Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Style Boho i inredningen – den ursprungliga stilen för extraordinära människor

May 20
No comments yet

Denna ganska populära stil idag är osannolikt att vädja till människor som är benägen för perfektionism, som vill omge sig med en idealisk harmoni eller kräva maximal ledig plats med ett minimum av saker. När allt kommer omkring är bohoens stil i inredningen en massa olika saker och möbler, nödvändiga och inte så, med en massa dekor, handgjorda och alla typer av kuddar-filtar. Det är inte för ingenting att boho i början av populariteten var förknippad med hippies - samma kaotiska och anarkiska sätt att leva utan vissa regler och lagar.

Hur man gör Boho stil i inredningen med egna händer

Ursprungsstil

Namnet "boho" kommer från "bohémiens". De kallade invånarna i Bohemia, landets Celtic striderna i Centraleuropa - nomad, zigenare och resenärer. Detta folk känner inte till de allmänt accepterade reglerna och lagarna, det skapar dem i enlighet med deras tro och sitt sätt att leva. Han är frihetsälskande och stolt, som vinden. Style, namnges i hans heder, kännetecknas också av dessa egenskaper - så det är skiftande och mångfacetterad, inte omfattas av några allmänt accepterade normer för design, otroligt ursprungliga och autentiska.

Bohemians var inte olika i sitt bosatta liv. De strövade i många länder, höll upp i sina kulturer vissa uppföranderegler och i kläder och hushållsartiklar hör till olika folk. Dessa vagnar kan hittas utmärkt flerfärgad siden från Indien, frans och broderi från Kina, östra häst sele, europeiska linne och sibiriska pälsar.

Lite senare blev Bohemia känd inte bara till de nomadiska zigenare, men också vandrande skådespelare, musiker, cirkusartister, även deras mycket livsstil, insvept i oavbruten semester och ljusa färger. Ett sådant smeknamn av representanter för kreativa yrken har bevarats till denna dag, bestämmer sin ovanlighet, skillnad från andra människor.

2

Vem kommer att närma sig inredningen i stil med bokho

Inredning i Boho-stil kan ofta ses i hus av konstnärer som har sin egen syn på livet, i de flesta fall ganska extraordinära och inte underordnade någon av grunden för samhället. Bohos anhängare strävar efter att leva kreativt och starkt, oavsett andras åsikter och smaker. Om de bara var bekväma och bekväma. Att vända dig till Bohos kreativitet är värt att människor är ovanliga, modiga i att fatta beslut och skapa koshet som kan göra att andra respekterar sin personliga åsikt.

Obehagligt och begränsat kommer att känna sig i en liknande inredning som är van vid minimalism i båda föremålen och i färgfyllningen av rummet. Boho kommer att tyckas att de mättade föremålen, alltför fläckiga och skrikande, snabbt trötta ögat med sin rika ljusstyrka. Acceptera inte den här stilen och den idealiska ordningen, för vilken varje sak har sin tydligt definierade plats, som är karakteristisk för personer som är pedantiska och snygga.

Men Boho kan inte kallas en orörlig stil, för bakom all denna kull finns det särskild harmoni och ordning. Därför paradoxalt, men gudinnan passar inte människor, slarviga i livet. De har ett interiör i denna stil kommer att vara mer som en dump, utan några unika egenskaper.

Det passar inte stilen av de människor som inte gillar att röran deras utrymme så kallade dammsamlare: alla typer av kuddar, servetter, dukar, mattor, små dekorativa smycken, mattor och päls. Eftersom dessa saker i Boch inte händer mycket och ju mer mättade deras intervall - desto bättre.

Huvuddragen i Bohho-stilen

Vad är Boho stil i inredningen? Designers har identifierat flera punkter med hjälp av vilken någon kan skapa en klassisk Boho-stil i sitt hus, det räcker bara för att ha en god smak och känsla av färg:

# 1. Dominerande preferens. Att vara en individuell stil graver Boho fortfarande några andra håll. Innan du ordnar ett rum är det nödvändigt att bestämma vilka motiv som bör föredras: östlig, europeisk eller modern. Valda av dessa stilar kommer färgskalan eller accentet att länka hela fyllningen av rummet till en enda helhet och därigenom skapa en verklig stil, snarare än en dumpning av färg och färgglada saker.

# 2. Ett stort antal textilier, alla slags dekorartiklar, lampor och söta små saker, ordnade på öppna hyllor.

# 3. Boho är först och främst en semester i livet, så det finns ingen plats för dystra toner och skarp färgfyllning.

3

Färgpreferenser boho

För en färglösning i denna stil finns inga speciella kriterier och begränsningar. Du kan välja vilken färg som själen och humöret önskar. Det är inte nödvändigt att uppleva hur olika nyanser och toner kombineras. Du behöver bara lyssna på din smak och förståelse för komfort, försöka skapa ditt eget individuella utrymme, vilket kommer att vara så bekvämt som möjligt inte bara kroppen utan också ögonen.

cvet3

Den enda önskan - färgerna ska vara ljusa och mättade. De vanligaste nyanserna av rött, gul-citron, apelsin, örtgrönt och blått.

cvet2

Om det behövs är det möjligt att sväva ut och "släcka" överdriven mättnad av färgpalett med hjälp av vit färg.

cvet1

Möbler i Boho Style

Antalet möbler i det inre av Boho bestäms individuellt. Dess obligatoriska attribut är mjuka möbler - en soffa, en soffa, en säng, fåtöljer. Och det är inte nödvändigt att soffan och fåtöljerna utgör en enda uppsättning, ha samma klädsel och formen på trädelarna. Oöverträffad effekt kan uppnås genom att placera sida vid sida med en skinnsoffa Vintage stol med tygklädsel, bredvid ett träbord att sätta stolar i olika färger, inte att förglömma att lättvindigt placera mitten av rummet en mjuk poff, är stilen inte är relaterade till någon möbel, men ljus och otroligt bekväm.

5

Klassiska möbler i stil med bokho - vintage. Idealisk fyllning för inredningen blir gamla möbler, kom från mormor eller köpt ibland på loppmarknaden. Genom att köpa gamla saker borde du inte rusa till att grundligt återställa dem. Det bör bara fylla i de mest märkbara sprickorna och flisarna, lätta färgen något. Saker måste matcha sin ålder. Lämplig för boho och konstgjorda inredningsdetaljer. Inte nödvändigtvis att alla möbler var vintage. En eller två av de viktigaste föremålen i sin design är tillräckliga, så att den klassiska boho blir tydligt uttalad och igenkännlig. Det kan vara en soffa och en byrå, gamla stolar och fåtöljer med tygbeläggning och utsmyckade ben, ett massivt träbord och ett polerat skåp med mezzaniner.

mebel1

Nästan alla, även de mest tråkiga, kan möbler omvandlas till en Boho-stil. Det är nog att kasta på den en ljus pläd, arrangera ett gäng olika och färgglada kuddar eller en pälsslöja.

7

Golv, tak och väggar i stil med en boho

Boho är mycket demokratisk i dekorationen av väggar, tak och golv. Han medger parkettgolvet bredvid den vanliga vitkalkningen på väggarna, ett elegant stuckatak framför en blygsam mattor på golvet. Den enda regel som det är önskvärt att hålla sig till i inredningen i stil med boho är det naturliga ursprunget för ytmaterialen. Det är extremt olämpliga metall- och plastdelar, typiska för stilar som högteknologi, linoleum på golvet eller persienner på fönstren. Om plasten inte kan bytas ut med någonting, till exempel på dubbelglas, är det önskvärt att föredra att imitera trä.

8

Golvet i stil med en boho är en parkettbräda, en sten eller keramikplatta, i yttersta fallet ett laminat, vars utseende liknar ett naturligt bräde i struktur och färg.

Boho-taket är inte särskilt speciellt utsmyckat och original. Detta kan vara en vanlig vitkalk, stuck eller inte en blank stretchduk av naturlig färg. Om det finns någon kommunikation på taket eller träbalkarna, så borde de inte döljas, men det är bättre att använda dem som en accent.

Väggar bör vara likvärdiga när det gäller mättnad och dekoration del av inredningen. Målad i monofoniska ljusa färger kan de dekoreras med en stenciled målning, en orientalisk panel eller en matta. Du kan använda tapeter istället för att måla, med ett karaktäristiskt mönster, med fokus på en av väggarna, placera bakgrundsbilder där. Effektivt och lämpligt kommer det att se speciell fotoutskrift, imitera målningen. En sådan inredning kan göra ett interiör exklusivt även med vanligt mjuka möbler.

9

belysning

Prefekt ges till mjukt och naturligt ljus. Det perfekta alternativet - stora fönster som maximalt släpper in solljuset i rummet. Elektrisk belysning ska vara mjuk, varm, inte skärande ögon. För att göra detta kan du använda lampor från rispapper i orientalisk stil eller med nyanser av tyg.

