Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Ce este o casă sau un apartament mai bun în funcție de nevoi, preferințe și oportunități

May 20
No comments yet

Mai devreme, acum 20 de ani, locuirea în afara orașului în casa ta nu a fost considerată prestigioasă. Acum totul sa schimbat - un conac de țară cu toate comunicațiile moderne a devenit un simbol al prosperității. În loc de "facilități" modeste pe site există o saună, o piscină, chioșcuri elegante. Cu toate acestea, suporterii vieții în oraș sunt încă mulți. Pentru a argumenta ce este mai bine - o casă sau un apartament, nu are sens. Pentru fiecare dintre ei. Dar dacă există îndoieli, atunci de ce să nu luați în considerare argumentele pro și contra ale acestor tipuri de locuințe și să faceți alegerea finală.

Ce să alegeți o casă sau un apartament privat

Aspecte de bază ale alegerii

Motivele pentru alegerea dintre un apartament și o casă privată sunt diferite. Cei nou-născuți vor să părăsească satul în oraș, unde lucrează sau studiază. Sau o familie cu copii visează, dimpotrivă, să părăsească un mic apartament într-o casă rurală spațioasă. Cuplul în vârstă se mișcă mai aproape de pământ, lăsând apartamentul cu vanitatea orașului pentru copii.

Principalele criterii care trebuie ghidat în alegerea locuințelor sunt:

 • Locurile ar trebui să fie suficiente pentru fiecare - fiecare membru al familiei are propriul său spațiu personal.
 • Aer curat, verdeață, iaz - avantaje incontestabile.
 • Este minunat dacă în apropiere există magazine, o școală, o grădiniță, instituții de divertisment și medicale.
 • Ar trebui să fie posibilă ajungerea la locul de muncă fără probleme.
 • Lipsa situației penale în zonă și asigurarea unei securități adecvate sunt cea mai importantă condiție.

Care sunt avantajele și caracteristicile unei case particulare

Întrebarea este acută: ce este mai bine - o casă sau un apartament privat? Să ne uităm la particularitățile de a trăi într-o casă de țară.

1. Casa este mai mare și mai liberă decât într-o locuință a orașului. Nu puteți aloca doar o cameră pentru fiecare, ci și o bibliotecă cu o sală de mese și o grădină de iarnă pentru dotare.

2. Copiii mici vor fi liberi să trăiască numai în casă. Este mai ușor să găzduiți o familie formată din mai multe generații. În oraș, astfel de condiții pot fi atinse dacă camerele 4 sau 5, și locuiesc într-un apartament nu mai mult de patru persoane. Dar un apartament este mai ieftin decât o casă.

3. Site-ul din fața casei vă va permite să vizitați mai des aerul. În timpul verii, oaspeții pot fi primiți acolo, iar copiii pot găsi un loc pentru jocuri. Nu trebuie să petreceți prea mult timp pentru a decide să mergeți la natură - este deja una lângă alta. Dar toate deliciile vieții suburbane vor apărea numai dacă locul casei este ales prietenos cu mediul. Nu este foarte plăcut să trăiești lângă un drum prăfuit sau o cărămidă.

4. Parcela poate fi utilă și atunci când proprietarii casei au un hobby. De exemplu, cresc flori sau legume. În plus, pe site-ul puteți pune mașina, piscina și sauna. Cu toate acestea, costul unui site extinse va necesita un nivel considerabil. Și timpul va fi luat drept.

5. În propria casă, spre deosebire de apartament, nu veți auzi cum vecinii se luptă cu violență în spatele zidului sau cineva se transformă în exercițiu de dimineață. Și în oraș, mașinile zgomotoase, tramvaiele și alte surse de zgomot sunt în mod constant zgomotoase, astfel că în afara orașului puteți să vă bucurați de liniștea în întregime. Cu toate acestea, numai în cazul în care vecinul din spatele gard nu este nebun - verificați-l în avans, apropo.

