Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Cum se calculează suprafața unei încăperi – formule și metode de calcul

May 20
No comments yet

Atunci când efectuați reparații, trebuie să achiziționați un număr suficient de tapet, clei, vopsea și alte materiale. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți cum să calculați suprafața camerei. Dacă înțelegeți cum să obțineți și să aplicați măsurătorile necesare, atunci în viitor, de exemplu, atunci când cumpărați sau vindeți imobile, puteți să calculați independent zona zonei și să verificați documentele.

Cum se calculează suprafața unei încăperi, a podelei, a tavanului și a pereților

O cameră simplă de formă dreptunghiulară sau pătrată

Pentru a afla cum să calculezi suprafața unei încăperi, trebuie să-ți stabilești forma. Într-o cameră care este un dreptunghi sau un pătrat, trebuie să măsurați lungimea și lățimea și să înmulțiți valorile între ele. Aduceți suprafața camerei în metri pătrați.

Formula prin care puteți calcula zona:

S camere = A × B, unde A este lungimea, B este lățimea.

Pentru a măsura, puteți lua o măsură de bandă regulată. Pentru a obține rezultatul cel mai precis, se recomandă măsurarea lungimii la începutul peretelui și la sfârșit și, dacă cifrele sunt diferite, luați media mediei aritmetice.

O cameră în care sunt nișe sau cornișe

În cazul în care camera are nișe, coridoare, instalații sanitare sau ventilație, este necesar să se măsoare separat zona fiecărei secțiuni. Dacă este o nișă în perete, atunci în zona camerei trebuie să adăugați zona depresiunii. Dacă este o margine, atunci în consecință, din zona camerei va fi necesar să se scadă suprafața acesteia.

Același principiu ar trebui să fie urmat dacă doriți să știți cum să calculați suprafața plafonului camerei. Un plafon drept, dreptunghiular, fără nișe și proeminențe, înseamnă că trebuie măsurat de-a lungul lungimii și lățimii, și apoi se calculează suprafața prin înmulțire simplă.

Dacă intenționați să izolați podeaua cu ajutorul elementelor de încălzire, atunci din suprafața totală a podelei va trebui să scăpați zona ocupată de mobilierul greu.

Sala de configurare complexă

Deseori există încăperi de formă neobișnuită. Dacă există o posibilitate, atunci trebuie să împărțiți camera în mai multe dreptunghiuri, să calculați suprafața fiecăruia și să o adăugați.

Zona camerei sub forma unui cerc se calculează după formula:

S camere = πR², unde R este raza. Este necesar să se ia în considerare numărul de grade din acest sector.

Pentru a calcula suprafața unei încăperi într-o formă triunghiulară, utilizați formula Geron:

Primele = √ (P (P-A) x (P - B) x (P - C)), unde P este jumătatea perimetrului triunghiului.

Half-metrul triunghiului se calculează după cum urmează: P = (A + B + C) / 2

Cameră cu configurație complexă
Cameră cu o configurație complexă de pereți. Foto - welovead.com

Caracteristicile de calculare a suprafeței zidurilor și zidurilor simple care conțin proeminențe și nișe

Acum, să luăm în considerare un punct important, cum ar fi calculul zonei pereților camerei. Cunoscând această valoare particulară, puteți cumpăra cantitatea potrivită de tapet pentru reparare. Desigur, puteți consulta un consultant dintr-un magazin de construcții și el vă va spune cum să calculați zona zidurilor. În acest lucru nu este nimic dificil: măsurați lungimea, lățimea și înălțimea camerei. În plus, suprafața peretelui este calculată prin formula:

Ssten = P x S, unde P este perimetrul camerei, C este înălțimea pereților.

Perimetrul camerei este dat de formula:

P = (A + B) x 2, unde A este lungimea, B este lățimea.

Pentru a obține rezultate mai precise, este necesar să se scadă suprafața deschiderilor ușilor și ferestrelor din suprafața totală a pereților.

Zona pereților camerei cu proeminențe sau depresiuni va fi diferită de zona zidurilor unei încăperi simple. Nu uitați să adăugați suprafața peretelui secțiunii proeminente sau adâncite la valoarea principală.

Aveți grijă atunci când efectuați măsurători și calcule. Dacă utilizați o ruletă cu laser, asigurați-vă că fasciculul este direcționat strict perpendicular pe perete, altfel veți obține o eroare mare în rezultate.

Pereții camerei cu cornișe
Zidurile camerei cu pervazuri. Fotografie - gohawaii.about.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1