Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Bagaimana untuk memilih mangkuk tandas berkualiti tinggi

May 20
No comments yet

Mangkuk tandas - satu atribut penting untuk perkakas kebersihan setiap bilik mandi moden. Model pertama mangkuk tandas dibuat pada zaman-zaman yang bermasalah pada Zaman Pertengahan, terutamanya untuk memenuhi keperluan semula jadi bangsawan itu dan orang yang mempunyai pendapatan yang sangat besar. Hari ini, hampir semua orang mampu membeli mangkuk tandas baru. Walau bagaimanapun, sebahagian besar daripada kita, pergi ke kedai barang kebersihan, sebagai peraturan, meminta soalan yang benar-benar logik: bagaimana memilih tandas yang berkualiti, tetapi juga harga, supaya tidak terlalu tinggi, ia akan dibincangkan lebih lanjut

Bagaimana untuk memilih tandas yang betul dengan semua parameter

Tentukan bajet pembelian

Kos mangkuk tandas berbeza-beza mengikut jenisnya, jenis mangkuk, bahan dari mana ia dibuat, butiran tertentu dalam reka bentuk tertentu, tetapi trendnya ialah jumlah kos perkakas kebersihan ditentukan bergantung kepada negara pengeluar. Sebagai contoh, mangkuk tandas yang diperbuat daripada seramik di negara yang berbeza akan dikenakan kos yang berbeza. Harga dipengaruhi oleh duti kastam, tenaga teknologi dan bahan mentah negara tertentu dan, tentu saja, kualiti produk.

Secara kondusif, mangkuk tandas yang dibentangkan dalam jualan boleh dibahagikan kepada tiga kelas harga:

 • Pilihan belanjawan;
 • Pipa segmen harga pertengahan;
 • Wain kebersihan mewah mahal.

Pilihan belanjawan

Untuk menganggar mangkuk tandas boleh dikatakan hampir 80% produk domestik yang dihasilkan pada skala perindustrian. Tidak mustahil untuk mengatakan dengan tegas bahawa semua mangkuk tandas pengeluaran Rusia tidak berkualiti. Tidak, terutamanya kos rendah ditentukan oleh ketiadaan tugas dan kos pengangkutan. Secara amnya, kualiti produk domestik adalah agak lumayan, dan jika ia adalah sebuah syarikat asing dengan cawangan pengeluaran di negara kita, maka dalam hal ini kadang-kadang mungkin untuk membeli tandas dengan kualiti yang sangat baik pada hampir harga Rusia kita.

Juga agak kerap, untuk paip bajet termasuk mangkuk tandas yang dibuat di China. Mereka suka lelaki ini untuk menghasilkan produk berkualiti sederhana, tetapi mereka tidak begitu mengganggu harga. Jika persoalan memasang tandas di pejabat, institusi perubatan atau pendidikan, maka membeli peralatan kebersihan bajet akan menjadi pilihan yang paling optimum.

Paip segmen harga pertengahan

Pipa segmen harga pertengahan, di pasaran Rusia kebanyakannya diwakili oleh pengilang dari negara-negara seperti Finland, Republik Ceko atau Poland. Peratusan yang sangat kecil mangkuk tandas pada harga pasaran purata diimport dari Turki dan Sepanyol. Sebagai peraturan, kos mangkuk tandas yang diimport dari negara-negara ini berbeza dalam lingkungan 150-250 dolar Amerika. Walau bagaimanapun, di kalangan produk Sepanyol, kadang-kadang anda boleh mencari model tandas, harga yang boleh melebihi $ 400.

Pipa mewah mewah

Mangkuk tandas, yang betul-betul boleh dipanggil paip mewah elit, diimport ke negara kita terutamanya dari Jerman, Austria dan Sweden. Negara-negara ini telah lama membuktikan diri mereka sebagai pengeluar peralatan kebersihan yang berkualiti. Rata-rata, harga tandas, misalnya, dari Jerman, berkisar antara 300-550 dolar. Sudah tentu, banyak lagi yang bergantung kepada firma tandas yang mana untuk dipilih, kerana, seperti yang anda tahu, firma syarikat - berbeza.

Tentukan cara memasang mangkuk tandas

Oleh kerana kita terutamanya bercakap tentang bagaimana memilih tandas untuk rumah, maka, sebenarnya, paip itu sendiri harus dipilih berdasarkan tata letak dan kawasan bilik mandi.

