Liliam Fashion Week in London
  • 20 March 2015

  • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

  • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

  • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

  • Read More

Milyen porszívó jobb – porzsákkal vagy anélkül

May 20
No comments yet

Amikor televíziós reklámokat nézünk, ahol egy szempillantás alatt egy csodagyűjtő porszívó elveszi az egész lakást, ugyanazt akarják megvásárolni. Mindannyian tudjuk a porzsákokkal felszerelt porszívókat. De egyre több és több megtalálja reklám porszívók zsák nélkül. A reklámokban minden dicséretüket dicsérik, de a hiányosságokról nem mondanak semmit. Ugyanígy az eladók a háztartási készülékek üzleteibe érkeznek - lelkesen felsorolják a porszívók modelleinek erősségeit, és próbálják megtartani a mínuszokat. Még a háziasszony, aki nem mindig elégedett a porszívó működésével, a szomszédjával való beszélgetés kissé disznóhúzó, biztosítva, hogy modellje a legjobb. Ebben az anyagban megpróbáljuk meghatározni, hogy melyik porszívó a legjobb - zsákkal vagy porzsák nélkül.

Melyik porszívó jobb zsákkal vagy porzsák nélkül

Mi a porzsák és hogyan különböznek egymástól

E paraméter szerint a porszívók háromféleképpen oszthatók meg. Mindegyiknek megvannak a saját vezetői, a szűrés egyszerűen kiváló, ezért nem maradt porszemcsék. Azonban minden típusban vannak olyan kívülállók, akik nem csinálják jól a munkájukat. Erről később beszélünk, de most már megtudjuk, hogy a porszívók három fő típusa különbözik-e egymástól.

Porzsák porzsák formájában - klasszikus a modern feldolgozásban

Körülbelül 50 évvel ezelőtt találtak egy klasszikus porszívó modellt. Idővel javult, egyre kényelmesebb és ergonómikusabb. A fejlesztők az új egységeket kiváló minőségű szűrőkkel, csendes motorokkal és különféle kiegészítő funkciókkal látták el. Ők is dolgoztak a tervezésen - a modellek ma bemutatott boltban, ragyog az eredetiség és a változatosság.

Sok modern porszívó beépített kiegészítő funkciókkal rendelkezik. Mossa az ablakokat, tisztítsa meg a felületeket gőzzel, nedves tisztítást végezzen mosogatószerrel. Vannak olyanok is, akik hosszú, hosszú bolyhokkal kopognak és fésülik a szőnyegeket. Természetesen a pozitív változások hatással voltak mind a porgyűjtőkre, mind a szűrőrendszerekre.

Porzsák porzsákkal
Porzsák porzsákkal.

Porgyűjtő egy tartály formájában lévő portartály - az úgynevezett "ciklon"

A "Cyclones" gyártók által elnevezett porszívók, amelyeknek átlátszó tartályuk van a porgyűjtésre. Ebben a tartályban, és tényleg igazi hurrikán volt - egy légsugár, valamint a por és a törmelék, amelyet a legerősebb forgószél sodorta. Ez alatt a hurrikán alatt a port szorosan a tartály és alja falához szorítják. És amint a porszívó kikapcsol, az összes szemetet a tartály aljára esik.

A brit cég Dyson mérnökei tökéletesítik ezt a rendszert, porszívózókat többféle tisztítással. Az első egy hengeres cső, amelyben a szívó levegő örvénylő áramlása jön létre. Ennek eredményeként minden nagy törmelék ezen cső falán marad. A második szűrő egy kúp, amely szintén létrehoz egy örvényt, amely eltávolítja a finom port. És ez nem minden - a harmadik HEPA szűrő tisztítja a levegőt a porszívóból.

A kínai számítás szerint az angol ciklon modell egyszerűsítésével mentett. Mérnökeik szorgalmasan dolgoztak, és próbáltak csökkenteni a porszívó költségét zsák nélkül. Végül is, az ilyen egységek iránti kereslet folyamatosan nőtt - egyre több fogyasztó nem akarta zavarni a kivehető porzsákokat, inkább egy csinos műanyag tartályt preferált. A porgyűjtőt a porszívó modelljéhez néha nem lehetett megoldani.

De Európában a gyártók már régóta a klasszikusok felé sodródtak, és a ciklonos porszívók felszabadultak. Ennek oka az ilyen eszközökben rejlő hátrány volt. És ezen országok fogyasztói úgy vélik, hogy praktikusabb és higiénikusabb a klasszikus porszívók használata. És nincs probléma a megfelelő porgyűjtő megvásárlásával. Az európai gyártók azonban megkezdték a konténer-modellek gyártását. Igaz, a legtöbbet a fejlődő országok piacán értékesítik.

Porgyűjtő tartály
Ciklon porszívó és por tároló.

Az ilyen modellek gyártásának kezdetén egy ciklon típusú porszívó álmodott arról, hogy minden háziasszonynak szüksége van. Úgy tűnt, mint egy modern technológia csodája, és az emberek nem láttak hiányosságokat. Ha bárki megkérdezi, hogy milyen porszívó jobb - zsákkal vagy tartállyal, mindig a második lehetőséget választotta. Ahhoz, hogy rendelkezzen egy olyan eszközzel, amelyet "fejlett" és divatosnak kell tekinteni, hogy lépést tartson a századdal. A tekintélyes újdonság azonnal növelte tulajdonosának önbecsülését - büszke volt rá, hogy a legújabb technológiával gyártott eszközzel rendelkezik.

Több év telt el, és kiderült, hogy sok ilyen mínusz van. Talán még több, mint plusz. És túl sokat csörögnek, és a levegőt undorítóan megtisztítják, és a szűrők, amelyek a ciklon mögött állnak, folyamatosan meg kell tisztítani őket. És amikor tisztítottam ezeket a szűrőket, folyamatosan kellett lenyelni a port. A ciklonmodellek fokozatosan elhagyták a divatot, és a technikai újdonság eufóriája elpárolgott, csalódást okozva. A tulajdonosok csendben megszabadulnak az ilyen porszívóktól, és örök kapcsolatot küldnek a dákának vagy a pajtanak. A design hátrányai nem mentek végbe, és a modell fokozatosan feladja pozícióját.

Porgyűjtő aqua szűrő formájában

Vannak olyan porszívó modellek is, amelyekben a por tartály vízzel van töltve. Ezt nevezik aqua szűrőnek. Amikor egy piszkos levegő áthalad egy ilyen tartályon, nagy porszemcsék vannak a vízben, és a kicsi és könnyűek lebegnek a felszínre. Amikor a tisztítás befejeződött, elegendő a piszkos víz kiöntéséhez, majd öblítse le a tartályt és szárítsa meg.

Az első egységek, minőségi tisztítás a levegőt egy víztartállyal, ipari mérlegekkel rendelkeztek. Kórházakban, laboratóriumokban, élelmiszeripari vállalkozásoknál használták őket - ahol tisztaságra és sterilitásra volt szükség. Ezek az eszközök nagyok voltak, nehézek voltak, költségesek és meglehetősen összetettek voltak. Néhány fúvóka vízzel permetezett, finom szuszpenziót képezve, a porrészecskéket a benne levő levegőből. A maradék por a vízsugár felszívódott, ami a tisztítás következő szakaszához vezet.

Az ilyen aggregátumok véglegesítése és csökkentése után egy háztartási porszívó és egy aqua szűrő jelent meg. Természetesen nem tudta tisztítani a levegőt a sterilitásig, de nagyon kedvező áron és kis méretben volt. Sajnos, ez a modell számos hiányossággal jár. Különösen sok fogyasztói panasz származik olcsó típusú porszívók miatt. Minél hosszabb ideig használja ezt a készüléket a tulajdonos, annál inkább csalódott. Ezért a vevők kissé elvesztették érdeklődésüket olyan eszközökben, amelyek vízszűrőt használnak.

aquafiltering
A vízszűrő.

Összehasonlítjuk a háromféle porgyűjtő legfontosabb jellemzőit

A használat egyszerűsége és praktikussága

# 1. Klasszikus modell egy zsákkal. Könnyebb gondoskodni egy ilyen porszívóról. Tervezése ismerős és egyszerű - minden otthoni mester könnyen kitalálhatja. Nem kell mosni, tisztítani vagy szárítani a munka előtt és után. Csatlakoztassa a dugót és használja.

Ez csak a fogyóeszközökre (különösen a porgyűjtők számára) néha az üzletek köré kell futnia. A modellek sokat termelnek, és mindegyiknek szüksége van saját fogyóeszközeire. És ritka modellekben, és nem talál porzsákokat.

