Og om vinteren går vi barfodet: Hvilken varm gulv er bedre til montering

Ideen om et opvarmet gulv er på ingen måde opfindelsen af ​​nutidens dage. Det blev brugt af de antikke romere, da de bygget deres luksuriøse bade. Og i dag er vi glade for at gå barfodet på et varmt laminat eller flise, opvarmet af en af ​​to muligheder - enten et rørsystem med varmt vand eller elektricitet. Nå, hvilken slags varm gulv er bedre - lettere at installere, mere økonomisk, mere praktisk at bruge - svar i vores materiale.

Varmt gulv - hvilket er bedre at vælge

To typer opvarmet gulv: hvordan de virker, hvad er karakteristisk

Fælles for begge systemer er, at de er gemt under gulvbelægningen og ikke har direkte kontakt med rummets luft. Så ingen konvektion, ledsaget af støvløftning, kan ikke forekomme. På grund af dette er luften ikke overdreven, som det er tilfældet med gulvvarmere.

Vandvarme gulv - ikke altid praktisk

Varmtvands-gulve er valgt på grund af deres lave driftsomkostninger. Når alt kommer til alt, forbruger de ikke elektricitet, men er forbundet med det generelle husvarmesystem. Det kan være tilfældet, men deres arbejde øger energiforbruget (typisk gas) og energibesparende kedel kan ikke klare belastningen, skal den mere kedlen automatisk. Vi skal ændre denne kedel og købe en mere kraftfuld moderne model. Vi tager hensyn til også omkostningerne til gas, så der kun kan opnås besparelser (sammenlignet med gulvet i elektriske type), når opvarmning af store rum.

Naturligvis opstod det for mange, at det er lettere og mere rentabelt at forbinde et vandopvarmet gulv i en bylejlighed med centralvarme. I sidste ende, og omkostningerne, så vil der ikke vises noget ekstra - skønhed! Det var ikke der - meget naive mennesker, der installerede sådanne systemer, var meget forvekslede. Det viste sig at penge blev kastet i vinden. Og alt fordi det er strengt forbudt i huse med centralvarme at forbinde dem med et varmt gulv. Til dette, og en bøde tager meget.

Vand opvarmet gulv
Vandopvarmet gulv lavet af metal.

Varme gulve, drevet af elektricitet

For at træffe den endelige beslutning, hvilket varmt gulv er bedre - el eller vand, skal du se nærmere på og design, der arbejder med elektricitet. Der er flere sorter: kabel system, infrarød gulv og mini-mat system.

# 1. Kabel gulvvarme.

Denne type "underjordisk" opvarmning er et system af kabler. De består af separate sektioner, der hver især er repræsenteret af et afskærmet kabel (med en eller to kerner) i dobbeltlagsisolering. Kablerne er forbundet med pålidelige forseglede koblinger. Alle disse forholdsregler gør varmesystemet helt sikkert selv i de rum, hvor det er meget fugtigt.

Et sådant system er økonomisk - for forskellige rum kan du vælge den forskellige kraft i det anvendte kabel. Faktisk, i køkkenet eller hallen gulvet ikke behøver strøm fra 150 til 180 watt per kvadratmeter, til lokaler der ikke opvarmes (fx altaner, balkoner). Køkkenet er nok til 120 watt pr. Kvadratmeter, og til badeværelset - 140 watt pr. Kvadratmeter. "Kabel" gulve er de billigste af alle dem, der arbejder med elektricitet. Men de har brug for en kobler til dem - det er en uundværlig betingelse. På grund af hende er gulvets højde stigende.

Kabel gulvvarme
Installation af kabel gulvvarme.

# 2. Hvad er opvarmning måtter.

Dette kaldes også et system af kabler, kun meget tynde (3 millimeter eller mindre). De er fastgjort på et glasfiberglas, der sælges i ruller, som meget ligner måtter eller måtter. Derfor blev de kaldt minima. De er ekstremt hurtige monteret - bare rul en sådan rulle på bunden, og tilslut derefter kablet til underboksen udstyret med en temperaturregulator. Denne type anses for at være den bedste varme gulv under flisen. Når alt kommer til alt kan flisebelægningen limes direkte til det mindste.

