Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Eigentijds interieurontwerp in de stijl van eigentijds

May 20
No comments yet

Modieuze en moderne stijl kontemporari in het interieur is geschikt voor het decoreren van een appartement, kantoor of thuis. Het is comfortabel, functioneel en beperkt de maker van het interieur niet in een rigide raamwerk. Ontwerpers definiëren de term 'eigentijdse' interieurs in een moderne stijl die niet passen in de esthetiek van technisch hightech of laconiek minimalisme. De stijlrichting van Contemporary is nog niet zo lang geleden verschenen, maar heeft al bewonderaars over de hele wereld gewonnen. Kortom, dankzij eenvoudige principes van decoratie en decoratie van gebouwen, die gebaseerd zijn op gezond verstand en gemak.

Interieurontwerp in eigentijdse stijl

Historisch aspect

De geschiedenis van de hedendaagse stijl begint vanaf het midden van de twintigste eeuw. De basis voor zijn uiterlijk was de Scandinavische stijl, het constructivisme en het minimalisme. Kleine kamers met gemeenschappelijke en aparte appartementen, bescheiden, laconiek, met een inscriptie van het interieur en meubels voor massaproductie. Aangevuld met het uiterlijk van het meubilair waren de decorstukken die konden worden "verkregen". Dat wil zeggen dat de inrichting, meubels en verlichtingsarmaturen vaak werden gekocht wanneer deze in de winkel beschikbaar waren, het was niet nodig om veel te kiezen uit de gepresenteerde exemplaren. Dus, in een modern appartement met een laconieke, bescheiden sfeer, leefden objecten uit verschillende tijdperken en stijlen naast elkaar.

7

De stijl van de tijdgenoot in het interieur van naoorlogse huizen zag er modern uit. Tegelijkertijd was hij eclectisch. Dat wil zeggen, in het moderne minimalistische interieur werden de tekenen van andere stijlen herkend. De ideeën van de Bauhaus-school droegen bij aan de verspreiding van het hedendaagse in Europa. Architecten en ontwerpers, die de ideeën van de school propageerden, streefden naar massaal handig en betaalbaar meubilair. Een die je toestaat om een ​​groot aantal items en dingen te organiseren, er stijlvol en mooi uitzag, betaalbare waarde had.

Aan het eind van de twintigste eeuw was zo'n meubel praktisch in elk Europees, Amerikaans of Russisch gezin. Bijvoorbeeld een keukenrail of een muur in de woonkamer. De ideeën van de ontwikkelaars werden goed ontvangen door de bevolking, omdat de ontwerpers mensen functionele, elegante en goedkope meubels konden aanbieden. Sommige meubels worden nog steeds gebruikt in het dagelijks leven, met een moderne uitstraling.

De stijl van het interieur van hedendaags design is actueel vandaag, dankzij de unieke mogelijkheid om moderne materialen, decor en meubels van Ikea te combineren met objecten uit vorige tijdperken. Ontwerpers voorspellen deze stijl voor een lange tijd met kleine aanpassingen en transformaties.

9

Waarop is de moderne stijl gebaseerd?

Het creëren van een interieurontwerp in de stijl van het hedendaags hoeft niet de strikte regels uit het historische tijdperk te volgen, het kleurengamma te observeren, designmeubilair te kopen en gordijnen te naaien om op bepaalde schetsen te bestellen. Dit alles is niet nodig, omdat de stijl is gebaseerd op de spontane buurt van de inrichting, die de eigenaren in de winkel leuk vond. Stijl is een levende belichaming van de moderniteit. Hiermee kunt u moderne materialen gebruiken voor decoratie, het interieur vullen met massiefabriekmeubilair, waarvan het grootste voordeel gemak is. Deze stijl is erg handig en gemakkelijk uit te voeren. En omdat het vaak wordt gekozen door diegenen die het interieur graag willen repareren en bijwerken.

De basis van hedendaags is gemak, eenvoud en functionaliteit in één fles.

13

Eenvoudige lijnen en vormen

Hoe eenvoudiger de geometrie van de ruimte wordt gebouwd, hoe beter voor de hedendaagse tijd. De standaardkamer van een flatgebouw met panelen is een ideale plek voor de belichaming van een modern interieur. Het is gemakkelijk om eenvoudige en begrijpelijke lijnen en vormen te schrijven - rechthoekige moderne meubels en apparaten, foto's en schilderijen. In dit geval is een goede achtergrond voor hen een functioneel, goedkoop afgewerkt materiaal met een gladde monochrome of natuurlijke textuur. Bijvoorbeeld geschilderd in een monochrome schaduw van de muur, een houten vloer en witgekalkte plafonds. Of glanzende spanplafonds in combinatie met de laminaatvloer en het behang op het behang. Alles is eenvoudig: er zijn geen nissen, gesmede roosters en glas-in-lood scheidingswanden, plafonds met meerdere niveaus en gegoten panelen. Voor een interieur waarin het even goed is om te ontspannen en hard te werken, zijn deze details overbodig.

6

Veel vrije ruimte

Bij reparaties in een modern klein appartement proberen ontwerpers zoveel mogelijk vrije ruimte en lucht achter te laten. Om dit te doen, verwijder alle mogelijke partities en muren, zoniruyut gebied met behulp van modulaire meubels, verlichting, podia.

"Less is more" was het principe van de getalenteerde architect, de oprichter van het Bauhaus Mies van der Rohe. Vertaald uit het Engels betekent deze uitdrukking "minder - het betekent meer." Dat wil zeggen, hoe minder vrije ruimte in de ruimte van verschillende items overblijft.

4

Maximale functionaliteit

De ontwikkelaars van functionele meubels - de grondleggers van de tijd van vandaag - probeerden omvangrijke objecten te creëren die weinig ruimte konden in beslag nemen. Dit idee klinkt op het eerste gezicht vreemd en onwaarschijnlijk. Maar het was dankzij haar dat er noodzakelijke huishoudelijke spullen waren die ruimte in kleine appartementen mochten sparen:

# 1. Opvouwbare tafel-transformator - in opgevouwen toestand lijkt het meer op een nachtkastje of ladekast, maar indien nodig wordt het uit elkaar geschoven en verandert het in een grote tafel, waarachter een groot bedrijf kan overnachten.

29

# 2. Modulair meubilair - meubilair van zacht of kast, dat bestaat uit modules met de juiste geometrische vorm. Dergelijke meubels zijn handig om te transformeren en te regelen, afhankelijk van de behoefte, het omzetten van een hoekbank in verschillende fauteuils of een tweepersoonsbed en de nachtkastjes in de tafel en omgekeerd.

30

30 1

# 3. Vouwvormen van banken - een bekend meubel uit het Sovjettijdperk, het bespaart ruimte, diende als opslagsysteem en tegelijkertijd als een mobiel bed.

# 4. Meubelwand - geoptimaliseerd boek en kasten in één stijl, in de totale ruimte waar een plek is voor een opklapbaar bureau of werkplek voor een laptop.

31

32

Het is opmerkelijk dat de eerste voorbeelden van dergelijke functionele meubels werden ontwikkeld in de naoorlogse periode, maar ze zijn hun relevantie vandaag niet verloren.

Natuurlijke materialen

Het ontwerpen van het interieur in de stijl van Contemporary is gebaseerd op hoogwaardige moderne materialen. Beter als ze zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen en voldoen aan milieueisen.

Deze omvatten:

 • gepolijst natuurlijk bord, dat wordt gebruikt voor vloeren, wandafwerking als panelen en plafond;
 • Natuursteen (marmer, graniet, kalksteen), die de vloer spreidt, panelen in de keuken en badkamer, en ook massieve platen als aanrecht gebruikt;
 • glas, dat met kunstmatige middelen is vervaardigd, maar uitsluitend uit natuurlijke componenten bestaat. Het produceert verlichtingsarmaturen, meubels, details van decoratie en decoratie;
 • Natuurlijk leer wordt voornamelijk gebruikt als bekleding van de bekleding, maar er zijn ook andere opties mogelijk.

3

Naast natuurlijke materialen biedt de moderne industrie een verscheidenheid aan kunstmatige opties die voldoen aan de hygiënische en milieunormen. Bovendien hebben ze vaak een mooie decoratieve uitstraling en een lange levensduur.

Deze omvatten:

 • Laminaat, dat wordt gebruikt voor het afwerken van vloeren, wanden en plafonds;
 • linoleum, dat de vloer bedekt in de gang, in de keuken, minder vaak in de woonkamer of slaapkamer;
 • een kunststeen en een tegel voor het inrichten van muren;
 • spanplafond van PVC-folie.

1

Juiste combinatie van facturen

Typisch, de stijl van de hedendaagse in het interieur omvat niet een combinatie van felle kleuren, bonte patronen en tekeningen. Maar de situatie ziet er niet bleek en eentonig uit. Het effect van levendigheid en diversiteit wordt bereikt door een combinatie van verschillende texturen: glanzend en glanzend met ruw en mat.

Werkt goed in hedendaagse facturen:

 • glas-, acryl- en chroomoppervlakken;
 • ruw natuurlijk hout en steen;
 • gelakte en stalen onderdelen;
 • gestructureerde stoffen.

11

35

Kleurengamma van hedendaagse stijl

Het moderne interieur wordt gekenmerkt door neutrale, rustige kleuren die niet accentueren of irriteren. Bewoners van moderne megasteden waarderen grijsbruine tinten in combinatie met witte oppervlakken, kiezen ze vaker. Als kleurspots en accenten gebruikt u decor, meubels en levende planten.

25

Kies voor een achtergrond deze kleuren:

Eigentijds interieurontwerp in de stijl van eigentijds
Beige.

Eigentijds interieurontwerp in de stijl van eigentijds
White.

Eigentijds interieurontwerp in de stijl van eigentijds
Gray.

Eigentijds interieurontwerp in de stijl van eigentijds
Brown.

grafitovui cvet
Graphite.

33

Gebruik als accent kleine heldere objecten in dergelijke kleuren:

Eigentijds interieurontwerp in de stijl van eigentijds
Blue.

