Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Cum să îndoiți un gips-carton și un profil metalic pentru el

May 20
No comments yet

Gipsul, de regulă, este utilizat pentru a crea suprafețe perfect plane. Cu toate acestea, popularitatea din ce în ce mai mare în rândul designerilor și proprietarilor este dobândită prin obiecte interioare curbate din plăci de ghips - arcuri de uși, plafoane de relief multi-nivel, nișe cu linii curbe. Puteți crea aceste capodopere singur. Tot ce aveți nevoie pentru acest lucru sunt materialele, instrumentele și instrucțiunile detaliate. Consiliile noastre vor fi utile nu numai celor care finishează, care, datorită îndatoririlor lor profesionale, se ocupă aproape în fiecare zi de gips-carton, dar și de proprietarii obișnuiți de apartamente și case.

Dacă decideți să vă diversificați interiorul casei dvs. cu unul dintre aceste obiecte unice, trebuie mai întâi să învățați cum să îndoiți gips-cartonul și cum să faceți un cadru curbat pentru fixarea acestuia. Și articolul nostru vă va ajuta cu acest lucru.

Cum să îndoiți gips-cartonul și să-i dați orice formă

Cum să îndoiți gips-cartonul

Pentru a oferi gips-cartonului o formă curbată, veți avea nevoie de următoarele:

materiale:

 • foi de gips carton;
 • șuruburi autofiletante pentru plăci de gips.

Instrumente:

 • T-plat sau pătrat, ruletă, creion, cuțit cu lame înlocuibile;
 • roller, pulverizator de grădină sau burete.

Mai întâi de toate, trebuie să tăiați o bucată de gips-carton de dimensiunea de care aveți nevoie. Această operațiune este destul de simplă: plasați pătratul de-a lungul marginii foii de gips-carton și cu un cuțit efectuați o tăietură profundă. Apoi, îndoiți foaia de-a lungul liniei de tăiere pentru a rupe stratul de gips. Și ultimul lucru pe care trebuie să-l faceți este să tăiați stratul de hârtie din partea opusă. Nu uitați să vă asigurați că fragmentul tăiat se potrivește în funcție de dimensiune.

 • Mai multe detalii vă rugăm să consultați materialul: Cum și ce să tăiați gips-cartonul și să faceți găuri în el.

Tăiați dimensiunea dorită
Tăierea gips-cartonului.

Există două moduri de a face gips-stratul o formă curbată - umezind suprafața sa și aplicând incizii paralele. Prima metodă este utilizată atunci când este necesar să se îndoaie ușor foaia de gips-carton. A doua metodă va fi utilă atunci când foaia trebuie să aibă o curbură mai mare. În acest din urmă caz ​​există, de asemenea, o opțiune alternativă, puteți utiliza două straturi de gips carton 6,5 mm grosime (așa-numita gips carton arcuit), deoarece este mai ușor să se aplece, sau 6,5 mm strat de furnir, plus un strat de 6,5 mm de gips-carton.

Pe baza experienței proprii, vă recomandăm să vă exersați deșeurile cu o foaie mare de gips-carton înainte de a începe. După ce ați făcut acest lucru de mai multe ori, veți înțelege cum să îndoiți pur și simplu gips-carton acasă - sunteți destul de capabil de un astfel de loc de muncă.

Metoda 1: se taie pe o parte a foii

Această metodă este utilizată în principal atunci când creați arcade de ușă, unde doriți să îndoiți plăcile de ipsos la o rază mare. În acest caz, să se îndoaie o foaie de gips carton, trebuie să-l facă prin fiecare incizie de 3-5 cm Pune o foaie de pe podea sau aplecați-l pe perete și, folosind o riglă (în cazul nostru - nivelul de construcție)., Face o mulțime de tăieturi paralele. Tăierea unui strat de hârtie pe o parte a plăcii de gips va permite să fie ușor îndoit, în timp ce stratul rămas de hârtie de pe cealaltă parte va împiedica ruperea foii.

Sfat: Amintiți-vă că ar trebui să faceți incizii pe suprafața exterioară a curbei viitoare, altfel nu veți putea îndrepta gips-cartonul corect.

Am tăiat tabla de gips-carton
Scor cu un cuțit.

Apoi, trebuie să rupeți gipsul la punctele de tăiere pentru a face foaia foarte flexibilă. Dacă ați făcut totul în mod corect, gips-cartonul se va îndoi foarte ușor și îi puteți da cu ușurință forma corectă.