Opvarmning måtter

# 3. Infrarød varm gulv.

Hvis du bruger en speciel infrarød film i stedet for kabler, får du et infrarødt gulv. Det virker også på elektrisk strøm, den kan installeres selv under gulvtæppe eller under laminat, behøver ikke en betonplade. Og det kan monteres næsten øjeblikkeligt - om kun et par timer. Og så kan du straks tænde det og bruge det, da det ikke er nødvendigt at vente på, at limen størkner, eller cementet vil gribe.

Denne type "opvarmning" gulve er god, fordi der absolut ikke er snavs eller støv ved installationen. Derfor er det helt muligt at montere det, når lejligheden skinner med en helt ny reparation - intet vil ødelægge og bliver ikke snavset. Og infrarød film kan placeres ikke kun på gulvet, men også på væggene. Hvis du vil, kan loftet i landhuset selv opvarme det. Hvis selvfølgelig prisen ikke skræmmer dig væk - en kulfilm er ikke billig.

Infrarød varm gulv
Film infrarød varm gulv.

Hvilken etage er bedre elektrisk eller vand

Vandsystem

+ plus:

 • Hvis området af huset er stort (mere end 60 kvadratmeter), så er gulvet af vandtypen økonomisk rentabelt.

- ulemper:

 • Et sådant system (som ethvert varmesystem) kræver regelmæssig inspektion og forebyggelse.
 • Installation af rør med vand vil koste mere, og rørene, filtre og pumper selv vil ødelægge lommen.
 • Disse gulve opvarmes kun, når varmekedlen er tændt.

Elektriske etager

+ fordele:

 • Mulighed for brug under alle forhold (selv i saunaen, poolen eller på balkonen);
 • Inkluder en sådan etage kan være om sommeren om nødvendigt
 • Hurtig og nem installation, som ikke kun byggerere, men også ikke-professionelle;
 • Forvaltningen af ​​et sådant gulv er ekstremt let;
 • Justering af temperaturen giver dig mulighed for at indstille det optimale i hvert rum;
 • Ligesom almindelig ledningsføring varer el-gulvet mindst 50 år uden at kræve vedligeholdelse.

- ulemper:

 • Hvis der ikke er nogen temperaturregulator, er store gulvflader til opvarmning af elektricitet urentabel.
 • Elektromagnetisk stråling, selv om den er lille, men tilgængelig. Brugen af ​​en god afskærmning kan dog reducere det til et minimum (mindre end 300 gange normen).

Hvilket elektrisk gulv er bedre - sammenligningstabel

parametre Kabel gulvvarme Opvarmning måtter Infrarød varm gulv
Monteringsmetode Den er monteret under en betonplade med en tykkelse på mindst 3 cm. Den er monteret i et lag af fliser eller i en plade, afhængigt af gulvtype. Filmen lægges direkte under omslaget.
Typer af gulve Fordi anvendelsen af ​​screed er obligatorisk, er den velegnet til enhver belægning. Flise, granit, trægulv. Mulig installation under laminat, parketbræt, tæppe, men du har brug for et lag af screed mindst 20 mm. Enhver gulvbelægning, men hvis der kræves lim eller skræl for at fastsætte belægningen, er det nødvendigt at lægge et lag gipsplader på filmen.
Mulighed for brug som hovedkilde til opvarmning Måske Kun som en ekstra kilde Måske
Maksimal mulig effekt 110 W / m2 160W / m2 220 W / m2
Mulighed for at lægge på forskellige overflader Gulv, vægge Gulv, vægge Enhver overflade
Mulighed for at forme Der er Der er Filmen kan skæres i trin på 25 cm.
Energieffektivitet i forhold til
med konvektionsvarmere
Central Central høj
Sikkerhedsniveau høj høj høj
Opvarmning metode Ensartet konvektion Ensartet konvektion Opvarmer alle genstande
Mulighed for genanvendelse i et andet rum ingen ingen Der er
Elektromagnetisk felt 0,25 mT 0,25 mT Næsten ingen
Levetid Mere end 30 år Mere end 30 år Mere end 30 år
garanti 15 år gammel 20 år gammel 20 år gammel

For bedre at forstå funktionerne i hver type elektrisk gulvvarme foreslår vi at se følgende video.

Video: Formålet med de vigtigste typer elektrisk gulvvarme

Vælg et varmt gulv til specifikke forhold

For endelig at bestemme selv hvilke varme gulve, der er bedst at vælge, skal du først og fremmest grundigt undersøge det grundlag, som disse gulve vil blive lagt på. Og så kan du vælge tilfældigt, og derefter med skuffelse for at høre, at dette varmesystem til den eksisterende jord eller betingelser ikke passer perfekt. Lad os i forvejen overveje nogle muligheder, der måtte være.

