Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Mikä katto on paremmin venytetty vai riippuvainen – käytännön neuvoja valinnasta

May 20
No comments yet

Kalkittu katto meni viime vuosisadalla, ja liimaaminen tapetoilla ei myöskään houkuttele ketään. Nykyaikaisemmat ja tyylikkäät katot ovat riippuvalaisimia ja ripustustyyppejä, ne ovat eniten kysyttyjä. Siksi tässä materiaalissa selvitetään, mikä katto on parempi - jännitys tai roikkuu, ja tätä varten verrataan niiden pääpiirteitä.

Mikä on paremmin venytetty tai ripustettu katto

Joustavan ja venytetyn katon laitteen ominaisuudet ja ominaisuudet

Tiivistysmaalaus, maalaus, liimaus laatat ja muut viimeistelymenetelmät edellyttävät katon huolellista puhdistamista ja tasoittamista. Kaikki katon tasoitus- ja puhdistustoimet ovat työvoimavaltaisia ​​ja vaativat paljon investointeja. Muussa tapauksessa maali irtoaa ja taustakuva tai laatta kuoritaan nopeasti. Mutta jännitys tai ripustettu rakenne ei vaadi mitään - pinta sopii niille. Joten säästät aikaa ja vaivaa.

Joustavan ja venytetyn katon ominaisuudet

Järjestelmän asennuksen yhteydessä muodostetaan ensin metallikehys, johon itse katon elementit ja moduulit on kiinnitetty. Tämä voi olla lamellit, kasetit, levyt, mutta kotona, yleisimmin käytetyt kipsilevyarkit. Kehys koostuu pitemmistä ohjauselementteistä, korkeuskorkeista (kulmista) ja henkareista. Jälkimmäisenä käytetään riittävän paksuisia kiinnikkeitä, tangkoja metallista tai lanka. Jos katto on päällystetty kipsilevyllä, sitten viimeisessä vaiheessa se valmistetaan kiteellä ja värjäyksellä.

Suspensoitu kattorakenne

Jousijärjestelmä kiinnittyy harpun, kiilan tai nokka-tyyppiseen pöytään, joka on asennettu huoneen kaikkiin osiin. PVC-liinavaatteiden asentamiseen huone lämmittää jopa 60-65 astetta 0C. Polyvinyylikloridikalvot jäähtymisen jälkeen kiristetään, ja se näyttää sileältä, kauniilta ja kiiltäviltä kattoilta, ei pelkää vettä eikä absorboi vieraita tuoksuja.

Venytyskaton asennus

Kun jännitys tai ripustettu rakenne on kunnianosoitus

  • Näitä rakenteita ja vaaditaan kattoja Neuvostoliiton rakennus- ja tiilitalleissa, joissa laatoilla ei usein ole kovin tasaisia ​​liitoksia. Tasaa erotus, joka voi olla 3 - 7 cm - työvoimavaltaista ja usein sitä voi kokea vain päällikkönä. Mutta jännitys tai ripustettu katto peittää täysin epätasaisuudet, eikä heidän tarvitse "laulaa" niitä.
  • Toinen ongelma on katon puhdistaminen vanhasta vesipohjaisesta maalista. On erittäin vaikeata murskata sitä, mutta et voi jättää sitä - toisenlaista tapettia, laattoja tai maalia pidetään huonosti.
  • Jos alkoisitte miettiä, mikä olisi kiva tehdä katto katolla, niin jännitys ja riippujat tässä tapauksessa ovat ihanteellisia. Loppujen lopuksi, samanlaisessa rakenteessa, voit kätkeä kaikki kaapelit kätevästi, ja valaisimet sopivat hyvin.

Vertailu jännitteitä ja kattojärjestelmiä tärkeimmistä parametreista

Huoneessa käytettävän jännityksen tai jalkatuen määrittämiseksi sinun on tehtävä vertailu tärkeimmissä parametreissä. Koska venytyskattoihin kohdistuu suurinta kysyntää, käytetään PVC-liinavaatteita ja kattojen alapuolella kipsilevyn kattoja ja verrataan niitä perusparametreihin.

Helppo asennus ja houkutteleminen ammattilaisille

Jännitysten enimmäismäärien asentaminen omalla vahvuudellaan ei ole tarkoituksenmukaista ottaa mukaan asiantuntijoihin. Ja he eivät vain venyttää kangasta, vaan myös tekevät siitä. Tällaisten kattojen asentamiseen vaaditaan erityisiä laitteita ja kokemuksia tällaisten rakenteiden asennuksesta. Mutta työ ei tarvitse tyhjentää tilat, paljon roskia samalla ei mene.

Lattiakattojen asentamista ei huolehdita suuri määrä rakennuspölyä ja roskia. Todennäköisesti sinun täytyy ottaa huoneesta kaikki asiat ja käyttää paljon työtä siivouksen tiloissa. Mutta tällainen katto voidaan rakentaa omalla kädelläsi, säästää maksaa mestareiden töistä. Totuus on mahdollista vain, jos olet ystävällinen rakennustyökalun kanssa ja suorita itse korjaustyöt. Jos puhumme muuntyyppisistä ripustetuista kattoista, niiden asentaminen kestää enemmän aikaa kuin jännitysrajoilla ja asennusprosessi on myös "likainen" kuin jännitysrajan asennuksessa.

jännitys + - / Keskeytetty + -

Jousituksen ja kiristysrajan asennuksen nopeus

Standardi kattotuuletin on asennettu noin 3-4 tuntia (lukuunottamatta katto-optioita, jotka simuloivat tähtitaivasta).

Kipsilevyn katon tuotanto kestää 2-4 päivää ja tämä on vähimmäismäärä. Kaikki riippuu alueesta, huoneen monimutkaisuudesta ja itse katosta. Jos malli on varsin monimutkainen (esimerkiksi monitasoinen), sen kesto kestää vieläkin.

jännitys + / Keskeytetty -

Huonon korkeuden huononeminen

Joustava katto, kun kiinnität panssarilevyn laatat "varasta" vain 3 - 5 senttimetrin korkeuteen.

No, kipsilevystä tehty rakenne vähentää huoneen korkeutta 10-12 senttimetriä, ei vähempää. Jotkut muuntyyppiset ripustetut katot kestävät entistä korkeammat huoneen korkeudet. On erityisen tärkeää ottaa tämä huomioon huoneissa, joissa kattokorkeus on niin alhainen.

jännitys + / Keskeytetty -

Miten se on sisäänrakennetulla taustavalolla

Piilota johdot ja kalusteet kattotuulettimen alla erittäin helppoa. Spotlightissa on erityisiä elementtejä - "lasit", renkaat ja levyt, joilla on lämpöä eristävät ominaisuudet, jotka asennetaan kankaaseen. Jos laitteiden vaihtaminen tai valaistusjärjestelmän vaihtaminen vaaditaan, se on helppo tehdä.

Valaisin asennetaan jännitysrajaan

Joustavan rakenteen puitteissa johdot ja kiinnikkeet ovat myös hyvät. Siksi päättää mikä on parempi - kipsilevy tai venytyskatot, huomaa, että tässä suhteessa ne ovat käytännöllisesti katsoen vastaavia. On kuitenkin vaikeampaa, että ripustettu katto voidaan korjata yksittäisten elementtien korjaamiseksi. Tämä ongelma kuitenkin ratkaisee piilotetut luukut.

jännitys + / Keskeytetty +

Helppo hoito

PVC-liinavaatteita hoidossa on hyvin vaatimaton - se on täysin kiitollinen pinnan säännölliselle pyyhkimiselle märällä liinalla.

Mutta ripustettu kipsilevyrakenne vaatii jaksottaista "virkistystä". Joissakin tapauksissa sävytys voi olla tarpeen.

jännitys + / Keskeytetty -

Mikä katto on helpompi vaurioittaa mekaanisella iskulla

Punch polyvinyylikloridikalvo jotain terävää tai kovaa - se on helppoa. Reiät voivat näkyä mistä tahansa - jopa lapsen keulasta tai lelu-pistoolista, jossa on muovisia pellettejä. Voit tietenkin sulkea nämä reiät, mutta se ei ole kovin kivaa, ja veden turvallisuus menee pois.

Vaurioitunut katto
Vaurioitunut PVC-katto.

Kipsilevy ja muut ripustetuissa rakenteissa käytettävät materiaalit ovat kestävämpiä, mutta he pelkäävät myös voimakkaita iskuja - älä heitä raskaita esineitä tällaiseen kattoon.

jännitys - / Keskeytetty +

Palonkestävyys

Ehkä tässä kilpailijamme ovat molemmat arvoisia. Sekä yksi että toinen kattotyyppi eivät tue polttamista. Siksi ne eivät voi polttaa tulesta, vaikka ne ovat vahingoittuneet.

jännitys + / Keskeytetty +

Mitä tapahtuu, jos olet tulvinut naapureilta ylhäältä

Mitä mieltä olet tässä tapauksessa, mikä katto on parempi - venytys tai kipsilevy? Ei ole mitään ajattelemista, tietenkin, ensimmäinen. Loppujen lopuksi PVC-kalvo ei pelkää kosteutta ja pystyy pitämään tietyn määrän vettä sen pinnalle. Tulvan tapauksessa voit soittaa mestarille, joka sulauttaa kerätyn veden, jonka jälkeen useimmissa tapauksissa kangas toimii edelleen.

Jos se virtaa ripustetun katon läpi, se tulvelee seinät ja lattia todennäköisesti. Ja vaurioituneet kipsilevyt on vaihdettava - tämä materiaali pelkää kosteutta.

jännitys + / Keskeytetty -

Mikä katto kestää kauemmin

Suspensioilla on jopa 10 vuoden takuu, mutta niiden "virkistys" viimeistely voi olla tarpeen aikaisemmin. Sävytetty ne ovat todennäköisesti jopa ennen 10 vuoden päättymistä.

Mitä tulee PVC-kalvon enimmäismäärään, sen takuu - 10-15 vuotta. Samaan aikaan kosmeettisia korjauksia ei tarvita.

jännitys + / Keskeytetty -

Korkean tai matalan lämpötilan kestävyys

PVC-kalvo pelkää hirveesti kylmää - jo nollassa se menettää joustavuutensa ja muuttuu hauraaksi. Ja jos miinus on 20, niin kangas yksinkertaisesti säröillä. Joten ei voi venyttää kattoja, joissa ei ole lämmitystä (esimerkiksi loggialla).

Säänkestävät katot eivät kärsi tästä - ne kestävät helposti lämpötilavaihtelut.

jännitys - / Keskeytetty +

Koristeelliset ominaisuudet, erilaiset värit ja tekstuurit

Jännitysten tyypin värit voivat olla melkein mitä tahansa. Se voi olla kirkasta tai pastellistä monofonista väriä, hauska piirros tai kopio jostakin kuuluisasta maalauksesta. Onneksi valokuvien tulostusmenetelmä mahdollistaa tämän kaiken ymmärtämisen. Kiiltävän tai mattapinnan valinta on toinen tapa monipuolistaa huoneen muotoilua.

Kuva PVC-kattohyllystä

visnat1visnat2visnat3visnat4

No, ripustetut katot voidaan koristella eri tavoin käyttämällä tapettia eri tekstuureilla, maalilla tai kattotiilillä. Useiden eri tasojen katto yleensä näyttää hyvin alkuperäiselta. Värimalli tässä on yksinkertaisesti laaja ja loputon. Mutta luoda esimerkiksi kiiltävä pinta ei ole mahdollista.

Kuva suspensioista kipsilevystä

gips1gips2gips3gips4

jännitys + / Keskeytetty +

Ja mikä katto on halvempi - jännitys tai kipsilevy?

Kattotuulettimen tyyppi kipsilevy maksaa (neliömetriä kohden) 20-35 dollaria. On huomattava, että useita tasoja maksaa huomattavasti enemmän.

Lattiatason hinnat ovat hyvin hajallaan - 10-100 dollaria, neliömetriä kohden. Laskennassa otetaan huomioon huoneen kulmat, kaarevat osat, taivut, materiaalin tyyppi ja kuvio. Jos haluat koristella kaaria tai kuperia, alkuperäinen hinta nousee puolitoista kertaa. Ja alkuperäisen kuvion katto on kuusi kertaa kalliimpaa kuin sileä monofoninen pinta.

jännitys + / Keskeytetty +

Yhteensä: Stretch 10 + ja 3 - / Keskeytetty 7 + ja 6 -

Taulukon vertailuominaisuudet jännityksestä ja kattojärjestyksistä

parametrit Stretch PVC-katto Suspendoidut katot
Helppo asennus Se edellyttää ammattilaisten osallistumista. Asennus on mahdollista tehdä itse.
Asennuksen nopeus 3 - 4 tuntia. 2 - 4 päivää.
Korkeuden menetys 3-5 cm. 10 - 15 cm.
Upota taustavalo Spotlights asennetaan ilman ongelmia. Spotlights asennetaan ilman ongelmia.
Helppo hoito Hoidossa ei ole vaativaa. Hoito on vaikeaa.
Vahinkojen kestävyys Helposti altistuvat mekaanisille vaurioille. Riittävät mekaaniset vauriot.
syttyvyys Ei tue palamista. Ei tue palamista.
Kosteudenkestävyys Ei pelkää kosteutta. Kosteuden vaikutuksen alla on turvotus ja jopa tuhoutuminen.
kestävyys Takuu on 10 vuotta, mutta hankauksen lisäksi ei tarvita lisätoimia. Tarjoaa 10 - 15 vuotta ja enemmän, mutta käyttövaiheessa on tehtävä uudelleenpinnoitus.
Käyttölämpötila Ei siedä negatiivisia lämpötiloja. Voit käyttää sekä plus- että miinuslämpötiloja.
ulkomuoto Rakenne voi olla matta tai kiiltävä, väriasteikko on tarpeeksi suuri. Tekokuitu voi olla vain mattapintainen
kustannukset 10 - 100 dollaria - riippuu materiaalista ja lisäelementeistä. 20 - 35 $ - riippuu elementtien monimutkaisuudesta ja viimeistelymenetelmästä.

Missä tapauksessa on parempi käyttää tätä vai tätä enimmäismäärää

Valintasi pysähtyminen venytysrajoilla on parempi seuraavissa tapauksissa:

Jos huoneistossasi on pienet korkeudet, et ehdottomasti halua menettää ylimääräisiä senttimetrejä, valitse sitten joustava PVC-kalvosta valmistettu katto.

Olohuoneen kattojen alla olevilla huoneistoilla on hyvä saada venytyskatto. Loppujen lopuksi esiintyy vuotoja suurella todennäköisyydellä. Kuitenkin joskus ja ei yläkerroksissa huoneessa voi olla hyvin kostea. Ja tämä vaihtoehto on täydellinen.

Valitse lepotut katot seuraavissa tapauksissa:

Kun asennat katon mökkiin, loggiaan tai parvekkeelle, päinvastoin älä käytä PVC: stä valmistettua kireysrakennetta - se ei kestä kylmää. Parempi tehdä kehys, kiinnittää se kipsilevyyn.

Jos tarvitset säännöllisesti katon alla olevaa tilaa, valitse sitten riippuva tyyppi katosta - jännitysvaihtoehdolla tällainen käyttö ei toimi.

Jos sinulla on rajoitettu budjetti, tee itsellesi itsellesi väärä katto. Jos kuitenkin olet huolissasi säästämisestä pitkään, on järkevää ajatella joustavaa versiota. Loppujen lopuksi 10-20 vuotta sinun ei tarvitse tuntea huolia.

Niille, jotka eivät voi päättää, mikä on parempaa - joustavat tai ripustetut katot, voit tarjota mielenkiintoisen vaihtoehdon. Tee kipsilevy ja sen keskimmäinen työnnä kiristysholkki vinyylikalvosta. Katto tulee olemaan alkuperäistä, kaunista, lisäksi siinä mielessä, jolla on molempien tyyppien etuja. Katso esimerkkejä seuraavista kattoista.

Kuva monitasoisista kattoista

mnog1mnog2mnog3mnog4

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 + = 74