# 2. Egy modell egy konténerrel. A Cyclone porszívó, ha úgy gondolja, hogy reklám, innovatív és modern eszköz. Az új termékek rajongói, akik eldöntenek, hogy a porszívót választják - zacskóval vagy tartállyal - végül megállnak. De számos hátránya van az ilyen típusú porszívó alkalmazásának. Általános szabály szerint egy ilyen aggregátumnak nincs ereje. Végtére is, a légvektorokat a légsugár egy bizonyos sebességére tervezték. Ha a teljesítményszabályozó elforgatásával csökken, a ciklonok egyáltalán elmozdulnak vagy nem alakulnak ki. Ez eltávolította a szabályozó gyártóit. A légsugár sebessége azonban más okból hirtelen csökkenhet.

Ez gyakran váratlanul és kiszámíthatatlanul történik. Például a tömlőt vagy a kefét szívja be a függöny, szőnyeg, papucs. A gyenge vagy elpusztult ciklon leállítja a levegő tisztítását. Ezenkívül az összegyűjtött por elhagyja a tartályt, további és védőszűrőket roncsol. Ennek eredményeképpen a porszívó fokozatosan elkezdi kissé felhúzni a levegőt, a motor felmelegszik, zajt és gyorsan elhasználódik. És ha a por belsejében nagy és kemény részecskék jönnek, akkor döfögnek és karcolják meg a tartályt. Falak zavarossá válnak, és nehéz belátni, hogy mi történik belülről. Sem a szűrő sem látható, sem a szemetet nem szabályozza.

Konténer munka után
Konténer munka után.

A tartály tisztítás után ki kell jutnia a porszívóból, és ki kell öntenie a felhalmozódott szemetet.

A gyártók (bizonyára nem mindenki) úgy döntöttek, hogy ügyelnek az ügyfelekre: tudják, hogy a ciklon porszívók felhasználói előbb vagy utóbb minden hiányosságukkal szembesülnek, az eszközökben a porgyűjtő választotta. Vortex feldolgozású edényként használhatók, és lehetnek klasszikus zacskók. Ez a lehetőség sok fogyasztó kedvére volt.

# 3. Modell vízszűrővel. A porszívók reklámozása lenyűgöző. Annyira meggyőző, hogy az ilyen "fejlett" eszközhöz szeretne futni a boltba. Azonban nem felesleges megtanulni, hogy a szurdokok, szőnyegek és egyéb akadályok nem tetszenek az aqua-porszívóknak. Nagyon "szelíd" a bútorok sztrájkolására és a tömlő csavarására vonatkoznak. Minden, mert ezek mindegyike rázza a vizet a tartályban fröccsenő, fröccsenő és csepeg.

Ha a javítást követően meg kívánja tisztítani a lakást, ahol sok a törmelék, akkor víz is szivároghat. Végül is a szintje túlságosan megemelkedik. Ezért ellenőrizni kell a tartályban lévő vízmennyiséget. És minden 10 négyzetméteren két vagy öt alkalommal kell hozzáadni vagy megváltoztatni a vizet - ez azért szükséges, hogy a szűrők eltömődjenek. És amikor a tisztítás termelésben, szállodában vagy irodában történik, akkor nagyon kellemetlen. Végül is a vízzel való érintkezés elég messzire helyezkedik el. Tehát a valóságban nem olyan szép, mint a reklámban.

És ha egy víztartályban véletlenül mosószert vagy tisztítószert kap, akkor tényleg katasztrófa. A gyártók ezt megtiltják, mivel a víz erősen habosodik, az eszközről a padlóra fröccsenés következik be. Ezért gondoskodni kell egy speciális adalékról, amely eloltja a habot. Hozzáadják egy tartályba víz. By the way, van egy ilyen adalék körülbelül ugyanaz, mint a csere zsákok a klasszikus modell.

És amikor a tisztítás befejeződött, a szórakozás megkezdődik. Minden szűrőelemet és más szennyeződést érintő alkatrészeket jól le kell öblíteni. Néha ez a folyamat hosszú ideig tart, és az idő múlik több, mint a tisztítás. Különösen, ha a helyiség, amelyet tisztítunk, szerény méretű. Mosás után szárítsuk meg a részeket, majd hagyjuk szétszedni a porszívót (így nem kezd kellemetlen szagot kelteni). Tehát meg kell keresnünk egy különleges helyet, ahol fel kell tennünk ezeket a részleteket - sokat fog igénybe venni. És minden tisztítás előtt össze kell szerelni az egységet, és rengeteg időt kell töltenie.

