Hoe een spanplafond te kiezen, afhankelijk van het materiaal van fabricage, textuur en fabrikant

Regel een appartement met spanplafonds - dit is een snelle en handige optie om het plafond af te werken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat dit ontwerp erg presentabel en mooi is. Maar hoe te kiezen voor spanplafonds, die niet erg "bijten" zijn, en ze passen perfect in het ontwerp van het appartement, en we zullen het lang genoeg overwegen om het verder te bekijken.

Hoe het juiste spanplafond te kiezen

Wat is een spanplafond en wat zijn de voordelen van een spanner

Eerst zullen we uitvinden wat dit ontwerp is. Het grootste deel is een doek van sterk of niet erg sterk materiaal, dat op een voorgemonteerd frame wordt vastgedraaid. De afgewerkte platte stof heeft een homogeen, net oppervlak, dat er heel mooi uitziet. En je kunt aan dit canvas trekken, zodat het plafond een figuurlijk en meervoudig niveau wordt. Of combineer verschillende texturen en kleuren - de ruimte voor vliegende fantasie is enorm. Het assortiment gefabriceerde producten bestaat uit meer dan honderd kleuren en de texturen zijn divers.

 • Meer hierover in het materiaal: Wat zijn de soorten spanplafonds.

Plafond installatie
Installatie van het plafond van spanningspvc.
Foto: www.nouvel.ru

En hier zijn een paar meer voor de hand liggende voordelen van spanplafonds:

 • Het is heel goed dat dit type plafond niet alleen tijdens de reparatie kan worden gemonteerd. Het is mogelijk om dit op elk moment te doen, als u het ontwerp van de kamer wilt opfrissen.
 • Een ander pluspunt is dat deze constructie vrijwel onmiddellijk is gemonteerd. Uur 2 of 3, niet meer - dit is als een gelijkmatige doek uitgerekt is. In het geval van een stof met meerdere niveaus, duurt het ongeveer 5 tot 6 uur.
 • Stretch PVC-plafond is bestand tegen het aanzienlijke gewicht van per ongeluk gemorst water van de buren. En dan moet je het gewoon nog een keer trekken en zal er geen spoor meer zijn van het lek.
 • Om zulke plafonds te bedienen, is voor jou niet één tien jaar, en eist geen speciaal vertrek, behalve periodiek vegen.
 • Verstop je onder het strak gespannen canvas en je kunt draden en andere communicaties maken, en niet een erg mooi beginoppervlak van het plafond.

Spanplafonds in pvc of stof: welk materiaal te kiezen

Film: economisch, waterdicht, duurzaam

Polyvinylchloride (PVC, vinyl) plafonds worden ook wel film genoemd. De maximale breedte van de film die voor dit plafond wordt gebruikt, is 3 meter (de apparatuur kan niet meer worden gebruikt). Als een breder plafond vereist is, wordt een andere strip gelast (met behulp van een HDTV-machine). Een kleine, nette naad wordt gevormd, die het uiterlijk van het plafond niet bederft - deze naad is praktisch onzichtbaar. En de textuur van de film kan niet alleen klassiek glanzend zijn, maar ook suède, of satijn. De filmplafonds hebben dus veel om uit te kiezen, waardoor het ontwerp van uw huis interessant en origineel is.

Het grote voordeel van vinylplafonds is absolute waterbestendigheid. En ze zijn veel goedkoper dan stoffenontwerpen, omdat ze niet minder kwalitatief zijn. Is dat de sterkte van de film is iets lager dan die van de stof. Daarom kan een dergelijk plafond zeer gemakkelijk worden beschadigd door het gebruik van scherpe voorwerpen. Bovendien zijn PVC-plafonds erg bang voor negatieve temperaturen en wanneer ze worden blootgesteld aan scheuren. Dit betekent dat het absoluut onmogelijk is om ze te gebruiken op een niet-verwarmd balkon of loggia. Als ze niet op deze manier worden getest op kracht, dan zullen ze de eigenaars lang kunnen plezieren met hun originele uiterlijk.

Film voor PVC-plafond
PVC-folie voor spanplafonds.
Foto: potoloksale.ru

Stof: duur, stijlvol, duurzaam

Dit prachtige spanplafond, perfect geschikt voor een slaapkamer of een woonkamer, zal niet erg goedkoop zijn. Maar hij, in tegenstelling tot film, kan "ademen". Zelfs als zijn doek het ventilatiegat in het oppervlak van de basis opheft, zal de lucht perfect zijn weg vinden door de stof. Strikt genomen is het niet eens een stof, maar een speciaal net geïmpregneerd met polymeren aan beide zijden.

De breedte van de stof van de plafondstof is groter dan die van de film - hij kan vijf meter bereiken. En daarom zijn er meestal geen naden op de plafonds van de stof. Voor elke vorm van ruimte, zelfs de meest complexe en bizarre, kun je gemakkelijk een canvas vinden.

Dankzij polymeerimpregnatie zijn de plafonds van doek antistatisch en duurzamer dan vinylproducten. Prik een dergelijk plafond niet door met een scherp voorwerp, in tegenstelling tot een film.

Plafonds gemaakt van textiel kunnen worden geverfd (met acrylverf), gewassen, gestofzuigd. En ze zijn niet bang voor vorst.

Stoffen spanplafonds van verschillende merken
Texturen van stoffen spanplafonds van verschillende fabrikanten.

Welk spanplafond om uit de textuur te kiezen

De belangrijkste soorten facturen (voor zowel textielproducten als PVC-producten):

 • Glanzend oppervlak;
 • Satijn oppervlak;
 • Mat oppervlak.

Welnu, de keuze zal in de eerste plaats afhangen aan welke kant u de aanschaf van het plafond nadert. Als u goedkoper wilt zijn, dan past een mat, sneeuwwit plafond perfect bij u. Soepel, mooi, nobel, perfect passend bij elk ontwerp, het zal u niet te veel kosten laten maken. Om een ​​luxe interieur te creëren, verdient het echter de voorkeur om een ​​andere optie te kiezen, bijvoorbeeld een satijn- of vernistextuur. Of, zeg, de texturen uit de serie "Marmer", "Glitter", "Suede", "Moiré", "Fantasie" of "Stijl".

De keuze van de factuur hangt ook af van de ruimte waarin het plafond is gepland.

# 1. In de woonkamer, om het volume van een kleine ruimte visueel te verhogen, kunt u een glanzende film gebruiken. Wanneer de kamer veel natuurlijk licht krijgt, is de ideale optie een satijnen oppervlak.

# 2. Voor keukenplafond het is beter om een ​​oppervlak te kiezen dat gemakkelijk te onderhouden is. Maar hoe zit het met - in feite zal een dikke coating op het plafond regelmatig worden weggevaagd. In dit geval is het glanzende oppervlak precies wat u nodig hebt. Daarop en het roet zal niet lang blijven, en het zal niet moeilijk zijn om het af te vegen.

# 3. In de slaapkamer perfect zal rustig mat plafond van delicate kleuren kijken. Pastelkleuren worden goed gecombineerd met een van de soorten matte texturen.

# 4. In de badkamer en op het toilet Het schitterend gelakte plafond past goed bij de betegelde afwerking. En zelfs interessanter in dit geval is een "gemarmerde" textuur. Vooral als de tegels ook een soortgelijk ontwerp hebben.

# 5. Op kantoor het plafond is beter om een ​​kleur te maken. Welk soort spanplafond is beter om te kiezen - glanzend of mat? Raadpleeg de ontwerper. Het belangrijkste is dat het plafond goed past in de algehele stijl van decoratie, zonder dat dit leidt tot dissonantie met meubilair, wand- en vloerafwerking.