Îndoiam cartonul de gips în formă de arc
Îndoirea panoului de ghips de-a lungul unui arc.

Acum rămâne să aliniați fragmentul viitorului arc cu planul peretelui și să îl fixați cu șuruburi. Faceți toate operațiunile cu mare grijă, astfel încât rezultatul lucrării să vă justifice așteptările.

Vă recomandăm să stabilească gips-carton curbat fiecare fragment de 3-5 cm. Utilizați o șurubelniță cu cuplu reglabil, acest lucru va permite să strângeți șuruburile rapid și corect. În plus, asigurați-vă că verificați rezistența cadrului metalic la care montați gips-cartonul, altfel arcul nu va fi suficient de rigid.

Fixarea foii de gips carton îndoite
Fixarea foii curbe din tablă de gips.

S-ar putea să credeți că arcul creat de dvs. nu pare destul de atractiv. Ne grăbim să vă asigurăm că nu veți observa vreo defecțiune, după ce lipiți marginile rețelei de armare și aplicați câteva straturi de chit.

Metoda a doua: umectarea cu apă

Ghipsul din carton poate fi de asemenea curbat prin umezirea suprafeței din spate a foii. Dacă foaia trebuie să fie îndoită destul de puternic, este necesar să udați nu numai partea din spate, ci și partea din față. Plăcile de ghips trebuie așezate pe o podea din beton plat și umezite cu un roller sau un pulverizator de grădină. Dacă gips-cartonul trebuie umezit suficient de puternic, puteți utiliza un burete în acest scop. Amintiți-vă că excesul de apă poate deteriora ușor materialul, astfel încât umezirea gips-cartonului ar trebui să fie treptat.

Umiditatea foii de gips carton
Fotografia 5. Hidratarea gips-cartonului.

Înainte de a trece direct la îndoire, apa ar trebui să fie absorbită în gips carton timp de aproximativ o oră. Lucrați cu mare grijă, deoarece panoul umed este foarte ușor de deteriorat. După ce dați foaia de gips-carton forma corectă, trebuie să ventilați camera pentru a scăpa de umiditatea excesivă.

Sfat: Nu umeziți prea mult foaia, altfel hârtia se va rupe ușor.

Fixați unul dintre marginile foii, îndoiți-l treptat, înșurubând fiecare șurub. Acționați cu mare grijă și răbdare pentru a obține o curbă lină. Șuruburile trebuie să fie amplasate la o distanță de maximum 10-15 cm una de cealaltă, altfel curba dvs. va deveni ondulată.

Fixarea si indoirea foilor
Fixarea plăcii de gips curbate cu șuruburi autoportante.

Înșurubați cu atenție șuruburile, pentru a nu deteriora gips-cartonul, altfel va trebui să depuneți mai mult efort pentru finisarea suprafeței cu un chit.

Construcție curbă fixă
Construcția de gipscarton curbat.

După cum puteți vedea, oferirea unei plăci de ghips cu o formă curbată nu este la fel de dificilă cum ar părea la prima vedere. Trebuie doar să utilizați instrumentele și metodele potrivite pentru a lucra la un nivel profesional ridicat.

. Indicație: Pentru a forma curbe cu o rază de curbură mică, trebuie să facă tăieturi pe suprafața din spate a plăcii de gips la fiecare 3-5 cm Dacă trebuie să îndoiți foaia doar ușor, este necesar să-l umezește cu o rolă sau un burete. Vă recomandăm să luați în considerare secvența acțiunilor dvs. la începutul lucrării, acest lucru vă va ajuta să evitați posibilele greșeli.

Cum să îndoiți un profil metalic pentru plăcile de gips

Rama din profilul metalic, pe care veți atașa placa de gipsie curbată, trebuie să aibă, desigur, și o formă curbată. Profilul de îndoire este ușor dacă utilizați instrumentele și metodele potrivite. După ce ați învățat să îndoiți profilele de oțel, puteți crea arcuri ale ușii și alte obiecte curbate ale interiorului, așadar vă recomandăm să acordați atenție sfaturilor noastre.

Există două tipuri principale de profile metalice pentru placa de ghips: profiluri de ghidare și rulment. În plus, există un profil arcuit special. Alegerea dimensiunii profilului metalic depinde de sarcina specifică.

Profilul profilului pentru placa de gips
Profilul metalic.

În majoritatea cazurilor, profilele de ghidare sunt instalate în părțile inferioare și superioare ale cadrului, iar profilele de susținere sunt plasate vertical și fixate în canalele ghidajelor. Rack profilele trebuie să rămână perfect drepte, deoarece acestea poartă greutatea plăcilor de gips. Ar trebui să vă amintiți că profilele curbilinii trebuie să fie îndoite, nu profilurile de montare a rafturilor. Dacă doriți să creați o arcadă sau orice altă suprafață curbată din tablă de gips, trebuie să îndoiți profilele de ghidare și, după ce le fixați, plasați rafturile în canalele lor. Pentru a fixa profilele metalice între ele, utilizați șuruburi autofiletante de 1/2 "cu un cap plat.

Dacă aveți de gând să îndoiți un profil de metal, veți avea nevoie de următoarele:

materiale:

 • profile metalice;
 • Șuruburi autofiletante nr. 8 de 1/2 cu cap plat.

Instrumente:

 • foarfece pentru metal;
 • șurubelniță sau șurubelniță;
 • mănuși de protecție.

timp:

 • 10-20 de minute pentru fiecare profil de oțel.

Cum să îndoiți un profil metalic

Pentru a începe, selectați profilul de transport și ghidați profilele metalice de dimensiuni adecvate pentru scopurile dvs. Folosind foarfece metalice ascuțite, tăiați un profil cu lungimea necesară.

Indicație: Purtați mănuși de protecție pentru a evita tăieri ale marginilor metalice ascuțite.

Cea mai bună modalitate de a îndoi profilul metalic este de a face tăieturi pe părțile laterale la fiecare 5-8 cm. Pentru aceasta, veți avea nevoie de o foarfece metalică pentru tăierea dreaptă. Amintiți-vă că crestăturile trebuie să fie paralele una cu cealaltă, altfel nu veți putea îndoi corect profilul.

Facem reduceri de profil
Pentru a îndoi profilul metalic, faceți incizii pe laturile sale.

După ce ați făcut tăieturi, trebuie să îndoiți profilul pentru a avea forma potrivită. Asigurați-vă că mâinile sunt protejate cu mănuși, altfel vă puteți tăia cu ușurință de marginile ascuțite ale metalului.

Dacă realizați o arcadă a ușii, atașați profilul ghidajului curbat la peretele plăcii de ghips deja în poziție. Folosiți șuruburile autofiletante pentru gips carton (gips carton gips grosime de 12,5 mm, va fi cea mai bună alegere 3.5h41 șuruburi și elemente de fixare este mai puțin potrivit pentru gips-carton de 9,5 mm grosime).

Utilizarea unui profil pentru a crea un arc
Utilizați un profil metalic curbat pentru a crea un arc al ușii.

Dacă aveți nevoie să atașați un profil metalic la tavan sau perete, atunci trebuie să tăiați găuri mici în pereții profilului metalic cu ajutorul foarfecelor subțiri pentru confortul fixării ulterioare. Nu vă grăbiți, altfel puteți deteriora profilul. Apoi fixați-l în tavan / perete folosind șuruburi cu auto-filetare. În fotografiile prezentate puteți vedea această procedură din diferite unghiuri de vizualizare.

Fixarea profilelor
Fixarea profilului metalic curbat.

Fixarea profilului curbat
Fixarea profilului metalic curbat la tavan.

Dacă doriți să atașați un profil metalic la un anumit tavan / perete, trebuie mai întâi să faceți mai multe găuri de testare pe suprafața de susținere cu un burghiu.

Atașați profilul plăcilor din gips-carton la tavan, urmați șuruburile la fiecare 25 cm. Folosiți nivelul pentru a vă asigura că setați profilul corect.

După fixarea profilului curbat, rămâne să asamblați întreaga structură metalică.

Cadru din profil metalic
Cadru din profil metalic cu element curbat.

Acum, sigur, înțelegeți cum să îndoiți în mod adecvat gips-cartonul și profilul metalic pentru el. Cu acest tip de muncă, puteți să vă gestionați cu ușurință pe cont propriu fără a implica profesioniști. Este suficient să aveți la dispoziție toate materialele și instrumentele necesare și să urmați exact instrucțiunile noastre.

Sursa de traducere: www.howtospecialist.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − = 83