Model yang paling biasa mangkuk tandas:

 • Luar;
 • Digantung.

Toilet lantai adalah klasik

Dilekapkan tanpa bergerak di tempat tertentu kaki - pangkal, lancar masuk ke dalam mangkuk yang diperluaskan. Pemasangan asas kepada senarai yg panjang lebar itu dilakukan menggunakan bolt anchor dan kacang. Selalunya anda boleh mencari model jualan di mana set termasuk skirt sampingan, yang mampu menutupi bahagian bawah tandas sepenuhnya. Rok ini berjaya melindungi asas paip bawah dari pencemaran pramatang, iaitu, untuk menghasilkan pembersihan basah permukaan luar tandas menjadi lebih mudah.

Tandas lantai dengan tangki bersama
Tandas lantai sangat sesuai untuk perancangan dengan bilik mandi yang berasingan atau, jika tandas dan bilik mandi digabungkan dan jumlah kawasan bilik melebihi 6 meter persegi. m.

Pilihan lain untuk tandas lantai adalah peranti yang boleh dipasang di sudut.

Buku penjuru
Bowl tandas sudut mempunyai bentuk khas tangki dan belakang mangkuk, yang membolehkan mereka dipasang di sudut bilik.

Dalam semua kes lain, jika kawasan bilik mandi kecil, maka untuk menjimatkan ruang, ia akan menjadi optimum untuk memilih mangkuk toilet loket.

Mangkuk tandas yang digantung

Di tandas loket tidak ada kaki sama sekali - pangkalan dan, di samping itu, apabila memasangnya, tandas boleh dipasang sedekat mungkin ke dinding.

Tandas yang ditangguhkan dengan tangki tersembunyi
Pengancing tandas di pesawat dinding dibuat dengan menggunakan bingkai logam bersepadu dalam ketebalan dinding, yang dipasang dengan cara jangkar khas atau kimpalan.

Di samping lantai dan mangkuk tandas gantung, ada kemungkinan untuk mengesan tandas jenis yang dilampirkan lebih kerap dijual. Mangkuk tandas, jika bercakap secara kiasan, adalah hibrida lantai dan tandas gantung. Iaitu, paip mempunyai pangkalan yang dipasang di permukaan lantai, tetapi tandas itu sendiri dipasang berdekatan dengan dinding belakang. Dalam kes ini, tangki longkang terletak di ketebalan dinding. Mengapa jenis tandas seperti ini kurang popular adalah sukar untuk dijelaskan. Kemungkinan besar, ia hanya menjadi kebiasaan.

Kami memilih mangkuk mangkuk tandas

Bowl mangkuk tandas datang dalam bentuk berikut:

Berbentuk corong

Mangkuk tandas berbentuk corong

Belleville

Mangkuk tandas mangkuk

Visor

Bentuk visor mangkuk mangkuk tandas

Mangkuk corong

Di dalam mangkuk berbentuk corong, lubang longkang hampir berpusat. Sebagai peraturan, sebahagian besar kotoran segera jatuh ke dalam longkang, dan apabila air disalirkan ke tangki longkang, kekotoran yang tersisa di permukaan dibasuh sepenuhnya. Nasihatkan anda untuk membeli mangkuk tandas dengan cawan corong boleh selamat kepada semua orang yang bingung dengan persoalan bagaimana memilih tandas tanpa semburan, supaya tidak menyesal kemudian. Spray tidak semestinya, ya, dan selain itu, anda tidak perlu menggunakan berus tambahan.

Mangkuk cakera

Mangkuk ini dicirikan oleh hakikat bahawa lubang saliran sedikit bergeser ke depan, dan dalam aliran air dari saliran ke longkang ada kemurungan kecil. Semasa operasi, semua produk aktiviti manusia pada mulanya tidak jatuh ke dalam longkang, tetapi ke dalam kemurungan berbentuk pinggan, dari mana ia kemudian dibasuh di bawah tekanan air larian di dalam takungan. Apabila memasang mangkuk tandas dengan mangkuk, ia sering memerlukan pelarasan tambahan operasi tangki longkang dan penyesuaian jumlah air yang dibekalkan untuk pembilasan. Perkara itu adalah bahawa dalam cawan mangkuk dengan kepala yang berlebihan boleh ada pergolakan dalam aliran air, yang, sebenarnya, boleh menyebabkan percikan.