Eigentijds interieurontwerp in de stijl van eigentijds
Red.

Eigentijds interieurontwerp in de stijl van eigentijds
Geel.

Eigentijds interieurontwerp in de stijl van eigentijds
Green.

Eigentijds interieurontwerp in de stijl van eigentijds
Orange.

20

36

Interieurontwerp in hedendaagse stijl suggereert zelden patronen, maar natuurlijke structuren zijn acceptabel.

Onder hen:

 • dierenthema's (zebra-, koeien- of luipaardvel);
 • textuur van hout en steen.

28

34

Methoden voor oppervlakteafwerking

Moderne interieurs maken het praktisch, gezoneerd en comfortabel. Hiervoor worden natuurlijke en kunstmatige materialen gebruikt voor oppervlaktebehandeling.

# 1. Voor de vloer:

 • Keramische of keramische graniettegels in combinatie met het "warme vloer" -systeem;
 • tapijt, laminaat, linoleum;
 • laadvloer;
 • natuurlijke grondplaat.

# 2. Voor plafond:

 • vlak witgekalkt of geverfd met witte verf op waterbasis;
 • spanning;
 • opgeschort.

# 3. Voor muren:

 • gepleisterde en geverfde muren;
 • behangen met behang;
 • een combinatie van verschillende texturen (gips, stenen paneel, behang en hout);
 • stenen afwerking.

23

33

Meubels kiezen voor hedendaagse stijl

Het was met de productie van speciaal functioneel meubilair dat de stijl van het hedendaagse begon. Ontwikkelaars van projecten en modellen van vouwbare, transformeerbare, compacte en multifunctionele meubels V. Kandinsky, K. Malevich, M. van der Rohe introduceerde de mode voor goedkope en stijlvolle items. De boom in meubels voor massaproductie uit goedkope materialen kwam in de jaren 60 van de twintigste eeuw. Maar sinds die tijd komt het niet uit de circulatie, slechts een klein beetje wordt getransformeerd door de moderniteit.

38

Een van de meest populaire hedendaagse meubels zijn:

 • Modulaire kasten met secties voor boeken, kleding, tv of computer, met een opklapbare tafel;
 • modulaire zachte secties, transformerend in een bed, een bank, fauteuils;
 • ingebouwde kasten met laden;
 • bed met een georganiseerd opbergsysteem;
 • klaptafels;
 • banken, planken, ladekasten;
 • vouwbanken en fauteuils.

39

40

Een onderscheidend kenmerk van moderne meubels is de goedkope waarde in combinatie met een prachtig ontwerp en een goede slijtvastheid. Om dit effect te bereiken, moderne materialen - MFD, eco-leer, gemengde weefsels, gelamineerde oppervlakken toestaan.

verlichting

Om het interieur in de stijl van Contemporary vol te ontwerpen, let dan op de juiste inrichting van de verlichting. In dit geval wordt een belangrijke rol gespeeld door zowel natuurlijk als kunstlicht. Als de kamer grote ramen heeft, proberen ze ze niet op te hangen met dikke gordijnen, zodat er zoveel mogelijk daglicht de kamer binnenkomt. Voor de ramen hangen lichte transparante gordijnen en jaloezieën. Als de ramen in de kamer klein zijn, hebben rondom de omtrek van de kamer verschillende lichtbronnen.

Manieren om verlichting te organiseren:

 • gebruik van de centrale kroonluchter in een laconieke moderne stijl;
 • verborgen verlichting van planken, nissen of delen van de kamer;
 • locatie van staande lampen, schansen, lampen in de eetkamer, theesalon of leeshoek.

Style kontemporari interior accepteert armaturen van reguliere geometrische vormen en fantasiemodellen van plafonds. In hen zou er geen empowerment van het imperium en rococo-elegantie mogen zijn. Hoe eenvoudiger, hoe beter.

10

14

37

decoratie

Decoratieve items verlevendigen de stille eigentijdse stijl in het interieur. Ze kunnen helder, glanzend zijn, vanuit verschillende stijlen en tijden. De inrichting van de eigenaar van het appartement of de ontwerper kiest naar eigen goeddunken. Vaak verschijnen er als decor grote groene planten: ficusen, palmen, varens, bamboe. Ze versieren het interieur en zuiveren de lucht.

18

Alle decoratieve interieurartikelen herinneren aan verschillende momenten van het leven (uitstapjes op zakenreizen en uitstapjes naar het resort, wandelen met vrienden in de winkels, geschenken voor de feestdagen). Hoe dan ook, de inrichting is van waarde voor de eigenaar van de kamer, zelden omdat decoratieve objecten vreemde dingen gebruiken.

Bij het vullen van de ruimte met kleine decoratieve elementen, is het belangrijk om niet te overdrijven met een verscheidenheid aan kleuren en het aantal objecten.

Interieurfoto in de stijl van hedendaags

gal1m

gal3m

gal5m

gal7m

gal9m

gal11m

gal13m

gal15m

gal17m

gal19m

gal2m

gal4m

gal6m

gal8m

gal10m

gal12m

gal14m

gal16m

gal18m

gal20m

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 74