Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Konvektori tai infrapunalämmitin – mitä parempi käyttää

May 20
No comments yet

Lisälämmön tarjoaminen asuinalueella tai kaupallisessa tilassa - tärkeimmät mukavuuden tekijät kylmällä säällä. Jotta voimme ymmärtää, mikä on parempi konvektori- tai infrapunalämmittimelle, päätimme analysoida tämän tyyppisten laitteiden pääpiirteet. Analyysia varten tehtiin seuraavat kriteerit: toiminnan periaate, ympäristöystävällisyyden ja turvallisuuden taso, hintakerroin, mitat, käyttömukavuus, huoneen lämmityksen nopeus, liikkuvuus ja muut.

Mikä lämmitin on parempaa kuin infrapuna tai konvektori

Mikä on ero infrapunalämmittimen ja konvektorin välillä?

konvektorit

Konvektiolämmittimiä edustavat sähkö- ja kaasumallit. Asuintilatilanteessa käytetään sähkömalleja. Niitä käytetään huoneistojen, talojen, maan, toimistorakennusten - kaikissa rakennuksissa, joissa voit liittää sähköä.

Konvektorin periaate. Konvektori kuumentaa kylmää ilmaa ja jakaa tasaisesti kuumennetun ilman kuumennetussa tilassa. Konvektorit eivät säteile lämpöä kuin monet lämmittimet, vaan täytä huone lämpöllä.

Laite sijaitsee enintään 15 cm korkeudella lattiatasosta. Sitten yksinkertaiset fysiikan lakit seuraavat: kylmä ilma on alhaalla, koska se on raskaampaa kuin lämmin ilma - se tulee lämmitimeen erityisellä arinalla ja kulkee säteilijän läpi. Jäähdyttimen kautta kulkee lämmitin ja astuu sisään huoneeseen. Lämmin ilma kasvaa. Kun se jäähtyy, se laskeutuu ja toistuva toimenpide varmistaa huoneen ilman jatkuva lämmityksen.

Konvektiolämmittimen periaate

Suunnitteluominaisuudet. Lämmitin koostuu kahdesta pääosasta: runko (konvektiokammio) ja sisäänrakennettu lämmityselementti. Tan ei pääse kosketuksiin metallikotelon kanssa, joten maadoitusta ei tarvita. Lämmityselementin ja kotelon välissä on erityinen lämpöä kestävä muovinen suojakerros. Ilmanvaihtoprosessi suoritetaan luonnollisesti ilman lisärakennetta rakennuksen sisällä. Puhaltimen puuttumisen vuoksi konvektori on hiljainen.

Moderniin konvektoreihin on asennettu termostaatti, joka säilyttää huoneen stabiilin ilman lämpötilan korkealla tarkkuudella. Käyttäjä asettaa tarvittavan lämpötilan ja termostaatti kytkee laitteen päälle ja pois tarvittaessa. Ohjausmoduulit mahdollistavat useiden konvektorien integroinnin ryhmään ja ohjaavat täysin mikroilmastoa talossa.

Konvektorit on varustettu erilaisilla lisävarusteilla, jotka takaavat huoneen maksimaalisen mukavuuden. Laite voidaan varustaa ajastimella, indikaattoreilla sähkön liittämiseen, kaukosäätölaitteeseen, ilmankostuttimeen.

Konvektorinlämmitin

1. Etupaneeli.
2. Levitä lämmönlähdön ohjaimilla.

3. Virtapainike.
4. Lämpötilan säätö.

5. Elektroninen moduuli.
6. Suljettu lämmityselementti.
7. Lämpötila-anturi.

Infrapunalämmitin

Infrapunalämmitin on nykyaikainen lämmityslaite, jota käytetään tilojen lämmitykseen eri tarkoituksiin.

Infrapunalämmittimen periaate. Laitteen käyttöperiaatetta voidaan verrata auringon säteisiin. Infrapunalämmitin toimii kuumentamalla huoneessa esineitä infrapunasäteilyllä - ne puolestaan ​​antavat lämmön ilmaan. Näin voit lämmittää pieniä alueita tai luoda paikallista lämmitystä. Halutun vaikutuksen saavuttamiseksi sinun ei tarvitse odottaa, kunnes huoneen tai toimiston ilma on lämmennyt.

Infrapunalämmittimen periaate

Suunnitteluominaisuudet. Suunnittelun pääosa on säteilijä, joka lähettää infrapunasäteilyä ja lämmittää. Laitteesta riippuen käytetään halogeenia, hiiltä, ​​keraamista tai putkimaista lämmityselementtiä.

