Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Stil fuzije v notranjosti – občutek svobode

May 20
No comments yet

Fusion je nadomestil stroge notranje stile, ki narekujejo stroga pravila za organizacijo prostorov. Postala je vreden nadomestek za skromen, skoraj asketski minimalizem in funkcionalen do nemožnosti konstruktivizma. Stil fuzije v notranjosti je njihova popolna nasprotja. Omogoča vam preseganje splošno sprejetega okvira, vam daje priložnost, da se kreativno manifestirate, poskusite z teksturo, materiali, dekor. Posebnost sloga je kombinacija neskladnega, poguma idej in novosti o njihovem inkarnaciji. Hkrati notranjost v slogu fuzije izgleda elegantno in okusno.

Kaj je fuzijski slog v notranjosti?

Zgodovina izvornega sloga

Pojav fuzije sega v leto 1970 - 1990. Manifestiral se je ne samo v notranjosti, temveč tudi na drugih področjih:

 • V glasbi (leta 1970 obstajajo različne smeri jazzovske glasbe s prepletanjem etničnih motivov);
 • V plesu (plesna estetika je postala bolj odprta in plastična, plesi v slogu fuzije lahko združujejo gibanje ljudske, vzhodne in sodobne koreografije);
 • V kinematografiji;
 • Pri kuhanju (tradicionalne jedi se dodajajo z nenavadnimi začimbami in začimbami, se jim postrežejo na novi umetniški način);

Slog je hitro prodrl v različne sfere človeške dejavnosti, pridobivši več in več oboževalcev. Vse tradicionalno je služilo pod drugo omako, predstavljeno z novega vidika, združujoče celine in narodnosti. Če se je glasba v slogu fuzije pojavila v sedemdesetih letih, se je slog prodrl v notranjost konec dvajsetega stoletja. Tradicionalni notranjosti so bili prepleteni z materiali in dekorji iz eksotičnih držav, ki jim dajejo duh svobode, osvobojene odprtosti do vsega novega.

Prvi stil fuzije v notranjosti obvladajo ameriški oblikovalci. Ustvarili so krepko notranjost, ki združuje klasike z etničnimi motivi ali baročno z visoko tehnologijo. Hkrati so napolnili prostor z dekorjem z latinskoameriškimi, kitajskimi ali afriškimi motivi. Torej, je bil fotelj s potiskane tkanine oblazinjenje ob bok z nenavadno mizo z zrcalno vrhu in preprogo v obliki leopard kože, zebra ali samo z geometrijskim vzorcem.

20

V devetdesetih letih 20. stoletja se je začel vse bolj pogosto pojavljati koncept »fuzijskega sloga v notranjosti«. Kaj je to? V angleščini fuzija pomeni fuzijo, zlitino, sintezo. Ta definicija je bila uporabljena za notranjost, v kateri je neskladna kombinirana. To je v notranjih prostorih hiš, kavarn, hotelov, oblikovalcev vse bolj mešalo znake različnih stilov, ki jih dopolnjujejo z dekorjem in pohištvom različnih narodnosti.

Na primer, klasična notranjost spalnico z udobno posteljo, bele stene in strop, klasične zavese dopolnjujejo barvne lise, ki so značilni za pop-art, futuristično lestenec in egiptovski prsi. Popolnoma nezdružljiva na prvi pogled, oprema je pridobila nov pomen v uspešni soseski med seboj. Postali so sestavni del enega prostora.

19

Uporabljene barve

Oblikovalci in danes se obrnejo na slog fuzije z zavidljivo stalnost. Konec koncev fuzijski slog v notranjosti apartmaja pomaga ustvariti edinstven boemski prostor, za katerega sta značilna tako preprostost kot kompleksna kopica tekstur, barv in materialov. Fusion preprosto združuje te nezdružljive koncepte. Kombinacija barv in vzorcev določa ton za celotno notranjost. Čeprav na prvi pogled ni logike v barvnem območju fuzije in vsaj neke rednosti, ni tako. Barvna paleta je skrbno izbrana in ustvarja vtis popolnega kaosa.

2

Barve ozadja

Najpogosteje kot ozadje pri dekoriranju prostorov uporabite naslednje barve:

cvet belui
Bela.

cvet serui
Grey.

cvet korichnevui
Rjava.

Te barve lahko hkrati uporabljate sami ali tri barve hkrati. Z njihovo pomočjo si oglejte strop, stene in tla.

6

12. mesto

14

Svetli poudarki

Kot barvni poudarki se uporabljajo kot čiste enobarvne barve, pa tudi vzorčni motivi ali slike. Svetle barvne lise na ozadju sivega ali rjavega zidu izgledajo življenjsko in sveže.


Najpogosteje se uporabljajo:

cvet oranzhevui
Oranžna.

cvet goluboi
Modra.

cvet fioletovui
Vijolična.

cvet sinii
Modra.

cvet rozovui
Pink.

cvet krasnui
Rdeča.

cvet zelenui
Zelena.

cvet svetlo zelenui
Svetlo zelena.

cvet zheltui
Rumena.

7

8. mesto

16

Karakteristični vzorci fuzije

Notranjost v slogu fuzije odlikuje obilo različnih vzorcev. Tiho se vzporedno ustvarjajo edinstven ustvarjalni prostor. Za poudarjanje individualnosti notranjosti, njen značaj in svoboda uporabljajo takšne vzorce in risbe:

 • zigzagi in nagibne črte;
 • geometrijske motive (rombovi, kvadrati, krogi);
 • trak in kletka;
 • cvetlični in cvetlični vzorci;
 • etnične risbe;
 • živalski odtisi.

17

31

Obračun in materiali

Ustvarjanje fuzijskega sloga v notranjosti apartmaja lahko varno uporabljate različne materiale za dekoracijo in dekoracijo prostorov.

Na primer, to so:

Bambus tapeta

1 bambukovue oboi m

2 bambukovue oboi m

Ozadje plute

3 probkovue oboi m

4 probkovue oboi m

Papirne tapete

7 bumazhnue oboi m

8 bumazhnue oboi m

Naravni kamen

5 naravnih kamen m

6 naravni kamen m

Fine mozaik

9 mozaika m

11 mozaika m

10 mozaika m

Umetni kamen

12 iskusstvennui kamen m

14 iskusstvennui kamen m

13 iskusstvennui kamen m

15 iskusstvennui kamen m

Velike keramične ploščice

16 plitka m

17 plitka m

Naravni les

18 derevo m

19 derevo m

Laminirane plošče

20 laminirovannue paneli m

21 laminirovannue paneli m

Dekorativni omet

22 dekor

23 dekor

Pomembno je, da se teksture vizualno in taktilno dopolnjujejo. Na primer, če stena izgleda velikan, nato pa na dotik mora biti groba in obsežna. Če je zid videti kot prodnata reka, mora biti tudi gladka, sestavljena iz majhnih polkrožnih kamenčkov. Če površina prikazuje zelenje, jo je treba spomniti sveže spomladanske trave, da jo dotaknete (za dosego tega učinka lahko uporabite reliefni omet).

37

35

Slikovito estetika precej nenavadno poudarja fuzija mešanica svetleče gladke površine z teksturirane tkanine (platno, perilo, Doma hraber preprogo, žamet), kože živali (pod preproge ali umetne kože živali). Na primer, talna obloga iz naravne ali laminirane plošče z natančno opredeljeno strukturo lesa lahko dopolnimo s kravjo kožo. Postelja, ki uporablja igro vzorcev na tkanini, tridimenzionalne blazine in posteljna pregrinjala, lahko postane umetniški predmet.

4

Stenske, stropne in talne obloge

Za dodelavo površin se uporabljajo predvsem naravni materiali:

 • lesena plošča in lesene plošče;
 • Marmor, peščenjak, granit, skrilavec, apnenec;
 • keramične ploščice;
 • steklo, steklene plošče.

