Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Шта је боље од паркета или паркета – компаративна карактеристика

May 20
No comments yet

Данас људи све више желе да украсе своју кућу са лепим и сигурним природним материјалима. Због тога не излази из моде, било традиционалног паркета или паркета. Постоји много заједничког између њих - они су блиски "рођаци". Ипак: шта је боље - паркет или паркет? Поставили смо ово питање, што је актуелно за многе, покушаћемо да одговоримо.

Паркет или паркет - шта је боље, што је практичније и дуготрајније

Карактеристике паркета и паркета

Паркет - то су летвице од чврстог дрвета, не дуже од 50 цм, а не шире од 7 цм. Могу се направити од различитих драгоцених врста дрвета и имати различите облике.

Паркет

Разлика између паркета је да је вишеслојна. Најнижи слој је направљен од шперплоче или фурнира, у средини - четинарско дрво, а за горњи слој "фронта" користи се скупо дрво. Паркет је дужи и шири од паркета. Може имати ширину до 13 цм и дужину до 2,4 м.

Слојеви паркета

Када је паркет обрисан и губи свој изворни изглед, може се обновити, рециклирати и лакирати. Довољно је само мало чишћења радног слоја. Стварајући паркетну плочу, многи верују да то није предмет рестаурације када се носи. Ово је честа грешка - ту је радни слој. Горњи премаз има просјечну дебљину од 0,4 цм и може се потпуно очистити. И још једна ствар: предност паркета је да је покривен слојем лака или уља у производњи. Паркет је покривен лаком или уљима одмах након уградње.

Упоредне карактеристике подних облога

Дакле, одмах не можете да одлучите да ли да користите паркет или паркет у вашем стану или кући. То зависи од циљева које желите постићи. Да бисте лакше направили избор, потребно је упоређивати обе подне облоге за различите ставке.

Цена питања

Наравно, чврсти дрвени паркет кошта више него паркет. На крају крајева, на вишеслојној плочи, слој вредног дрвета не прелази 4 или 5 мм. И унутра је јефтинија јела или борово дрво. База од јефтинијих шума намењена је повећању стабилности и спречавању атмосферских флуктуација.

Што се тиче паркета, плоча је израђена у потпуности од чврстог издржљивог дрвета. За то се користе прилично скупи твари. Међутим, вишеслојна паркета може трајати четвртину века. Ако пажљиво водите рачуна о томе, животни век се повећава за 2 пута.

Једноставност слагања

Овде је паркет плоча. У ствари, на њему, као и код ламината, постоје прикладни брави за повезивање.

Постављање паркета
Чак и почетник може лако поставити овај поклопац. Због тога, пуно можете уштедјети - не морате платити мастер-павер.

Паркет полагање
Постављање паркета је много компликованије, захтијева додатне вјештине и привлачи стручњаке.

Карактеристике третмана и његе

Приликом полагања паркета мора бити неотворен, а затим брушен и прекривен више слојева лакова. Брига за њега треба бити пажљиво, користећи посебна средства. Паркет је премаз, потпуно спреман за употребу. Поред тога, не морате га покривати након полагања, а брига о таквом поду не изазива никакве посебне проблеме.

Оно што је лакше разбити

Да бисте уклонили паркет, ставите је на нову, могуће је колико пута. Уопште неће утицати на квалитет материјала. Али са паркетом, то се чак ни не може учинити једном. Не покушавајте са собом с вањским паркетом у нови стан. Само за узалудно време ће бити потрошено, а под као резултат ће бити покварен.

Разноврсност асортимана

А онда је паркета поново у водству - може се похвалити завидном сортом. Паркет има пуно мање цртежа, нијанси и врста.

Дакле, након испитивања разлика између паркета и паркета, можемо закључити да овај савршено комбинује одличан квалитет и врло демократску цену. Паркет је класичан, рафиниран и племенит. Ако га лагано и нежно поступите, онда ће вас одушевити својим унуцима елегантним обрасцима. Али прво пажљиво размислите о томе да ли сте спремни на чврсте трошкове. На крају крајева, сам материјал и паковање ће бити прилично скуп.

Видео: Шта одабрати ламинат, паркетну плочу, паркет или плочасти под

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 30 =