Porszívó aquafilterrel

A nagyméretű porszívók vízhatlan szűrővel nem nagyon kényelmesek. Olyan nehéz és nehézkesek, hogy nem minden háziasszony képes megbirkózni velük. A takarítás ilyen eszközzel hasonlít az edzőterem órájára. És a bútorok között ilyen hatalmas manőver nem tudja, hogyan kell manőverezni, de magas magasságban a test gyakran is felborul, ami nagyon lehangoló a porszívó tulajdonosának. Ezért az aqua szűrővel ellátott eszközöket elsősorban általános tisztításra használják - ez a leghatékonyabb. És annak érdekében, hogy gyorsan megtisztítsák a lakást a héten, az emberek vásárolni egy másik kicsi és olcsó porszívót a klasszikus "baggy" design.

Az aqua-szűrővel rendelkező modellek gyártói, idővel úgy érezték, hogy újjáépítésre volt szükség. Felismerve, hogy eszközeiknek vannak olyan hiányosságai, amelyek megakadályozzák a vevőt, sok modellben beépítették a porzsák használatának lehetőségét. A porszívó tulajdonosa szabadon választhatja ki a tisztításhoz szükséges módot: "nedves" vízzel vagy vízzel egy klasszikus "száraz" használatával. Ha érdekel a kérdés, hogy melyik porszívó jobb - egy aqua szűrővel vagy egy ciklonnal, akkor a fenti információk összehasonlításával teheti meg a választását.

Piszkos víztározó
A víztisztító tartály szennyvízzel.

Melyik porszívó megtisztítja a tisztítót

# 1. Klasszikus modell egy zsákkal. A piacon lévő egységek közül mindig megtalálhatja az egyiket, amely megfelel a "tisztasági bárnak". A tisztítás minősége a szűrők minőségétől és mennyiségétől függ. A porzsákokat többféle módon értékesítik:

Papírzsákok egy vagy két réteggel.

Papírzsákok

Szintetikus egy, két vagy három réteg.

Szintetikus zacskók

Ha a megfelelő porgyűjtőt helyezi el, akkor elérheti a kívánt eredményt. Ha az eldobható tasakok ideiglenesen nincsenek raktáron, használjon újrahasznosítható zsákot a porszívóval együtt.

Amikor a porgyűjtő eldugul, a betakarítás minősége élesen csökken, mivel a levegő gyengén szívódik fel. De ha szintetikus háromrétegű zsákokat használ, a levegőbevitel ereje gyakorlatilag nem változik. Ezért előnyösebb ilyen porgyűjtőt használni, mint a papírpor - másfél-kétszer akkora.

# 2. Egy modell egy konténerrel. A tartályban kialakult örvény a nehéz porrészecskékkel jól kopol, eltávolítva őket a levegőből. Továbbá a szívóerő nem csökken, még akkor sem, ha a tartály tele van törmelékkel. Mindazonáltal ez csak az ideális esetben történik - feltéve, hogy a szűrők a motor felé néznek és utána nincsenek eltömődve. A valóságban a szűrők gyorsan eltömődnek a porral.

Az örvény erőssége nem képes megbirkózni a hosszú és a könnyű részecskékkel. Ez például szál-, szőr-, bolyhos- és toll-elkapások. Az ilyen törmelékek tisztításakor a kiegészítő és védőszűrők gyorsan eltömődnek. Nylonhálók, HEPA szűrők, lapos habszűrők, valamint szintetikus anyagból készült "üvegek", "lombikok" és "harmonikák" reprezentálhatók.

# 3. Modell vízszűrővel. Egy ilyen porszívó kiválóan eltávolítja a szemetet, amely vízben nedvesedik vagy oldódik.

Azonban van olyan kategória a szemetet, amely nem nedves. Például lúd és kacsa toll, zsíros gyapjúdarab, hulladék műanyag, polimer, víztaszító szövet. A porszívók, forgácsok és darabok eltávolításával a porszívó sok erőfeszítést spórol, ami a szűrők gyors eltömődéséhez és a szívóteljesítmény csökkenéséhez vezet. És a szűrés minősége is élesen csökken.

Ökológiai és higiéniai felhasználás

# 1. Klasszikus modell egy zsákkal. Egy egyszer használatos táska, amely egyszer cserélhető 1,5 vagy két hónaponként, nagyon higiénikus. De a ruha porzsák cseréjéhez, rázva és porlasztva, az öröm nem az. És ez nem nagyon hasznos az egészségre, különösen az allergiás betegekre.

A táska megvásárlása gyakran lottóvá válik. Végül is sok gyártó készítette őket, és nem mindegyikük lelkiismeretes. A rossz porzsák gyorsan megtörik, sok port, szünetet tart, amikor nedves vagy nyomás alatt van. Könnyen átszúrható valami éles, és néha rosszul érzi magát a baktériumok miatt, amelyek belül szorulnak. Ezért új táskák vásárlásakor kerülni kell az olcsó modelleket azonosítási jelek nélkül.

