Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Caracteristicile tehnice ale radiatoarelor din oțel

May 20
No comments yet

Pentru a alege radiatorul dorit pentru un sistem de încălzire, este de dorit să cunoașteți principalii parametri tehnici. În caz contrar, puteți obține rezultate greșite, pe care aș dori. Cei mai importanți indicatori pentru radiatoare nu sunt atât de mulți, încât este ușor de înțeles și pentru neprofesioniști. Luați, de exemplu, radiatoare din oțel, ale căror caracteristici tehnice le vom lua în considerare în acest material.

Caracteristicile radiatoarelor din oțel

Caracteristici de design și o varietate de radiatoare din oțel

Tehnologia înaltă a oțelului nu necesită dovada. Acest material plastic, durabil, flexibil și maleabil este bine sudabil și conduce, de asemenea, căldură remarcabil. Deci, pentru radiatoare, oțelul este potrivit în multe feluri.

Există două tipuri de radiatoare din oțel:

 • panou;
 • Tubular.

Radiatoare de tip panou

În mijlocul acestui dispozitiv sunt una, două sau trei panouri. Fiecare dintre ele este alcătuită din două profile plate din oțel sudate de-a lungul conturului pentru conectare. Plăcile sunt ștanțate, după care formează canale verticale ovale - căile pentru lichidul de răcire. Producția acestor radiatoare este simplă - sudarea prin rolă conectează barele care au fost ștanțate. După aceasta, piesele finite sunt fixate împreună în două bucăți folosind duzele.

Armătura radiatorului din oțel
Dispozitivul unui radiator de convector din oțel.

Pentru a crește puterea termică, producătorii echipează adesea panourile cu marginile inversate ale formei U. Pentru fabricarea lor sunt prelevate foi de oțel subțiri, nu pentru panouri. Coastele promovează convecția. Dacă mai multe panouri sunt conectate într-un rând, acestea sunt acoperite cu capace de ambele părți. În funcție de numărul de panouri de încălzire și convecție din interiorul radiatoarelor, există următoarele tipuri.

Tipul 10 - acesta este un radiator cu un singur rând fără convector și fără obloane.

Tipul 102-tip10-mtip10-m

Tipul 11 - Radiator cu un singur rând, cu un convector, fără grătar superior.

tip11-m1-tip10-m2-tip11-m

Tip 20 - radiator cu două rânduri fără convector, cu grilă de evacuare a aerului.

tip20m1-tip20m2tip20m

Tip 21 - radiator cu două rânduri, cu o aripă convectivă, acoperită cu o carcasă.

tip21m1tip21m2tip21m

Tipul 22 - radiator cu două rânduri, cu două aripi de convecție, închis cu o carcasă.

tip22m1tip22m2tip22m

Tip 30 - trei rânduri, fără aripioare convector, acoperite cu o grila.

tip30m1tip30m2tip30m

Tipul 33 - radiator cu trei rânduri, cu trei aripi de convecție, închis cu o carcasă.

tip33m1tip33m2tip33m

După cum înțelegeți, tipul de radiator va depinde de transferul de căldură. Radiatoarele tip 10 și 11 nu au convecție și sunt capabile să elibereze căldură doar prin încălzirea aerului.

Radiatorul finit este destul de îngust, ceea ce este foarte convenabil pentru instalare. Prețul acestor produse este foarte democratic, prin urmare, proprietarii casei lor preferă să le pună exact.

Radiatoare de tip tubular

Țevi din oțel sudate împreună constituie nucleul acestui încălzitor. Cu toate acestea, el servește și ca corp. Nu este atât de ușor să faci un astfel de radiator ca cel precedent, dar cu siguranță are mai multe variante de modele. Cea mai obișnuită opțiune clasică este un radiator similar cu fonta, dar are și mai multe canale pentru mișcarea agentului de răcire.

Numărul de canale ale radiatorului de țevi
Numărul de canale care pot avea un radiator de țevi.

Merită să fie un astfel de dispozitiv destul de scump și nu poate fi numit o opțiune bugetară. Acest lucru este mai mult o opțiune pentru designer, nu constrâns în mijloace.

Colorarea radiatoarelor de țevi
Toate culorile posibile ale radiatoarelor de țevi.

Imaginația sa, cuplată cu culori strălucitoare, forme originale și întreaga gamă de dimensiuni, face posibil ca astfel de radiatoare să fie un adevărat "evidențiere" a unui interior elegant și frumos.

Și mai mult despre preț: orice radiator bimetalic al unei mărci europene renumite este mai ieftin decât un radiator tubular, chiar produs în Rusia.

Cele mai importante caracteristici ale radiatoarelor din oțel

Disiparea căldurii

Odată cu revenirea căldurii, lucrurile nu sunt deloc rău - indicele de transfer termic variază de la 1200 la 1800 de wați și chiar mai mult. Acest parametru depinde de dimensiunile radiatorului, de marca și de tipul modelului. Rețineți că marele avantaj al acestor dispozitive este o mică inerție. Ei se încălzesc foarte repede și încep să dea căldură camerei.

Procesul de convecție
Procesul de eliberare a căldurii de către ele are loc în două moduri: radiația directă a căldurii și transferul de căldură prin convecție.

Presiunea de lucru

Presiunea maximă de lucru pentru acest tip de radiator este cuprinsă între 6 și 10 atmosfere pentru radiatoarele plate. Acest parametru este limitat datorită proprietăților oțelului, cum ar fi ductilitatea. Cu toate acestea, radiatoarele tip tubular pot suporta o presiune mai mare - de la 8 la 15 atmosfere. Toate acestea înseamnă că radiatoarele din oțel nu pot fi utilizate în sistemele de termoficare. Nu vor putea suporta presiunea sistemului de încălzire centrală.

Calitatea lichidului de răcire

Un detaliu important este cât de "blând" este radiatorul relativ la calitatea agentului de răcire. Pentru oțel, aceasta este o adevărată piatră de poticnire - pentru că se rutează atât de ușor când aerul intră în contact cu apa. Cu toate acestea, producătorii nu renunță - ei încearcă să depășească această problemă. Aplicați acoperiri interioare speciale pentru protecție. Dar, din nefericire, această luptă se termină adesea într-o victorie a coroziunii. Prin urmare, este mai bine să nu scoateți radiatoarele din oțel într-un apartament cu o clădire cu mai multe etaje. În vară, apa va fi sărată, iar rugina va începe să mănânce radiatoarele.

Temperatura lichidului de răcire

Temperatura maximă a apei calde pe care bateriile de oțel le poate rezista este între 110 și 120 de grade.

Distanța dintre axe.

Radiatoarele din oțel pot avea ambele conexiuni laterale și inferioare. Distanța dintre centru și centru este importantă pentru radiatoarele cu racord lateral. Acesta determină la ce distanță este colectorul superior de la cel inferior. Acest lucru trebuie luat în considerare la instalarea radiatorului. Radiatoarele panou din oțel, în funcție de tipul de model și producătorul poate avea o înălțime egală cu distanța minus centrul radiator 50 -. Radiatoare otel 70 cm au intervale de spațiere tubulare ale n în intervalul de la 120 mm până la 2.930 mm.

Distanța de centru

Dimensiuni globale

Acum se pot spune câteva cuvinte despre parametrii externi, în special despre dimensiuni. Lungimea tipului de panouri radiatoare poate ajunge la 3 metri, înălțimea lor - de la 20 la 90 de centimetri. Radiatorul tubular poate fi realizat practic cu orice lungime, iar adâncimea sa este limitată la o dimensiune de 22,5 centimetri. Înălțimea variază de la 19 la 300 de centimetri.

Grosimea oțelului.

La această rată, puțini oameni acordă atenție, dar producătorii pentru fabricarea radiatoarelor din oțel folosesc oțel de grosime diferită. Acest indicator poate varia de la 1,15 la 1,25 mm. Este clar că cu cât oțelul este mai gros, cu atât mai bine.

durabilitate

Datorită materialului de fabricație - oțel solid și fiabil - aceste radiatoare sunt capabile să trăiască o viață îndelungată fără a aduce proprietarii lor. În special, servesc produse de înaltă calitate cu pereți groși (0,12-0,15 centimetri), produși fiabili și responsabili pentru mărcile lor de produse.

Ușor de instalat

Instalarea acestor aparate de încălzire nu este foarte dificilă. Și este foarte convenabil să existe posibilitatea de a alege un radiator tip panou cu conexiune atât din lateral cât și din partea inferioară. În acest ultim caz, conductele pot fi ascunse și sub podea, iar senzorul de temperatură este conectat direct la radiator. Și panourile radiatorului în sine pot fi conectate în serie sau în paralel - în vânzare puteți găsi ambele tipuri de modele.

Sistem de conectare inferior
Tipul panoului radiatorului cu un sistem de conectare inferior.

Dezavantajele și avantajele radiatoarelor din oțel

În primul rând, despre merite

 • Ei au un transfer bun de căldură, care se produce nu numai prin încălzirea aerului, ci și în cazul radiatoarelor de tip panou prin convecție.
 • Din moment ce designul acestor radiatoare de complexitate nu reprezintă, atunci nu există nimic care să le distrugă. Datorită acestui fapt, durata lor de viață este suficient de lungă.
 • Aceste radiatoare sunt ușoare, astfel încât acestea sunt ușor de asamblat. Și există întotdeauna mai multe opțiuni pentru instalare - deoarece modelele sunt disponibile cu o varietate de conexiuni.
 • Radiatoarele din oțel sunt mai ieftine decât modelele similare din aluminiu.
 • Aspectul radiatoarelor din oțel este foarte atractiv, astfel încât acestea pot deveni chiar un ornament al interiorului.

Acum despre deficiențele

 • Cel mai mare dezavantaj este incapacitatea de a rezista la coroziune. Imediat ce apa se oprește prin bateria din oțel, aceasta începe imediat să ruineze. Prin urmare, aceste radiatoare nu sunt absolut potrivite pentru sistemele de încălzire centrală, unde, de regulă, pentru perioada de vară, apa este drenată pentru întreținere și reparații.
 • Studiind caracteristicile radiatoarelor din oțel, vedem că nu rezistă hidraulicului. La urma urmei, au piese sudate, ale căror cusături nu rezistă presiunii de presare crescute. Radiatorul poate apoi să își piardă forma sau chiar să explodeze la cusături. Prin urmare, este posibilă utilizarea radiatoarelor din oțel numai în sistemele de încălzire autonome și un punct.
 • Din păcate, uneori, vopseaua pe un radiator din oțel de o calitate foarte redusă este slabă. Prin urmare, după mai multe sezoane de încălzire, stratul se îndepărtează.

Producători de radiatoare din oțel

Radiatoare de tip panou

În Rusia, astfel de radiatoare nu sunt practic fabricate - produsele de producție străină sunt foarte profitabile pentru cumpărător. Putem menționa producătorii din Germania - Buderus și Kermi, din Cehia - Korado, din Finlanda - PURMO, din Italia - DeLonghi. Fiecare companie are în radiatoarele arsenale care diferă în înălțime, lungime, adâncime și, prin urmare, putere. Prin urmare, aceste date trebuie privite direct în pașaportul unui anumit model de radiator. Modelarea unei cantități imense și prezentarea tuturor caracteristicilor sale tehnice în acest material este foarte problematică. Prin urmare, pentru comparație, luăm un radiator de tip 22 (are 2 panouri și 2 lame convectoare), de 500/500 mm de la unii producători.

Caracteristicile comparative ale radiatoarelor de tip 22, lățimea de 500 mm, lungimea de 500 mm a producătorilor populare:

Producatori Presiune de lucru, atm Max. t mediu de încălzire, 0C Putere, la 70 de ani 0C, W Volumul apei greutate Metoda de conectare
KERMI

Germania

10 110 965 2.7 17.07 Filet lateral 4 x 1/2 "(intern)


Filet inferior 2 x 3/4 "(exterior)
BUDERUS

Germania

10 120 913 3.15 14.1 lateral


Coborâți, cu ventil de termostat integrat
Lidea

Bielorusia

8.6 110 1080 3.3 15.1 Lateral - 4 conducte de racord cu filet interior 1/2 "


Conducte de legătură inferioare 2 cu filet interior 1/2 "
KORADO Radik

Republica Cehă

10 110 914 2 15.6 Bokov - filet 4 x 1/2 "(intern)


Filet inferior 2 x 3/4 "(exterior)
PURMO

Finlanda

10 110 929 2.6 13.6 Lateral - filet interior 1/2 "


Fir interior inferior 2 x 1/2 "
DeLonghi RADEL

Italliya

8.7 110 1079 3.1 14,9 Fir lateral 4x1 / 2 "


Inferioară - 2 x 1/2 "

* Toate datele sunt preluate din surse oficiale de producători

Radiatoare de tip tubular

Acestea sunt produse mai scumpe produse de mai puține companii. Poate că majoritatea în Germania sunt Zehnder Charleston, Arbonia, Kermi, Charleston. În Italia, Israp Tesi face astfel de baterii. În orașul Kimry, regiunea Tver, există o fabrică KZTO, care produce radiatoare cu o presiune de lucru de până la 15 atmosfere. Ei chiar pot veni la un apartament într-o clădire cu mai multe etaje, au rezistat instabilității presiunii în încălzirea centrală.

Video: Fabricarea radiatoarelor din tablă de oțel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2