Hvilken form for gulv kan jeg bruge, hvis rummet skal fylde dækket

Hvis lejligheden eller huset har nyt eller du laver større reparationer, så er gulvet selv ikke der. Under alle omstændigheder er det i de fleste tilfælde præcis det. I et privat hus med et autonomt varmesystem kan du arrangere et vandopvarmet gulv. I lejligheden monterer de i dette tilfælde et varmekabelanlæg. Efter installation af dette eller det pågældende system hældes hele fundamentet med en cement-sandplade.

Hvad skal man gøre, hvis skræftet allerede er tilgængeligt, og gulvets højde er ikke øget

Det er bedst at anvende mini-mat-systemet her. På den gamle base er et sådant "tæppe" rullet ud med varmekabler gemt inde. Hurtigt at forbinde det, kan du begynde at lægge den dekorative flise belægning. Flislægning sker direkte på gulvmåtterne.

Lægning af fliser på måtter
Påføring af lim på måtter til lægning af keramiske fliser.

Det er i dette tilfælde muligt at montere og infrarøde varme gulve. Læg dem på bunden, du kan straks fortsætte med lægningen af ​​materialet, som skal trimme gulvet. Men under flisen er det ikke nødvendigt at montere det infrarøde gulv, da limen ikke holder fast ved det. Men hvis der er et stærkt ønske om at gøre det, bruger kun en tør proces og carboxylsyre film sat i gipsplader eller steklomagniya ark, og derefter flisen.

Hvilken form for gulv til brug under laminat, linoleum og tæppe

Hvis du er plaget af spørgsmålet, hvilken form for gulvvarme er bedre - kablet eller infrarød, har til hensigt at lægge en af ​​disse belægninger, men er ikke beregnet til at fylde det støbte gulv, og derefter give præference til den anden. Til tæppe og laminat med linoleum tynd carbonfilm - den bedste løsning. Dens tykkelse er kun 0,3 millimeter, og kun det vil perfekt varme nogen af ​​disse materialer.

Hvordan skal gulvvarmesystemet anvendes?

Når de opvarmede gulve er monteret, bliver det normalt besluttet straks, om der vil være nogen anden opvarmningskilde i huset end disse gulve. Hovedvarmen er som regel allerede tilgængelig (eller planlagt), og varme gulve bruges til at skabe ekstra komfort. Men hyppigere bliver det varme gulv valgt som hovedvarmesystem. Derfor er det her nødvendigt at forstå, hvilken slags gulvvarmeanlæg der skal bruges i dette tilfælde.

# 1. Hvis det varme gulv kun er en tilføjelse til hovedvarmesystemet.

Her har du råd til næsten alle ovennævnte systemer. Naturligvis, da forskellige typer varme gulve kræver tilstedeværelse eller fravær af en plade samt en bestemt gulvbelægning. Nå, og at vandsystemet kun er egnet til opvarmning af gulvet i et stort privat hus med et autonomt varmesystem, så glæder vi os ikke. Og i resten - valget er ubegrænset.

# 2. Hvis det varme gulv - den eneste kilde til varme frost vinter.

I dette tilfælde skal man huske det vigtige: Det opvarmede gulvareal skal ikke være mindre end syv tiendedele af det samlede areal. Først da bliver huset varmt. Ved montering af varmekabelafsnittet er det nødvendigt at lægge tilgrænsende kabelsvingninger så tæt som muligt på hinanden. Så vi vil øge den specifikke effekt (beregnet pr. En kvadratmeter) henholdsvis og varmeudgangen.

Det skal bemærkes, at opvarmning måtter, der er tæt monteret, har i starten ikke meget høj effekt. Med dette er der ikke noget at gøre, så de er ikke den vigtigste kilde til varme. Og bestemt af, hvad man skal vælge et varmt gulv som den vigtigste, i retning af mini måtter, er det bedre ikke engang at se. Men den infrarøde film, vandbund eller kabler vil fungere fint. I dette tilfælde, i et privat hus med et autonomt varmesystem, er det bedst at stoppe på vandopvarmede gulve. Deres installation udføres under installationen af ​​hele varmesystemet i huset, hvorefter skræftet hældes og yderligere forfining udføres.

Installation af et varmesystem og et vandopvarmet gulv

Tag del i undersøgelsen:

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

70 + = 77

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map