6. Puteți lua oaspeții într-o cabană de țară în orice cantitate - zona permite. Pentru ele există camere separate sau chiar o casă de oaspeți. Există un "dar" - oaspeții preferă să vină când este cald. Și în timpul iernii, când ziua este scurtă, casa poate părea singură. Prin urmare, cei care iubesc societatea, este mai bine să se stabilească în centrul satului.

7. O casă de țară poate fi extinsă prin construirea unei verande sau a unui alt etaj. Și pe site-ul nu se poate construi doar un garaj sau un atelier, dar, de asemenea, construi o altă casă. Cu toate acestea, poate costa un penny destul, iar constructorii necalificați pot strica totul.

Și securitatea?

Ce este mai sigur - o casă sau un apartament? Desigur, într-o cabană de țară ești mult mai amenințat să fii jefuit. Mai ales dacă se află în afară de alte clădiri. În comunitatea cabana cu securitate pentru a trăi mai sigure, dar, de asemenea, mai scumpe. Puteți lua măsuri de precauție. Începeți un câine de pază, de exemplu.

O modalitate bună este să instalați un sistem de supraveghere video. Puteți monta o automatizare specială, care în absența și lumina dvs. se va aprinde periodic, iar perdelele se vor ridica. Și este mai bine să inviți pe cineva să rămână în absența ta - atunci hoții nu se țin exact. Având în vedere faptul că este mai greu să intri într-un apartament, ea va câștiga încă din punct de vedere al securității.

Servicii de locuințe și costuri

Apartamentul cu serviciul este mai simplu. Nu vă faceți griji că acoperișul se va scurge sau sistemul de încălzire va eșua. Acești experți sunt implicați în acest lucru. Și trebuie doar să plătiți pentru "comunal" la timp. Adevărat, prețul este în continuu târâtor. Și instalați-vă ceva, începând cu cazanul și terminând cu contoarele de apă, va fi lung și costisitor. O mulțime de documente trebuie să fie coordonate.

Locuind în casă, trebuie să vă faceți griji în legătură cu orice lucru mic, izolat, echipat cu echipament și reparând casa dumneavoastră. Da, nu este nevoie să plătiți pentru serviciile care nu au fost furnizate, dar în caz de accident sau de dezastru natural nu va trebui decât să vă bazați pe voi înșivă. De exemplu, reparați un acoperiș rupt uragan, ars în timpul unei furtuni de furtună sau izbucni de la cazanul de îngheț. Sisteme complexe de inginerie care trebuie să fie reglementate și pot eșua mai des, solicitând apeluri specializate. Nu puteți permite depășirea canalului, invitând în timp serviciul de canalizare.

Concluzie: chiriașii apartamentului în caz de accident trebuie doar să ajungă la telefon și să sune la biroul de locuințe. În cabana totul este mai dificil - specialiștii potriviți nu pot veni prea curând, sau chiar nu vin deloc. Prin urmare, este necesar ca o persoană care trăiește din punct de vedere tehnic să locuiască în casă. Comparând faptul că este mai ieftină - o casă sau un apartament, înțelegeți că o cabană de țară va costa mai mult.

Câtă atenție necesită site-ul?

Chiar și pentru a curăța o casă de țară spațioasă pentru o lungă perioadă de timp, mai ales în comparație cu apartamentul. Dar mai mult timp este irosit pe site. În timpul verii, este nevoie de apă și de buruienile, iarna - pentru a curăța zăpada. Nu puteți lăsa terenul nesupravegheat, altfel va crește rapid buruienile. Dar puteți facilita foarte mult grija site-ului dacă:

 • Unele procese de pe site sunt automate (de exemplu, udare). Nu trebuie să vă deranjez cu un furtun greu. O mașină de tuns iarba o va face o dată pe săptămână să taie rapid iarba, fără a-și mișca panglica.
 • Plantele care cresc pe site sunt nemantenite. Ele nu necesită atât de multă atenție ca oamenii din țările exotice, dar arată la fel de bine.
 • Instrumentul de lucru are o calitate excelentă.

