Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Мотор-култиватор или мотоблок – шта да одаберете у зависности од потреба

May 20
No comments yet

Средства малих механизама, која су постала популарна последњих деценија, у великој мјери олакшавају животе љетних становника, пољопривредника и становника села и села која имају на располагању одређена подручја пољопривредног земљишта. Узгој земљишта и брига о усевима захтевају мање физичког напора и времена проведеног уколико купите моторни блок или култиватор мотора.

То су релативно јефтине машине засноване на бензинским моторима, помоћу којих можете обављати низ операција на третману тла, биљним збрињавањем и жетвама у подручјима од 10 до 15 хектара до 2-3 хектара. Већина ових машина је поуздан дизајн, једноставно управљање, економичност потрошње горива и свестраност.

Уз њихову помоћ можете обавити: орање; култивација; сечење редова; хиллинг; веединг; берба кромпира; кошење траве; чишћење дворишта и пруга од снијега ... И још много операција које су раније захтевале тежак физички рад. Важно је само одредити обим предложеног посла и изабрати праву технику. Први проблем који се јавља приликом избора ове технике је мотоблок или култиватор који можете изабрати за своје потребе. Затим ћемо детаљније погледати овај проблем.

Мотоблок или мотор-култиватор - шта је боље и шта да бирамо

Која је разлика између култиватора мотора и моторног блока

мотокултиватор сс мотоблок с
Мотор-култиватори Моторни блокови
Тежина, кг 20 - 60 70 - 120
Снага л. са. 3 - 6 7 - 12 и више
Изградња рама Ригидност и масивност оквира зависе од снаге. Масивни, ојачани оквир.
Мењач Ограничено на једну брзину, могуће је одредити правац ротације ножева. Постоји мењач, најмање 2 напред и 1 брзина за ход уназад.
Карданско вратило бр Да
Пнеуматски точкови Пнеуматски точкови су опремљени само неким моделима. Као по правилу, опремљени су пнеуматским точковима.
Миллинг Главни начин гајења земљишта. Може се применити, стога није основни начин обраде.
Рад са хиллбиллс Тешки модели могу радити, али само на лаганим земљиштима. Може радити са двоструким бочним зидовима.
Радите с плугом Није прилагођен. Може да се носи са различитим врстама тла.
Рад са кромпиром Није прилагођен Може радити са копачем кромпира.
Радите са косачицом,
снегом и другим
активна шарка
Није прилагођен. Модели опремљени осовином за полагање снаге могу радити.
Превозни радови Постоји прилика да се прилагодите за транспортне радове, али не постоји експедитивност. Могуће је обавити транспортне радове.

Мотор-култиватори

Мото култиватор

Веома популарне машине на бази претежно бензинских мотора. Снага мотора је 3-6 КС, а тежина уређаја достиже 60 кг. Распон маса је прилично значајан - можете пронаћи култиваторе тежине око 20 кг, и купити и моделе, које обезбеђују инсталирање посебних баластних пондера, повећавајући укупну тежину на 100 или више килограма. Ово је потребно када радите на тешким земљиштима и обављате одређене операције, о чему ћемо размотрити у наставку.

Функционалност моторних култиватора је прилично ограничена - отпуштање тла, плевел, међусобно култивисање, у неким случајевима - хлађење. Обим употребе моторних култиватора тежине до 50 кг - викендице и баштенске парцеле до 15 - 20 хектара, цветних креветаца, пластеника.

Телесне култиватори радни - пресека ширина ротирајућег цуттер 35 -. 70 цм због одвојиви сегмент може бити промењено ширину млевење, која је корисна за лечење различитих култура различитог реда размака. Секач је и покретач јединице - усмерена за култиватора тла повукао напред по стопи која је регулисано ручице гаса.

Резач мотора за моторе

Модерни модели моторних култиватора могу бити опремљени мењачима варијатора или типа зупчаника са или без реверзне. По правилу, мењачи се монтирају на уређаје тежине од 50 кг. Број преноса у већини модела није превелики - 1 + 1 или 2 + 1.

Умјесто фрезалног резач за тешке моделе, могу се уградити метални котачи са уземљењем. Ово омогућава кориштење пратећих уређаја - плугова и хиллера. Међутим, искуство показује да чак и тешке култиватори орање ручка нису у стању да, и Хиллинг кромпир на прихватљивом нивоу квалитета само на лаким земљиштима, чак иу случају пред-обраду млину између редова.

Сумирајући информације, могуће је са сигурношћу констатовати да моторни култиватори имају право на живот, и чак имају своје предности над блоковима мотора, али само ако се користе у малим областима и унутар вјештачких структура. Основна радња са којом се већина култиватора бави је "одлична" - отпуштање тла са глодалицом и обраду интер-редног размака.

Моторни блокови

Мотоблок

У спору, што је боље од култиватора или мотоблона, не може се недвосмислено узети ова или та страна. То је отприлике исто што и упоређивање трактора гусеница и путничких аутомобила. Свака од јединица има своју сврху и своје карактеристике. Ако упоредимо исте операције, мотоблок са њима се бори са сигурнијом од култиватора, али заузврат је скупљи, тежи, троши више горива.

Мотоцикл се производи на бази бензина и дизел мотора у приближно једнаким размерама. Бензински мотори су постављени на лаким и средњим блоковима мотора, тежине 50-150 кг, дизел мотора - за значајан дио средњег и тешког, чија маса може да достигне 300 кг. Снага мотора лаких моторних блокова је око 6 КС, а просечна - до 8 КС. и тешке - 8-12, а још више коњске снаге.

Основна разлика у односу на мотоблоцк култиватори - присуство пнеуматског гуме и карданског вратила која вам омогућава да повежете широку петље прилог - исти секач, косачица, пумпа, Цлеавер, итд Пнеуматски точкови се користе у транспорту иу радном положају.

Мотоблоцк осовина за полагање снаге

Опремљени мотоклокама свих врста и пуним мењачима са обавезном брзином. Средњи и тешки мотоблокови могу имати до 4 - 5 унапред зупчаника и 2 уназад. Међутим, већина модела има једноставније преносе са 2 до 3 предње и једне задње степенице.

Мотор се покреће ручно и од електричног стартера (за неке моделе професионалне класе). Мотоблоцкс самопоуздано ради са практично свим врстама пољопривредних средстава. Они могу да секу, култивишу, косу, копају кромпир. Веома је згодно да их користите као возило - већина моторних јединица је опремљена са колицима за приколицу носивости од 0,3 до 1 тона. Брзина мотобла са приколицом може да пређе 12 км / х.

Средње и тешке варијанте блокова мотора су опремљене диференцијалом који се може закључати, који омогућава рад на тешким земљиштима, влажној трави и кретању дуж опраних путева и обрадивих површина.

На тржишту постоје транзициони модели који су, у својим основним параметрима, попут мотоблок-а и имају велику тежину, мењач, редуктор, али немају осовину за полагање снаге. У ствари, то је моторни култиватор на волану и често, која је разлика између култиватора мотора или моторног блока тешко разумјети. Ово су интерни модели који су апсорбовали најбоље од обе машине.

Култиватор на колесима

У којим случајевима можете користити култиватор, иу којем мотоблуку

Култиватор је идеална машина за летњу резиденцију и малу плочу. Неки европски, амерички и јапански модели могу се користити за професионални рад у дизајну пејзажа, хортикултури, гастрономској економији. Савршено олабављују тло скоро до стања финог пијеска или брашна, уништавају коров, а могућност промене ширине млевења их чини неопходним у вртларству.

Што се тиче њихове функционалности, они су готово инфериорни у односу на лаке блокаде мотора - не постоји само могућност транспорта приколица, већ мали број моторних блокова, као возила, мали број људи.

Ако је земља коју сте прерадјивали, а у будућности треба да одржавате стање из године у годину, а затим ћете направити млевење, а најбољи избор ће бити култиватор тежине 30-40 кг. За стакленике можете одабрати модел култиватора са масом од 20 кг.

Култивација

Мотоблоцк - универзални алат који вам омогућава да изводите не само глодање, већ и друге различите операције. Стога, ако вам је потребна само култивација, онда не трошите новац на мотоблок.

Мотоблок треба купити само ако постоји парцела од око 0,5 хектара, потреба повезивања активне опреме и транспорта различитих пољопривредних, грађевинских и кућних добара на кратке удаљености. Мотоблоки, посебно тешки, имају функционалност мини трактора.

Мотоблок са приколицом

У неким случајевима је могуће прикључити колица на култиватор мотора. Да бисте то урадили, морате купити пнеуматски точак и посебну куку. Међутим, то нема смисла, моторни култиватор сама себи нема такву моћ, а због недостатка повећаних зупчаника брзина њеног кретања износиће само 2 до 3 км / х.

Ако планирате да радите са задњим прикључцима као што је плуг, копач кромпира, двоструки хиллер, онда не можете да радите без мотоблокове. Истовремено, тежи је мотоблок, то је лакше радити са задњим прикључцима, али теже је млевење. Да бисте радили са плугом, требало би да погледате блокове мотора тежине од 100 до 120 кг.

Мотоблок са плугом

Мотоблок са хилером

Мотоблок са млином

Поред гајења тла, моторни блок вам омогућава да косилицу припојите за косење траве. Постоје две врсте таквих косилица - нож и ротирајући. Могу се прилагодити за кошење сена и кошење косара.

Мотоблок са косачицом

Зими можете поставити ротациони снијег за плуг и користити га за брзо скидање снега са стаза око куће.

Мотоблок са снегом

Недавни тренд опрема мотоблоцк Предња управљачка осовина и претвара га у сва четири точка / Пољопривредне машине која има капацитет испоруке и ширину могућности да сервисира приватну фарму, парк и јавних предузећа или средње величине башту и стаклене пољопривреду.

При одабиру неопходне опреме, пре свега, препоручује се фокусирање на запремину и врсту посла за који је набављен. Такође треба запамтити да је снажнији мотоблок или култиватор, то је теже управљање њиме. За пензионере и жене које раде на кућним парцелама, најбоље је купити средњи мотор-култиватор, а за пуноправну употребу у робној економији - мотоблок.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 73