Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Izolacija pare – katera stran grelca pravilno prilega in druge značilnosti uporabe membran

May 20
No comments yet

Torej, končno so stene hiše izolirane. Za to je bila izbrana tradicionalna in poceni mineralna volna. Delo je bilo zaupano graditeljem, ki se poceni ne poceni. Samo, kot se je izkazalo, naredijo napačno besedo. V vseh prostorih na zobu še ni zob, poleg tega pa streha skupaj s stenami ublažijo začetek. Navsezadnje taki graditelji žalosti, najverjetneje, in elementarne stvari ne vedo. In pravkar morate pravilno postaviti parno oviro. Kako je parna pregrada in kakšna stran grelnika potrebujete za namestitev v tem članku.

Na kateri strani grelnika je treba položiti parolizacijo

Kakšne so gradbene membrane

Za začetek natančno preuči vrsto parne zapore, ki jo je mogoče uporabiti, odvisno od njegovega namena. Membrane, ki se uporabljajo pri gradbenih delih, lahko glede na namen uporabijo naslednje vrste:

  • parno prepustne membrane;
  • membrane z lastnostmi parne ograje.

Za zaščito mineralne volne pred prodiranjem vlage je v notranjosti nameščena plast izolacijskega materiala. Ko je streha ali stavba pod streho izolirana, je treba tak film postaviti brezhibno. Parno ograjo je treba postaviti pod plastjo mineralne volne. Če je potrebno izolirati stene iz notranjosti stavbe, je treba zagotoviti tudi oviro za izhlapevanje vode. Ne uporabljajte materiala, ki ima pore ali perforacije. Več podrobnosti o izolaciji sten z notranjosti si oglejte na materialu: kot da ogrejte stene iz notranjosti stanovanja ali hiše in kako to storite pravilno.

Koeficient parne prepustnosti te plasti naj bo čim manjši. Najbolje je, da na primer uporabimo folijo iz polietilena (ki jo je mogoče ojačiti). Ne bodite odvečni in prevlečeni s folijo iz aluminija na takšni foliji. Ne pozabite - pri uporabi parne zapore se vlažnost v izolirani sobi poveča večkrat. Zato morate razmišljati o dobrem prezračevalnem sistemu.

Obstajajo posebni filmi, na katerih se uporablja antikondenzatni premaz. Vlažnost se ne kopiči na njih. Ponavadi so pod materiali, ki so dovzetni za rjo. To je profilirano, pocinkano, kovinsko (brez zaščitne prevleke od znotraj). Film ne dovoljuje mokrega dima, da pride do kovine. Za to je na notranji strani groba tkanina, ki zbira vlago. Položite folijo s antikondenzatnim premazom, tako da je tkanina stran navzdol, na razdalji od 2 do 6 centimetrov od plasti mineralne volne.

Antifrizni premazni film
Film z antikondenzatnim premazom.

Gradbene membrane, ki prehajajo izhlapevanje, se uporabljajo za segrevanje sten od zunaj, ki jih ščitijo pred sunki vetra. Uporabljajo se tudi pri strešnih strehah in nezahtevanih fasadah kot dodatna zaščita pred vlago. Iz perforiranih filmov so potrebne mikroskopske pore in perforacije. Vlaženje, ki se nabira v grelniku, mora skozi prezračevalni sistem prosto preiti skozi njih. Bolj aktivnejši izhlapevanje vode je boljše. Konec koncev se izolacija hitro suši, učinek njegove uporabe pa je višji.

Pare, ki se prepuščajo, so lahko naslednje vrste:

  • Membrane vrste pseudo-difuzije pustijo vodno paro na dan manj kot 300 gramov na kvadratni meter.
  • Membrane difuzijske vrste imajo koeficient propustljivosti pare od 300 do 1000 gramov na kvadratni meter.
  • Za membrane tipa superdifuzije ta kazalnik presega 1000 gramov na kvadratni meter.

Ker so pseudo-difuzijske membrane dobro zaščitene pred vlago, so primerne za uporabo pod streho kot zunanji sloj. V tem primeru je potrebno zagotoviti zračno režo med filmom in grelcem. Ampak s fasadno izolacijo takšne membrane niso primerne - preveč pogrešajo parno. Konec koncev, ko je suho zunaj, se prah lahko uhaja iz prezračevanja v pore na membrani. Torej "film" preneha "dihati", in se kondenzat kot rezultat reši na grelniku.

In kako postaviti parno pregrado difuzije ali super difuzije? Precej lažje, kot kažejo izkušnje. Takšna membrana ima dovolj velike porne odprtine in jih ni težko zamašiti. Zato ga postavite, ne skrbite za zračni sloj za prezračevanje s spodnje strani. To naredi nalogo lažje - vam ni treba skrbeti z nameščanjem letve in števcev.

Obstajajo difuzijski filmi ne samo navadni, ampak tudi obsežni. Razmeščeni so tako, da je prezračevalna plast nameščena znotraj membrane. Zaradi tega kondenzat ne doseže strehe kovine. Načelo delovanja takega filma je enako kot antikondenzat. Razlika je v tem, da volumetrična membrana odstrani vlago iz toplotnega izolatorja. Konec koncev, če je kovinska streha nagnjena v majhnem kotu (od 3 do 15 stopinj), potem kondenzat, oblikovan na spodnji strani, ne more potopiti navzdol. Počasi, a zagotovo spodkopava pocinkano prevleko, ki ga postopoma popolnoma uničuje.

Površinska membrana
Bulk difuzna membrana.

Kaj morate vedeti o zlaganju parne pregrade - odgovori na priljubljena vprašanja

Z zunanje ali notranje strani toplotnega izolatorja namestite membrano

# 1. Če želite izolirati fasado, je film za odtekanje pare nameščen od zunaj.

Membrana, ki prepusti hlapi

# 2. Toda, ko je streha izolirana, se uporabljajo filmi z antikondenzacijskim premazom, razpršeni ali kosi. Postaviti bi jih morali na minnow od zgoraj, tako kot se to izvaja v prezračevani fasadi.

# 3. Če je streha zgrajena brez izolacije, mora filmska plast potekati pod špirovci.

# 4. Ogrevanje zgornjega stropa prostora pod podstrešjem, pregrada za paro je nameščena z dna toplotnega izolatorja.

# 5. In zadnja možnost je notranja izolacija sten. Tukaj je treba zaščititi parno zaščitno folijo (brez perforacije) preko mineralne volne, ki se nahaja znotraj prostora.

Kako namestiti membrano - obraz ali notranjost

# 1. Kot se je izkazalo, mnogi mojstri ne vedo, na kateri strani naj bi bila parna pregrada. Najlažja možnost, če ima film za izolacijo parne ograje enako sprednjo in zadnjo stran - vprašanje se takoj odstrani. Ampak ne vedno - izdelujejo se enostranski filmi. Na primer, protikondenzat - spodnja stran je tkanina, med namestitvijo pa mora pogledati v notranjost prostora. Na folijski membrani mora biti tudi kovinski premaz.

# 2. Za difuzijske filme proizvajalec navadno uporablja navodila za vgradnjo. Podrobno opisuje, na kateri strani je membrana. Previdno preberite ta opis: ker lahko ista družba proizvaja filme kot enostransko in dvostransko. Včasih se lahko določi zunaj - v barvi. Če ima membrana dve strani, potem je ena od njih bolj obarvana. Ponavadi je to zunanja stran filma.

V katerih primerih je potreben zračni sloj blizu membrane?

# 1. Na dnu vseh filmov za parno pregrado je običajno nameščena ventilacijska reža širine približno 5 centimetrov. To storite, da se znebite kondenzata. Ne dovolite, da stenske obloge pridejo v stik z membrano. Če uporabljate difuzijski film, je nameščen neposredno na grelniku, vezanem na vodo ali OSB. Tukaj mora biti zračna plast izdelana z zunanje strani membrane. Antikondenzatna membrana mora imeti razdaljo 4 ali 6 centimetrov na vsaki strani.

# 2. Ogrevanje strehe, prostor za prezračevanje se opravi z izgradnjo rešetke, ki je sestavljena iz palic. In pri prezračevani fasadi se pri montaži regalov ali vodoravnih profilov pravokotno na folijo dobi reža.

Kaj naj bi se prekrivalo, ko del membrane pride drug za drugega

# 1. Ob robu parne zaščitne folije so oznake. To pomeni, kakšno bi moralo biti prekrivanje platna - običajno od 10 do 20 centimetrov. To je pomembno za parno ograjo strehe - tukaj mora film zaščititi pred vlago. Prekrivanje se izračuna glede na nagib strehe. Torej, kot do 30 stopinj zahteva prekrivanje na 10 centimetrov, 15 centimetrov zadošča za kotov od 20 do 30 stopinj. Če je naklon naklona manjši od 20 stopinj, se morajo deli filma znižati za en centimeter za 20, ne manj.

# 2. Membrana difuzijske vrste se mora prekrivati ​​na točki, kjer je rolka tudi 20 centimetrov. V dolini se prekrivajo 30 centimetrov, dodatni trak vzdolž pobočja pa se položi, če je nagib strehe majhen. Pristop traku na obeh pobočjih naj bo od 30 do 50 centimetrov. Na strehi membrane so zaprti tudi stranski deli toplotnega izolatorja. Zaključek je bodisi v odtočnem kanalu ali kapljici.

Zakaj in kako so sklepi zlepljeni in ali je to potrebno

Ločeni deli membrane morajo biti zapečateni. To se naredi s samolepilnimi trakovi, enostranskimi ali dvostranskimi. Izdelane so iz navadnega ali penjenega polietilena, butilne gume ali butilena, polipropilena. Te trakove lahko uporabimo tudi za popravilo parne zapore, ki pokriva razpoke in luknje.

Kakšen trak je bolje uporabiti, proizvajalci priporočajo. Samo za te namene ne uporabljajte škotskega traku, še posebej ozkega. V tem primeru je mogoče pozabiti na tesnobo - po kratkem času se bodo sprostili sklepi.

Katere pritrdilne elemente naj uporabljam?

Za montažo membrane lahko vzamete nohte (pod pogojem, da imajo širok pokrov motorja), ali pa lahko uporabite običajen spenjalnik. Toda najboljši pritrdilni elementi so kontra stojala.

Zaključek

Da bi večplastna konstrukcija trajala dlje časa, je treba uporabiti membrane. V nasprotnem primeru ni mogoče doseči optimalnega razmerja med temperaturo in vlago. Glavna stvar je vedeti, kako izbrati pravo stran in katero stran postaviti parno pregrado.

Če cena gradbene membrane ni večja od 0,5 odstotka ocene, je zaščita pred izolacijo razumen ukrep. Konec koncev, medtem ko bo v sobah udobno, stroški energije pa se bodo zmanjšali.

Video: Hidroizolacija ali parna izolacija

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − 61 =