Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Ecowool – dezavantaje și avantaje ale izolației

May 20
No comments yet

Până în prezent, construcția de case este utilizat pe scară largă moderne materiale de izolare - ecowool. Dezavantajele ecowool pentru mulți ani sunt considerate de specialiști de top din acest profil. Nu toți sunt pozitivi cu privire la calitatea ecowools ca material de izolare termică. De aceea, înainte de utilizarea acestui material termoizolant, este necesar să se ia în considerare cu atenție principalele caracteristici și proprietăți.

Deficiențe ecologice

Compoziția izolației ecowool și a proprietăților sale de bază

Principalele componente ale producției ecowool sunt:

# 1. Materiale inutile din industria hârtiei și cartonului, care includ:

 • - reziduuri la fabricarea ambalajului ondulat;
 • - Produse defecte care apar în momentul imprimării;
 • - cele mai multe deșeuri și componente defecte pentru producția de produse din carton brute.

# 2. Deșeuri de hârtie de tip hârtie sau de hârtie, care se caracterizează printr-o calitate mai scăzută a materiilor prime, datorită sensibilității ridicate la contaminare. Și, de asemenea, prezența eterogenității și a diversității materialului.

Compoziția totală a ecowool:

 • în proporție de 80% constă din pastă de prelucrare secundară;
 • 12% este acidul boric, care are o proprietate specială antiseptică, care vizează protejarea împotriva efectelor microorganismelor fungice și prevenirea dezvoltării bacteriilor;
 • tetraboratul de sodiu nu este mai mare de 8% din masa totală a materialului și este un agent puternic ignifug cu proprietăți insecticide. Principala sarcină a acesteia este reducerea gradului de inflamabilitate și inflamabilitate.

Recent, ecowool a fost utilizat pe scară largă în construcția de diverse structuri - pentru izolarea spațiilor rezidențiale, a depozitelor, a spațiilor comerciale și a clădirilor publice nerezidențiale. Utilizarea optimă a acestui material termoizolant în încăperi cu un nivel ridicat de umiditate, unde se poate întâmpla adesea condensarea.

Structura unui ecowools de încălzire
Componente utilizate în producția de ecowools.

Dezavantaje ale vopselei ecologice

Din păcate, astăzi nu este posibilă satisfacerea materialelor de construcție pe piețele fără calități negative. Multe dintre ele au caracteristici care arată ca un defect, dacă sunt văzute din punctul de vedere al utilizării directe în scopuri specifice. Dezavantajele ecowools sunt după cum urmează:

- 1. Are proprietăți bune de izolare termică, dar după un timp se diminuează semnificativ și crește conductivitatea termică, care este direct influențată de anumiți factori:

- în timpul funcționării ecowool este semnificativ redusă în volum - în limita a 20% din masa totală. Pentru a evita rezolvarea materialului, mulți experți recomandă stabilirea izolației cu un exces mic de 20-25%, care va acoperi în întregime volumul redus de ecowools în viitor.

- ecowool absoarbe o cantitate suficient de mare de umiditate - în intervalul de 9 până la 15%, unde se acumulează 1% din umiditate în cursul anului. Cu fiecare creștere a umidității cu un procent, nivelul conductivității termice crește de la unu la doi și jumătate la sută. Prin urmare, stratul de izolație termică trebuie să fie ventilat și să poată da această umiditate atmosferei.

- 2. Pentru instalarea ecowool, este necesar să aveți echipamente speciale - dispozitive pneumatice profesionale moderne care să instaleze ecowools de înaltă calitate. Acest echipament ajută la aderarea la anumite norme de densitate și produce un volum uniform de injecție, pentru a preveni contracția izolației în viitor.

- 3. Pentru a evita reducerea nivelului de izolație a camerei, pentru o instalare corectă, este nevoie de ajutorul unor specialiști cu înaltă calificare, care au o experiență bună în lucrul cu ecowool. Este demn de remarcat faptul că ekovata este suficient de pretențioasă pentru abilitățile profesionale ale unei persoane implicate în instalarea ei.

- 4. Este important să știți că atunci când efectuați o instalare uscată, ecowool formează praf și, folosind o metodă de aplicare umedă, se usucă mult timp. În funcție de prezența condițiilor atmosferice la locul lucrărilor de construcție și de grosimea stratului de aplicare, vata ecologică se va usca timp de 48 până la 72 de ore, iar în unele cazuri chiar și mai mult. Acesta este un dezavantaj important în instalarea instalației, deoarece este de multe ori mai puțin timp pentru a efectua lucrări de întreținere.

Însă metoda de așezare umedă oferă un rezultat mai bun datorită compactării uniforme a ecowool-ului, care asigură un nivel ridicat de izolare fonică și termică a clădirii.

- 5. Dacă comparăm ecowool cu ​​plăcile EPS, rigiditatea acestuia este mult mai mică, ceea ce face imposibilă aplicarea acestui material la izolarea automată fără cadru în timpul instalării șapelor de podea.

- 6. În cazul în care s-au efectuat lucrări de izolare a structurilor verticale cu o densitate mai mică decât standardul, care este de 65 kilograme pe metru pătrat, există riscul de contracție cu prezența cavităților neizolate.

- 7. Specialiștii nu recomandă utilizarea ecowool la o distanță apropiată de sursele de incendiu deschis, de coșuri de fum și de coșuri de fum. Efectul temperaturii ridicate asupra materialului termoizolant poate duce la decăderea treptată. Pentru protecția suplimentară a ecowool-urilor, gardurile speciale trebuie să fie adaptate din plăci de azbest-ciment și covoare rezistente la foc bazalt, cu o suprafață colorată care reflectă căldura.

Vata de sticlă dovedită de mult timp și vata minerală trebuie să fie, de asemenea, protejate împotriva unor surse directe de structuri periculoase împotriva incendiilor cu ajutorul materialelor speciale neinflamabile și neinflamabile.

Video: Testarea ecowool pentru ardere și izolare fonică

Principalele caracteristici pozitive ale ecowools

+ 1. Nivelul ridicat de izolare fonică - la o grosime de 15 milimetri este absorbită la 9 dB. sunet. Din acest motiv, acest material este foarte solicitat, ca izolația maximă fonică a aeroporturilor, studiourilor de muzică și stadioanelor.

+ 2. Pentru a izola camera necesită o cantitate mică de ecowool - cu un calcul de 28-65 kilograme pe metru cub.

+ 3. Nu conține substanțe toxice și toxice. Dar, înainte de a folosi acest material de izolare termică, este necesar să întrebați producătorul despre ce agent de ignifugare a fost utilizat la fabricarea acestuia. Cea mai înaltă calitate este boraxul sau boraxul, iar prezența sulfatului de amoniu cu acidul boric poate provoca un puternic miros neplăcut. Ca regulă, un încălzitor cu o astfel de compoziție își pierde rapid proprietățile ignifuge.

+ 4. Ecowool este ușor suflat în locurile cele mai inaccesibile.

+ 5. Este destul de convenabil material fără sudură, care vă permite să economisiți considerabil în timpul iernii la încălzire.

+ 6. Preț accesibil la produs cu o calitate ridicată.

+ 7. Nu conține în compoziția sa dăunător substanțelor care provoacă boli alergice sau boli ale pielii.

Video: Caracteristicile tehnice ale ecowools și metodele de aplicare a acestora

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 8