Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

100 интериора на хол с тухлена стена, които ви вдъхновяват в творчеството

May 20
No comments yet

Тухлени стени и модерен интериор - неща, които изглеждат абсолютно несъвместими. Но през последните няколко години дизайнерите все повече използват красива тухлена зидария, когато искат да подсилят текстовото разнообразие, да направят характера на интериора уникален, да добавят парфюм от вечен чар.

За някои тухлите във вътрешността на хола са израз на богатство, начин да се подчертае историческото минало на сградата, олицетворение на връзката между миналото и настоящето. За други хора, това е възможност да добавите елегантност и индивидуалност в стая, която иначе би изглеждала малко скучна. Независимо от това, което доведе до идеята за необходимостта от разнообразяване на интериора на хола ви с тухлена стена, няма съмнение, че тук ще намерите много интересни неща.

Тухлената стена може да има широка гама от форми и нюанси, което позволява използването на този елемент в почти всеки стил - от индустриалната и шибанската, до модерната и класическата. Днес представяме на Вашето внимание колекция от хипнотизирани дневни стаи с тухлени стени, които очароват и вдъхновяват. Наслаждавайте се!

Декоративна тухла във вътрешността на хола

Модерни дневни с тухлени стени

Съвременната дневна с подчертана тухлена стена в момента е гореща тенденция, която, изглежда, няма да загуби популярността си. Ако сте имали късмет да живеете в апартамент или частна къща, където тухлените стени са внимателно покрити с слоеве от довършителни материали, е време да копаете по-дълбоко, за да изложите зидарията. Общата привлекателност на помещенията до голяма степен зависи от цвета и качеството на тухленото полагане.

В случай, че виждате при "изкопни работи" не сте много щастливи, най-безопасното и най-разумно решение е да боядисате тухла в бяло: това ще запази неутралния фон и в същото време ще добави текстура. Всеки, който търси по-динамична алтернатива, може да опита други неутрални цветове, за да създаде фон - сив или дори черен. Класическата червена тухлена стена изглежда подходяща и в съвременните дневни, ако останалата част от интериора е направена неутрално и колкото е възможно по-кратко.

1
Модерна дневна: комбинация от тухлена стена с модерни бели рафтове (от Downie North Architects).

2
Тухлена стена, боядисана в сиво (от Stuart Sampley Architect).

3
Стилна всекидневна в един от мансардите в Чикаго (от интериора на Jessica Lagrange).

4
Всекидневната е изпълнена с естествена светлина (от Steele Street Studios).

5
Еклектичен хол с майсторска употреба на тухлена стена като акцент (от StruXture Photograph).

Ако нямате късмет и вашите апартаменти са разположени в скучна "кутия" от стъкло и бетон, тогава в този случай все още имате шанс да промените радикално интериора на вашия дом. Използвайте декоративната тухла, за да превърнете стените в хола. С реална тухлена зидария, разбира се, тя не може да бъде сравнена, но при обстоятелствата тя може да се счита за добра алтернатива.

1 1 м

1 3м

1 5м

1 7 м

1 9 м

1 11 м

1 13м

1 15м

1 2 м

1 4м

1 6 м

1 8 м

1 10 м

1 12м

1 14 м

1 16 м

Украсете, така че с почистване!

Откритата тухлена стена може да служи като красив светъл фон за демонстрация на колекция от произведения на изкуството или особено ценни семейни снимки, защото е много по-изразителна от обикновена бяла стена. С подходящо осветление и избор на декор и аксесоари, всекидневната с тухлени стени може да изглежда по-привлекателна, тъй като мебели от неутрални нюанси става забележима. Да украсиш стая с тухлени стени не е лесно, защото ако планираш неправилно, еклектиката може бързо да се разпадне в хаос - неудобна бъркотия.

6
Яркосиният диван, необичайният килим и луксозните кресла придават на хола любов (от SK Interiors).

7
Съвременна дневна с меден лазурен килим и тъмно сив диван (от изображения на Джеймс Мейнърд-Вантаж).

8
Модерен хол с дискретен дизайн (от дизайна Lifestyle).

9
Декориране на тухлена стена в хола с мостра на модерна живопис (от Meghan Carter Design).

10
Основните декорации на тази всекидневна са реколта светлинен знак и великолепен рафт за съхранение (от Meritage Homes).

11
Весела еклектична всекидневна с невероятен фон под формата на тухлена стена (от Mikel Irastorza).

2 1 м

2 3м

2 5м

2 7 м

2 9 м

2 11 м

2 13м

2 2м

2 4м

2 6 м

2 8м

2 10м

2 12м

2 14м

Индустриален стил и не само

Както споменахме по-рано, има много стилове, които позволяват използването на тухлена стена във вътрешността на хола. Но пенливият и функционален индустриален стил е без съмнение най-отгоре в този списък. Промишленият стил и тухлените стени отговарят един на друг като нищо по-добро, а докато адаптивното повторно използване на стари конструкции ще бъде нормата в ремонтния свят, тухлената стена със сигурност ще бъде използвана тук като декоративен елемент.

В комбинация с откритите тръби на въздуховоди, големи прозорци с тъмни метални рамки и необичайно осветление, тухлето създава идеален хол от гледна точка на избрания стил.

12
Бамбук в пот срещу тухлена стена (от Luv2Dezin).

13
Дневна и трапезария с тухлени стени (от The Graces - ReMax Hallmark Realty).

14
Естественото дърво и боядисаните тухлени стени създават перфектен контраст в този релаксиращ салон (от Хунифорд Дизайн Студио).

15
Бялото боядисани тухлени стени добавят театралността на тази всекидневна в индустриален стил, разположен на таванския етаж на една от къщите в Челси (от Studio D + FORM).

16
Бялата тухлена стена е най-популярната сред модерните собственици, които искат да донесат контраст на текстурата към стаята (от Vick Vanlian Architecture and Design).

17
Тежките дървени греди и тухлени стени подчертават югозападния стил на тази стая (от Chandler Prewitt Interior Design).

Бялата тухлена стена, подсилена с естествена светлина, създава весела, светла и свежа атмосфера в хола. И в комбинация с тежки дървени елементи, тя ще служи като отличен фон за голямо разнообразие от стилове, например за селски или средиземноморски.

3 1 м

100 интериора на хол с тухлена стена, които ви вдъхновяват в творчеството

3 5м

3 7 м

3 9 м

3 11 м

3 13м

3 2м

3 4м

3 6 м

3 8 м

3 10м

3 12м

3 14м

Тухлени стени за малки всекидневни

Имате ли малка дневна? Не е проблем! Изгладената красота на тухлени стени носи топлина в малко жилищно пространство, което го прави по-уютен и приветлив. Има два подхода към дизайна на малка дневна с тухлени стени, а изборът зависи от личния ви вкус и стил на стаята.

Първият е да следвате еклектичната пътека и да създадете хаос, който чрез въвеждане на невероятно разнообразие от цветове, текстури, контрастиращи стилове и уникални декоративни елементи ще затъмни всичко. Това изисква баланс, само усещането на опитен дизайнер е в състояние да разбере кога, добавяйки все повече и повече елементи към интериора, трябва да спрете.

18
Черни котви в еклектична стая (от дизайна на Тифани Ханкен).

19
Произведения на изкуството, масичка за кафе на колела и ретро декор добавят текстура към тази малка стая (от M / I Homes).

20
Шиканска скандинавска всекидневна с женски характер (от Tara Benet Design).

21
Елегантна всекидневна с ремонтни удари (от Vintage Renewal).

22
Светъл и красив мансарден хол в индустриален стил (от Homepolish).

Друг подход за проектиране на малка дневна с тухлена стена е да се вдъхновява от модерния скандинавски стил. Модерацията, ясни, прави линии и неутрални нюанси са тук, и това позволява на тухлената стена да направи смела визуална декларация. Не забравяйте, че в малките стаи имате нужда само от един, ясно и отчетливо видим стил, независимо дали е модерен, промишлен, реколта или шейби-шик.

4 4м

4 6 м

4 8 м

4 10м

4 12м

4 2м

4 13м

4 5м

4 7 м

4 9 м

4 11 м

4 1 м

4 3м

4 14

Приложете трика!

Тухлените стени дават възможност да излязат извън обичайното и има много начини да се направи това без да се прави прекомерно от финансова гледна точка. Най-лесният вариант е да използвате графити, които ще добавят цвят на тухлена стена и модел и ще дадат на стаята малко груб уличен характер. Ако сте имали късмет да имате извита тухлена стена в хола, умело изберете тази необичайна функция - нека тя да се превърне в основна атракция.

23
Творческият подход позволява да се подчертае извитата тухлена стена във всекидневната (от Manuel Sequeira Architecte).

100 интериора на хол с тухлена стена, които ви вдъхновяват в творчеството
Заоблената стена в модерната дневна привлича вниманието, затъмнявайки всичко (от Hufft Projects).

25
Тухлената зидария придава на модерния интериор цвят и текстура (от Темза).

26
Графити е отлично допълнение към тухлената стена (от CityLoft).

27
Светлите въздушни завеси придават мекота в тази прекрасна дневна (от TONIC Design).

28
Зашеметяващ хол на един от апартаментите в Лондон (от Michaelis Boyd Associates).

28 1

Привличане на вниманието може да бъде и с помощта на черна тухлена стена, въпреки че в някои случаи ключовата роля ще се играе не от нея, а от декора наоколо. Играйте с контрастни текстури (например светли полупрозрачни завеси и груби тухлени стени) или оттенъци (стени от бяла и червена тухла в една стая), за да съживите хола, да го направите неподражаем. В края на краищата това е, за което сте мечтали!

5 1метър

5 4м

5 6 м

5м 8м

5 10м

5 13м

5 2м

5 5метър

5 7 м

5 9 м

5 11 м

5м 14м

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 + = 90