Heijastin - yksityiskohtien muotoilu, joka tarjoaa suuntaa lämmittäen ja suojaa kotelon ylikuumenemiselta. Se on valmistettu moderneista materiaaleista, joilla on korkea lämpöstabiilius parabolisessa tai lineaarisessa muodossa.

Suojakappale grillin tai väliseinän muodossa, joka estää suoraa kosketusta säteilijän kuumalla pinnalla, joka on tarpeellinen elementti asuintalossa tai talossa käytettävästä laitteesta.

Infrapunalämmitin

1. Kantokahva.
2. Suojakansi.

3. Emitter.
4. Virtapainike.

5. Heijastin.
6. Luku.

Nopeus ja lämmitysominaisuudet

Konvektorit toimivat täyttämällä huone lämpimällä ilmalla käyttäen luonnollista konvektiomenetelmää. Nämä laitteet eivät käytä tuuletinta tai muita lisäelementtejä, jotka nopeuttavat lämmitysprosessia. Siksi lämmitysnopeus suhteessa infrapunalaitteisiin on alhainen.

Infrapunalämmittimen periaate takaa nopean ja suunnatun lämmityksen infrapunasäteilyn vaikutuksen alaisena. Mutta ennen kaikkea esineitä, seiniä ja ihmisiä kuumennetaan, ja jo heistä huoneen ilma kuumenee. Kokeellisesti varmistetaan, että lämmitys tuntuu 27 sekunnin kuluttua. Infrapunalämmittimen suuntaava toiminta mahdollistaa mukavan lämpötilan saavuttamisen huoneen alueella, jossa ihmiset sijaitsevat. Tällöin lämpimän ilman kerääntyminen katon lähellä pienenee.

Infrapunalämmittimien ja konvektoreiden lämmitysero
Lämpöjakauman ero käytettäessä konvektori- ja katto-infrapunalämmitintä.

Nopein henkilö tuntee lämpöä infrapunalämmittimestä, mutta jos puhumme yhtenäisestä lämmittämisestä koko huoneeseen, konvektori kykenee käsittelemään sitä nopeammin. Infrapunalämmittimen suun- nallinen toiminta mahdollistaa näiden laitteiden käytön niissä paikoissa, joissa on vedoksia - terasseilla, rämeissä ja teollisuustiloissa. Konvektori pystyy tarjoamaan ilman lämmittämisen jopa suljetussa tilassa.

Mikä lämmitin on mukavampi käyttää?

Sähkökäähdyttimiä edustaa kaksi mallin vaihtoehtoa, jotka tulevat asennusominaisuuksilta. Seinämalleja on kiinnitetty seinään 10 - 15 cm: n korkeudella lattiasta. Asennus ei vie paljon aikaa. Kun laite on kiinnitetty seinään, se ei häiritse huoneen liikkumista eikä silmiään.

Seinävahvistimet

Lattiamallit ovat pienikokoisia, joissa on pyörät tai jalustat. Kevyen painon ja parametrien ansiosta laitetta voidaan siirtää helposti yhdestä huoneesta toiseen. Lisätoimintojen läsnäolo lisää käyttövarmuutta.

Lattiakompressorit

Infrapunalämmittimet on jaettu liikkuviin ja kiinteisiin. Infrapunalämmittimien malleja voidaan helposti siirtää huoneeseen tai siirtää toiseen huoneeseen. Kuitenkin infrapunalämmittimen runko on usein hyvin kuuma, joten kun vaihdat laitteen suunnan tai siirrät sen toiseen huoneeseen, sinun on oltava varovainen. Suojaverkko, vaikka se suojaa suoralta kosketukselta säteilijän kanssa, mutta sillä on riittävän korkea lämpötila.

Mobiili IR-lämmitin

Mitä tulee stationaarisiin infrapunalämmittimiin, ne eivät käytännössä eroa missään suhteessa konvektioista. Ne asennetaan seinille tai kattoon eivätkä aiheuta vaivaa huoneen matkustajille.

Kattolämmitin

Konvektorit ovat mukavampia käyttää. Ne eivät edellytä tällaista valvontaa kuin infrapunalaitteet. Konvektori voidaan helposti jättää vartioimatta, kun taas voimakas infrapunalämmitin voi tuottaa suuren määrän lämpöä, mikä voi johtaa kielteisiin vaikutuksiin sekä henkilöön että lähiympäristöön. Molemmat laitteet ovat äänetöntä. Käyttäjät kuitenkin huomaavat, että joidenkin infrapunalämmittimien mallit, jotka kuumennetaan ja jäähtyvät, aiheuttavat halkeamia, jotka johtuvat osia lämpölaajenemisesta.

