tid än med den öppna metoden.

Så vi undersökte vad som är taket i dalen. Som du kan se har hon bara ett listigt namn och inte alla vet, men kärnan är väldigt enkel. Och utan det här viktiga elementet i taket kan du inte göra det, annars kommer taket att flöda på mycket kort tid.

Video: The Endowy Device

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 69