Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Mitkä lämmityspatterit ovat parempia kuin alumiini tai bimetalleja

May 20
No comments yet

Joten lämmityskausi päättyi murheella, minkä jälkeen paristojen vaihtaminen tuli esiin. Vanhat valurautaiset lämpöpatterit vievät aikaa ansaitsemaansa ansaitulle lepoajalle, kun he ovat asettaneet jotain nykyaikaisempia. Yksityiset kehittäjät eivät useinkaan voi lämmitysvaiheessa päättää pattereiden tyypistä. Kuuntelemalla kauppiaiden myyjiä ylistämällä suosituimpia malleja, tietämättömät ostajat ovat menettämässä. Ja mitkä patterit ovat parempia - alumiini tai bimetalleja, se ei koskaan edusta. Ehkäpä me tarkastelemme tätä kysymystä objektiivisesti?

Mitkä bimetalli- tai alumiiniset lämpöpatterit valita?

Aloitetaan vertaamalla bimetalleja ja alumiinipattereita

Mikä on jokaisen tyyppinen jäähdytin

1. Alumiiniset lämpöpatterit, siisti ja tyylikäs, koostuvat useista osista, jotka on yhdistetty nänneillä. Tiivisteiden välissä olevat tiivisteet antavat tarvittavan tiiviyden. Sisäpuolella olevat kylkiluut voivat merkittävästi lisätä lämmön talteenottoaluetta 0,5 neliömetriin. Tee patterit kahdella tavalla. Suulakepuristusmenetelmällä halvat ja kevyet tuotteet eivät ole korkealaatuisia (Euroopassa tätä menetelmää ei käytetä). Kalliimpia, mutta kestävämpiä ovat valulla tehdyt lämpöpatterit.

Alumiininen jäähdytin
Yksi alumiinisten patterien tyypeistä.

2. Bimetalliset patterit valmistetaan kahdesta erilaisesta metallista. Runko, jossa on kylkiluut, on valmistettu alumiiniseoksesta. Tässä tapauksessa on putken ydin, jonka läpi jäähdytysaine virtaa (kuumaa vettä lämmitysjärjestelmästä). Nämä putket valmistetaan joko teräksestä tai kuparista (jälkimmäinen niistä ei ole käytännössä toteutettu). Niiden halkaisija on pienempi kuin alumiinimallien, joten on suurempi mahdollinen tukkeutuminen.

Bimetallinen jäähdytin
Bimetallisen säteilijän ulkonäkö on erittäin esteettinen ja muotoilu vastaa hienoimpia pyyntöjä. Kaikki sen teräskomponentit ovat piilossa.

Mikä antaa enemmän lämpöä bimetalleja tai alumiinia?

Jos verrataan lämmönsiirtoa, alumiiniparistot menevät välittömästi pois. Niissä yksi osa pystyy antamaan yli 200 wattia lämpöenergiaa. Ja puolet lämmöstä annetaan säteilyn muodossa ja toinen puoli - konvektiolla. Lohkojen sisäpuolelta ulkonevien kylkiluiden ansiosta lämpöteho kasvaa edelleen. Tässä suhteessa ei ole yhtä alumiinia. Huomaa, että hänellä on myös minimi lämpövoimakkuus. Vaihdoin paristot ja 10 minuutin kuluttua huone oli lämmin. Yksityisessä talossa voit säästää paljon.

Tarkastellaan nyt bimetallilaitteita. Lämmönsiirto yhdestä osasta riippuu mallista ja valmistajasta. Se on hieman alhaisempi kuin täysin alumiininen jäähdytin. Loppujen lopuksi teräksen sydän vaikuttaa kokonaislämmönsiirtymän pienenemiseen, joka voi olla viidenneksen pienempi kuin samankokoisten alumiinipatteri.

Kovektsiya
Mitä tulee lämmön vapautumismenetelmään, se sisältää myös konvektion ja lämpösäteilyn. Ja niiden terminen inertia on myös pieni.

alumiini + | | bimetallic -

On kyky kestää paljon paineita (erityisesti vesimurskaimia)

Tässä alumiini on pettynyt - sen käyttöpaineiden luvut eivät ole kovin vaikuttavia. Vain 6-16 (joissakin malleissa 20) ilmakehää, joka ei ehkä riitä kestämään painepiikkejä keskuslämmityksessä. Ja vasarasta ja pelasta ei ole ollenkaan - akut puhkaistu kuin tyhjät saksanpähkinät, ja asunnossa tulee suuri kuuma syöpy. Siksi älä ota riskejä - korkeissa rakennuksissa älä laita alumiiniset lämpöpatterit.

