Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Kako pravilno očistiti prozore i bez pruga

May 20
No comments yet

Svaka samosvjesna ljubavnica čuva prozore čistim. U prosjeku, mokro čišćenje prozora se provodi svaka tri mjeseca. No, ako se vaš stan nalazi na prvom katu, možda će možda prozori morati prati češće, pa će dobiti više prašine i prljavštine. Zasigurno svatko zna kako očistiti prozore, ali ne svatko to čini ispravno. U ovom članku ćemo detaljno proučiti kako i kako očistiti prozore bolje.

Kako ispravno očistiti prozore i bez razvoda - savjeti i tajne

Alati potrebni za pranje prozora nalaze se u svakom domu

Spužva. Poželjno je da jedna strana spužve bude krut. Dakle, lako se možete riješiti teških onečišćenja.

Brisač vjetrobrana. Također se naziva estrih ili metak. Zahvaljujući ovom uređaju nećete samo razumjeti kako ispravno očistiti prozore, već i voljeti ovu aktivnost. Brisači vjetrobranskog stakla mogu biti na dugoj ručki, a zatim se ne morate penjati na stolac ili prozorski prolaz. Posebno su prikladni modeli s spužvom na jednoj strani i ugrizima na drugu.

Deterdžent. To može biti bilo što. O izboru sredstava za pranje prozora, detaljnije ćemo razgovarati o tekstu.
Komad suhe krpe. Tkanina se može koristiti od pamuka, možete uzeti dio prirodnog antilopa, posteljina ili netkani materijal. Glavni uvjet je da treba dobro apsorbirati vodu.

Zdjela ili kantu. Trebat će vam neki spremnik vode. Prvo, kako bi se otopilo deterdžent, a zatim staklo isprati čistom vodom.

Učinite malo pripreme

Prvo, oslobodite prozorski prolaz od stranih predmeta (vrećice, vaze, kućanski aparati). I stavite sve potrebne alate u dosegu. Ne sipajte puno vode u kantu ili bazen kako biste izbjegli prskanje. Odredite unaprijed što ćete oprati prozore izvana. Pa, ako je to zasebna spužva, jer je stražnja strana stakla mnogo prljava.

Za mokro čišćenje je bolje odabrati oblačno i bez vjetra. Inače, pod izravnim sunčevim svjetlom staklo će se brzo sušiti, a zatim neće biti moguće prati prozore bez razvoda.

Odabir deterdženta

Dakle, moj prozor. Ako imate prozore s drvenim obojanim okvirima, upotrijebite tekući deterdžent, otopinu sapuna ili dodajte amonijak u vodu brzinom od 2 žlice po 1 litre vode. Nemojte koristiti soda, jer boja iz nje blijedi.

Bolje je oprati plastične prozore? Glavna stvar - nemojte koristiti abrazivne prahove i grubu vunu. Kako ne bi oštetili plastičnu osjetljivost na mehaničke utjecaje. Za pranje plastičnog prozora, možete koristiti bilo koju tekućinu.

Postoji još jedan način, vremenski testiran - to je uporaba krede. Za to je potrebno razrijediti i otopiti u vodi (2-3 žlice po 1 čašu vode). Zatim obrisati kredu s staklenom otopinom, pustiti da se malo osuši i pažljivo ga trljati novinama.

Ova metoda stvarno radi, ali je vrlo naporna. Mnogo je lakše koristiti moderne sintetičke alate za pranje prozora. Može biti u bilo kojem obliku - prašak, gel ili tijesto. Izbor na tržištu deterdženata je ogroman i svi se savršeno suočavaju sa svojim zadatkom.

Prilikom odabira proizvoda obratite pozornost na njegov sastav, jer neke komponente mogu izazvati alergijsku reakciju. U osnovi, oni se sastoje od vode, amonijaka, tenzida i pomoćnih kiselina i alkohola koji otapaju prljavštinu.

Video: Usporedba sredstava za pranje prozora

Faze ispiranja prozora

Moj okvir. Uvijek operite prozor čišćenjem i pranjem okvira i tek onda idite na staklo. Vrlo često priznaju da je pogreška početi prati staklo, a zatim okvir.

Čišćenje prozora od glavne prljavštine. Nanesite spužvu u vodu s deterdžentom otopljenim u njemu i pažljivo vlažite površinu stakla. Nadalje, bez manjka centimetra, očistite prozor, spuštajući prljavštinu spužvom. Zapamtite da se glavna kontaminacija nalazi na čvorištima stakla i okvira. Stoga, pri završetku prve faze, nacrtajte spužvu oko perimetra prozora, povećavajući pritisak. Kada operete plastične prozore izvana, koristite četkicu s dugom ručkom. Zapamtite o sigurnosnim mjerama, izbjegavajte nagle kretnje.

Čisto pranje. Za brisanje prozora potrebno je brisač vjetrobrana. Prijeđite prstom po staklu, počevši od samog vrha. Održavajte kut nagiba od 20-30 stupnjeva. Morate se kretati strogo vodoravno, svaki put kad se prekrižite ispran prostor nekoliko centimetara. Nakon svakog prolaska obrišite oštricu brisača. To je najvažnija točka u cijelom autopraonu, a suhe krpe mogu biti potrebne. Vlažna glazura ostavit će mrlje na staklu. Zajedno s krpama možete koristiti stare novine.

Ako nema estriha, onda će najbolje i vremenski testirano brisanje prozora biti flanelna tkanina.

Završeno sudoper
Kretanje brisača vjetrobrana na staklenoj površini.

Neke značajke pranja plastičnih prozora

Za pravilno pranje plastičnih prozora i očuvanje njihove funkcionalnosti obratite pozornost na sljedeće točke:

1. Ako dizajn vaših plastičnih prozora pruža poseban premaz ili prskanje, nemojte se bojati oprati ih, jer se to sve primjenjuje na unutrašnjost stakla.

2. Obratite posebnu pozornost na njegu metalnih armatura, gumenih brtvila i otvora za odvod:

  • Priključci nakon pranja i sušenja, podmazujte motorom uljem.
  • Na gumenu brtvu nanesite posebnu silikonsku mast. To će vas zaštititi od sušenja i pukotina.

Podmazivanje plastičnih spojnica
Podmazivanje pribora plastičnog prozora. Fotografije - www.pvcwindow.ir

3. Uređaji za odvodnju moraju uvijek biti čisti. Blokiranje može prouzročiti zamagljivanje prozora i zamrzavanje zimi. Na prodaji postoje posebni setovi za njegu plastičnih prozora, koji uključuju sve potrebne alate.

Položaj različitih plastičnih prozorskih okova
Pogledajte gdje se nalaze sve komponente hardverskih prozora.
Fotografija - otkrivanjewindows.co.uk

Savjeti za brigu o prozorima

1. Nakon čišćenja obrišite prozore otopinom octa. Miris će otjerati muhe i čaša će ostati čista duže.

2. Uzmite jaka otopina soli (2 žlice po 1 čašu vode) i stavite je na staklo - tako da se prozori neće više smrzavati na hladnoću.

3. Malo pukotine na staklu mogu se obrađivati ​​izvana s lakiranim noktima. Nevidljivo je i dugo traje.

4. Da bi se prozori čistili dulje, mogu se obrisati mješavinom vode (30 g), glicerinom (70 g) i par kapi amonijaka. Kada se staklo osuši, na njoj će ostati tanki zaštitni film.

Nakon čitanja ovog članka saznali ste kako pravilno očistiti prozore, koje deterdžente odabrati i kako ispraviti rezultat. Pri čišćenju prozora, posebno izvan, ne zaboravite na sigurnost.

Video: Kako pravilno očistiti prozore!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 61 = 63