Mikä lämmitin on turvallisempi käyttää?

Sähkövastukset täyttävät kaikki paloturvallisuusvaatimukset ja ovat suojattuja ylikuumenemiselta. Ruskean suojauksen vuoksi lämmityselementti ei kosketa metallikoteloa, joten maadoitusta ei tarvita. Konvektorin pinta ei ylikuumenta. Seinämuutokset on kiinnitetty tiukasti seinään, ja lattiamallit ovat vakaita.

Infrapunalämmittimen lämmityselementillä on korkea lämpötila, joten sen pinta on suljettu väliseinällä tai ruudukolla - tämä suojaa palamiselta, jos se vahingossa koskettaa. Malleissa on suojaustoiminnot ylikuumenemiselta ja putoamiselta. Säteily on turvallista ihmisille, mutta väärinkäyttö ja sen vaikutuksen alainen pitkäaikainen ei ole sen arvoista.

Turvallisuuden kannalta konvektori on paljon luotettavampi. Sillä ei ole paljon kuumia elementtejä eikä se aiheuta säteilyä. Kun infrapunalämmittimet ovat asianmukaisesti käytössä, ne täyttävät paloturvallisuusvaatimukset, mutta ne ovat palovaarallisia laitteita. Lisäksi on huomattava, että pitkään liian voimakkaassa infrapunasäteilyssä ei ole kovinkaan hyödyllistä terveydelle. Tätä voidaan verrata pitkäaikaiseen altistumiseen paahtavan auringonpaisteelle. Tietenkään ei ole tappavaa lopputulosta, mutta päänsärky voidaan taata.

Mikä lämmitin on ympäristöystävällisempi

Konvektorin työn yksityiskohdat osoittavat, että kun ilma liikkuu huoneessa, pöly nousee. Infrapunalaitteen käytön aikana on havaittavissa konvektiota, mutta se on heikosti ilmaistu.

Usein voit kuulla mielipiteen, että tämä tai se tyyppi kotitalouksien lämmitin palaa happea. Itse asiassa mikään lämmitin, joka työskentelee sähköverkosta, ei pala happea, koska avointa polttamista ei ole. Siksi tätä ominaisuutta ei voida käyttää eräänlaisena ansiona ja muiden lämmittimien puutteena.

Molemmat laitteet eivät työnsä aikana aiheuta haitallisia aineita, mutta konvektorin käytön aikana syntyvä pöly voi olla erittäin haitallinen allergikoille. Voimakkaasti toimivat konvektorit pystyvät vähentämään huoneen kosteuden määrää infrapunamalleissa. Infrapunalämmittimellä ei ole voimakasta ilmavirran konvektivoivaa liikettä. Mutta tässä on välttämätöntä varmistaa, että emitterin ei päästä pölyä ja muita pieniä esineitä, jotka syttyvät lämmittimen päälle, voivat polttaa ja aiheuttaa epämiellyttävän tuoksun.

Lämmittimien mitat

Konvektorit ovat ohuita mutta melko suuria laitteen korkeudessa ja leveydessä. Seinämallien pienen paksuuden vuoksi asennuksen jälkeen lähes älä silmiään.

konvektor

Infrapunalaitteiden mitat riippuvat laitteen tyypistä ja teknisistä ominaisuuksista. Suurin kannettava malli on kannettava tyyppi pistekuumennukseen.

Kompakti IR-lämmitin

Kattomalleilla on merkittävä pituus (noin 1-2 m). Mutta ne sijoitetaan niille paikoille, jotka eivät mitenkään vaikuta huoneen alueeseen.

potolochnue ik obogrevateli
Kattoiset IR-lämmittimet.

Jos verrataan mobiililaitteita, jotka voidaan siirtää huoneesta toiseen, löydät infrapunalämmittimet, joiden koko on hyvin pieni, noin 25-30 cm leveydeltään ja korkeudeltaan. Konvektorin periaate ei salli näiden laitteiden tekemistä pieniksi. Pääsääntöisesti konvekteilla on leveys vähintään 44 cm ja korkeus vähintään 41 cm.

