Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Kuinka tehdä parivuode itse

May 20
No comments yet

Lahjana ystäväni, joka äskettäin meni naimisiin, päätin tehdä sängyn. Suunnittelin huolellisesti töitä, vaikka löydin myös internetistä sellaisen sängyn rakentamista koskevan projektin, jossa kuvasin yksityiskohtaisesti, miten pöydällä oli omat kädet, vaikka lopulta minun piti vetäytyä hieman tästä projektista.

Jotta ymmärtäisit koko sängynprosessin, tämän materiaalin alussa, sijoitimme projektin, jonka tämän artikkelin kirjoittaja käytti, tämän projektin perusteella, voit tehdä paremmin parivuoteen.

Kuinka tehdä parivuode itse

Puusta valmistettu parivuode

Luettelo tarvittavista materiaaleista

Alla lueteltujen materiaalien luettelo olettaa, että ne ovat kaikki laadukkaita. Itse asiassa sinun on hankittava enemmän puutavaraa kuin luettelossa, jotta pystyt tyhjentämään palaset, joissa on vikoja (solmuja, mutkia, halkeamia jne.). Oikeat ovat ne, jotka hankkivat suurempia puutavaraa kuin haluttu, leveys ja niistä leikkaavat oikean kokoiset aihiot. Yleensä, mitä suurempi levy / palkin leveys, sitä korkeampi puun laatu (kapeat levyt leikataan ohuiden, huonolaatuisten puiden rungoista ja usein päätyvät epämuodostumaan).

Sahatavaran koko Lukumäärä Soveltamispaikka
5x20x240 cm 2 * puoli-aidat
5x20x360 cm 1 * alavartalon alalaitaan
5x25x240 cm 3 * alavartalon alalaitaan
5x7,5x240 cm 3 * jalojen valmistamiseksi
4x4x240 cm 2 pilarin tuki
5x10x240 cm 13 Räkkipohja (voit käyttää myös 5x7.5 cm: n levyjä)
60 mm puuruuveja 24 sängyn sivuhaitojen kiinnittämiseksi
* Tähdellä merkittyjen levyjen sijaan on parempi ostaa kuusi 5x25x240 cm: n levyä ja leikata haluamasi koon aihiot.

Yleinen näkymä

Miten tehdä parivuode itse - askel askeleelta opetusta ja projektia

Poikkileikkaus

Huomaa, kuinka tukikiskot tukevat pohjakiskot.

Liuskojen päissä olevat katkaisut varmistavat, että jälkimmäiset eivät lisää liikaa korkeutta.

Poikkileikkaus

pää

Sängyn pää

pää

Tylkissä olevat reiät tulee tehdä kiinnittämällä päätylevyn ja jalkan vaakasuora fragmentti yhdessä puristimien kanssa. Poraa reikä molempien osien läpi kerrallaan, kuten kuvassa on esitetty.

tylsä

astinlauta

astinlauta

Sängyn sivuhaitat

Sängyn kummassakin sivusuojuksessa on tukipalkin rivi. Näiden palkkien tarkoituksena on estää pohjakiskojen siirtyminen.

4x4 cm: n palkkeja, jotka pitävät telineen alapuolen painon, on parasta kiinnittää sekä liima että ruuvit.

Sivuseinä

Lopullinen kokoonpano

Sivusahat kiinnitetään, kun sänky asetetaan pysyvään paikkaan. Sängyn rungon siirtämiseksi ne on purettava.

Räkkipohjan muodostavat säleet eivät ole kiinteitä. Heitä pitkin tukipalkkeja estävät pienet puukappaleet.

Lopullinen kokoonpano

Seuraavaksi siirrämme sanan tämän materiaalin tekijälle.

Materiaalien valmistelu ja sängyn kokoaminen

Ostin 5 x 20 ja 5 x 25 cm: n levyisiä levyjä. Projektissani käytetään myös 5 cm: n paksuisia palkkeja, mutta en ostanut niitä, kun päätin tehdä niistä saatavana olevan sahatavaran, koska lautaset ovat osoittautuneet paljon paremmiksi.

Höyläämät

2

Ostin jo leikattua puuta. Riittää poistamaan 1 mm kummastakin reunasta, jotta saataisiin täysin sileä pinta.

3m

Taulukoiden sivujen käsittelyä varten käytin itsekeskeistä jointeria.