10

Textil och dekorelement

Med särskild försiktighet när du ska dekorera ett rum i stil med Boho bör du välja exakt textilier. Han spelar en stor roll för att skapa en autentisk stil, fyller sig med fönster, golv, väggar, möbler:

 • Gardiner, gardiner, suspenderade tygskivor;
 • Kuddar, puffer, stolpåsar, utlagda på stolar och soffor;
 • Dukdukar, spetsdukar på bord, hyllor;
 • Plädar, päls, sängkläder i lapptäcke på soffor och sängar;
 • Varierad i stil och storlek mattor på golvet och väggarna.

Tyger bör väljas tunga, massiva, mättade färger: sammet, brokad, satin, gobeläng, silke. Färgskalan, mönstret och texturen beror endast på rummets ägares preferenser.

11

Vid valet av dekorelement till boho finns inga begränsningar. Det kan vara:

 • figurer och lampor,
 • målningar, inlägg och fotografier i offsets,
 • buketter av torkade blommor, plastplanter i vaser och lever i krukor,
 • souvenirer,
 • antikviteter och hantverk med egna händer,
 • böcker, tidningar,
 • någon söt liten sak.

De kan placeras på hyllor och fönsterkarmar, staplade på bord och stolar. Om de bara var i sikte. Organiskt allt i det inre av denna stil kommer att se dekorelement som maximalt förmedlar själens ägare. Om han gillar att resa och redan har besökt många länder, kommer de prydnadsföremål som hämtas därifrån att ta plats på hyllorna. För fläktar av handgjorda är detta den mest lämpliga stilen, som kan hitta ansökan om massan av servetter, broderier, bilder, herbarier och handgjorda artiklar av trä.

12

Varianter av Boho Style

Boho verkar bara vid första anblicken vara något otroligt anarkiskt och förvirrad. Det kan tyckas konstigt, men den här stilen har många förgreningar, med sina egna grundläggande regler och vissa begränsningar.

Ekologisk Bohin

Den mest approximativa till den klassiska förståelsen av Boho-stilen. När allt kommer omkring, finns det inte konstgjorda material i eko-interiören, även i det minsta. Naturligt trä, sten, keramik, läder, bomull, linne, siden - det här är en ofullständig förteckning över material som är acceptabla i eco-boho. Det är inte bara praktiskt, men mycket utsökt, dyrt och elegant.

13

Lyxig Boho

Lyxig boho eller stil av boho-chic i inredningen är den mest moderna stilen, som en gång blev en marginalisk Tsigans livsstil. Han betyder ett gott humör, livets glädje, regnbågens färger, naturlighet i allt.

14

Glamorös Boho

Denna typ av boho talar för sig själv - många glamorösa gizmor, tappningsblytor och kära till hjärtat av en mängd fishek är dess oföränderliga attribut. All denna mångfald kommer inte att gömma sig bakom möbelfasaderna och titta på ett stort antal öppna hyllor och hyllor. Det är en explosiv blandning av chic och coquetry. Det är denna typ av boho som är det maximala testet för smak och förmåga hos ägaren att skapa en raffinerad, raffinerad inredning.

15

Klassisk Boho

Boho-classic gravitates till strikta möbler, textilier från tunga tyger (sammet, satin, gobelänger). Den karakteristiska färgskalan är beige, nyanser av brunt, guld, marmor. För att utspäda klassikernas allvarlighetsgrad kan du ta med en twist av etnostil, lägga till några ljusa fläckar i inredningen.

16

Boho hippies

Boho-hippie - en stil som är förfader till det moderna, mer eleganta, boho. Samma ljusa, frihetsälskande, mest bekväma och lite fantastiska. Det är omöjligt utan ljusa smycken, alla slags dekorelement, aromatiska lampor och vattenkrokar, musikinstrument som skapar en unik atmosfär av mysighet och frihet.

17

Boho stil i inredningen är alltid ljus, ovanlig, minnesvärd. Det viktigaste, skapa en boho stil i inredningen med egna händer, var inte rädd för att experimentera och visa individualitet. Endast i detta fall kommer resultatet att imponera och imponera.

Inredning foto i stil med en boho

gal1m

gal3m

gal5m

gal7m

gal9m

gal11m

gal13m

gal15m

gal17m

gal19m

gal21m

gal23m

gal25m

gal27m

gal2m

gal4m

gal6m

gal8m

gal10m

gal12m

gal14m

gal16m

gal18m

gal20m

gal22m

gal24m

gal26m

gal28m

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 + = 47