Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Таван Armstrong – технически спецификации и свойства

May 20
No comments yet

Ако имате нужда бързо и евтино да монтирате тавана в стая с достатъчно висок таван, тогава добър вариант е системата за окачване. Особено удобен е сегашният популярен клетъчен таван Armstrong, техническите характеристики на които ще бъдат разгледани в този материал.

Армстронг спецификации на тавана

И какво е това - таван на Армстронг?

Името му е красиво и обещаващо. Вече е станало име на домакинство, което често означава всяка окачена таванна конструкция с минерални плочи. Това обаче е напълно отделен вид фалшив таван. Нека да поговорим, за начало за своите плюсове и минуси.

Предимства и недостатъци на тези тавани

Положителни аспекти:

 • Този минерален окачен таван ще даде възможност винаги да имате свободен достъп до вентилационната система, както и до различни сензори и осветителни тела.
 • Всички неравности, мръсотия и други грешки в основния таван, системата за окачване надеждно се скрива.
 • Бърза инсталация и демонтаж, лесна поддръжка на тавана - това са две по-важни плюсове.
 • Високата отразяваща светлина на плочите позволява до известна степен да се спести електроенергия.
 • Доброто поглъщане на външния шум прави този дизайн отлична възможност за офиса.
 • Големият брой аксесоари, произведени специално за тези тавани, прави инсталацията още по-опростена. По-специално, можете да закупите вентилационни решетки и вградени осветителни елементи.
 • Не забравяйте, че естественият материал на плочите е безопасен и екологичен.

Въпреки това недостатъците на таваните на Армстронг не са без съмнение:

 • Най-големият проблем е, че те не обичат наводнения от съседи отгоре. В края на краищата, дори ако печката е устойчива на влага, тя изобщо не притежава водоустойчивост. Ето защо, ако в съседите или като тръби не сте сигурни, по-добре се откажете от фалшивия таван. Вземи багажника или касетата.
 • Когато температурите или влажността често се променят, минералните плочи бързо се влошават. Техният цвят се променя - например от бяло до жълто.
 • Тези плочи са достатъчно крехки. Те не обичат тежките удари, дори да повреждат изстрела с шампанско. Ето защо винаги трябва да съхранявате две или три плочи на склад. Много лесно е да ги замените.

Видове окачени тавани Armstrong:

# 1. Икономическият клас тавани (видове - Байкал и Оазис) е много търсен. В крайна сметка това е минимален разход и максимално удобство. Такива плочи са евтини, но имат високо качество и приличен дизайн.

Армстронг таван тип Байкал

# 2. Функционалните тавани (тип Prima) имат допълнителна защита срещу влага. Така че тези плочи не променят формата си дори при влажност от деветдесет и пет процента.

Таван Армстронг Прима

# 3. Акустичните тавани (тип Ultima) имат защита от външен шум.

Акустични тавани Ultima

# 4. Хигиеничните тавани (тип Bioguard) са покрити със специален състав, който ги предпазва от гореща пара и прилепване към мазнините. В допълнение, това покритие не позволява бактериите да се размножават.

Хигиенични тавани Bioguard

# 5. Проектираните тавани имат оригинален облик. Те се използват, за да дадат специален стил на някоя стая.

Дизайнерски тавани

Армстронг фалшиви таванни характеристики

По принцип такъв таван се състои от окачена система, изработена от специални метални профили и минерални плочи, монтирани на окачена система. В началото нека да говорим за характеристиките на табелите, използвани за тавани като Armstrong.

Armstrong тавани плочи

Основата за плочите, използвани за тавана "Армстронг", е минерално влакно (в противен случай обработката на каменната вата по специален начин). Към това влакно се добавят добавки от латекс, нишесте, гипс и целулоза (получени от рециклирана отпадъчна хартия). Технологията, обработена до дребни неща, позволява да се получи висококачествен материал с минимални разходи за енергия и суровини. По-евтините пластини имат повече нишесте в състава, докато по-скъпите имат повече латекс. Тази добавка дава на материала отлична устойчивост на влага.

Завършените плочи се полагат с листове от картон, подредени и запечатани в полиетилен с вакуум. По този начин материалът е защитен от природни бедствия и механични повреди. Стекът може да бъде от осем до двадесет и две парчета. В последния случай пакетът е достатъчен за 7,92 квадратни метра таван. За да се съхранява и да се използват плочи, е необходимо при определени условия: влажността да не се предполага повече от 90%, а температурната граница е още по-малка - от 15 до 30 градуса.

За да се направи инсталацията по-удобна, минералните плочи Armstrong се произвеждат с три вида ръбове:

 • Плочки с ръб Microlook имат не много широк стъпален ръб. Те се използват в окачени конструкции с ширина 1,5 сантиметра.
 • Плочките с ръб Tegular също имат стъпка, но по-широка. Прилага се в окачени системи с ширина 2,4 сантиметра.
 • Плочките с ръб на дъската са универсални - ръбът им е плосък, така че тези плочи са подходящи за двата вида окачени конструкции.

Видове ръбове на плочи за окачени тавани

Що се отнася до другите характеристики на минералните плочи Armstrong, те са както следва:

 • Ширина - 60 сантиметра;
 • дължина - 60 или 120 сантиметра;
 • дебелина - варира от 0,8 до 2,5 сантиметра;
 • Тегло - от 2,7 до 8 килограма на квадратен метър.

Какво представлява система за окачване?

Популярността на използването само на таваните от минералните плочи се дължи на няколко фактора. По-специално, той е лесен за инсталиране и е с ниска цена. Е, техническите характеристики на тавана на окачването Armstrong също играят роля.

Като цяло съществуват два основни типа на такива системи: модулни и непрекъснати. Най-често се използва първият тип, който се състои от рамка и модули - панели, касети, стелажи. Рамката обикновено е скрита под обшивката на покрива. Има обаче опции, когато не е необходимо, и след това изпъкнали елементи са видими. За разлика от фалшив таван, системата за окачване отнема повече пространство. Но под него можете да скриете всяка инженерна комуникация.

Система за окачване на тавана Armstrong

Между другото, инсталирането на този таван трябва да започне с провеждането на комуникации (в противен случай ще бъде трудно да се направи). След това върху основата на тавана се закрепва скелет от напречни и надлъжни профили. Разстоянието между отделните профили е 60 сантиметра (това е размерът на минералните плочи Armstrong). Между другото, монтажът на рамката е много подобен на монтажа на носеща конструкция, направена от гипсокартон. Последният етап на работа - монтаж на плочи, вентилационни решетки и лампи. Тя няма да работи - монтажът на тавана е подобен на монтажа на детски дизайнер.

За естетическия компонент

Може би любимата на всички цветове, използвани за тавана, можете да се обадите на бяло. Но днес можете да намерите както цветни, така и шарени пластини Armstrong. А таваните на черен цвят често се използват в залите на кината. Разграничаване на плочи и текстура. В допълнение към най-често използваните гладки тавани има перфорирани, както и релефни тавани. Също така има клетки от отворен тип решетка, които изглеждат много интересни. Освен това те могат да скрият визуално цялата система за окачване.

Този сорт ви позволява да проектирате тавана напълно според вашите предпочитания. Можете да променяте броя на нивата. Това ще има много интересни ефекти в офиса, апартамента или обществено място. Използвайки вградените осветителни елементи, получавате красиви триизмерни дизайни. В този случай закачалките са скрити или оставени на място.

textura1mtextura2mtextura3mtextura4m

Къде да използвате таван Armstrong

Различните видове помещения също са обект на различни оперативни изисквания. Това трябва да се вземе предвид при избора на фалшив таван. И има такава възможност - както беше споменато по-рано, има четири вида минерални плочи Armstrong, всеки от които е подходящ за определени условия.

# 1. Универсалният таван на икономичната класа не се отличава с никакви характеристики, така че е подходящ за нормални условия на работа. Това например могат да бъдат помещенията на промишлени сгради, хотелски зали, училища и детски градини.

# 2. Функционалният таван, създаден от влагоустойчиви плочи (които съдържат много латекс) е необходим, когато влажността е много висока. Например, може да бъде магазин, кафе или ресторант, плувен басейн, баня в апартамент, сауна, пералня. Такива тавани могат да се монтират и в мокри помещения на промишлени предприятия и където има директен достъп до улицата (коридори, зали).

# 3. Таванът е акустичен, където трябва да заглушите силните звуци. По-специално, тя може да бъде кино зала, офис или нощен клуб. Такива характеристики на тавана Armstrong са подходящи за хотел или шумно производствено пространство.

# 4. Хигиеничният таван е специално проектиран за медицински и хранителни помещения. Придържайки се към всички норми и изисквания за хигиена, тези продукти са украсени с болници с поликлиники, а също и магазини за хранителни предприятия.

# 5. Дизайнът на тавана не излъчва с технически характеристики, а с неговата форма и цвят. Това е необходимо, когато имате нужда от изключителна и уникалност. Това може да бъде например магазин, хотелско фоайе, офис или ресторант. Възможно е да се направи необичайно обществено помещение и е възможно да се отдадете на тавана на дизайнера със собствения си апартамент.

Участвайте в проучването:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =