Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Завеси завеси в интериора – видове, декориране на идеи, примери за използване в кухнята, дневната и спалнята

May 20
No comments yet

Памучни завеси в интериора създава специален празник, романтична или ултра-модерна обстановка, независимо от какъв тип завеси, които избирате за декорация - окабеляване чрез дървени сегменти, прозрачна линия за риболов с големи мъниста, нишки с изкуствени цветя или пера, сребриста с преливащи се цветове конец или тънка монофонични въжета. Завесите за резба са подходящи за декориране на различни стаи - хол, кафе, офис, спалня и дори кухня. За прозрачни пердета гледаха хармонично във всяка стая, трябва да изберете най-подходящия вид на цвят, форма и метод на закрепване.

Завеси завеси във вътрешността - правилата за избор и приложение

Сортове от пердета за пердета

Няколко вида завеси се наричат ​​завеси за конеца:

 • монофоничен муселин;
 • ирисцентни пердета за конец;
 • нишки от камъни, мъниста, мъниста или дървени елементи;
 • Нишки със стъклени топчета и люлекс, пайети и цветя;
 • завеси с плътна прежда.

Всеки тип завеса за нишки е достоен за внимание, всеки е красив по свой начин. Благодарение на високата външна естетика, пердетата за завеси предпочитат да се използват при проектирането на жилищни и обществени помещения.

22

Униформен и ирисцентен муселин

Kisei е плат, състоящ се от отделни тъкани колани, обединени на върха с една плитка плитка. Завесите на муселин са изработени от различни плътни синтетични нишки, които не се заплитат много и текат красиво.

Kisei е от такива видове:

 • монохромен;
 • с лурекс;
 • в два цвята;
 • дъгата.

Kisei се използва за декориране на хола, спалнята, преходните помещения, за зониране на откритото пространство на студиото.

15

21

Нишки с мъниста и бъчви

Копринен конец муселин, украсена с мъниста, пеперуди, цветя или мъниста изглежда магически и мигновено променя лицето на дори и най-тъп или аскетичен интериор. Невъзможно е да се погледнем от тях. Светлина, падаща върху мъниста, пречупва, създавайки отблясъци в стаята. Декоративни елементи на нишките могат да бъдат подредени в произволен ред, в края на резбата, разпределен във времето или фантазия.

Завесите се продават с предварително нанизани елементи, но вие също можете да украсите самите конци по свое усмотрение. Такива завеси на конеца дават на стаята някаква романтика. Завесите с мъниста подчертават модерния синтез, еклектичен, високотехнологичен, минимализъм. Основното нещо е да изберете правилния цвят и не прекалявайте с декоративните детайли.

2

7

Съвет: Не закачете завеси от конец с мъниста в стаята на малко дете. В края на краищата някои от тях задължително се интересуват от бебето, което ще се опита да ги откъси или да опита.

Твърди конец завеси

За тяхното производство използвайте тънка метална тел, въдица, дърво и други твърди материали. Завесите, изработени от твърди прежди, придават на помещението минималистичен вид. Твърдите нишки могат да бъдат украсени с метал, пластмаса, плат декор. Добре изглеждащи такива конец завеси в етнически или еклектичен интериор.

19

36

38

Завеси за въжета

Завеси от плътни въжета, мъниста, мъниста са всички завеси за въжета. Те често се използват в интериора за декориране на вратите, подчертаване на зоните за почивка и заспиване. Такива завеси са под формата на плътни завеси или щори с ротационен механизъм. Както всички завеси за въжета, те имат грандиозен и привлекателен вид.

businki

verevochnue

Цветово съвпадение

Красиво резбовани завеси изглеждат в интериора, ако отговарят на общата цветова схема на стаята. За да избегнете грешки при избора на цветове за завеса, използвайте няколко метода:

1. Използвайте принципа на контраста. Например, за светъл декор на помещения, се избират тъмни нишки, за тъмно бяло.

1 1

2. Завесите се избират в същия диапазон като цялата стая. Например, в бяла стая, белите завеси на мостове, ниши или прозорци изглеждат въздушни и хармонични.

43

3. Ако съоръженията за ремонт е завършена, и цвета на завесите все още не е определена, следните правила - завесите са избрани текстил тон тапицерия или някакъв ярък акцент.

44

Съвет: Ако изберете цвета на завеси трябва да се разглежда и от страната, на която прозорците отворени, тоест, на север прозорците тъмни добре е да изберете топъл теракота, пясък, жълти нюанси, а южната, а напротив, тя е по-подходящ тъмните и студени цветове.

Методи за закрепване на резбови пердета

Има няколко начина за фиксиране на пердетата, които ще разгледаме по-долу.

Използване на лента за завеси.

За да закачите такива завеси на корниз-мряна или кофраж на тавана на профилите, използвайте специална широка лента за завеси. Зашит е върху широка, гъста горна част на муселин. В завесите, разположени в лентата за завеси, се вкарват кукички, след което се закрепват към пръстените на пръта. С помощта на лента за завеса, завесата на конеца може да бъде издърпана за малки гънки, но най-често тъканта остава равна.

не

на

На пръта на перваза.

За да използвате този метод, през горната широка част на завесите се минава лента. За тази цел нишките и обшивката на плътна тъкан, които са зашити заедно, се избутват настрани, а прътата преминава добре в резултантния отвор. Методът е лек и изискван, тъй като не изисква допълнителни части от системата за закрепване, докато мрежата свободно се движи по корниз.

на

Към бележката! Ако искате завесите на нишките да изглеждат леки и да придадат на стаята усещане за лекота, тогава завесите се окачват на разстояние по протежение на бара. За да се създаде по-плътен слой, завесите се повдигат, правейки ги дебели. Така те оставят по-малко светлина и създават уютна атмосфера.

na kulisah 2

На лентата с велкро.

За да фиксирате муселин с велкро лента, зашита в горната му част, е необходима специална корниз с втората част на лентата.

Ако това не е така, втората част от велкро лентата е залепена на желаната повърхност и завесата е прикрепена към нея.

na lente lipuchke

na lente lipuchke 2

На пръстени и кърпички.

Задаването на завеса върху бара с пръстени и специални куки е много проста. Пръстените с куки се намират по дължината на пръта на еднакво разстояние един от друг и закрепват платното с клечки.

Този метод е подходящ не само за муселин, но и за дебели завеси.

на колка

на колка 2

За отвори.

Много прост и красив начин за фиксиране.

Лентата е резбована в специални пръстени, като на завесата се образуват малки вълни.

Не се сърди човече

на лувърсай 2

Методи за декориране на пердета за конец

За пердетата пердетата изглеждаха още по-елегантни, те са украсени с помощта на различни елементи.

Пикапите

Тя може да бъде декоративни или дантелен панделки, четки бране, декоративни дантели. С помощта на завесите им хванат и дръпнете към страната или центъра. Интересен вариант е закрепването на клечките върху корниз или пръчка.

14

24

na podhvatah

na podhvatah 1

шноли

Специалните фиби за пердета за конец са много подобни на обикновените клипове за коса. Те са прикрепени чрез изрязване на част от нишките през фурната. Поставете филетата на една и съща височина или различни.

kokolka 1

kokolka 2

кокола 3

kokolka 4

Гуми и фиби с цветя и цветни букети

Различни цветни аранжировки дават празничния и елегантен вид. Тази украса често се използва за украса на банкетни и сватбени зали.

zakolki

23

Солидни пикапи

Стационарните куки за стена са подходящи за осигуряване на част от нишките отстрани на прозореца. Хромираните блюда изглеждат добре в различни течения от модерен стил, особено в областта на високите технологии.

46

Приложение в различни помещения

Красиво изглеждат конец завеси в интериора на напълно различни помещения: кафенета, тържествена сватба стаи, кухня, детска стая или хол. За да накарате пердетата да се поберат добре в стаята, да подчертаят нейните предимства и да създадат уютна атмосфера, трябва да обърнете внимание на няколко фактора:

 • цвят на нишките;
 • плътност;
 • трябва да използвате допълнителен декор;
 • комбинация от различни видове пердета за конец;
 • релевантността на мъниста или мъниста.

Завесите от нишки се използват в интериора не само за декоративни елементи. С тяхна помощ можете успешно да украсявате ниши, арки, пространство около полилея, разпределение на гости или места за спане.

47

48

В кухнята

Много хубаво и необичайно завийте пердета в интериора на кухнята. При декорирането на прозорец завесите не се отварят на пода. Тяхната дължина може да е до перваза на прозореца. Ако нишките са покрити с покритие, отблъскващо прах, те ще бъдат грандиозен кухненски декор за дълго време.

52

Друг интересен вариант на декорация на кухнята е отделянето на трапезарията и кухненския бокс с помощта на прозрачни нишки. Дизайнерите съветват да не се огражда напълно зоната, а зоната да е лесна и безтегловност, която да достига само до средата на стаята.

51

Забележка: в кухнята изглеждат добре плътни хромирани нишки, които са съчетани с метални фитинги и хромирани детайли на лампите.

В хола

Стаята или холът са идеални за използване с пердета за конец. В дизайна на тази стая, смело използвайте нишки с лурекс, пайети, пластмасови и стъклени декоративни елементи, мъниста. Те изглеждат умни и подчертават дизайна. Завесите от перваза във вътрешността на хола са предназначени да създадат специална уютна аура и незабравимо впечатление на гостите. Те се избират в няколко цвята, поставени на различни нива, плетени в плитки и вързани с клечки на различни нива.

42

54

В спалнята

В спалнята изберете обикновените муслинови или елегантни конци със стъклени топчета. Върху прозореца висят пердета, те отделят зоната на леглото или отделят зоната за почивка от общата площ. Този метод ви позволява да създадете прозрачна стена в една стая, която ясно определя частна зона, но не намалява общото пространство в стаята.

v spalne 1

v spalne 2

Окачена марля и в детската спалня. Тя е отделена от леглото на бебето, създавайки за него зона на уют и комфорт. За детската стая не трябва да избирате нишка с декоративни топки, стъклени мъниста, цветя или пеперуди. Те могат да се интересуват от детето и той ще ги вкуси. И това не е безопасно за живота на детето. По-добре е да обърнете внимание на монохромните тихи завеси със съдържанието на естествените нишки.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − 13 =