Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Style loft i inredningen – bohemisk, glamorös eller industriell

May 20
No comments yet

Frank stil loft i inredningen är omedelbart igenkänd. Rummet inredda i denna stil liknar en övergiven verkstad eller fabrik. Om du har en liknande förutsättning kan du utrusta den med alla kanoner på loftet. Om vilken typ av ytbehandling, belysningsarmaturer och möbler du ska använda för att skapa en industriell inredning, läs i den här artikeln.

Inredning i loft stil, dess funktioner

berättelse

Stilsättare

Loftet härstammar i stora industristäder i USA På 40-talet och 50-talet av det tjugonde århundradet. När priserna på markuthyrning i stadens centrum ökade flera gånger, började industrin att överföra sina produktionsbutiker utanför staden eller i dess utkanter. Många fabriks- och fabriklokaler tömdes. Ägarna kunde inte hitta sin användning, så de sålde för pennies.

Nya ägare av stora lokaler började hyra dem som bostäder för fattiga medborgare. Tja, vem vill annars bo i en hangar med nakna tegelväggar, allestädes närvarande rörledningar och högt i tak? Hastigt inredda rum med kök och badrum hade inga väggar och mellanväggar, fylldes med tecken på tidigare inte omfattas av programmet, och såg ganska märklig. Kanske är det därför representanter för New York bohemer såg i honom något intressant och unik, och har börjat att aktivt befolka tidigare studio och vinden.

8

Konstnärer och musiker med all sin inneboende fantasi levde ett stort utrymme med en öppen layout. De avlägsnade inte trästrådarna och strålarna under taket, de skar inte öppna avloppsrör, de gardinerade inte stora fönsterramar. De såg här en speciell urban charm, som gjorde att de kunde känna sig fri och oberoende.

19

38

Fördelning av loft principer utanför Amerika

Efter USA kom krisen till stora europeiska städer och ersatte fabriker från de centrala gatorna till utkanten. De tidigare fabriksbyggnaderna var emellertid inte tomma under lång tid. De började omedelbart att utrusta för bostadslägenheter. En fashionabel amerikansk trend nådde Europa och blev populär. Det var vid denna tidpunkt som definitionen av stil uppstod. Townspeople skapade interiörer, kopierar det amerikanska industriella sättet.

Den sista populariseringen av loftet ägde rum vid en tid då rika affärsmän och aristokratiska eliter började bygga hus i denna stil. Nya byggnader är speciellt gjorda rymliga, med stora fönster och utan väggar. Utrustad med öppna ledningar, dekorerade inte de nakna väggarna, sätta ett minimum av möbler. Annars var rätt stil helt oförståelig. Så har loftet fått sina karakteristiska drag.

28

Huvudfunktioner och riktlinjer för stil

Design loft stil kännetecknas inte bara gemensamma drag stora rum, men också speciella färger, arrangemang av möbler, dekorera funktioner innebär ytbehandling.

Att utforma en industriell inredning för en stadslägenhet, du måste förlita dig på sådana principer:

1. Layouten ska vara öppen, utan väggar, inhägnade rum. Denna regel gäller sovrummet, vardagsrummet och till och med köket. Endast toalett och duschrum kan stängas.

2. Fönstren gömmer sig inte bakom gardiner och gardiner. De är fortfarande synliga. I ära panoramautsikt och vindsurfönster.

12

3. Väggarna är inte täckta med tapeter och är inte täckta med plast. Oftast är de ett naket tegelverk eller en betongfärgad yta. Ibland är väggen skyddad av plåt av metall eller plywood.

15

4. Golv i ett autentiskt lager är vanligtvis betong. Men det här alternativet är inte alltid acceptabelt för bostadshus, så de gör dem trä. Mindre ofta i bulk eller från konstgjord sten och marmorplattor.

5. Tak i rummet ska vara högt. De används för att köra ledningar för belysning, utrustade med träbärare eller falska balkar. Olika kommunikationsrör kan passera genom taket.

6. Belysningsenheter upphängs i grupper. De har vanligtvis en modern design.

7. Fabrikslokaler var i början mycket kalla, de gjordes för att värma med eldstäder, järnfat med ved, öppna ugnar. Därför är dessa inredningsdetaljer i loftstilen fast förankrade i lokalerna.

1

8. Den stora höjden på lokalerna gjorde det möjligt att utrusta den andra nivån, till exempel under sovrummet eller studien. Det var möjligt att komma till den andra bostadsnivån med hjälp av en stege eller en stationär stege. Idag utrustade de också lokalerna och gjorde dem ur metall och trä.

9

9. Färgschemat för möbler och möbler är strikt, bestående av två eller tre harmoniska eller kontrasterande färger. Färgerna varierar från land till land.

10. Möbler plocka upp en mycket modern och multifunktionell, eller ärligt talat ägde det senaste århundradet (med flagnande färg, slitna kanter och saknade delar).

36

Det är värt att notera att olika egenskaper på loftet kännetecknas av speciella egenskaper.

Moderna designers har bara tre:

 • bohemisk (boho-loft);
 • glamorösa;
 • industrin.

Böhmisk stil - bevarar de rumsliga egenskaperna hos en stor fabriklokal, vilket gör att lacken är orörd. Inredning och tillbehör väljs emellertid med fantasi som ligger i kreativa människor. Möbler har oftast en slags begagnad, med spår av historia på sina sidor. Inredning kan inte kombineras alls, men det har ett direkt förhållande till konst. Inredning dekorerar författarens målningar, eller oftare arbetet med okända konstnärer, skulpturer, ikebany, konstobjekt eller musikinstrument.

53

Glamorös riktning - har en egen färgpalett. Det kan genast igenkännas av kombinationen av pastellfärger. Detta kan till exempel inte vara traditionell vitgrå skala, men grå-lila. Särskild uppmärksamhet ägnas åt valet av ljuskronor, tak och golvlampor. De är många, de har ovanliga silhuetter och tjänar som accent av inredningen. Ofta bredvid en strikt säng finns ett matbord, omgivet av krökta barockstolar.

54

Industriell (industriell) riktning - den mest populära. För att belysa det måste du fylla inuti vardagsrummet med tecken på en fabriksbyggnad eller produktionshall. För utformning av rör med ventiler, träkrokar, kedjor och knutar från ledningar. Möbler används utan överskott, med vanliga geometriska former.

2

47

Karaktäristiska Färger

Det mesta av inredningen i loftstilen är utformad i ett strikt färgschema. Detta förklaras av det faktum att industriella föremål var sällan målade i ljusa färger.

Typiska färger är:

 • vit, grå, svart;
 • brun, beige.

Som en accent blå används röda eller derivat nyanser av dessa färger.

50

27

Loft - det är en av trenderna i modern stil av inredningen, så färgerna för interiör användningsområden såsom i high-tech stil (kalla färger silver, svart och vitt) eller minimalism (strikt kombination av två färger kontrasterande eller harmoniserande spektrumet, med betoning på en ljus färg). För inredningen i loftets stil är acceptabel och en enfärgad design.

10

42

Om loftet används eklektiskt (tillsammans med andra stilar), är det i inredningen ljusa färger, användning av mönster och ritningar.

55

Material som används vid skapandet

De mest karakteristiska materialen är följande:

Betongplattor - används för bärande väggar, tak och golv.

Träbräda - Hon pierces bryggorna, men oftare täcker den golvet.

glas - används inte bara för glasrutor, men också som överlapp mellan golv eller material för partitioner.

56

57

Röd eller silikat tegel - Grunden för dekoration av väggar eller bryggor, det mest kännetecknande ytmaterialet i loftet.

Metallrör av olika konstruktioner - kan användas för sitt avsedda ändamål eller som dekorativt material.

58

möbler

Utformningen av ett loft-stil rum kräver att man väljer möbler beroende på den valda riktningen:

1. Om det här är en bohemisk riktning, hämtar möbler i antikaffärer, mormors vind- eller loppmarknader. Lämpliga byråer, bord och stolar av naturligt trä. De kan vara lite shabby. Utmärkt smidda saker som säng och stolar.

13

2. För en glamorös riktning, välj nya möbler från den klassiska eller barocksamlingen. Det ska se inte bara dyrt, men lyxigt, vilket ger intrycket av fantastisk kontrast.

25

3. För ett industriellt loft är moderna möbler i minimalistisk stil mer lämpliga: en solid lädersoffa, en vanlig rektangulär säng, en geometriskt regelbunden form ett matbord och stolar. Istället för en garderob kan du plocka upp en öppen kappstång.

32

Det bör beaktas att en öppen plan raderar gränserna mellan rum, eftersom det inte finns några väggar. Funktionell zonering beror på placeringen av möbler. Köket är inrett i enlighet med ägarens önskemål. Om du gillar att laga mat i köket, och gör det ofta, zonen utrustad med alla typer av hushållsapparater - kylskåp och frysar, kokplattor, ugn, köksfläkt och diskmaskin. Allt detta kommer att vara till nytta. Utmärkt kommer att se krom möbler i stil med high-tech. Glöm inte matplatsen. Det är ett stort bord med stolar för sig själva och gäster. Minst 6-10 personer, som i fabriksmatsalen.

35

För badrummet väljs rörmokaren på två sätt: från den modernaste samlingen med många funktioner eller gamla, från den senaste tiden med en steampunk-anteckning. Badrummet är ett slutet rum, så det är viktigt att inte störa luftens ande med ett överflöd av möbler och sanitetsartiklar. Det måste finnas minst ett minimum.

16

Sovplatsen står klart för en stor säng. Hon kan stå ensam eller omges av golvlampor och sängbord. Om så önskas kan du markera gränsen till sovrummet med öppna bokhylla.

43

24

Fönster dekoration

Utformningen av en lägenhet i loftstil kännetecknas av närvaron av stora fönster med träramar. De kan bestå av många små segment eller bestå av ett enda glas. Tja, om fönstren kommer att vara med träramar målade i vitt. Plastfönster är också tillåtna. I detta fall måste de vara mansard eller franska, och skiljer sig åt i större storlek. De dekorerar inte med textilier, så att de saknar maximal mängd ljus.

44

45

golv

I originallageret finns vanliga betonggolv. Men de är inte alltid lämpliga för bostadsutrymme, eftersom de är mycket kalla. Dessutom har betong en grov yta, varifrån det är svårt att avlägsna smuts.

Därför är golv vanligtvis gjorda av sådana material:

 • Trä, parkett, laminatbräda;
 • keramiska plattor, konstgjord sten eller marmor »
 • självnivellerande golv med golvvärmesystem.

För att betona zoning, fördela en sovplats eller kök med separat material. Samtidigt består hela bostadsområdet av annat golvmaterial.

5

väggar

Eftersom den öppna planen inte tolererar väggarna, ersätts de av glasblock, plastskivor. I köket, istället för väggen, kan det finnas en bar med barnstolar. Lagerväggar måste ha ett oerhört industriellt utseende: grovt, något otrevlig med områden av exponerad betong, tegelverk eller galvaniserat järn. Under inga omständigheter kan de tapas.

Om du skapar ett loft i en vanlig bostadslägenhet, är väggarna utrustade med dekorativa tegelstenar, träplank eller plywoodark. De kan målas med vit eller grå mattfärg.

37

48

tak

Embodying ett loft i en lägenhet med inte mycket högt i tak, du måste gipsa tak och måla sin vita färg. Det kommer att vara tillräckligt.

Om takhöjden tillåter följer du principerna om industriell stil:

 • utrusta den med synliga träbjälkar;
 • skapa en atmosfär av en naturlig vind, bygga upp trästrukturer;
 • mellan gårdarna hängde lampor på kedjor.

51

26

Inredning och tillbehör

Dekorera rummet i loftet stil kan vara väldigt djärvt. Denna stil accepterar många av de mest ursprungliga alternativen.

Till exempel:

 • i vilaområdet häng en stor hängmatta eller gungor på kedjor;
 • På en grov tegelvägg är plasma försedd med en bredbildsskärm;
 • framför ett fönster vid väggens fulla höjd finns en schäslong med en stor modern golvlampa;
 • i köket, i stället för stolar, sätta stubbar, komplettera dem med en metallfat eller en öppen spis;
 • under taket och på trappan hänga kedjor;
 • Framför badrummet och köket kan naturliga vägskyltar installeras.
 • istället för stolar, använd en bänk och gatlampa;
 • Teckningen av kol på väggen kan också betraktas som en dekoration.

59

Om sådana förslag tycks vara för djärva, så kan du göra med en mer traditionell inredning:

 • målningar eller affischer i popkonststil
 • dekorativa kuddar och färgglada vägar;
 • vaser och bordslampor.

Accenter som används i stil

Accenter i designen placeras väldigt sällan. Det industriella loftet är ovanligt och fullt av icke-standardiserade lösningar, så det är extremt svårt att accentuera någonting. Men i varje bostadsområde kan det finnas en central plats, som omedelbart fångar ditt öga. Till exempel, djurhud istället för en matta, ett stort grönt område med färska blommor eller ljusa möbler.

34

belysning

Lampor, lampor, stora ljuskronor, gatubelysning - de spelar alla en viktig roll i inredningen. Förutom god naturlig belysning, som uppnås genom stora fönster, markeras varje bostadsområde separat. För henne väljer de lampor av samma design. Att tilldela ett annat bostadsområde, häng lampor av olika slag. Loftet kännetecknas av ackumulering av lampor på ett ställe.

Ofta hänger ledningar för belysning på taket och fixar på väggarna, som om de tillfälligt. Lampor utan kammare är upphängda i rad efter ett visst avstånd. Det visar sig vara en slags krans.

3

Nu vet du vad en loftstil är i inredningen, och du kan inte bara skilja den bland många moderna stilar, utan också skapa den i din lägenhet. Du kommer att tycka om det om du behöver utrymme för kreativitet och inspiration, du gillar inte gränser och ramar. Och, framför allt, värdera originalitet.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 + = 39