Mangkuk kanopi

Di mangkuk ketuhar mangkuk tandas, lubang longkang saliran juga lebih dekat ke hadapan. Walau bagaimanapun, di tempat mangkuk mempunyai rehat, mangkuk visor sebaliknya mempunyai lengkungan radius kecil yang menonjol. Semasa operasi, sebahagian besar kumbahan meluncur ke bawah dinding mangkuk terus ke dalam sink, dan baki residu dibasuh oleh tekanan air. Mangkuk tandas dengan mangkuk kanopi, serta dengan corong berbentuk, sangat jarang menghasilkan percikan air.

Sistem siram dalam tandas

Dalam model moden mangkuk tandas, mencuci kotoran dilakukan dengan dua cara:

 • Pembilasan terus;
 • Membalikkan pembilasan bulat.

Pembilasan terus

Pembilasan terus

Sistem pembendungan langsung dicirikan oleh fakta bahawa air bergerak hampir di jalan lurus dari lubang longkang tangki melalui dinding mangkuk ke wastafel. Kerana trajektori langsung aliran air, saliran langsung juga dipanggil - lata atau mendatar.

Pada dasarnya, sistem saliran ini direalisasikan dalam hampir semua model tandas yang dihasilkan semasa era Soviet.

+ Kelebihan saliran terus - satu pendekatan, setelah menurunkan aliran air yang kuat, mungkin untuk mencuci semua kotoran yang terletak di tengah mangkuk.

- Kekurangan saliran terus - semasa keturunan aliran air tidak genggaman atau mandi sedikit permukaan dalaman mangkuk, hasilnya perlu menggunakan berus.

Pengeringan bulat

Flushing bulat terbalik atau kerana ia juga dipanggil - sistem cincin atau pancuran, secara asasnya berbeza daripada penggubalan yang disebutkan di atas. Dalam sistem pancuran, air tidak mengalir dalam lorong yang lurus, dan ketika tangki diturunkan, kepala bergerak di sepanjang alur anulus dan mengalir secara merata ke seluruh kawasan mangkuk.

+ Kelebihan sistem pekeliling sebaliknya adalah bahawa terdapat hampir tidak ada bunyi bising dan, semasa pembilasan, seluruh permukaan mangkuk dibasuh dengan seragam.

- Kelemahan sistem pekeliling - paip, di mana sistem ini dilaksanakan, jauh lebih mahal daripada jambatan dengan penyaliran langsung.

Terdapat juga risiko yang besar bahawa selepas beberapa tahun, lubang saliran yang terletak di alur di bawah rim mungkin menjadi tersumbat disebabkan oleh garam.

Pengeringan bulat

Meminta soalan, bagaimana untuk memilih tandas, untuk mencuci dengan baik, sebagai peraturan, anda perlu memilih daripada "dua kejahatan". Dalam kes pertama, paip akan berkurangan, tetapi kadang-kadang perlu untuk menggunakan bantuan berus. Dalam kes kedua, paip akan lebih mahal, tetapi tandas sentiasa bersih dan kemas.

Cara memilih tandas tanpa semburan - sistem anti-percikan, bagaimana menentukan kehadirannya apabila membeli mangkuk tandas

Sistem ini direka untuk mengimbangi percikan semasa operasi mangkuk tandas. Harus diingat bahawa tanda-tanda banyak mangkuk tandas menunjukkan adanya pilihan sedemikian, tetapi dalam praktiknya tidaklah berguna untuk mempercayai aksi pengiklanan para pengilang. Anda boleh membuat pilihan yang tepat sendiri, dengan mempelajari bagaimana sistem berfungsi, dan apa yang ia ada.

Mangkuk tandas dengan sistem antisplash

Sesetengah perunding di kedai-kedai barang kebersihan cuba memberitahu klien bahawa antisplash adalah dinding cenderung di permukaan dalaman peranti, di mana aliran air perlahan-lahan, sehingga tidak membentuk semburan. Penjelasan seperti ini tidak boleh realistik dan mencadangkan sama ada penjual adalah buta huruf, atau cuba menjual produk tanpa sistem anti-percikan.

Anti-percikan di tandas adalah lubang longkang yang dibuat dalam bentuk geometri khas, yang sempit dan lemas mungkin di bahagian bawah mangkuk tandas. Di samping itu, lubang itu diimbangi berbanding dengan paksi simetri ke satu sisi, dan lajur air dalam lubang itu diturunkan dengan ketara. Di samping itu, bezel bulat dibina di sepanjang konturnya, melaksanakan fungsi pampasan tambahan.

Foto itu menunjukkan sistem anti-percikan dalam semua "keindahan "nya.

Dengan melihat dengan teliti dan membuat pembetulan untuk herotan optik yang disebabkan oleh air dalam foto, anda boleh menentukan bahawa lubang longkang sangat sempit dan paras air adalah sangat rendah.

Bagaimana untuk mengira ketinggian lajur air dalam lubang saliran semasa di kedai

Memandangkan pilihan untuk pembelian, adalah perlu untuk menentukan tahap air dalam produk yang tidak berkaitan, yang, sebagaimana yang diketahui, harus menjadi yang terkecil. Kemahiran ini berguna untuk memilih tandas yang berkualiti dengan sistem anti-percikan.

Dari fizik, diketahui bahawa, menurut undang-undang kapal berkomunikasi, tahap di tandas akan ditentukan oleh titik bawah pembukaan keluar yang terletak di bahagian belakang.

Tahap air di tandas
Untuk menentukan paras air, cukup untuk mental melukis garis sejajar dengan lantai melalui saluran bawah saluran keluar tandas dan menentukan lajur air dalam lubang longkang mengikut tahap garisan ini.

Kriteria untuk anti-percikan untuk apa-apa bentuk, saiz, warna mangkuk tandas adalah sama. Mengambil mereka sebagai asas, anda boleh memastikan bahawa tandas yang dipilih akan sesuai dengan keinginan dan hanya membawa keseronokan.

Bagaimana untuk menentukan jenis pembuangan pembetung yang diperlukan?

Pada masa yang sama adalah perlu untuk mengatakan bahawa mana-mana jenis pembuangan kumbahan ini tidak mempunyai kelemahan atau kelebihan. Pengilang model kebersihan yang direka khas dengan keluaran yang berbeza untuk memudahkan pemasangan dan sambungan tandas ke sistem kumbahan. Iaitu, pergi ke kedai untuk membeli tandas baru, perlu membuat pemeriksaan visual lokasi paip pembetung dan soketnya di bilik mandi. Berdasarkan lokasi soket - pintu masuk ke paip pembetung, mangkuk tandas dengan jenis keluar tertentu dikeluarkan.

Model mangkuk tandas dilengkapi dengan tiga jenis pembuangan kumbahan:

Duduk kerusi tandas

Isu Scythe

Model dengan pelepasan serong - ditetapkan dalam kes jika soket terletak, sama ada di bawah cerun, atau sangat dekat dengan permukaan lantai. Sebagai contoh, selepas pembongkaran tandas lama ia telah senarai yg panjang lebar dihasilkan mungkin juga atau dengan penebat lantai, akibat daripada pintu masuk ke sistem pembetung itu terletak hanya beberapa sentimeter di atas asas seksual.

Outlet tandas mendatar

Pembebasan mendatar

Model dengan aliran keluar mendatar - membeli di jika soket di riser dinaikkan di atas lantai di dalam bilik mandi 5-10 cm Atau dalam kes-kes di mana paip pembetung terletak dalam ketebalan yg panjang lebar dan permukaan lantai terbit L berbentuk. loceng input.

Outlet tandas menegak

Pelepasan menegak

Model dengan saluran menegak. Jadi bagaimana untuk memilih tandas adalah perlu di kawasan tertentu dengan komunikasi yang sedia ada, maka terdapat kes-kes di mana kumbahan berjalan secara mendatar di bawah senarai yg panjang lebar, dan loceng tidak bertentangan dengan dinding dan ditolak ke hadapan, seperti 40-60cm. Dalam kes ini, anda boleh memasang mangkuk tandas dengan salur menegak di tempat yang sama dengan pintu masuk ke sistem kumbahan, dan sambungkan salur mendatar dan loceng dengan cuff bergelombang pendek.

