Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Erilaiset wc-altaat ja niiden luokittelu

May 20
No comments yet

Ensimmäistä kertaa mekaaninen viemäriputki oli suunniteltu englantilaiselle kuningattarelle vuonna 1596. Mutta viemäriverkoston ja vesihuollon puute estänyt laitteen leviämisen. Näiden putkilaitteiden kehittämiseen keksijät palasivat vasta vuosisadan ja puolen vuoden kuluttua, ja englantilainen T. Twaiford oli yksi hänen mallistostaan, joka muistutti nykyaikaista kompaktia nimeltä Unitas, mikä tarkoitti yhtenäisyyttä. Tällä hetkellä WC-altaiden tyypit erottuvat kulhon muotoon, asennusmenetelmään (lattiaan ja riippuihin), vedenpoistorakenteeseen ja viemäriverkkoon. Lisäksi laitteet on valmistettu eri materiaaleista.

Erilaiset wc-altaat ja niiden luokittelu eri parametrien mukaan

WC-altaaseen sovelletaan seuraavia valtion standardin vaatimuksia:

 • asennuskorkeus - 400 mm;
 • staattinen kuorma - 200 kg;
 • tyhjennysveden määrä - vähintään 6 litraa;
 • luettelo parametreistä, jotka heijastavat puhdistuksen tehokkuutta paperin ja ulosteiden valun yhteydessä, astian huuhtelu sisäpuolelta.

Nämä parametrit ovat pakollisia kaikille valmistajille. WC-altaan valinta riippuu kulhon muodon, materiaalin, rakenteen ja käyttöolosuhteiden mukavuudesta.

Tyypit WC-kulhoon kulhossa

Kulhon muoto on pakko tarjota mukavuutta, hygieniaa ja toimivuutta. Ja vaikka on olemassa useita perus geometrisia tyyppejä, eri valmistajilla on pieniä eroja, jotka ensi silmäyksellä ovat näkymättömiä.

Suunnittelumallit WC-kulhoon ovat:

suppilo

Suppilomainen WC-kulho

Suunnittelun etu on korkea hygienia, koska kanava sijaitsee kulhon keskellä, mikä mahdollistaa sulatustuotteiden perusteellisen ja välittömän poiston. Haittapuolena on purskeen todennäköisyys.

Belleville

Bowl wc-kulho

Suunnittelu on tasainen alusta (hylly) jätteiden kertymiselle, joka puhdistetaan vain vesisuihkun vaikutuksesta. Tämän tyyppisiä kulhia pidetään vanhentuneina, ja vaikka roiskuminen on suljettu huonon hygienian takia, niitä harvoin tuotetaan tällä hetkellä.

lippa

WC-kulhon kulhoon visiirin muoto

Yleisin muoto, jonka muotoilu sisältää erityisen ulkoneman, joka estää roiskeiden ja puolueettomuuden muodostumisen, joka mahdollistaa poistokaasujen poiston laitteen seinästä.

Toimintaparametrien lisäksi kulhon muodon tulisi varmistaa perusteellinen pesu, suolan talletusten muodostumisen estäminen ja veden suihkuttaminen. Nämä parametrit määräävät kulhon rakenteen ja huuhtelun tyypin symbioosin.

Huuhtelutyyppien lajit

Huuhtelutyyppien mukaiset WC: t veden virtauksen suunnasta riippuen tuottavat suora- tai kaskadityyppiä ja pyöreä (suihkutyyppi). Molemmilla malleilla on etuja ja haittoja.

Suora huuhtelu

Suora huuhtelu

Suora huuhtelu suoritetaan veden virtauksella kulhon toisella puolella. Tällainen rakenne on kestävä, mutta ei tarjoa koko pinnan laadullista pesua. Järjestelmän etu on suhteellisen alhainen. Tärkeimmät haitat, jotka eivät peitä täysin kulhokapasiteettia, ovat kohinan ja roiskeiden esiintyminen.

