Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Как да се грижим за ламинат – почистване и премахване на петна

May 20
No comments yet

Ламинираната настилка е модерна подова настилка. Ламинирани плоскости, импрегнирани с екологично чисти смоли, поради което имат висока износоустойчивост. Ламинатът е универсален, може да се използва във всяка стая. Разнообразието от цветове и текстури ще създаде интериор за всеки вкус. Благодарение на горния водоустойчив защитен слой, такъв под ще ви издържа много дълго време, ако знаете как да се грижите за ламинат.

Как да се грижим за ламинат - това е правилно моето и ние извличаме или премахваме различни петна

Моят ламинат е прав

Грижата за ламинирания под не изисква специални устройства. Ламинатът, за разлика от паркета, не се нуждае от лакиране или полиране. При закупуване на покритие можете да се консултирате с продавача какво и как най-добре да измиете ламината. Защитният слой има прахоотблъскващ ефект, който предотвратява бързото натрупване на прах върху повърхността на ламината.

Мнозина се съмняват дали е възможно да се измие ламинатът с вода. Известните производители предлагат качествено модерно покритие, което не се влошава, когато се намокри. Ето защо, можете да измиете ламинат. Няма съществена разлика какъв вид моп за измиване на ламината, най-важното е, че парцалът е мек и водата е топла. За да премахнете силните замърсители във водата, можете да добавите препарат за ламинат.

Ламинатът не изисква само по себе си, но има някои важни правила, които знаете как правилно да се грижите за ламинатите да удължат техния живот:

  • Не използвайте абразивни почистващи препарати, тъй като това ще повреди горния защитен слой. По същата причина не почиствайте пода с гореща пара.
  • За да премахнете упоритите замърсявания или петна, използвайте специални инструменти, препоръчани от производителя.
  • По време на смяната не плъзгайте тежки мебели на пода, но се опитвайте да го повдигнете или да поставите нещо меко под него.
  • Ламинираният под е устойчив на въздействието на петите и ноктите на животните, но може да страда от краката на столовете и колелата с малки мебели. Ето защо, прикрепете меки подложки от филц, за да предотвратите драскотини.
  • Ако са се появили драскотини или вдлъбнатини, те могат да бъдат маскирани със специална паста, като предварително са избрали желания цвят. Ако щетите са тежки, можете да замените борда.

Премахване на петна от ламината

Преди да измиете подовете на ламината, трябва да премахнете петна, ако има такива.

1. Петната на шоколад, мазнини, сок или алкохолна напитка могат да бъдат отстранени от течен препарат с неутрално рН, например, "н Muscle за ламинат". Почиствайте мека кърпа с този продукт, покрийте го с петно ​​и го оставете за 5-10 минути. След това изплакнете с чиста топла вода.

2. Следи от смола, молив, мастило, лак за обувки, червило, въглища, цигари или лак за нокти се отстраняват с метилов алкохол. Бъдете внимателни, когато работите с тези вещества, тъй като те са токсични и неправилното боравене може да навреди на вашето здраве.

3. Ако на пода се появят петна от свещ или дъвка, трябва да ги изчакате да се втвърдят напълно и след това внимателно да ги отстраните с нож. Можете да поставите куб от лед върху замърсената зона, след което восъкът или дъвката ще бъдат по-лесно отстранени.

Характеристики на грижата за различни видове ламинат

1. Гланцирано (полирано) покритие изисква повече внимание. Такъв ламинат трябва да се измие, така че да свети. Следователно, в края на почистването, не забравяйте да избършете пода със сух парцал. Опитайте се да не ходите на такова покритие бос, особено ако сте поставили на краката си мазен крем.

2. Замръзнало покритие обикновено е по-бързо замърсена. С течение на времето матиран ламинат създава восъчно покритие. За да премахнете този мастен филм, трябва да използвате специален спрей за почистване с алкохолно съдържание. Преди почистване, напръскайте продукта върху повърхността и оставете за няколко минути. След това изплакнете с чиста вода и избършете със суха кърпа. Използването на спрей, съдържащ алкохол, е чудесен начин да измиете ламинат, без да се разведете.

3. Ламинат с скосявания по периметъра на дъската. Това покритие е по-чувствително към водата, така че трябва внимателно да изстискате парцала, преди да измиете ламината. Разбира се, скобите на дъските също имат защитно покритие, но все пак се уверете, че водата не се натрупва в тях.

Ламинатът е чудесен начин да украсите дома си. Тази настилка ще ви отнеме много дълго време, ако знаете как да се грижите за ламината своевременно и по подходящ начин.

Видео: Избор на моп

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − 76 =