Cara memasang tangki

Tangki longkang, disambungkan ke tandas, boleh dipasang bersama di rak belakang barang kebersihan, atau berasingan - terletak berasingan dari tandas di pesawat dinding atau dipasang terus ke ketebalan dinding.

Kaedah bersama memasang tangki adalah pilihan klasik, apabila semua paip adalah satu keseluruhan. Pemasangan tangki sedemikian adalah lebih mudah, lebih mudah dan lebih murah. Melekapkan tangki di rak belakang tandas dilakukan menggunakan dua gangsa atau bolt tahan karat dengan menggunakan gasket getah kedap.

Mangkuk tandas digabungkan dengan tangki
Kaedah pengikat ini adalah baik kerana, jika perlu, tangki longkang boleh dengan cepat diganti dengan yang baru kerana pemasangan mudah.

Tangki longkang berasingan - penyelesaian yang baik untuk bilik mandi dengan kawasan kecil. Jika anda membeli tandas tanpa rak belakang, sebagai contoh, digantung atau dilampirkan, maka tandas itu sendiri, terletak berdekatan dengan dinding, akan menduduki ruang yang kurang berguna. Tangki itu sendiri boleh diletakkan di atas permukaan dinding di bawah siling atau untuk menghasilkan konkrit tambahan dan pemasangan tangki di dinding menanggung beban belakang (atau membina dinding palsu). Saya harus mengatakan bahawa jika anda memasang tangki longkang di dinding, anda boleh mendapatkan kelebihan lain - kepala air yang lebih kuat di dalam mangkuk. Ini boleh menyumbang kepada penjimatan air dan meningkatkan keadaan kebersihan tandas.

Pemasangan dan mangkuk tandas
Untuk memasang mangkuk tandas dan tangki, pemasangan dipasang pada dinding.

Tentukan bahan pembuatan

Di tingkap kedai barang kebersihan anda boleh mencari tandas dari bahan berikut:

 • Faience;
 • Porselin;
 • Keluli;
 • Besi;
 • Batu hiasan;
 • Plastik.

Mari kita pertimbangkan nuansa asas setiap bahan yang ditentukan.

Tandas yang diperbuat daripada tembikar

Mangkuk tandas yang dibuat dari faience adalah yang paling murah dan paling popular. Faience adalah jenis seramik warna putih dengan struktur berliang halus. Untuk mengurangkan bahan hygroscopicity, iaitu bahan berliang sedikit menyerap kelembapan, permukaan fasen ditutup dengan enamel khas. Warna enamel boleh putih, kuning, biru, kekuningan - ini tidak menjejaskan parameter teknikal. Kelemahan mangkuk tandas faience adalah bahawa dalam tempoh bertahun-tahun operasi, enamel berlapis pelindung boleh diturunkan di bawah pengaruh mekanikal tertentu. Apabila enamel abraded, kelembapan itu mula diserap ke dalam struktur poros yang sangat halus, yang menyebabkan penurunan umum dalam kekuatan kebersihan. Ringkasnya, tandas boleh pecah di bawah berat badan yang gemuk. Bagaimanapun, jangan takut seketika, mangkuk tandas untuk tempoh 10 hingga 15 tahun dapat melayani dengan jujur.

Tandas diperbuat daripada porselin

Porcelain, yang digunakan untuk pembuatan perkakas kebersihan, serta faien diperbuat daripada jenis putih tanah liat. Walau bagaimanapun, dalam proses pengeluaran, jenis kuarza putih tambahan ditambah dengan kuarza dan feldspar, yang, di bawah pengaruh suhu tertentu, memungkinkan untuk mendapatkan bahan yang kurang poros dan lebih kuat daripada faien. Mangkuk tandas dari porselin juga diliputi dengan sayap enamel, namun, pergeserannya lebih perlahan. Sekiranya, selama bertahun-tahun operasi, enamel telah dipadamkan sedikit, sebagai peraturan, kerana kekuatan yang tinggi dan rendahnya hygroscopicity porselin, ini tidak menyebabkan kemusnahan barang kebersihan. Harga untuk mangkuk tandas dari porselin rata-rata 30-50% lebih tinggi daripada kos perkakas kebersihan dari faien. Hayat perkhidmatan anggaran 20-25 tahun.