Skupaj s temi materiali se aktivno uporabljajo sodobne tehnologije, kot so poplavljena tla s tridimenzionalnim učinkom, volumetrični omet z vzorcem, pozlačevanje, žlebljenje, draperije. Bližina teh materialov daje nenavaden učinek.

34

Strop

Stil fuzije vključuje krepko uporabo absolutno vseh materialov in barv za dekoracijo stropa. Vendar pa oblikovalci zelo pogosto izbirajo običajen beli strop. Globoko ometana površina je naslikana z barvo na vodni osnovi. Preprost beli strop je dobro ozadje za nenavaden sodoben lestenec.

3

Poleg preproste rešitve za oblikovanje se uporabljajo tudi zapletene ideje. Na primer, strop je kombiniran s streho, ki ga širi s steklenimi ploščami. Ne varujejo le prostora pred dežjem, temveč zgornja meja svetlobe, temveč dajejo tudi neverjeten dekorativni učinek.

18

Še nekaj idej za strop v slogu fuzije:

 • Raztegnjen sijajni beli ali obarvani strop (odraža notranjost, ki ustvarja učinek gledanega stekla);
 • Strop iz različnih na velikost lesenih plošč;
 • Bela strop z lesenimi tramovi.

5

Seks

Najpogosteje pri izbiri talne obloge upoštevajte praktično stran vprašanja. Za dnevno sobo in spalnico so izbrani leseni, laminirani, parketna tla. V kopalnici in v kuhinji so tla končana s ploščicami ali linoleumom. Terasa je lahko iz naravnega kamna. V tem primeru je lahko tla popolnoma monofonična. Nato jo dopolni s svetlo potjo, preprogo ali kožo. Druga možnost je, da je umetniški okrašen (polnilo s sliko, art parket ali mozaik). V tem primeru ničesar ne zapre, kar gostom omogoča občudovanje notranjosti.

22

Stene

Za dekoracijo sten se naenkrat izbere več različnih tehnik in materialov. No, če lahko harmonično kombinirate gladko pobarvano površino z opečnimi zidovi, lesenimi ploščicami z mozaičnimi vložki, bambusovimi ozadji z belim gladkim ometom. Stene so prostor za ustvarjalnost in samoizražanje. Dopolnjeni so s tkaninskimi draperijami, slikami znanih umetnikov, predmetov množične umetnosti (plakati, plakati ali stripi), ogledala, fotografije v okviru. Pomembno je, da ne pozabite na rdečo nit nacionalne barve, ki mora preiti skozi notranjost in jo obogati.

9

33

27

Organizacija razsvetljave

Oblikovanje notranje opreme v slogu oblikovalca fuzije posebej poudarja temo osvetlitve. Z njegovo pomočjo se običajna soba lahko spremeni v filmski paviljon ali diskoteko. Svetloba se ne uporablja za splošno osvetlitev stanja, temveč za poudarjanje določenih elementov, za ustvarjanje lahkotne predstavitve v običajnem stanovanjskem stanovanju. Za osvetlitev velike dnevne sobe, seveda, lahko izberete centralni lestenec. Najpogostejši so moderni modeli z zanimivim dizajnom. Ampak hkrati razmišljate o osvetlitvi dotika posameznih dekor elementov.

38

Namig: postavite nekaj smernih svetilk neposredno na tla. Usmerjena svetloba, ki prihaja od spodaj, bo ustvarila sofitni učinek.

39

Ker so vključena svetila:

 • Namizne svetilke;
 • Dvostranska usmeritev;
 • Rotacijske svetilke;
 • Točka osvetlitev;
 • Viseče svetilke;
 • Talne svetilke;
 • Latentna halogenska razsvetljava;
 • Usmerjevalne svetilke.

Pomembno je dejstvo, da ni treba izbrati vseh svetlobnih naprav iz iste zbirke, pri tem pa upoštevati njihovo obliko in material izdelave. Fusion omogoča različne oblike, barve in teksture.

10

32

Uporaba tekstila

Za oblikovanje tekstila velja tudi glavno pravilo - brez pravil. To pomeni, da lahko pri dekoriranju spalnice ali dnevne sobe varno kombinirate prosojne in težke teksturne tkanine, med seboj pa imate več vrst različnih vzglavnikov. Fuzija prepozna večplastne, slojevite različne vzorce, barvite tkanine, draperije. Pri dekoriranju sobe ne drži nujno ene vzorčne linije. Fusion omogoča sosesko geometrijske in rastlinske teme v kombinaciji z nacionalnimi simboli.

1

36

Izbor pohištva

Za dnevno sobo v slogu fuzije ni potreben pohištveni niz ali komplet. Ustvariti okolje primerne predmete iz različnih zbirk in obdobij. Poleg klasičnega kavča je popolnoma postavljena steklena miza v slogu Art Nouveau, v bližini kamina pa lahko postavite dva popolnoma drugačna stola ali nenavaden kavč.

Za kuhinjo lahko uporabite to idejo - na mizi, uredite 4 do 6 popolnoma različnih stoli. Medtem ko se lahko deli pohištva razlikujejo po barvi, teksturi in slogu, morajo imeti še eno skupno značilnost. Na primer kromirane noge ali usnjeni vložki ali vzorčni tisk.

13

Nasvet: Ne puščajte prostora z dodatnim pohištvom. Fusion spodbuja svobodo, zato mora biti v prostoru čimveč prostega prostora.

Dodatki in dekor

Pobiranje okrasnih okraskov za notranjost apartmaja v slogu fuzije, je pomembno, da izrazite svojo lastno jakost skozi prizmo različnih predmetov. Odsevati morajo okus lastnika stanovanja, njegove nastavitve, želje in najljubše predmete. Stene lahko okrasijo kopije svojih najljubših slik, fotografij igralcev ali lastnih slik. Različna ogledala se ne obesijo sami, ampak imajo skupine. Čeprav je soseska velikega ogledala v obsežnem okvirju z zunanjo vazo, talna svetilka in poprsje v etničnem slogu je sprejemljiva.

41

42

Osnovna pravila, ki jih je treba upoštevati

Za namišljeno dovzetnostjo sloga je majhno tveganje, da ustvarjalno nezahtevno vzdušje postanete z dotikom boemijanizma v neokrnjeni kaos. To se je mogoče izogniti, ki se opira na svoj občutek sorazmernosti in okusa ter tudi s pomočjo več pravil:

Pravilo je # 1.

Pomembno je vedeti, da je za fuzijo potreben prost, dobro osvetljen prostor. Preveč pohištva, dekorja, tekstila preobremenjuje vzdušje in razbije čar mešanih stilov.

s1

Pravilo je # 2.

Pogumne ideje so primerne za izvedbo v fuzijskem prostoru. Nekaj ​​šokantnega ne boli za takšno notranjost.

s2

Pravilo - # 3.

Ko mešate epohe, materiale in sloge, ne pozabite na smisel sorazmernosti in linijo med visoko umetnostjo in banalnim nevednostjo.

s3

Ideje za fotografijo v notranjosti v slogu fuzije

gal4m

Foto: Eco Fusion Design LLC.

gal5m

Foto: Les kolekcije Dubreuil

gal6m

Foto: Brian DalBalcon Photography

gal7m

Foto: Allan Edwards Builder.

gal9m

Foto: Mike Schaap Builders.

gal10m

Foto: Nebo je mejna zasnova

gal11m

Fotografija: Decor Fusion - Sestavine za mešanje.

gal12m

Foto: Apartma Sky High Duplex.

gal1 m

Foto: WEEE IDeAS.

gal8m

Foto: Allan Edwards Builder.

gal3 m

gal2m

gal13 m

Foto: FabCab.

gal14m

Foto: w.b. gradbeniki.

gal15m

Foto: Fusion D.

gal16m

Foto: Smith Smith Kuhinje.

gal17m

Foto: Naši načrti mesta.

gal18m

Foto: KOUBOO.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 + = 71