We selecteren het plafond voor een specifiek interieur

Matte textuur is, kunt u zeggen, een klassieker. Elke stijl van het interieur wordt onopvallend benadrukt door een dergelijk gezellig en kalm plafond. Het valt niet in het oog, maar dient als achtergrond voor alle heldere decoratie-objecten. Bijvoorbeeld voor gordijnen of verfijnde meubels. Optimaal voor matte spanplafonds zijn landelijke stijl, etnostijl en klassieke stijl.

Frosted plafond

Slimme glanzende texturen zijn goed voor interieurs in de geest van minimalisme of hi-tech. Ze zijn geweldig voor woonkamers, waar de hele familie bij elkaar komt. Het glanzende oppervlak weerspiegelt het originele meubilair en de interieurdecoratie van de kamer, zodat ze zich aan het plafond kunnen herhalen. En de reflectie kan helder en duidelijk zijn, en misschien een beetje wazig, rokerig. Het hangt af van het type factuur. Overigens kunnen meerdere reflecties een extra volume aan de ruimte geven, waardoor het een soort van "Through the Looking Glass" wordt.

Spanplafond met glanzend oppervlak

En in welk geval is het de moeite waard om satijn te kopen? Als je denkt dat de glans te pompeus is en het matte plafond te schraal is, kies je deze optie. Zacht iriserend zijdeachtig satijnen plafond met zijn structuur lijkt op een stof. Hij ziet er gewoon prachtig uit in een kamer die is ingericht in het oosterse: met een overvloed aan drapeerstoffen en zijden kussens. Maar ook voor klassieke interieurs is satijn niet slecht.

Spanplafond met satijnoppervlak

Zie ook:

 • Beoordelingen van glanzende spanplafonds.
 • Beoordelingen over satijnen spanplafonds.
 • Beoordelingen van bezoekers over stretch-plafonds van textiel.

Hoe een fabrikant van spanplafonds kiezen

Soms, kijkend naar twee zeer vergelijkbare plafonds, verwonder je je er gewoon over. Het lijkt erop dat de structuren hetzelfde zijn en het materiaal van het canvas is identiek, maar de prijzen verschillen soms. Waarschijnlijk bepaalt het verschil het merk. Na het spannen van structuren worden verkocht in twee soorten: binnenlandse en buitenlandse productie. En het tweede type is respectievelijk duurder. Daarom kan niet iedereen een geïmporteerd spanplafond betalen.

De plafonds uit Frankrijk zijn een voorbeeld van kwaliteit en stijl. Het is immers gedocumenteerd dat de eerste dergelijke constructies zijn uitgevonden door de Fransen. Er wordt echter nog steeds gezegd dat de eerste monsters in Zwitserland worden gemaakt. Helaas hadden ze daar geen tijd om hen te aaien. Het is echter mogelijk en in meer oude tijden om een ​​blik te werpen - in het Oude Egypte bijvoorbeeld. En het bleek dat er ook zeer vergelijkbare ontwerpen waren. Maar wat is het nut van afvragen - Frankrijk, dus Frankrijk. Vooral omdat de momenteel geproduceerde Franse spanplafonds gewoonweg prachtig zijn. Ze zijn chic, duurzaam, milieuvriendelijk. Maar ze zijn erg duur.

Ook in Duitsland kun je fijne stretch-ontwerpen maken. Ze zijn erg mooi, duurzaam en betrouwbaar. En ze hebben veel kleuren en texturen, wat zeer bemoedigend is voor de consument.

Italianen onderscheiden zich: ze produceren plafonds, die praktisch niet hoeven te worden onderhouden. Welnu, de kwaliteit van deze producten is niet slechter dan die van plafonds afkomstig uit Duitsland.

Het gebeurt dat de middelen voor reparatie u niet toestaan ​​om een ​​van de bovenstaande opties te kiezen. Wel, gebruik dan het alternatief. Klasse economie - dit zijn binnenlandse schilderijen. Trouwens, het externe plafond van de Russische productie ziet er niet slechter uit dan de geïmporteerde. Als je niemand over zijn afkomst vertelt, zul je het niet merken. Dat is zo'n ontwerp net iets minder dan de plafonds uit Duitsland, Frankrijk of Italië. Helaas, je moet kiezen tussen lage prijs en duurzaamheid.

