Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Hoe een babybedje te maken

May 20
No comments yet

Bouw met uw eigen handen voor de kleine leden van uw gezin, een hoogslaper met een werkruimte. Schilder het bed in je favoriete kleuren en het wordt een plaats met leuke spelletjes en zoete dromen!

Babybedje met werkplek met uw eigen handen

Gereedschappen en materialen

instrumenten:

 • cirkelzaag;
 • meubelmaker hoek;
 • een puzzel;
 • draadloze boormachine;
 • bits voor het aandraaien van schroeven;
 • 6 mm en 10 mm boren;
 • verzinken;
 • excentrieke slijpmachine en schijven daarvoor 120 grit;
 • spatel;
 • roulette;
 • slijpsponzen van middelgrote en fijne korrel;
 • Klem.

materialen:

 • houtzagerijen (zie de lijst en het nestingschema in de bijlage);
 • 30 mm zelftappende schroeven met platte kop;
 • moeren diameter 6,35 mm, draad 16;
 • bouten, diameter 6,35 mm, draad 16;
 • schuurpapier 100 met korreligheid;
 • stopverf op hout;
 • joiner lijm;
 • Valspar verf;
 • verftape.

De kosten van gereedschappen en materialen kunnen variëren afhankelijk van de plaats van aankoop.

Application. Plan-project - babybedje op zolder

Snijlijst

Snijschema

Figuur 1

Figuur 2

Figuur 3

Figuur 4

Figuur 5

Figuur 6

Figuur 7

Figuur 8

Figuur 11

Snijden van blanco's

Stap 1

Gebruik een cirkelzaag en een geleider om twee MDF-vellen met gemiddelde dichtheid uit te snijden die nodig zijn om de voor- en achterwanden van het bed (kop van kop A en voet B) van het formaat (bijlage, maaibord) te maken. Maak de nodige uitsnijdingen in de ruggen (bijlage, figuur 1).

Stap 2

Om een ​​ronde snede te maken, boort u een cirkel op de MDF-plaat van binnenuit (aan de rand), een startopening van 10 mm. Begin vanaf dit punt een rond gat met een diameter van 76,2 cm met een decoupeerzaag.

Knip het ronde gat uit

Tip: maak de ronding perfect glad en maak een hulpmiddel om uw decoupeerzaag te geleiden. Een uiteinde van de rail met een lengte van ten minste 90 cm wordt bevestigd met een spijker of een schroef op de MDF-plaat in het midden van de cirkel. Meet vanaf de nagel 38,1 cm (de straal van de cirkel) en maak op dit punt van het rek de decoupeerzaag. Steek het decoupeerzaagblad in het geboorde gat. Werk langzaam, zodat de geleiderail het pad van de decoupeerzaag kan bepalen.

Stap 3

Boor de werkstukken voor de poten (C), de bovenste delen van de voet (D) en het hoofdeinde (E) en de zijwanden (F). Na het drinken van een van de benen, gebruik het later als een sjabloon voor het maken van de rest (aanhangsel, figuur 2).

We snijden het werkstuk voor de benen uit

Stap 4

Schuur de gesneden stukken met schuurpapier 120 om ze klaar te maken voor montage.

Rand slijpen

Tip: er zijn verschillende trucs waarmee u blanks efficiënter kunt oppoetsen. Bij het verwerken van gebogen secties is de excentrieke grinder zeer nuttig, wat de bochten soepeler zal maken. In het geval van bochten waarvan de straal te klein is om door de molen te verwerken, wikkelt u het schuurpapier rond de ronde metalen staaf en gebruikt u het voor het slijpen. Vergeet niet om de rechte uiteinden van de panelen en vlakke oppervlakken te polijsten.

Een bed bouwen

Stap 1

Boor de geleidingsgaten en tel ze uit. Gebruik de lijm om de kwaliteit van de afzonderlijke elementen te verbeteren en monteer de voor- en achterwanden van het bed (aanhangsel, figuur 3). Bij het monteren heeft u klemmen nodig.

Stap 2

Bevestig de bovenste delen van de voor- en achterwanden van het bed (D en E) met behulp van lijm en schroeven aan de al gemonteerde assemblages (aanhangsel, figuur 4). Deze delen moeten 12,7 cm boven de bovenranden van de voor- en achterwanden uitsteken.

Montage van de voor- en achterwanden van de Rovati

Stap 3

Boor twee staven met een doorsnede van 5x5 cm, die als ondersteuning voor de bodem van het rek (G) zullen dienen, evenals elf lamellen van 2,5x9 cm (H) - de onderkant van de lamellen wordt van ze gemaakt (bijlage, nestlijst). Met behulp van lijm en 50 mm schroeven, bevestigt u de steunen aan de onderranden van de zijwanden (F) (aanhangsel, figuur 5).

