Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Какво е по-добре да се построи къща – изберете материал за стените на къщата

May 20
No comments yet

В една стара стара приказка, три прасета се замислиха ентусиазирано, за което е по-добре да построи къща. Приказка приказка, но сега много разработчици често спорят за едно и също нещо. Особено важно е от какъв материал да бъдат направени външните стени. В края на краищата те са тези, които могат да направят сграда здрава, красива и дългожива.

Какво е по-добре да се изградят стените на къщата

Contents

Какво трябва да имате предвид при избора на материал за стените на къщата

Стените поемат до една четвърт от всички строителни разходи у дома. И ако небрежно третирате този избор, тогава можете да понасяте сериозни загуби в бъдеще. Ето защо ние вземаме предвид и разглеждаме най-важните критерии и фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на материал за изграждане на стените на къщата.

# 1.Емисията на цена. Разходите могат да бъдат намалени, ако вземете лек материал за стени. Тогава не е нужно да изграждате мощна и скъпа основа.

# 2.Топлоизолация. Студените стени ще струват прекалено много през зимата. Следователно, преди да изберете материал, трябва да се направят всички изчисления, фокусирани върху местните климатични условия. За да се постигне необходимата степен на топлоизолация, можете да прибягвате до помощта на нагреватели. Ако вземете материал с добри топлоизолационни свойства, стените не могат да бъдат изолирани, но всичко зависи от строителния участък.

# 3.Разходи за труд. Разходите за време и усилия могат да бъдат намалени чрез добавяне на стени от големи блокове, а не от малки парчета. Такива стени се издигат 3-4 пъти по-бързо и по-лесно. Най-висока скорост - с изграждането на панелни стени.

# 4.Последващи разходи за довършителни работи. Моделите гладки и естетически материали не изискват допълнително завършване на стените. Можете да запишете това.

За да определите кой от най-добрите за изграждане на стените на къщата, помислете за основните видове подходящи строителни материали, да определят техните характеристики на достойнство и недостатъци.

Традиционна тухла

Една тухлена къща може да стои от 100 до 150 години. Той ще оцелее перфектно и ще вали с урагани и градушки, тежки студове и изсъхване на топлина. Поставете стените от тухли от древни времена, така че технологията на тяхната ерекция се обработва до най-малките детайли. Съответно, лесно е да се намери добър майстор.

Керамика или силикат

Керамичната тухла е червена. Изработена е от изгорена глина, поради което е много издръжлива и има висока екологична съвместимост. Такъв материал не се страхува от студ и не позволява водата да премине през него. Той е твърд (не повече от 13% от кухините) и кухи (до 49% от кухините). Формата на отворите в тухла може да бъде кръгла, квадратна, овална, с хоризонтално или вертикално разположение. С увеличаване на количеството им се подобряват топлоизолационните свойства.

Керамични тухли
Сортове от керамични тухли.

Силикатната тухла е бяла. Основните компоненти са вар, пясък и малко количество добавки. Този тип тухли също се произвеждат както твърди, така и с кухини вътре. Последният е по-лек, а стените от него са много по-топли (защото въздухът е отличен топлоизолатор). Но една твърда силикатна тухла може да поглези разработчика с различни цветове. За силата на една тухла, няма значение дали е твърда или с кухини вътре.

Варовик тухла
Силикатна тухла.

Лични и лицеви тухли и тяхната цел

И двата типа тухли са с различни цели:

  • Обикновена тухла също се нарича строителна тухла - тя се използва за вътрешни зидани стени. За него малките пукнатини не се считат за брак. Няма значение дали ъглите или ребрата са леко отблъснати, има разрез в ъглите.
  • Облицовъчните тухли трябва да имат безупречен външен вид, да нямат разрези и недостатъци.

Сортове на облицовъчни тухли
Някои разновидности на облицовъчни тухли.

По силата на тухли и устойчивост на замръзване

Силата определя марката тухли. За този индикатор има специална маркировка: буквата М и броят наблизо (от 75 до 300). Това число е товар, който издържа този знак на квадратен сантиметър. Колкото по-голям е броят, толкова по-тежък е тухла. За стените на двуетажна или триетажна къща са подходящи марки M100 и M125. Мазето или основата се полагат с тухли M150 или M175.

При избора на тухли за изграждане на къща трябва да се вземе предвид съпротивлението на замръзване (способността да се замразява и размразява без да се повреди). За да се покаже този индикатор, се избира буквата F, до която има число от 15 до 100. Това означава броя на циклите на замразяване и размразяване, без да се повреди материалът. В по-топлите зони, за външните стени, F15 е достатъчно, където е по-студено - F25. Обличането обикновено се извършва с тухли F50.

Предимства и недостатъци на тухла

Предимства на тухла + Недостатъци на тухли -
Атрактивен изглед. Голямо тегло.
Дълготрайност. Трудност при оформянето.
Способността да реализирате всеки сложен проект. Големи разходи за плащане на добър майстор.
Устойчивост на корозия, плесени и гъбички. Изискването за солидна основа.
Противопожарна защита. Необходимост от използване на топлоизолатор.
Защита от шум.
Доста добро запазване на топлината.

Keramoblok - силен и модерен материал

В Европа, решавайки кой материал да се построи къща, често избират керамичен блок. Той е екологичен (състои се от изгорена смес от глина с дървени стърготини) и е възможно да се построи евтино и бързо. Къщата ще трае поне 150 години и може да бъде направена висок (маржът за безопасност позволява). Отстрани повърхността на керамичния блок е гофрирана и вътре в него има пори. Индивидуалните елементи се свързват посредством гръбначна греда.

Керамо блокове
Керамоблокове от различни размери.

Размери и характеристики на керамичните блокове

Размерите keramoblokov са различни, но тяхната височина е стандартна, равна на зидарията. Това е удобно - можете да създадете проект за тухлена къща. Размерът на блока от 50 х 24,8 х 23,8 см тежи 25 кг, а в обем е равен на 15 тухли от по 3,3 кг. Една такава табела е по-лесна за поставяне и по-бързо, а вие ще имате нужда от по-малко решение. Широчината на блоковете е 23, 24 и 25 см. Дължината им (която определя дебелината на стените) може да бъде от 25 до 51 см. От тази страна има крепостна плоча.

За полагането на носещата стена се вземат блокове с дължина 30 см. И ако стените са с дебелина 38 см или повече, те няма да бъдат изолирани. В края на краищата, порести блокове имат малка топлопроводимост - от 0.14 до 0.29 вата на квадратен метър на градус Целзий. По-дебели блокове (38, 44 и 50 см дълги) са обозначени като M100. Ако сте планирали тънки, но надеждни стени, можете да вземете блокове от марката M150. Keramoblock може да издържи до 50 цикъла замразяване и размразяване. Това съответства на марката F50.

Предимства и недостатъци на керамичните блокове

Предимства на керамичните блокове + Недостатъци на керамичните блокове -
Малкото тегло, съчетано с висока якост, позволява изграждането на многоетажни сгради. И бързо и без ненужни труд. Висока цена - този материал за стените на къщата принадлежи на елитната група.
Замазката се използва по-икономично, отколкото за зидария - няма нужда да се използва във вертикални шевове. Трудно е да се намери добър майстор за изграждане на стени, защото материалът е съвсем нов.
Устойчивост на замръзване на високо ниво. Керамо блоковете са много крехки, така че те трябва да се транспортират много внимателно и да се съхраняват.
Материалът е в състояние да издържи на пожар за най-малко 4 часа.
Благодарение на порьозността керамичният блок поглъща шума добре и също така запазва топлината.
Стените на тези блокове "дишат", регулират влажността и създават отличен микроклимат.
Служи за подобна къща до 150 години, докато топлинните характеристики на стените не се влошават.

Бетонови блокове - материали за топла стени

Външно, газобетонните блокове изглеждат по-лоши от керамичния блок, но те перфектно държат топлината. Стените от газобетон с дебелина 30-40 см, построени в един слой имат същите характеристики като многослойните стени, изработени от тухли или керамични блокове. В същото време стаята е достатъчно удобна за микроклимат, тъй като газобетонът ефективно се съпротивлява на колебанията в температурата и влажността. Този материал няма да гние и да се разваля от време на време - той има неограничена продължителност на живота. И за топлоизолация е 3 пъти по-добра от тухла. Това се дължи на въздушните пори, които се намират вътре в материала.

Структура на газьола
Структура на блокове от газобетон.

Характеристики на блоковете на газобетона

Газеният бетон е евтин за транспортиране и просто за монтиране. Ако трябва да отрежете блока, тогава обикновената хартия се справя перфектно с него. Едно решение или специално лепило се нуждае от малко, строителството върви бързо. Ако зидарията се произвежда върху лепилото, то се оказва, че е тънък, което допринася за по-добра изолация на помещението. Произведени в завода, леките блокове имат идеален разрез, така че стените са доста плоски. Това ви позволява да запишете върху интериора.

Бетонови блокове са с ниско тегло, което намалява разходите за тяхното транспортиране и този материал може да се използва на различни етапи на строителството. Предвид факта, че материалът се обработва много лесно, има малко тегло и големи размери, зидарът прави по-малко труд.