Afzonderlijk is het vermelden waard over de Chinese fabrikanten. Hier is alles niet zo eenduidig, want er zijn doeken van Chinese productie met een redelijk acceptabele kwaliteit en omgekeerd, die een gevaar vormen in het ecologische plan. Veel klagen over een zeer sterke geur afkomstig van Chinees gemaakte kleding. In kwaliteitsschilderijen zou deze geur binnen 1 - 3 dagen moeten verdwijnen. Als de stabiele geur 1 tot 2 weken aanhoudt, is het de moeite waard om de milieuvriendelijkheid van het materiaal te bekijken.

Als na een maand gebruik van het plafond de geur niet verdwijnt, hebt u waarschijnlijk een laagwaardig blad dat uw gezondheid kan schaden. Om te raden wat u precies installeert, is vaak erg moeilijk, daarom kan de ervaring van vrienden, kennissen en familieleden die al een plafond in dit of dat bedrijf hebben besteld en de kwaliteit ervan kunnen beoordelen, u helpen.

 • Zie ook: Beoordelingen van verschillende fabrikanten van spanplafonds.

De voorwaarden voor productie en installatie van het plafond zijn ook belangrijk

Beantwoord de vraag, hoe je het juiste spanplafond kiest, je moet rekening houden met alle hierboven genoemde nuances. Maar niet alleen zij. De kwaliteit van de gehele spanningsstructuur is afhankelijk van nog een factor. Specifiek - waar het vandaan komt. Er zijn twee opties:

 • Het plafond is vervaardigd in productieomstandigheden.
 • Het plafond, dat direct ter plaatse wordt aangepast.

En als u voortdurend een tweede optie wordt aangeboden, is het niet altijd de moeite waard om het eens te worden. Omdat de extra tijd zal worden besteed aan de montage en het puin van deze werken in de kamer zal blijven. Maar helaas krijg je niet de juiste kwaliteit.

Het is beter als u een volledig afgewerkt, verpakt en berekend (voor een speciaal programma) plafond meeneemt. In dit geval moet u de verkoper vragen of hij een productiespecificatie en een ISO-certificaat beschikbaar heeft. Het is onwaarschijnlijk dat iemand in zijn appartement "wil bewonderen" op een plafond van dubieuze kwaliteit met een ruwe convexe naad. Maar om een ​​mooie naad te krijgen die nauwelijks merkbaar is, hebt u uitstekende grondstoffen en uiterst precieze apparatuur nodig. Vraag daarom om documenten. Kijk naar de kwaliteit van de componenten (plafondgeleiders). Ze moeten netjes gemaakt en sterk genoeg zijn.

Wat de installatie betreft, zijn er ook enkele speciale functies. Ze moeten in elke fase van het werk worden beschouwd. Geweldig, als een klaar, berekend en volgepakt plafond naar uw huis wordt gebracht en snel wordt gemonteerd. Een uur voor twee of drie, niet meer. Dit is een ideale optie. Maar vergeet niet om aandacht te schenken aan welk soort bevestigingssysteem wordt gebruikt: wig of harpoen. Dit is belangrijk bij het vervangen van de doek. Als uw buren bijvoorbeeld worden overstroomd of de vinylfilm per ongeluk breekt. En het gebeurt dat er niets extreems gebeurde - wil gewoon de kleur van het plafond veranderen. Bijvoorbeeld, wanneer de oude saai.

Wigvormig systeem
Wigvormig systeem voor het bevestigen van het spanningsplafond.

Harpoen-systeem
Harpoensysteem voor het bevestigen van het spanplafond.

Om gemakkelijk en zonder problemen het canvas te veranderen, is alleen een harpoen bevestigingssysteem geschikt. Omdat het wigvormige systeem niet alleen niet toestaat dat het wordt gedaan, maar het helpt ook niet om water dat door nalatige buren wordt gemorst te houden.

Neem deel aan de enquête:


1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map