Și dacă aveți un iaz săpat pe șantier, se construiește o bucătărie de vară sau se construiește o piscină, atunci munca pe care o va crește va crește. Nu uitați de repararea pieselor, a bancurilor și a copertinelor, necesare din când în când.

Concluzie: site-ul nu va tolera o atitudine disprețuitoare - este nevoie de îngrijire. Puteți să-l ameliorați prin achiziționarea de mecanisme și plante nepretențioase. Prin urmare, dacă nu vă place să lucrați la sol și nu știți ce să alegeți - o casă sau un apartament, alegeți-l pe cel din urmă.

Departe sau apropiat?

În oraș totul este aproape, de la magazinele cu farmacii până la cinematografe și policlinici. Dar în cabana cu acest lucru poate fi o problemă. Prin urmare, cumpărarea unei case în țară, merită să ne gândim la următoarele lucruri:

 • Cât timp va dura pentru a ajunge la serviciu? Dacă trebuie să călătoriți 20 de kilometri și apoi să stați în blocaj, atunci aceasta nu este cea mai bună opțiune.
 • Există transport public în apropiere de oraș? Chiar dacă aveți propria mașină, este posibil să aveți nevoie de ea.
 • Există o grădiniță bună, școală, secții sportive din apropiere? Va fi greu pentru copii să se ridice mai devreme pentru a merge în fiecare zi în oraș.
 • Care sunt magazinele, spitalul și policlinica din sat? Mai bine dacă puteți ajunge la ele pe jos.
 • Ce comunicări sunt aduse la casă? Este deosebit de importantă disponibilitatea gazului, precum și canalizarea centralizată.

Concluzie: trăind în sălbăticie, puteți obține o mulțime de probleme cu călătoria la locul de muncă, formarea copiilor și chiar achiziționarea de produse. Va fi mai ușor dacă cineva din familie are timp liber și comunicarea cu orașul este bună. Locuitorii de apartamente nu au astfel de probleme.

Cine în casa ta e bun?

Evaluați toate deliciile unei astfel de locuințe sunt capabile de mai multe categorii.

O familie tânără cu venituri peste medie, o soție care se poate ocupa de copii fără să muncească. Această familie este potrivită pentru un sat cabana, în care școala este bună, și suficient de divertisment.

O familie mare formată din trei generații. Oamenii vechi se vor ocupa de complot, iar copiii vor câștiga bani. Este important să aveți o policlinică, o școală, un număr de magazine în apropiere.

Copiii, elevii de liceu sau studenții nu necesită o atenție atât de mare ca și copiii. Părinții vor putea lucra în mod pașnic. Această familie este potrivită pentru o casă în apropierea orașului.

O familie de oameni în vârstă, care adoră tinkering pe teren. Este important pentru ei ca policlinica sa fie disponibila, magazinul a fost aproape si autobuzul a mers in oras.

Cine se va potrivi casei?

Cine va potrivi apartamentul?

Cum să combinați ambele opțiuni?

În mod conștient, construind o casă sau cumpărând un apartament, mulți visează la o casă din oraș. Dar costă foarte mulți bani. Cu toate acestea, există mai multe soluții.

Casele de tip low-rise, construite la granița orașului, vă vor permite să vă apropiați de natură, să trăiți cu confort. Teritoriul are securitate, parcare, locuri de joaca. Pentru familiile mari există apartamente cu două nivele. Orașul este ușor accesibil, nu este nevoie să urmați site-ul, iar în spatele casei există și servicii comunale.

Casele de casă sunt case pe 2 sau 3 etaje conectate una la cealaltă. Au mici, până la două sute de pământuri, comunicații generale de inginerie, un garaj și o intrare separată.

Orașele cabane au un stil comun și o zonă diferită de case și sunt construite la distanțe diferite de oraș. Drumurile bune, infrastructura bine stabilită, serviciile comunale și securitatea fac ca viața lor să fie foarte convenabilă.

Video: Casa sau apartamentul privat

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 67 = 69