Stap 4

Leg de zijpanelen (F) tussen de voor- en achterwanden van het bed en maak ze vast met klemmen (bijlage, figuur 4). In dit stadium kan je niet zonder een assistent. Gebruik geen lijm om ze aan te sluiten!

Bevestiging van staven

Stap 5

Boor gaten van 10 mm door de zijkant (F) en de poten (C). Deze elementen worden vastgezet met een boutverbinding (aanhangsel, figuur 4), zodat het voltooide bed gemakkelijk kan worden gedemonteerd voor transport.

Gaten boren

Stap 6

Plaats de lamellen (H) op de steunen (G) (aanhangsel, figuur 5). Zet ze vast met schroeven, boor de geleidingsgaten voor. De bodem van het rek zal ook worden gedemonteerd voor transport, dus hier is geen lijm nodig.

trap

Stap 1

Wanneer u een ladder maakt, moet u dezelfde handelingen uitvoeren als bij het bouwen van het bed zelf: het zagen van de juiste maat van een groot blad van MDF of spaanplaat, het wegsnijden van gekrulde elementen met behulp van een decoupeerzaag, slijpen en assembleren. Begin met het zagen van de lagerzijde (I) en beschermkap (J) (aanhangsel, figuur 6).

Raad. Wanneer de trap wordt gemonteerd, worden de Kosovaren (I) verborgen. Met het oog hierop heeft het geen zin om te veel moeite te doen om ze perfect even en netjes te maken. Bij het maken van het hek (J), kunt u dezelfde geleiderail gebruiken die u gebruikte toen u een rond gat in het hoofdeinde (A) sneed.

Stap 2

Snijd het werkstuk voor de treden (K), het bovenste platform (L) en de achterwand van de ladder (M) van de MDF (bijlage, lijst en opmaak). Zand alle gesneden stukken vóór montage.

Stap 3

Bevestig met behulp van lijm en schroeven de risers en stappen (K) op de strips (I) (aanhangsel, figuur 7).

Stap montage

Stap 4

Bevestig met behulp van lijm en schroeven het bovenste platform (L) aan de trap (bijlage, figuur 7).

Montage van het bovenste platform

Stap 5

Om de ladder te versterken, leg hem op zijn kant en van binnenuit, bevestig de ladder met zelftappende schroeven (bijlage, figuur 7).

Bevestigingsstappen met risers

Stap 6

Bevestig de achterkant van de ladder (M) en de beschermkap (J) (aanhangsel, figuur 7). Gebruik lijm en schroeven om de achterwand te bevestigen. Het hekwerk wordt bevestigd zonder lijm, zodat het gemakkelijk verwijderd kan worden in het stadium van het schilderen van de trap (wanneer de details van de trap zijn geverfd, plaatst u het hek op zijn plaats met behulp van zowel lijm en schroeven).

Laatste stadia van werk

Stap 1

Duw de gemonteerde ladder op zijn plaats (bijlage, figuur 8). De verbinding wordt gemaakt zonder het gebruik van lijm: tijdens transport zal de ladder als een afzonderlijk onderdeel bewegen. Schroeven worden door de wand van het bed geschroefd in de linker schuine ladder.

Alle modules samenstellen

Stap 2

Maak de ladder, de beugelbodem (H) en de zijpanelen (F) los om het bed te demonteren. Strijk alle scherpe randen van de delen glad met schuurpapier 100 van korreligheid.

Stap 3

Prime en kleur de oppervlakken, kies de kleur naar eigen goeddunken. Schuur de oppervlakken na de primer en na het aanbrengen van de eerste laag verf, met behulp van middelgrote en fijne slijpbekken. Deze bewerking elimineert microruwheid en kleuronregelmatigheid (vooral aan de randen) en garandeert een glad oppervlak na het aanbrengen van extra verflagen.

Stap 4

Verplaats het bed naar zijn vaste plaats en ga verder met de uiteindelijke montage. Bevestig de zijkanten (F) aan de voor- en achterwanden, waarvoor u uw partner opnieuw moet betrekken.

Stap 5

Bevestig het eerder verwijderde rek (H) en de ladder (bijlage, figuur 9).

Dat is alles ... Wees trots: u hebt het hoogslaper van uw eigen kind gemaakt. Om de foto te voltooien om een ​​matras, een set beddengoed en ... natuurlijk kinderen toe te voegen.

Video: We verzamelen een loft

Bron van vertaling: www.lowes.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =