Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Så här rengör du windows ordentligt och utan strimmor

May 20
No comments yet

Varje självrespektande älskarinna håller fönstren rena. I genomsnitt utförs våtreningen av Windows var tredje månad. Men om din lägenhet ligger på första våningen, så kanske windows måste tvättas oftare, så att de får mer damm och smuts. Visst vet alla hur man rengör windows, men inte alla gör det rätt. I den här artikeln kommer vi att döma i detalj om hur och hur du rengör windows bättre.

Hur man rengör fönster korrekt och utan skilsmässa - tips och hemligheter

De verktyg som behövs för att tvätta fönster finns i varje hem

Svamp. Det är önskvärt att den ena sidan av svampen är stel. Så du kan enkelt bli av med allvarlig förorening.

Vindrutetorkare. Det kallas också en screed eller ett skott. Tack vare den här enheten förstår du inte bara hur du rengör windows ordentligt, utan också älskar den här aktiviteten. Vindrutetorkaren kan vara på ett långt handtag, då behöver du inte klättra en stol eller en fönsterbrädan en gång till. Det finns speciellt praktiska modeller med en svamp på ena sidan och en snäpp till den andra.

Tvättmedel. Det kan vara allting. Vid valet av sättet att tvätta fönstren, kommer vi att dwella mer i detalj på texten.
En bit torr trasa. Tyget kan användas bomull, du kan ta en naturlig naturlig mocka, linne eller non-woven material. Huvudvillkoren är att den ska absorbera vatten väl.

En skål eller en hink. Du behöver behållare med vatten. Först, för att lösa upp diskmedel, och sedan skölja glaset med rent vatten.

Gör lite förberedelse

Frigör först fönsterbrädan från främmande föremål (blomkrukor, vaser, hushållsapparater). Och placera alla nödvändiga verktyg inom räckhåll. Häll inte mycket vatten i en hink eller ett handfat för att undvika att stänk det runt. Bestäm i förväg vad du ska tvätta fönstren från utsidan. Tja, om det är en separat svamp, eftersom baksidan av glaset är mycket smutsigare.

För våtrengöring är det bättre att välja ett grumligt, vindlöst väder. I annat fall, under direkt solljus, kommer glaset att torka snabbt och då kommer det inte vara möjligt att tvätta fönstren utan skilsmässa.

Väljer ett tvättmedel

Så mitt fönster. Om du har fönster med trämålade ramar, använd sedan ett flytande tvättmedel, tvållösning eller tillsätt ammoniak till vattnet med en hastighet av 2 matskedar per 1 liter vatten. Använd inte läsk, eftersom färgen från det bleknar.

Ju bättre att tvätta plastfönstren? Det viktigaste - använd inte slipmedel och grovull. För att inte skada plasten känslig för mekaniska influenser. För att tvätta ett plastfönster kan du använda vätska.

Det finns ett annat sätt, tidtestad - det här är användningen av krita. För detta måste det tömmas och lösas i vatten (2-3 matskedar per 1 glas vatten). Torka sedan kritan med en glaslösning, låt den torka lite och gnugga försiktigt med tidningar.

Denna metod fungerar verkligen, men det är ganska mödosamt. Det är mycket lättare att använda moderna syntetiska verktyg för att tvätta fönster. Det kan vara i någon form - pulver, gel eller pasta. Valet på tvättmedelsmarknaden är enormt och de klarar helt och hållet sin uppgift.

När du väljer en produkt, var uppmärksam på dess sammansättning, eftersom vissa komponenter kan orsaka allergisk reaktion. I grund och botten består de av vatten, ammoniak, ytaktiva ämnen och hjälpmedel och alkoholer som löser upp smuts.

Video: Jämförelse av medel för att tvätta fönster

Fasader av tvättfönster

Min ram. Tvätta alltid fönstret med rengöring och tvätta ramen och först därefter gå till glaset. Mycket ofta erkänner de, det är ett misstag att börja tvätta glaset och sedan rammen.

Rengör fönstret från huvudsmutsen. Fukt svampen i vatten med diskmedelet löst i det och blöt försiktigt ytan på glaset. Vidare, utan att missa en centimeter, rengör fönstret, kör smutsen ner med en svamp. Kom ihåg att huvud smutsen ligger vid korsningen av glaset och ramen. Därför, vid avslutningen av det första steget, dra en svamp runt fönstret, vilket ökar trycket. När du tvätter plastfönstren från utsidan, använd en borste med ett långt handtag. Kom ihåg om säkerhetsåtgärder, undvik plötsliga rörelser.

Ren tvätt. För att torka fönstret torrt behöver du en vindrutetorkare. Dra av glaset, från början. Håll en lutningsvinkel på 20-30 grader. Du måste flytta strängt horisontellt, varje gång överlappning av det tvättade området för ett par centimeter. Torka av torkarbladet torrt efter varje passering. Det här är den viktigaste punkten i hela biltvätten, och torra trasor kan behöva mycket. Ett fuktigt skikt kommer att lämna fläckar på glaset. Tillsammans med trasor kan du använda gamla tidningar.

Om det inte finns någon screed, blir den bästa och tidtestade, fönsterrutan flannelväv.

Färdig fönsterfack
Rörelse av vindrutetorkaren på glasytan.

Några funktioner i tvättning av plastfönster

För korrekt tvättning av plastfönster och bevarande av deras funktionalitet, var uppmärksam på följande punkter:

1. Om utformningen av dina plastfönster ger en speciell beläggning eller sprutning, var inte rädd för att tvätta dem, eftersom allt är applicerat på insidan av glaset.

2. Var särskilt uppmärksam på att ta hand om metallbeslag, gummitätningar och dräneringshål:

  • Beslag efter tvätt och torkning, smörj med motorolja.
  • Applicera ett speciellt silikonfett på gummitätningen. Det skyddar dig mot torkning och sprickor.

Smörjning av fönsterkarmar av plast
Smörjning av tillbehör till plastfönstret. Bilder - www.pvcwindow.ir

3. Avloppsöppningar bör alltid vara rena. Blockering kan få fönstret att dimma och frysa på vintern. Till salu finns speciella kits för vård av plastfönster, som inkluderar alla nödvändiga verktyg.

Placering av olika plastfönsterfittings
Titta på var var och en av plastföremålets hårdvarukomponenter är placerade.
Foto - revelationwindows.co.uk

Tips för att ta hand om Windows

1. Torka av windows med en lösning av ättika efter rengöring. Lukten kommer att köra bort flugorna och glaset stannar längre.

2. Ta en stark lösning av bordsalt (2 matskedar per 1 glas vatten) och applicera det på glaset - så att fönstren inte fryser i kyla längre.

3. Små sprickor på glaset kan bearbetas på utsidan med ett färglöst nagellack. Det är osynligt och håller ut länge.

4. För att hålla fönstren rena längre kan de torkas med en blandning av vatten (30 g), glycerin (70 g) och ett par droppar ammoniak. När glaset torkar, kommer en tunn skyddsfilm att förbli på den.

Efter att ha läst den här artikeln lärde du dig hur du rengör windows ordentligt, vilka tvättmedel du ska välja och hur du fixar resultatet. Glöm inte säkerheten när du gör rengöringsfönster, särskilt utanför.

Video: På hur man rengör windows ordentligt!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 + = 54