Eldobható papírzsák

# 2. Egy modell egy konténerrel. Mindenki, aki egy porszívóval rendelkezik, legalább egyszer egy kis elektromos áramütést érez. Ez egy "meglepetés" a statikus elektromosság felhalmozódására. Ebben a mutatóban vezető konténer-modellek vannak. A műanyag részek gyorsan feltöltődnek a tartályban járó örvényekből. És ha megérinti az ilyen testület testét, nem okoz kellemes érzést áramütés miatt.

Amint már említettük, ilyen porszívó használata esetén sok olyan pillanat van, amely nehezíti az örvényképződést. Ez akkor történik, amikor a készüléket be- és kikapcsolják, egy nagy halom törmelék, tömlő hajlító, az ecset a szőnyegre vagy a függönyre szopják, képesek elpusztítani az örvényt. A gyenge ciklon rossz munkát végez a levegő porból történő tisztításával. Ezektől az eltömődésektől a szűrők tömege, amely minden tisztítás után hosszú és fárasztó legyen. Nem valószínű, hogy bárki elégedett lesz a "palackok", "csészék" és más termékek tisztítására vonatkozó eljárással. És a "köszönöm" egészsége nem fog elmondani.

# 3. Modell vízszűrővel. A por, ami a levegőbuborékok belsejébe kerül, nem marad egy ilyen porszívóban. Minden feltörő buborék felszabadítja a vízből szivárgó szűrő nélkül keletkező porrészecskéket. Mivel a levegő áramlik nagy sebességgel, a víz gyorsan elpárolog, és a szintje csökken. Amint eléri az alsó határértéket, a szennyezett levegő áthalad a szűrőn, egyáltalán nem törlődik.

És ha az aqua szűrőben felhalmozódott szerves törmelék, akkor a hő és a nedvesség együttesével ez szomorú eredményhez vezet. Mindenféle baktérium, penész és gomba kezd szaporodni - ilyen környezet a kedvük. Leginkább a hab és a HEPA szűrők kedvelik. A tisztítás során a leginkább kellemetlen dolog történik - a baktériumok spórái az egész lakásban terjednek.

A porszívó ára és felhasználási költsége

# 1. A klasszikus modell. A kérés és a pénztárca méretétől függően egy hasonló eszköz megvásárlása 100 és 1000 dollár között lehetséges. Ha használják, akkor kényelmesen el kell dobni a teljes táskát, és cserélni kell egy újat. Az ilyen zsákok költsége kicsi: a fogyasztói költségek egy vagy két hónapon belül 1 dollár. Az ilyen olcsó szolgáltatások plusz egy ilyen eszköz.

# 2. Egy modell egy konténerrel. Ezeknek az egységeknek a védő- és kiegészítő szűrői magas költségekkel járnak. Árkiadás - 20-tól 200 $ -ig, és nem mindig találja meg a megfelelő szűrőt. Itt van a porszívó üresjáratban, várva, mikor megvásárolják a szükséges tartalék alkatrészeket. Igaz, hogy kicserélni nem annyira gyakran.

# 3. Modell vízszűrővel. Nem fogjuk megismételni a zacskók megtakarítását - itt ugyanaz, mint az előző bekezdésben. Jobb, ha beszélni fognak a gyorsan meghibásodó szűrőkről, amelyek az aquafilter mögött állnak. Ezek különböző kúpok, lapos részek és hab kockák, valamint harmonikus szűrők szintetikus anyagból. 10 dollárról 100 dollárba kerülnek, és nem találhatók az üzletben.

Mindez inkább az olcsó (200 $ -tól $ 300-ig) és a kevéssé ismert márkájú kis modellekhez kötődik. Vannak olyan porszívók, amelyekben ezeket a hiányosságokat gyakorlatilag megszüntetik. Mindkét dimenzió sokkal impozánsabb, és a tervezés nehezebb. Ennek megfelelően, és az ára magasabb - 400 és 1000 $.

Bármit is adunk neked, természetesen eldöntheti, hogy melyik modell alkalmasabb otthona számára. Reméljük, hogy az általunk nyújtott információk segítenek megtalálni a "saját" porszívót. Sok szerencsét a vásárlás!

Videó: Hogyan válasszunk ki egy porszívót

Vegyen részt a felmérésben:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 29