Pyöreä huuhtelu

Pyöreä huuhtelu

Pyöreän huuhtelujärjestelmän järjestämisessä vesisuihkut suuntautuvat eri kulmiin kulhon sisäpintaan ja liikkuvat eri suuntiin. Tämä mahdollistaa jopa 95%: n pinnan käsittelyn. Lisäksi rakenteessa on matala kohina.

Harvoissa tapauksissa valmistajat suunnittelevat epätyypillinen tyhjennys, joka mahdollistaa astian ensimmäisen täytön vedellä ja sitten nopean laskeutumisen. Tämä menetelmä kattaa kokonaan WC-kulhon sisäisen kehän huuhtelun. Suunnittelun haittoihin kuuluu veden liiallinen käyttö, joka voi olla yli 8 litraa.

Standardin mukaisen tyhjennysjärjestelmän keskimääräisen vesipurkauksen on oltava 6 litran sisällä, mutta järjestelmissä on kaksi tilaa - täysi ja taloudellinen. Toisessa tapauksessa vesikustannuksia alennetaan kertoimella 2.

Muut WC-altaan valintaperusteet riippuvat viemäriverkon asennusolosuhteista ja teknisistä ominaisuuksista. Näiden parametrien osalta on myös tietty asteikko näiden laitteiden tyypeistä.

Erilaiset wc-altaat, jotka päästetään vedenjakajärjestelmään

Lähtötyypin mukaan WC-altaat ovat pystysuorassa, vaakasuorassa ja vinossa kyynärpäässä. Vaadittavan rakenteen valinta riippuu suoraan viemäriputken sijainnista.

Vaakasuuntainen ja vinova poikkeama erottaa kaltevuuden kulman, joka ensimmäiselle vaihtoehdolle on käytännöllisesti katsoen sama kuin 180 ° (leveydeltään lattiaan) ja toisen vaihtoehdon osalta 140-140 ° suhteessa jäteveden sisääntuloon. Tämäntyyppisten WC-altaiden käyttö on yleistynyt viime vuosikymmeninä, koska viemäröintiväylät on asetettu päällekkäisyydelle ja yhdistetty pystysuoraan nousuputkistoon. Tällöin WC-kulhon liitoskohtaa vino-pistorasiaan ei voida käyttää laitteen asentamiseen vaakasuoralla hanalla ilman adapterien järjestelmää - erityisiä suuttimia.

Kalteva wc-istuin

Lehtipuu

Viistoon liittyvä kysymys jaettiin hajaantumisvesijärjestelmien asentamisen yhteydessä vuosisadan 70- ja 80-luvuilla.

Vaakasuora WC-ulostulo

Vaakasuora vapautus

Moderniin kotitekoiseen esineeseen on suunniteltu vesihyllyjen käyttöä vaakasuoralla kosketuksella

Pystysuora WC-ulostulo

Pystysuora irrotus

Viime vuosisadan ensimmäisen puoliskon rakennuksissa yleisimpiä oli vertikaalisen tuotannon käyttö.

Nykyaikaisessa rakennusteollisuudessa pystysuorat päästöt ovat yleisiä molemmissa Amerikassa, mikä johtuu viestien asentamisesta, jotka asennetaan kiinnittämättä seiniä. Tämä menetelmä mahdollistaa saniteettilaitteen asentamisen mihin tahansa huoneen kohtaan ja piilottaa putket lattian ja katon vastaaviin materiaaleihin.

Materiaali, josta wc-kulho valmistetaan

Ensimmäinen WC-kulho ansaitsi tunnettuja kortteja ja sai kultamitalin Lontoon näyttelyssä vuonna 1884, valmistettiin faiisesta ja varustettu puisella istuimella. Sittemmin saniteettituotteiden tuottamiseen käytettävien materiaalien valikoima on laajentunut merkittävästi.

fajanssi

Vaahtomuotoinen faience on alhainen lujuus ja suhteellisen suuri huokoisuus, mikä vaikeuttaa laitteen puhdistamista ja ylläpitoa. Materiaalin käyttö nykyaikaisissa tuotantoolosuhteissa on rajallinen, koska tuote on hauras ja alttiina sirujen ja halkeamien muodostumiselle. Kehittyneet teknologiat, vaikka ne mahdollistavat näiden ominaisuuksien lisäämisen, mutta verrattuna muihin vohveleiden valmistukseen käytettäviin materiaaleihin, faienssi on paljon huonompi.

posliini

Posliini-kompakteihin verrattuna faience-tuotteisiin on kestävyys, niiden pinta puhdistetaan helposti ja vahvuus sallii käyttää paitsi yksittäisissä WC-tiloissa myös julkisissa laitoksissa. Posliinan ainoa mutta merkittävä haittapuoli on merkittävä kustannus, joka johtuu korkeista tuotantokustannuksista. Kustannusten pienentämiseksi käytettiin keramiikasta valmistettuja WC-kulhoja, jotka poiketen posliinista ovat pienempiä pinta-aaltoja, painoja ja vähemmän lujuutta.

Teräs ja valurauta

Metallirunko (paitsi kulta) tarkoittaa perinteistä tyyppiä ja se asennetaan julkisiin käymälöihin. Tuotteet ovat lujia ja helposti puhdistettavia, mutta niillä on suhteellisen korkea hinta. Vähiten suosittuja ovat valuraudasta valmistetut WC-astiat, koska ne ovat erittäin painavia ja vähäistä vastustuskykyä emalipinnoitteelle mekaanisiin vaurioihin.

Teräs WC-kulho
Kuvassa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu WC-kulho.

Lasi, kivi

Lasi-, keinotekoinen tai luonnonkiveä olevat WC-astiat kuuluvat "nykyaikaisen" luokan tuotteisiin. Näitä putkistoja erottaa korkea hinta ja hieno ulkonäkö. Lasi- ja luonnonkivestä valmistettujen WC-kulhojen vahvuus on kompensoitu käyttämällä keinotekoisia korvikkeita, jotka visuaalisesti ja tuntuvasti tuntemattomat ovat huonompia kuin luonnolliset kaverit.

muovi

Moderni tekniikka mahdollistaa vettähylkyt vahvistetusta akryylistä. Näillä tuotteilla on korkea lujuus, helppo huolto ja lähes huokoinen rakenne, joka on korkein hygieeninen indeksi. Muovisten vesijohtolaitteiden haitat ovat herkkyys mekaanisen rasituksen tai korkeiden lämpötilojen aiheuttamille muodonmuutoksille.

Tapoja kiinnittää WC-altaat

Asennusmenetelmästä riippuen WC-altaat on jaettu ripustettuihin ja lattiaan, ja lattia on jaettu yksinkertaisiksi ja asennettu lähelle seinää (seinää).

Lattia WC

Lattian wc on edullinen ja helppo asentaa. On suositeltavaa asentaa lattialämmityslaitteet tilaviin wc-tiloihin. Kiinnitys suoritetaan ankkuripultteilla ja vie aikaa. Lisäksi tämä rakenne mahdollistaa purkamisen ilman vahinkoa lattiapäällysteelle. Asennukseen pienissä wc-huoneissa käytetään rinnakkaisia ​​rakenteita.

Lattia WC
Erityisen huuhtelulaitteella suunnitellut seinätelineet eivät ole pienempiä kuin joustavuusmallit.

Kulma wc-kulho
Lattian WC-altaiden välissä on tarpeen antaa erityinen muotoinen wc-kulho, joka voidaan asentaa nurkkaan. Se ei ole pelkästään muotoilu, vaan se voi olla myös käytännöllinen ratkaisu kylpyhuoneen järjestämisessä.

Suspendoidut WC-astiat

Suspensoitu wc on suunniteltu asennettavaksi pieniin alueisiin. Näiden laitteiden kiinnitysjärjestelmä on suunniteltu 400 kg: n tai enemmän kuormalle. Etu on helppokäyttöisempi tila saniteettitilojen puhdistukseen ja tallennetun tilan ansiosta voit täyttää bidet-kylpyhuoneen pienessä tilassa.

Kulhot on kiinnitetty lattian pinnan yläpuolelle ja asennettu lohko- tai runkorakenteisiin. Runkorakenne mahdollistaa WC-altaan jäykän kiinnityksen seinään ja lattiaan ja se sijaitsee väärän seinän sisällä. Rakennukseen kiinnitetään tarvittavat liittimet ja putket. Toisin kuin tässä menetelmässä, lohkojen asennukseen kuuluu kehyksen kiinnittäminen tukiseinään. Asennussyvyys on 150 mm. Avaruussäästö on mahdollista vain, jos käytetään olemassa olevaa "vääriä" rakennetta tai kun asennetaan erityisiä metallipalkkeihin kiinnitettyjä nokeja.

Suspendoitu WC-kulho
Kuvassa on ripustettu WC-kulho klassisessa versiossa.

Säiliön kiinnitysvaihtoehdot

Tyhjennysastian sijoittamiseen on useita vaihtoehtoja, mutta riippuen käyttöliittymästä on erillinen ja yhteinen rakenne.

Erillinen WC-kulho ja säiliö

Säiliö asennetaan kattoon ja liitetään WC: hen muovi- tai metalliputkella. Viemäröintilaitetta ohjataan vivulla, joka on pitkänomainen ketjulla, köydellä tai vastaavalla taipuisan kahvan avulla. Suunnittelu on kehitetty yli vuosisataa sitten ja etuna on luonnollinen suuri tyhjennysnopeus, joka tarjoaa laadukasta työtä verrattuna muihin analogeihin.

Erillinen säiliö ja wc-kulho
Nykyaikaiset erilliset järjestelmät on asennettu piilotetulla säiliöllä, joka avoimessa versiossa ei ole esteettistä ulkonäköä, mutta on myös koristeellisia vaihtoehtoja.

Yhteinen WC-astia ja säiliö

Yhteismuoto (kompakti) tarkoittaa säiliön kiinnittämistä suoraan WC-kulhoon tai monoliittiseen hyllyyn. Tämä järjestelmä on laajalti levinnyt, koska se ei vaadi lisätyötä ja sisältää vähemmän materiaalien käyttöä. Lisäksi kompakti voidaan sijoittaa riippumatta etäisyydestä seinämiin ja mahdollisuudesta käyttää pystypintoja kantajana.

WC-kulho yhdistettynä säiliöön
Yleisimpiä muutoksia wc-kulhoon.

Monobloc-WC-kulho

Se on eräänlainen jollaisia ​​yhdistettynä wc säiliön, mutta säiliö ei ole kiinnitetty WC-istuimen avulla Balttien ja kumitiiviste ja valettu kerralla koko lohkon.

Monobloc-WC-kulho
Tämä malli on luotettavampi ja hygieenisempi, mutta se on raskaampaa.

Piilotettu säiliö

Suunnitteluratkaisujen toteuttaminen tai wc-tilan tilaa lisäämiseksi modernit jätesäiliöt voidaan asentaa piilotettuun muotoon väärän seinämän avulla. Säiliö on valmistettava muovista, ja laite on asennettu kehysmenetelmään. Painikkeet tai ohjausvivut tuodaan pintaan erityisten mekaanisten laajennusten avulla, jotka saadaan säiliön suunnittelusta.

Hidden Barrel
Useimmiten tätä järjestelmää käytetään seinätelineiden asennukseen.

WC-astiat ilman säiliötä

Nykyaikaisissa vesihuollon laitteissa, erityisesti julkisten WC-tilojen asennuksessa, käytä WC: tä, jossa on viemärijärjestelmä suoraan putkesta. Vettä syötetään vesiputkesta ja ohjataan mekaanisella tai sähköisellä venttiilillä.

Smart-wc

Tekniikan kehittyminen mahdollisti WC-altaiden kehittäjien lisätä toiminnallisuutta, joka toteutuu:

 • Sisäänrakennetussa bidetissa tai suihkussa;
 • Automaattinen tyhjennysjärjestelmä;
 • Kuumalla istuimella;
 • Musiikillisessa säestyksessä;
 • Laitteet ihmisen kehon terveyden valvontaan jne.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 45 =