Sivupinnan käsittely

Nyt on aika lyhentää sahatavaraa haluttuun pituuteen. Koska levyt ovat hyvin pitkiä ja ulottuvat kauas työpöydän yli, sinun on painettava niitä voimakkaasti pöydälle, jotta kone ei pääse kaatumaan. Tällöin olisi hyödyllistä käyttää liukuvaa sahalaitetta, mutta minulla ei ole sitä, ja työpajan tila on liian pieni asennusta varten.

Lyhennämme levyjä

Täältä näet sängyn puoleisen aidan tekemisen prosessin. 4x4 cm: n palkki, joka toimii telinepellin pitämiseksi, on liimattu sivuseinän alareunaan sisäpuolelta.

Sivuhaiven valmistus

Luodaan sivuseinä

Sitten tein työkappaleet jalkoille - tangot, joiden koko oli 5x6,5 cm, jotka leikattiin levyistä, jotka minulla on 5x25 cm.

Jalkojen tikkujen hankinta

Liimattu palkit yhteen, hän sai jalat sängyn päähän.

Jalat sängyn päähän

Jalkojen fragmentti projektista

Kun liima on kuivunut, olen tasoittanut liimatut reunat liimapuristimella.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti jalkojen paksuuden piti kasvattaa päätylevyn kokoamisen jälkeen, jotta voisin vapaasti porata reikiä molemmissa osissa. Mutta muutin toimintojen järjestystä, ja pian tuli selväksi, että liimalla jalkojen elementit keskenään ennen kuin kiinnität ne päätyyn, se on paljon helpompaa.

Sängyn jalkojen käsittely

Ajattelin, että olisi hienoa antaa päätyosan yläosan sileä, kaareva muoto. BigPrint-ohjelmaa käyttäen valmistelin puolet profiilista ja siirsin ääriviivat puuhun.

Sileä käyrä sängyn päällä

Kuvioitu leikkaus sängyn päällä

Suurin osa päätylevystä on tasainen käyrä. Käytin joustavaa puupalkkia, joka tasoitti linjan, jonka veti.

14m

Sitten hän katkaisi profiilin bändinsa avulla ...

Profiilin leikkaaminen

... ja tasoittaa vikoja käsisuunnalla.

Sileä virheet

Annoin pyöristetyt reunat päätylaipan kaikille reunoille. Itse asiassa sängyn kehyksen kaikki avoimet reunat on viistetty puolelta 0,5-1 cm.

käyrä

Sängyn takaosat päätettiin liittää "kelluvien" piikkien avulla, jotka asetettiin urille molemmilla päillä. Tein piikit 1,5 cm: n paksuisista tammipuista (projekti käyttää eri kiinnitysmenetelmää).

Päätylevyn kokoaminen

19

Tässä valokuvassa näet, kuinka olen tehnyt napojen järjestelyn merkinnän, joka kiinnittää päätyosan elementit.

Merkkien kiinnitysnauhat

21

Kun merkintä oli tehty, leikattiin urat naarojen jalkoihin porausreikien avulla. Käytän sitä harvoin, mutta se on todella hyvä työkalu tähän tehtävään.

Silmien leikkaaminen

Reikien leikkaaminen jalkoihin, minä pienen gon avulla osoitin pylväiden sijainnin sängyn pään muodostavien levyjen päissä.

Päätylaitteen kokoonpano

Leikkaa urit päätylaudassa.

Lähes metrin ja puoli aluksella, jotka ulottuivat kaukana työpöydästä, eivät aiheuttaneet paljon vaivaa. Työkappale pysyy paikallaan, mutta tarvittaessa voin asentaa ylimääräisen tuen.

Leikkaa urat pöydän päissä

Keräsin sängyn päätä.

Päätylevyn kokoaminen

26m

Sängyn runko kerätään melko helposti. Jopa ilman liimaa, kaikkien yhteyksien luotettavuus on epäilemättä. Mutta tämä ei ole vielä lopullinen kokoonpano, tarkistan vain, miten elementit sopivat yhteen.

Tarkista, ovatko kehyksen kaikki yksityiskohdat

Se oli telaston pohjan kääntö. Sängyn koko leveys (1,5 m) kattava Reiki on valmistettu 5x10 ja 5x7,5 cm palkkeista. Tätä käytetään lähinnä puuta, jota varastoin myöhempää käyttöä varten.

Jotta säleet eivät liiku, liimasin pieniä puupaloja niiden väliin.

Räkkipohjan kokoaminen

Hieman pieneni kiskojen päiden paksuutta niin, että ne "istuivat" hieman alas sängyn rungossa. Samanaikaisesti en unohtanut varmistaa, että kaikkien palkkien yläpinta oli samalla tasolla.

Pienennä lamellien paksuutta

30

Näin ollen, vaikka lamellit olisivat eri paksuisia, tämä heterogeenisuus lopulta tasoitettaisiin ja niiden muodostaman tason yläpinta olisi täysin tasainen.

31m

Nyt takaisin töihin sängyn takaosassa. Kaikki ulkokulmat, minä pyöristyin, leikkaamalla ~ 6 mm viiste.

Leikkaaminen viisteellä

Sitten liimasin rakenteen elementit. Kuva näyttää prosessin liimaamalla yksi jalkoista sängyn takaosaan.

Päätylevyn kokoaminen

Annan pyöristetyn muodon pään päähän sijoitettujen jalkojen yläosille niin, että ne ovat sopusoinnussa päätylaipan kaarevan profiilin kanssa.

Jalat jalat

Sitten pyöristetään kolmea näiden jalkojen neljää kylkiluuta, leikkaamalla 12 mm viiste. Lisäksi hieroin hieman sängyn päällä sijaitsevien jalkojen pohjaa. Tämän ansiosta sänky voidaan sijoittaa lähelle seinää, eikä jalusta ole se haitta.

Jalojen pyöristäminen

36

Hän liimasi päätylaudan. Loppu, kuten kävi ilmi, on paljon helpompaa työskennellä, koska työpajan katto on liian alhainen, jotta rakenne pystysuoraan penkillä.

Päätä pään pää

Kiinnitä toinen jalka, kun sinun on ajettava uriin vain viisi piikkiä kerralla, osoittautui vaikeaksi tehtäväksi. En voinut tehdä tätä manuaalisesti ...

Lopullinen kokoonpano

... joten jouduin käyttämään kahta puristinta, leikata levyt ja vasara. Tämän yksinkertaisen työkalusarjan ansiosta laitan piikit vain uraan, mutta myös poistan aukot.

39m

Nyt yhdistämme päätyosan takaosan sivuseiniin. Alunperin suunnitelin ruuvata itsekierteittävät ruuvit, jotka kiinnittävät ne ulkopuolelta, mutta töiden aikana tajusin, että pystyin pyörittämään ruuveja sisältä, piilottamalla ne näin. Harjoittelin ohjainreiän molempien osien läpi ja vedin sitten alas 60 mm: n ruuveilla.

Sivuseinän liittäminen selkänojaan

Kun olen tehnyt saman sarjan toisen sängyn takaosasta, lähdin kattamaan kaikki elementit lakalla. Päätylaipan takaosaan ruuhkasin pienen palkin, jotta hän voisi nyt seisoa omilla jaloillaan. Muut osat lattiapäällysteen aikaan, jonka asetin työtasoon. Sovelin kahta kerrosta lakalla kehyksen sisäpuolelle ja kolmella kerroksella muille pinnoille. Päätylaipan takana on neljä kerrosta, koska se on alttiimpia käytettäväksi.

41m

42

On aika siirtää sänky uudelle omistajalle. Fragmentit tuskin sopivat minun Honda Fit, mutta kansi ei ollut suljettu.

43m

Ja nyt se on jo koottu, 25 cm: n matolla. Ystäväni oli iloinen. Hän oli hämmentynyt pitkään, kuinka hän itse voisi tehdä parivuode niin lyhyessä ajassa. Mutta hänen nuori vaimonsa todella piti läsnäoloa varastotilan sängyn alla, jossa voit laittaa paljon matkalaukkuja, laatikoita ja laatikoita.

Valmiit tuotteet

Huolimatta siitä, että alla olevassa videossa oleva kirjailija puhuu englanniksi, päätimme kuitenkin julkaista tämän videon. Kun tarkastellaan sitä, voit paremmin ymmärtää tämän artikkelin tiettyjä kohtia, sitä enemmän on niin mielenkiintoista - nähdä miten muut toimivat :).

Video: Prosessin valmistus ja kokoaminen kaikki yksityiskohdat parivuode

Lähde: woodgears.ca/

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6