Bimetallimallit, joilla on vahva teräs-ydin, painepäähän valmistetaan täydellisesti. 20 - 40 ilmakehästä - tämä on melko hyvä. Vaikka nosturin pumppausasema suljetaan tai aukeaa salamannopeasti radan onnettomuustilanteessa, se ei vahingoita. Bimetalliset lämpöpatterit ovat luotettavin epävakaassa paineessa järjestelmässä, kun on todennäköistä, että vesimurskaimet tapahtuvat.

Tämä parametri on tärkeä siinä tapauksessa, että valitset lämpöpatterit huoneistolle, jossa on keskitetty lämmitysjärjestelmä. Jos valitset yksityisen talon lämpöpatterit, tämä parametri ei ole miinus alumiinipattereille, koska paikallisessa lämpöverkossa ei ole ylipaineita.

alumiini + - | | bimetallic +

Mikä on parempi bimetallipatteri tai alumiini suhteessa lämmönsiirtoon

Alumiini on tyytyväinen erilaisiin kemiallisiin reaktioihin, joten sen lämmittäminen on vain "aarre". Siinä on loppujen lopuksi niin paljon kemiallisia epäpuhtauksia, että akun seinistä pian mitään ei voi jäädä melkein - korroosio syödä niitä. Heti kun järjestelmässä virtaavan kuuman veden pH ylittää 8 yksikköä, odota ongelmia. Itse asiassa keskitetty lämmitys on mahdotonta seurata tätä indikaattoria. Ja kemiallisten reaktioiden prosessissa alumiini päästää vedystä, mikä on tulipalovaara. Siksi sinun on aina poistettava ilmaa tällaisista paristoista.

Bimetallisen jäähdyttimen keskellä olevat teräsputket ovat vähemmän vaativia niiden läpi virtaavan veden laadun kannalta. Loppujen lopuksi teräs ei ole yhtä kemiallisesti aktiivinen kuin alumiiniseokset. Korroosio tietenkin jopa saavuttaa hänet, mutta ei niin pian. Lisäksi valmistajat peittävät sen erityisellä suojakerroksella. Ja joskus käytä ruostumatonta terästä, mutta se on melko kallista. Joka tapauksessa bimetallinen säteilijä on kuitenkin enemmän suojattu liian aktiivisesta kemiallisesta jäähdytysnesteestä. Ainoa vaara on saada happea tähän veteen. Sitten teräs alkaa ruostua ja hyvin nopeasti.

alumiini - | | bimetallic +

Jäähdytysnesteen enimmäislämpötila - mitkä patterit ovat suurempia?

Kysymys on luonnollinen - usein meidän paristot "palavat tulta", jotta et voi koskettaa. Joten alumiini kestää kiehuvaa vettä jopa 110 astetta - tämä on keskimäärin. Bimetallituotteille tämä indikaattori on hieman korkeampi - 130 astetta. Siksi he voittavat täällä.

alumiini - | | bimetallic +

Ja mikä on luotettavampi, vahvempi ja kestävämpi?

Ja taas kaksi metallin lämpöpatterit päästävät johtajiin - loppujen lopuksi he yhdistävät kunkin parhaimmat ominaisuudet. Tällaisia ​​laitteita käytetään 15-20 vuotta, ei vähempää (tietysti puhumme luotettavien tuotemerkkien laadukasta tuotetta). Alumiini, niiden vastakohdat, yleensä, on ominaista puoliintumisaika alle 10 vuotta.

alumiini - | | bimetallic +

Mikä on helpompi asentaa?

Sekä alumiini että bimetalli ovat varsin mukavia asentaa, koska ne painavat hieman (verrattuna samaan valurautaan). Kiinnittämistä varten ei tarvita erityisen voimakkaita sulkeja - jopa kipsilevy voi kestää niin pienen painon. Jos putket ovat muovia, asennusta varten tarvitaan vain joukko avaimia ja liittimiä. Mutta kaikki samat bimetalliset paristot ovat helpompi asentaa - loppujen lopuksi teräsputkia ei voida muodostaa, toisin kuin alumiini - pehmeä metalli.

alumiini + | | bimetallic +

Mikä on halvempaa, mikä kalliimpaa

Bimetallisten lämpöpatterien hinta on viidesosa tai jopa kolmasosa korkeampi kuin alumiinilaitteiden hinta. Tämä on melko merkittävä ero. Tästä syystä bimetalin tuotteet eivät ole niin yleisiä huoneistoissamme - kaikkia ei ole käytettävissä. Bimetallilaitteilla on suurempi hydraulivastus kuin alumiini. Tämän vuoksi tarvitaan enemmän energiaa kuuman veden pumpulle. Toisin sanoen sitä korkeampi käyttökustannus.

Ja: noin neljä viidesosaa kaikista tällaisista lämpöpattereista tuodaan meille Kiinasta. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että jokainen niistä on välttämättä huono, mutta tekee sinusta joskus.

alumiini + | | bimetallic -

Mitkä säteilijät, joiden järjestelmät ovat sopivampia

1. Nyt, kun tutkitaan ja verrataan säteilijöiden perusominaisuuksia, on mahdollista tehdä johtopäätöksiä. Aluksi selvitä, mitkä lämmityspatterit ovat parhaita - alumiinia tai bimetalleja - monikerroksisen rakennuksen asuntoon. Se käyttää keskuslämmitystä.

Ja tämä tarkoittaa, että:

  • Järjestelmän paine voi muuttua voimakkaasti ylittäen rajat. Vesimurskaimet ovat mahdollisia.
  • Lämpötila ei myöskään ole vakaa, joskus muuttuu voimakkaasti lämmityskauden aikana ja jopa päivällä.
  • Jäähdytysaineen koostumus ei ole puhdas. Siinä on kemiallisia epäpuhtauksia sekä hankaavia hiukkasia. Ei ole tuskin mahdollista puhua pH: sta, joka ei ylitä 8 yksikköä.

Kaiken tämän perusteella voit unohtaa alumiiniparistot. Koska niiden keskuslämmitysjärjestelmä tuhoaa ne. Jos sähkökemiallinen korroosio ei syödä, lämpötila saavuttaa paineen. Vesivoima tekee viimeisen, "kontrolloidun". Siksi valittaessa kahdesta eri tyyppisestä lämpöpatterista (alumiini tai bimetalli) pysähdy vain jälkimmäiseen.

2. Nyt harkitse lämmitysjärjestelmää asennettuun yksityiseen taloon. Hyvin toimiva kattila tuottaa jatkuvan matalan paineen, enintään 1,4-10 ilmakehää, riippuen kattilasta ja järjestelmästä. Painehyppyjä ja enemmän hydraulisia hyökkäyksiä ei noudateta. Veden lämpötila on myös vakaa, ja sen puhtaus on epäilemättä. Siinä ei ole kemiallisia epäpuhtauksia, ja pH voidaan aina mitata.

Siksi tällaisessa autonomisessa lämmitysjärjestelmässä voidaan toimittaa alumiiniparistoja - nämä laitteet toimivat täydellisesti. Ne ovat halpoja, lämmönsiirto on erinomainen, niiden muotoilu on houkutteleva. Myymälöissä voit noutaa Euroopassa valmistettuja paristoja. Valitsemalla valetut mallit on suositeltavaa. Bimetalliparistot sopivat myös niille, jotka asuvat kunnallisessa talossa. Jos sinulla on halu ja tarpeeksi varoja, voit laittaa ne.

Muista vain, että markkinoilla on paljon väärennöksiä. Ja jos malli (ei tärkeä, alumiini tai bimetalle) on ominaista epäilyttävän alhaiselle hinnalle, se on jo mahdollista olla varoituksena. Jotta vältät loukkuun jäämisen, varmista, että jokaisen osan ja pakkauksen (laatu ja väriväri) oli valmistajan merkintä.

Video: Alumiinin ja bimetallisten jäähdyttimien asennus

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =