Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Коя дивана е най-подходяща за ежедневен сън

May 20
No comments yet

Сгъваемият диван не е просто мебел, който украсява интериора. Това е удобно многофункционално място, където е удобно да се поставят гости по време на пиене на чай или разговор, а ако гостите са останали - тогава предлагайте пълен спален. В едностаен апартамент този обект превръща хола в спалня в едно движение. Разтеглете дивана - и добре дошли в спалнята.

Търговците са изчислили, че човек, който спи поне 8 часа на ден, прекарва около 4 месеца на година на този диван. При такива условия е важно диванът да има по-дълъг външен вид и неговият механизъм да не се провали. Следователно, преди да купувате, е по-добре да решите коя дивана е най-подходяща за всекидневния сън, какви условия трябва да отговаря, какъв вид тапицерия и пълнеж, структура и рамка трябва да има.

Мека мебел за ежедневен сън - което е по-добре да изберете - препоръки

Механизми на трансформация, подходящи за ежедневен сън

За да разберете коя дивана е най-добре да изберете за ежедневен сън, трябва да определите механизма на трансформацията. Тъй като диванът ще се използва за спане, тогава в разгънато състояние той трябва да бъде мек и удобен. Най-близо до тези параметри, мека мебел с такива механизми на трансформация като еврогница и акордеон. Тези модели са лесни за оформление, дори и децата в училищна възраст могат да се справят с тях.

Механизмът на еврото

Предимствата на този модел в простотата на разгръщането. Диванът се превръща в легло за две движения: 1. Трябва да издърпате седалката; 2. Спуснете облегалката върху свободната седалка. Повърхността е дори без завои и лъчи. Ако диванът е снабден с гъвкави ламели, те ще осигурят добра опора на тялото по време на почивката.

Дигитален диван

диван evroknhhka 2м

диван evroknhhka 3м

Механизъм на споразумението

Най-важното предимство на този модел е голямо, гладко и удобно място за спане. Диванът е оформен като акордеон с хоризонтални завои. Седенето с едно движение се превръща в легло, просто го издърпайте напред. Такъв диван е добър избор за няколко или няколко деца. Той е удобно поставен от няколко души по едно и също време.

Диван диван

Диван с механизъм на акордеон

Някои производители и продавачи на мебели позиции кушетки с механизъм на трансформация "clamshell", като мебели, подходящи за сън. Всъщност, за ежедневния сън този тип трансформация е абсолютно неподходящ. Тя се разгръща по-сложно, в зависимост от дизайна, трансформацията се осъществява в 4-5 приемника. Първо, възглавниците се изваждат от седалката, след това структурата с матрак, която прилича на кошара, се отстранява отвътре.

Недостатъкът на модела е, че той има тънък матрак и често става неизползваем при честа употреба. Чрез нея се усещат метални подпори. За да се настанят гостите, сгъваемият диван ще бъде добър вариант, но за постоянен сън този модел не се вписва.

Диван - сгъваемо легло

Какво трябва да бъде запълването на дивана да спи

За да разберете коя дивана е най-подходяща за всекидневния сън, трябва да научите за някои от характеристиките на техните пълнители. Те могат да бъдат пролетни или пяна.

Пролетни блокове

Пружините осигуряват еластичност на седене и притежават ортопедични качества. Но в същото време, те могат да започнат да гърчат в процеса на експлоатация, да износват, понякога да пробиват и пробиват външната тапицерия. Ето защо не струва спестяване на пружинните блокове. Има два вида пружинни блокчета, които се използват за вземане на дивани - зависими и независими.

Пролетните блокове като "Боннел" се състоят от зависими извори. Това е най-евтината версия на пружинната единица, в която, когато натиснете една пружина, всички останали също влизат в движение. Това е основният недостатък на тази пружинна единица. В допълнение, такива пружинни блокове могат, след известно време, да се простират силно в средната част, създавайки ефект на хамак. Поради тези причини такива блокове имат лош ортопедичен ефект, но по-ниска цена.

Пролетен блок

За ежедневен сън се препоръчва да се използват блокове с независими пружини. Такива пружинни блокове имат различно устройство. Тук всяка пролет е зашита в отделен плат. След това пружините се оформят в ленти, от които се сглобява целият блок. Животът на такава единица е по-голям и пружините работят независимо един от друг. Това постига добър ортопедичен ефект. Матракът е във формата на тялото ви, не се скърца или се изплю.

Независими пружини

Пяна за пълнене

Меките пълнители от силиконов, синтипонен или пяна гума се считат за хипоалергенни. На седалката на гума от пяна е удобно да седи - тя е мека и уютна. Пълнежът обаче много бързо се удря и губи своята форма, трябва да бъде заменен. Естествено, за постоянен сън такива дивани не работят. Вие постоянно ще усещате, че под вас има твърда основа, в която ще почиват костите ви.

Характеристики на рамката, тапицерията и конструкцията

Тапицерия подходяща за ежедневен сън

Тапицерията е изработена от естествени, синтетични и смесени тъкани. Обърнете внимание на някои характеристики на материалите:

  • кожената тапицерия изглежда приятна и се използва дълго време, но спално бельото по нея се плъзга, плъзга или се събира в краката;
  • тъкан с естествена вълна не се подхлъзва, но може да бъде убождан;
  • най-подходящата смесена тъкан, в която синтетичните и памучните влакна;
  • красивите велурени или стайни тъкани се търкат за няколко години от честата употреба и губят луксозния им вид;
  • Жакардската тапицерия е достатъчно устойчива на абразия, изгаряне, но е доста скъпа.

Най-често използваните тъкани за тапициране на мека мебел:

стадо

Тъкан от стада

плюшен шнур

плюшен шнур

велур

велур

зебло

зебло

При избора на тапицерията се взема и оцветяването на тъканта. На тъканта с по-малко видими петна, монофоничната тъкан изглежда по-стилна и подходяща за всекидневната, а за децата е по-добре да изберете дву- или трицветна опция.

Какво прави качествена рамка за диван

Рамката на диван, проектиран за постоянен сън, трябва да бъде здрав и с високо качество. Най-добрият вариант е рамка от дърво. Но всички производители се опитват да намалят производствените разходи. Ето защо най-често рамката е изработена от дърво и ПДЧ. Когато избирате диван, трябва да се уверите, че плоскостта, която се използва за производството му, е ламинирана или покрита с боя.

Въпросът е, че частиците, особено новият, могат да отделят формалдехиди, които са вредни за здравето. Ето защо за производството на мебели е забранено използването на неламинирана ПДЧ, но някои производители могат да игнорират това изискване.

Освен това обръщайте внимание на качеството на монтажа на различните компоненти. Всички части трябва да се монтират точно и здраво закрепени.

Karkas

Кутии за съхранение

Тъй като през деня диванът ще бъде сгънат и спалното бельо ще бъде събрано, е добре, ако в дизайна му ще бъдат осигурени кутии за съхранение на пране. Просторните чекмеджета са оборудвани с мека мебел с механизъм за европак.

Кутия за съхранение

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − 80 =