Laitteen kustannukset

Hinnat edustavat laaja valikoima vaihtoehtoja.

Hinnoittelutekijät:

  • teho;
  • Ominaisuudet ja lisäominaisuudet;
  • Brand.

Kotitalouksien infrapunalämmittimien keskihinnat: 2400 - 4000 ruplaa. Sähkökattiloiden keskihinnat: 1800 - 3500 ruplaa. Mekaanisella termostaatilla varustetut mallit ovat 20 - 30% halvempia kuin mallit, joissa on elektroninen tai ohjelmoitava laite.

Mikä lämmitin on kestävämpi

Konvektorien periaate mahdollistaa pitkän käyttöiän onnistumisen. Useimmat valmistajat takaavat 5 vuoden työn. Käytännön kokemus käyttäjistä puhuu keskimääräisestä käyttöiästä - 10-15 vuotta.

Lämmittimen tyypistä, oikeellisuudesta ja käyttöolosuhteista riippuen infrapunalämmittimen käyttöikä voi olla 15-25 vuotta. Keraamisilla malleilla on pisin käyttöikä.

Mikä on edullisempi on konvektori tai infrapunalämmitin

Energiankulutuksen taso riippuu laitteen teknisistä ominaisuuksista. Tutkimusten mukaan infrapunamallien käyttö on taloudellisempaa. Energian hinta riippuu kadun lämpötilasta, huoneen halutusta lämpötilasta, huoneen eristyksen tasosta ja laadusta, ikkunoiden pinta-alasta ja kaksoisikkunatyyppien laadusta.

Jos vertaamme laitteita, joilla on sama teho, ne kuluttavat suunnilleen yhtä paljon energiaa. Infrapunalämmittimen käytön säästäminen saavutetaan sillä, että huoneen mukavan lämpötilan luomiseksi sen on työskenneltävä vähemmän aikaa kuin samanlainen konvektori. Siksi infrapunalämmitin voidaan kytkeä päälle 20-30 minuuttia tunnissa, kun taas konvektorin tulee toimia keskeytyksettä.

Infrapunalämmittimien ja konvectorien vertailu

sr ik 2 sr konvektora 2
Infrapunalämmitin Konvektorinlämmitin
Tuottavuus, tehokkuus 90 - 95% 95%
Lämmitysaika nopea lämmitys hidas lämmittely
Lämmitys ominaisuuksia lämmittää esineitä, seiniä ja ihmisiä lämmittää ilmaa
Käytön mukavuus keskimääräinen pitkä
turvallisuus on suojaa ylikuumenemiselta, mutta joitain laitteita ei voida jättää vartioimatta Suojaa ylikuumenemiselta, voit jättää vartioimatta
Ekologinen yhteensopivuus hyvä, mutta säteilylle pudotus voi kaatua kun konvektio nostaa pölyä
Melutaso Jotkut mallit voivat tuottaa pieniä ääniä lämpölaajenemisen vuoksi täysin hiljaiset laitteet
monipuolisuus monipuolisempia, voidaan käyttää sekä sisä- että ulkolämpöön vähemmän yleismaailmallisia, niiden käyttö on vähäistä
liikkuvuus lattiamallit ovat pieniä mittoja on suurempi koko
Käytön tehokkuus keskitaso tai korkea keskitaso tai matala
elinikäinen 15 -25-vuotias 10 - 15 vuotta
Käytä pääasiallisena lämmitysjärjestelmänä on mahdollista yhdistää useat laitteet yhteen katto-lämmittimiin Monia laitteita voidaan yhdistää yhdeksi seinäveräjäverkoksi

On vaikea sanoa yksiselitteisesti, mikä lämmitin on parempi kuin infrapuna tai konvektori, kaikki riippuu tarpeista ja käyttöolosuhteista. Voimme antaa useita suosituksia asiasta.

Infrapunalämmittimen käyttökelpoisuus:

sr ik

Sen on annettava vain piste, epätasaista lämmitystä tietyllä huoneen alueella.

Se vaatii lämmitystä huoneessa, jossa on luonnoksia tai terasseilla, huvimaja, katokset.

Tarvitset mobiililaitteen, jota voit kuljettaa kanssasi esimerkiksi töihin.

Konvektiolämmittimen käyttökelpoisuus:

sr konvektora

On välttämätöntä varmistaa huoneen jatkuvan tasaisen lämmittäminen, jossa ei ole vedoksia.

On tarpeen lämmittää huone, jossa pienet lapset voivat olla.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 + = 42