Аериран бетон не е запалим материал, който има добър индекс на якост на натиск. Той е направен изключително от натурални съставки и е абсолютно екологичен. Този материал е по-скоро издръжлив на замръзване, а нивото на пропускливост на парникови газове на къща от газобетон може да се сравни само с къща, построена от дърво.

Бетонови блокове
Сортове от блокове от газобетон.

За газобетон най-важната характеристика е плътността (D). Тя може да варира от 350 до 1200 кг / м3. В зависимост от плътността, се отличават марките на газобетон, означени с буквата "D" и номера. За изграждането на вила, е по-добре да се вземат марки D500 - D900. Устройството със стандартни размери (20 х 25 х 60 см) тежи 18 кг. Той ще замести до 20 тухли (общо тегло до 80 кг). Ето защо, ако все още не сте решили какво да построите, погледнете по-отблизо този материал.

  • Прочетете повече за него в материала: Блокове от газобетон са дефекти и декларирани характеристики.

Предимства и недостатъци на блокове от газобетон

Предимства на бетонни блокове + Недостатъци на блокове от газобетон -
Майсторът поставя светъл газобетон 9 пъти по-бързо от тухли. В края на краищата, движенията трябва да бъдат направени по-малко. Якостта на огъване е ниска.
Геометричните размери на блоковете са точни. Гладката повърхност ви позволява да не използвате допълнително подравняване. С течение на времето материалът може да се счупи.
Якост на натиск - отлична, топлопроводимост - много малка. Когато съхранявате газобетонни блокове на улицата, трябва да ги подслоните добре от времето.
Устойчивост на огън - висока. И само природните компоненти в състава на газобетон не изпускат токсини по време на пожар. Нуждаем се от стабилна основа.
Поради порьозността, материалът може да издържи добре на студ и пара преминава не по-лошо от дървото.

Старото дърво е удобно, но неприятно

Хората, които мислят за това, какво е по-добре да се изгради частна къща, този материал често идва на ум. В края на краищата, дървена къща е здраве и комфорт. Неговите стени не само "дишат", но и правят въздуха лечебно, задържайки всички вредни вещества. Стените от дърво създават оптимална влажност в помещението и миришат приятно.

Стените на къщата, изработени от дърво, имат добра топлоизолация, затоплят се през зимата и се охлаждат през лятото. Разходите за отопление на дървена къща могат да бъдат значително по-ниски в сравнение с тухлени стени.

Стенопис

Този метод е най-старият, използван от нашите дядовци и прадеди. Това е ръчно изработено ръководство. Багажника на дървото се нарязва на желаната дължина, след което се правят брави и канали. Тогава дървените трупи се свързват, оформяйки формата на къщата. Разбира се, че трябва да чакате свиване - това е около година, не по-малко. След това те запушват пукнатините и покриват кутиите с прозорци и врати.

Днес такъв метод за издигане на дървена къща не се използва. Всеки може да построи къща от кръгли трупи. Такава структура се сглобява, като дизайнер, по-късно.

Къща на лъча да се изгради по-лесно и по-бързо

Точните гладки трупи се обработват в производствени условия и се етикетират. На строителната площадка се доставят готови части, от които се сглобяват стените. Гредата може да има различни размери и напречно сечение (правоъгълно, квадратно, под формата на буквата D). Ако е профилиран, той има изпъкналости и жлебове за свързване. Наклоненият рязане помага за оттичането на излишната вода. Можете да построите къща от този материал със собствените си ръце.

Има няколко вида дървесина за изграждане на къща:

Дървесината е изработена от дървен материал с влагосъдържание от 50 до 70%. Веднага след като е изкопан, той незабавно отива на строителната площадка. Поради това къщата е обект на свиване (до 10 см). И на стените понякога се появяват пукнатини.

Дървен материал
Снимка: www.derevo.by

Нарязаният дървен материал се изсушава в производствени условия. Влажността на крайния продукт е от 20 до 25%. След изсъхване на специална машина, продуктите се завиват. В резултат на това свиването на къщата, макар и да съществува, е много малко.

Завинтен сноп

Слепеният лъч е направен от няколко слоя ламели (специални дъски, изсушени до 6 или 10% влага). Те са залепени под налягане, докато влакната на съседните слоеве са перпендикулярни една на друга. Завършените продукти са с дължина до 12 м и дебелина - от 7,5 до 30 см. Те не се свиват, не се деформират и не се пукат. Ето защо мнозина смятат, че това е залепеният лъч - най-добрият материал за стените на дървена къща.

Лепени греди

Предимства и недостатъци на дървесината като материал за изграждане на стените на къщата

Предимства на дървесината + Недостатъци на дървото -
Това е един от най-екологичните материали. Дървото изгаря, може да гние и "изяде" гъбички. За да се предотврати това, всички подробности трябва да бъдат третирани със специални препарати.
Изграждането на дървена къща не е толкова скъпо, колкото тухлената къща. Свиването на свиването може да продължи от 3 до 5 години.
Според топлопроводимостта, дървото значително надвишава тука. Нарязаните греди и трупи могат да се счупят.
Дървената къща е много красива. Често не изисква декорация вътре или отвън.
Фондацията е лесна и евтина. Например, колонен.
Служи къща от дърво, особено отрязана на ръка, за много дълго време.

Лека и евтина къща

И от какво е по-евтино да се построи къща? За някой отговорът на този въпрос е най-важен. След това погледнете по-отблизо технологията за телени мрежи. В допълнение към евтиността на такъв дом, скоростта на сглобяване е впечатляваща. Само няколко седмици - и можете да се установите в къща с пет стаи, която ще бъде топла и комфортна.

Основата на тези сгради е рамка от дърво или метал. Тя включва греди, стелажи, ферми и други елементи. След това поставете нагревател и на всичко отгоре е покрит с гъсти листа от частици или OSB. Стената на тази къща тежи 15 пъти по-малко от тухли. Скъпото дърво за рамката върви малко - 5 или 10 пъти по-малко, отколкото за дървената къща. Изолацията е главният разход. Въпреки това, той, дори и най-добрите, дава цената на стената 1,5 пъти по-евтино, отколкото от бара, а в сравнение с тухла - 2,7 пъти.

Корпусните къщи могат да бъдат два вида:

Къщата с рамкови панели - се сглобява от сглобяеми щитове. Първо ги свържете, след това направете преградите между стаите. Последният етап е изграждането на покрива.

Къщата с рамкови панели

Къща с рамки - Тя се прави въз основа на "рамка" - рамка от барове и трупи, почиващи на основата. После сложиха гредите и направиха сандъка. След като покривът е направен, рамката е облицована с нагревател (минерална вата или PPP). В крайна сметка външната обвивка е направена.

Къща с рамки

Тъй като основният материал в конструкцията на рамкова къща е нагревател, тогава при правилните изчисления на необходимото количество структурата се оказва доста топла. Това ще ви позволи да спестите значително при отопление.

Предимства и недостатъци на рамковите къщи

Минимални стойности Максимални стойности
Изключително ниска цена и бърза инсталация. Стените не са много силни - лесно се пробиват с нещо остър.
Добрите икономии на топлина (когато отоплението е изключено при минус до 10 ° C, температурата ще се понижи с 2 ° C на ден). Къщата на скелет ще обслужва по-малко, отколкото тухли или дървени.
Не се нуждаете от вътрешно покритие, което намалява разходите. Малко пространства за въображение - обикновено вземат типичните проекти.
Реконструирането и подобряването на такава къща може да се извърши лесно. Стените не "дишат", така че трябва да направите добра вентилация.
Комуникацията може да бъде скрита в стените, което спестява пространство.

Таблица: Сравнение на различните материали за изграждане на стени

материал достойнство недостатъци Разходи за материали
и работи $ / M2
Тухла (дебелина - 380 мм.) надеждност;
трайност;
екологосъобразност.
Необходимост от затопляне;
интензивност на труда;
тежки стени;
е необходима мощна основа.
75
Керамоблок (дебелина - 380 мм.) надеждност;
трайност;
екологична съвместимост;
скоростта на ерекцията.
Friability на материала;
трудно е да се намери специалист.
82
Газобетон (дебелина - 380 мм) Скорост на ерекция;
трайност;
надеждност;
екологична съвместимост;
топлоизолация.
Необходима е солидна основа;
Ниска якост на огъване.
60
Кръгъл пръстен (диаметър - 200 мм.) Екологична съвместимост;
скоростта на ерекцията.
Свиване на стени;
голяма зависимост от качеството на материалите и специалистите.
изгаряне;
изгние.
44
Лепенен профилиран лъч (200/230 мм.) Екологична съвместимост;
скоростта на ерекция;
лека основа.
изгаряне;
гниене
113
Дървена рамка + сандвич панели с изолация. Скорост на ерекция;
лека основа;
добра топлоизолация.
Трайността на една къща зависи от технологията и качеството на строителството. 44

Видео: Какви материали е по-добре да се построи къща

Участвайте в проучването:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + = 25