Tandas keluli

Sebagai bahan untuk pembuatan keluli tahan karat paip ini digunakan, yang priori tidak mampu menyerap kelembapan dan permukaan licin yang praktikal tidak mematuhi pelbagai kekotoran. Satu lagi kelebihan tandas keluli adalah kekuatan tinggi. Anda juga boleh mengatakan - kekuatan anti-vandal, yang menjadikan penggunaan tandas keluli sangat dicari di tempat-tempat awam yang ramai. Tempoh jaminan hampir tidak terhad, tetapi harga untuk item kebersihan ini biasanya lebih tinggi daripada kos mangkuk tandas porselin walaupun.

Tandas seterika besi

Tandas besi tuang dalam pelbagai kedai barang kebersihan agak jarang berlaku. Ini disebabkan populariti rendah mereka. Mereka mempunyai berat badan yang besar, jangka hayat yang rumit dan jangka pendek. Walaupun besi tuang dilindungi dari karat dan kakisan yang disebabkan oleh enamel di permukaannya, masih besi tuang adalah logam rapuh. Lazimnya, tandas-tandas ini digunakan di tempat awam dengan sejumlah kecil orang.

Batu marmar dan tiruan

Mangkuk tandas yang diperbuat daripada jenis hiasan marmar atau batu tiruan - ini merupakan penyelesaian yang sangat baik untuk para peniaga sebenar gaya sedemikian di kawasan pedalaman seperti Baroque, Empire atau Classicism. Sudah tentu, sekeping sanitari ini lebih mahal daripada semua jenis di atas, tetapi sebagai tambahan kepada reka bentuk dan kemasan yang unik, mangkuk tandas marmar mempunyai kualiti yang positif seperti peningkatan kebersihan. Intinya adalah bahawa permukaan marmar di dalam keadaan kilang digilap hingga sejauh mana ia dapat dibandingkan hanya dengan kaca dalam kelancarannya. Ia cukup untuk membiarkan tekanan air yang paling lemah untuk penyiraman, untuk mencuci semua kekotoran secara praktikal ke zarah terkecil.

Tandas plastik

Mangkuk tandas yang diperbuat daripada plastik kebanyakannya diperbuat daripada akrilik. Terdapat model di mana terdapat struktur multilayer yang diperkuat dengan gentian kaca. Mereka dibezakan dengan berat kecil, pemasangan mudah dan kos rendah. Antara kekurangannya, seseorang boleh mengeluarkan kekuatan kecil produk, kerentanan terhadap perubahan suhu dan tempoh operasi yang agak singkat. Mangkuk tandas yang diperbuat daripada plastik sering disukai untuk pemasangan di negara ini.

Tahu-bagaimana dalam dunia perkakas kebersihan atau sedikit mengenai tandas "pintar"

Kemajuan tidak berdiam diri dan walaupun dengan langkah tujuh lejangnya, walaupun masalah kebersihan seperti mangkuk tandas. Di bawah istilah "tandas pintar" - memahami integrasi dan pengenalan ke dalam sistem tandas umum pelbagai penyelesaian teknikal, yang, terutamanya, menyumbang kepada pengambilan keperluan semula jadi yang selesa atau mengekalkan tahap kebersihan yang sesuai.

Mangkuk tandas digunakan secara meluas. Pada mulanya, bidet sangat dihargai oleh wakil-wakil budaya Islam. Disebabkan oleh kanun agama, mereka tidak menggunakan kertas, tetapi mencuci diri sendiri. Walau bagaimanapun, banyak orang Eropah yang giat dengan cepat mengamalkan cara ini ke tandas, kerana ia lebih bersih daripada menggunakan kertas. Di negara kita, bidet telah dikendalikan baru-baru ini, tetapi permintaan untuk tandas jenis ini terus berkembang.

Satu lagi peningkatan popular ialah basuh kereta. Ciptaan yang sangat berguna, terutamanya untuk "warga" yang melupakan atau semata-mata untuk mereka yang biasa menjaga kebersihan.

Kerusi yang dipanaskan adalah inovasi yang berguna untuk separuh wanita, terutamanya semasa musim sejuk. Secara semulajadi, pemanasan boleh dijalankan, kedua-duanya dalam mod automatik - berterusan, dan berfungsi pada masa penggunaan tandas.

Video: Bagaimana hendak memilih tandas? Mana yang lebih baik untuk membeli?

Mengambil bahagian dalam tinjauan:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =