Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Hogyan válasszuk ki a megfelelő porszívót – lépésről lépésre

May 20
No comments yet

Porszívó nélkül ma nem tehetünk - ez a vásárlás prioritásnak minősül. Azonban amikor eljössz a boltba, sok ember meglepődik, hogy rengeteg modellt mutat, amelyek különböző jellemzőkkel és funkciókkal rendelkeznek. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan kell kiválasztani a szükséges porszívót, és milyen paraméterekre kell külön figyelmet fordítani.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő porszívót - nagyszerű utasítás

Kiválasztjuk a porszívó által támogatott tisztítást és az alkalmazott porgyűjtőt

Először el kell döntenie, hogy milyen tisztításra van szüksége - a hagyományos, száraz vagy nedves, porszívó használata esetén a padlóburkolatokat mossa le. Az utóbbi esetben "mosásnak" hívják. A száraz tisztításra szolgáló eszközök viszont több fajtára oszthatók. Például különbözhetnek a szemétgyűjtés módjától - zacskóban, speciális eltávolítható tartályban, és egyes modellek vízszűrőkkel vannak felszerelve (aquafilter).

Porszívók, vegytisztítás

1.Modellek porzsákokkal. Az ilyen eszközök gyakran megtalálhatók a boltban. Nem túl drágák, nagyon kényelmesek. Különösen olyanok, mint az eldobható papírzacskók, amelyek eltávolíthatók és eldobhatóak a szemetetől, porszívó nélkül. A ruhadarabok ismételten használhatók, de ez időigényes rázkódást igényel.

Porzsákok
Új porszívót vásárolunk, általában egy köteganyagot és több papírzacskót kapunk.

Ha a papír eldobható termékei elfogynak, újakat kell vásárolni - a kényelemért fizetnie kell. Ez azt jelenti, hogy nem csak egy bizonyos mennyiségű (bár kicsi) mennyiségben kell részt vennie, hanem fel kell áldozni egy kis időt a zsákok keresésére. És néha, miután elment a boltba számukra, nem találja meg a megfelelő méretű értékesítést. Az is lehetséges azonban, hogy egy zsák ruhával, amely évekig tart, anélkül, hogy csere. De nagyon kellemetlen belélegezni a port, amikor felrázzák, és ez még káros azok számára is, akik hajlamosak az allergiára.

A porzsákkal ellátott porszívót elektromos motor hajtja, amely elindítja a ventilátort. Ennek következtében híg atmoszféma jön létre az eszköz testébe épített kamrában. Ott a por belép, a porszívó ecséből áthalad a tömlőn és a szívócsövön keresztül a kamra bemenetére. Miután odaértek, a levegő a szemetestel együtt a zsákos porgyűjtőben van, miután a szemetet a zsákba telepíti. Piszkos levegő áthalad a szűrőrendszeren, ahol megszabadul a külföldi szennyeződésektől. A készülék kimeneti nyílásán keresztül a tisztított levegő belép a szobába.

A porzsákos porszívó működési elve
1. Levegőbevitel, itt piszkos levegő van porral és törmelékkel; 2. A zsák tartó; 3. Eldobható vagy újrafelhasználható táska, amelyben a törmelék nagy része leülepszik; 4. A motor szűrője megakadályozza a motor erős porlasztását; 5. A motor; 6. Finomszűrővel írja be a HEPA-t.

2.Táskák nélküli modellek. Az ilyen porszívók ciklon típusú rendszereket használnak. Ez az eszköz először a brit mérnök John Dyson fejlesztette ki. Munkájának lényege a következő: a levegőben levő levegő, amelyet porral kevernek, különleges kúpos tartályba kerül. Ott a légtömegek spirális pályán haladnak, haladva az utat a kúp aljától a csúcsáig. Gyorsabban és gyorsabban forognak, és a centrifugális erő által húzott porrészecskéket a tartály falaira nyomják. Megállás, már nem tartanak semmit, és leesnek a tartály aljára.

A tartályos porszívó kialakítása és működési elve
1. Bejövő légáramlás porral; 2. nagy törmelékrészecskék elválasztása; 3. Finom porrészecskék szűrése; 4. Levegőszűrés HEPA szűrővel.

A mai típusú modellek a "kettős ciklon" elvet alkalmazzák, amelyet Dyson is feltalált. A nagyobb porrészecskékhez külső ciklont használnak, ahol a levegő spirálon mozog. A törmelék legnagyobb része a szétválasztó lemezen marad, ami a belső ciklon felé halad. Vannak kisebb porrészecskék eltávolítása. A tartály átlátszó falainak köszönhetően csodálhatja ezt a folyamatot, figyelve a poros forgószárnyak felemelését.

A tartály felszabadítása
Munkavégzés után a tartályt egyszerűen a roncsok rázásával ürítik ki. Időről időre ajánlott a tartály öblítése.

Sok ember, amikor eldönti, hogyan válasszon egy porszívót egy háznak, álljon meg ciklonmodelleken. Valójában ezeken a porgyűjtő erő feltöltésénél a felszívódás nem csökken. Ez megkülönbözteti őket a porzsákokkal felszerelt eszközöktől. Amikor egy ilyen táska be van töltve, a porszívó vákuumja észrevehetően gyengül.

Azonban a ciklon módszer nem hiányzik a hiányosságoktól. Tehát a konténert rázva egy személy elkerülhetetlenül érintkezésbe kerül a porral. Ezenkívül az újrahasznosított tisztított levegő nem szűrhető megfelelően - a por 97 százalékát megtartják. Azonban a modern HEPA szűrők, amelyek további légtisztításra szolgálnak, csökkentik a második hiányosságot. A porszívó használatával nem szabad elpusztítani a ciklont. A levegő áramlásának csökkentésével elpusztítható. Ez például akkor történhet meg, amikor egy szőnyeg vagy más tárgy ragad be a porszívó ecséhez.

3.Akvifilteres modellek. Ezekben a porszívókban vízzel a vizet egy speciális szűrőbe öntik. A tisztítás során a szennyezett levegő a szívócsövön és tömlőn keresztül halad. A levegőnyomás magas, és azonnal összekeveredik a vízzel, buborékok tömegével. Ebben az esetben a nagy porrészecskék gyorsan megfulladnak, és a kicsiek "elrejtik" a légbuborékokat. Ezek eltávolításához további szűrőket is alkalmazhat.

A vákuumszivattyú eszköze és működési elve egy akvifilterrel
1. A fő szűrés vízfürdőben történik; 2. Közbenső szűrő - kiszűri a vízből kiszabaduló finom porrészecskéket; 3. HEPA szűrő, amely a legkisebb részecskéket ragadja meg.

Az ilyen eszközök jóak abban, hogy állandó szívóerejük van. Igen, és a porzsák ürítése egyszerűen elég - csak a vízszűrőt kell eltávolítania és a szennyezett folyadékot a csatornába kell öntenie. Az aquafilter modellek pedig kényelmes mikroklímát hoznak létre. Szűrés után tiszta, friss és nedves levegőt adnak.

aquafiltering
De emlékeznünk kell arra, hogy egy ilyen porszívó tartálya nem csak rázogatásra, hanem rendszeres (minden tisztítás után) megköveteli a mosást. De néha nincs idő vagy vágy.

Ezenkívül egy akvifilteres készülék esetén több hely szükséges, mint egy hagyományos porszívó esetében, mivel mérete szilárdabb. Ezért vásárlás előtt meg kell gondolnia, hogy hol tárolja az eszközt. És egy ilyen porszívó vásárlására, mint egy idős ember ajándékozására, érdemes megkérdezni, hogy szüksége van-e rá. Talán a nagymama inkább egy klasszikus kompakt modellt szeretne egy zsákkal, amelyet nem kell minden alkalommal mosni.

A műszaki javítások és fejlesztések ellenére, a porszívó tartály vagy akvifilterrel történő használatának folyamán számos hiányosság fordulhat elő, ami a használat megtagadásához vezethet. Ennek ismeretében az intelligens gyártók olyan modelleket gyártanak, amelyekben egy tartályt vagy egy akvifilert és egy porzsákot használhat.

Porszívók nedves tisztító funkcióval

Ezek az eszközök mind száraz módon, mind "nedves" helyen tisztíthatók. Az utóbbi esetben a vizet a padlóra permetezik, majd a porszívó belsejébe szívják. Ez a képesség segíthet, ha gyorsan kell összegyűjtened egy pocsolyát a padlóról. Nagyon kényelmes porszívó szőnyegek, csempe, falazatok tisztítása. A speciális fúvókák felhúzásával az ablakokat ragyoghatja. Ha egy háztartási porszívót választasz, akkor magasabb tisztaságot kapunk. Elég, ha hetente egyszer használják, ugyanolyan tisztasággal járnak, mint a "száraz" porszívó minden más napján.

A különböző felületek mosása mellett ezek az eszközök:

 • távolítsa el a nagy törmeléket (még nedves is);
 • nedvesítse, tisztítsa és aromatizálja a levegőt;
 • tiszta szennyeződést a kádban vagy mosogatóban.

Most a mínuszokról. A mosási funkcióval rendelkező modellek ára két vagy akár háromszor magasabb, mint azoknál, amelyek csak száraz módszerrel tisztíthatók. Ráadásul nem minden bútor szeretne nedves tisztítást. Ne tűrje az ilyen kezelést és a szőnyegeket természetes nappali, és nemes parketta. Törékeny nő vagy gyermek számára nehéz lesz eltávolítani az ilyen porszívókat - nagy és nehéz. Minden tisztítás után a készüléket szét kell szerelni, meg kell mosni és szárítani. A villamosenergia-fogyasztás elég nagy, valamint a mosószer fogyasztása. By the way, tisztításakor a szőnyeg, a legtöbb remedy marad rajta, így a porszívó a jó.

Tartály tiszta és piszkos vízhez
Minden ilyen készülékben két tartály van - 1. tiszta vízhez mosószerrel és 2. szennyezett vízzel.

Az első tartályból a kompozíciót a tömlőn keresztül speciális fúvókákba táplálják, és az egész felületükre permetezik. A második tartály szívó üzemmódban az elhasznált folyadékot veszi fel. A tiszta vízellátás önállóan szabályozható.

A mosó porszívó elve
1. Tisztítsa meg a mosószer oldatot. 2. A porlasztó. 3. Tisztítsa meg a tisztító oldatot. 4. A szennyeződés felszívódása. 5. Az összegyűjtött szennyeződés különleges tartályba kerül. 6. A kefe mozgásának iránya.

Azok, akik érdeklődnek a mosó mosogatás iránt, javasoljuk részletesebben olvasni róluk - külön anyagot szentelnek (link a cikk alján). És folytatni fogjuk a paramétereket, amelyekre figyelni kell a porszívó kiválasztásakor.

Optimális szívóteljesítmény

Ez a jellemző meghatározza a hasonló modellek összehasonlításakor. Természetesen jobb, ha abbahagyjuk azt a személyt, amelynek szívóereje sokkal fontosabb. Végül is ez a porszívó hatékonyabb működését jelzi - ezért a lakás gyorsabb és tisztább lesz.

Ne keverje össze a bevitel erejét a bevitel erejével. Ezt rendszerint nagy számban jelzik a porszívó testén, és ezer wattban számolják. Így gyakran láthatók ilyen értékek: 1200, 1800, 2000, 1500 watt.

Ez az információ azt jelzi, hogy mennyi energiát fogyaszt a modell. A test szívóereje vagy kis nyomtatott, vagy egyáltalán nem írható. Ezután meg kell nézni az eszköz műszaki útlevelét, és ott meg kell keresni az információkat.

moshhnost

A probléma az, hogy eddig a porszívók nem jöttek létre a szívóerő mérésére szolgáló szabványnak. Mint például a mosógépek mosásának vagy megforgatásának egy osztálya, amely régóta közös világnevezővé vált. Ezért a különböző gyártók különböző módon beszámolnak a szívóteljesítményről. Például néhányuk kezdte megmérni ezt a paramétert az aerovátusokban. Ez az egység az angol mértékegységből származik, és nem egységesítve globális szinten. Tehát a gyártók másik része egyszerűen csak a wattban mutatja a szívóerőt.

Általában a tiszteletre méltó gyártók mindig két értéket adnak meg ennek a tulajdonságnak: maximális és névleges. Ez segít a felhasználónak kiválasztani a helyes porszívót a paraméterek szerint. Az a tény, hogy a maximális szívóerő a bekapcsolás utáni első néhány percben, és a névleges teljesítmény 5-10 perc elteltével megy végbe. Nos, amikor ezek az értékek 14-16 százalékkal különböznek, nem több.

Ha ez a jelző 300 és 350 watt közötti tartományban van, akkor a porszívó megbirkózik a csempével, linóleummal és a szőnyeggel. A nagy lakások, háziállatok vagy hosszú napos szőnyegek tulajdonosai 350-500 wattos szívóteljesítményű modelleket ajánlhatnak. Különösen sikeres kombináció az alacsony fogyasztás és a magas szívóteljesítmény. Ez azt jelenti, hogy a modell a felső osztályba tartozik.

A szűrők hatékonysága

A szennyeződés és por részecskéinek a lehető legnagyobb mennyiségű eltávolítása a levegőből, gondosan szűrni kell. Egyes elit porszívók tíz-tizenkét szűrővel vannak felszerelve. Ez általában csak egy marketing trükk. Vessünk egy pillantást a szűrőrendszerre. Ha porral és porral együtt levegőt szív le a porszívó belsejében, az a három eszköz valamelyikébe esik: zsák, akvifilter vagy tartály. A legnagyobb porrészecskék ott helyezkednek el, és a kicsiek a levegővel folytatják útjukat, elérve a motorszűrő elejét. Megvédi az elektromos motorot a portól. A levegő tovább mozog, és eléri a kimeneti szűrőket.

Leggyakrabban elektrosztatikus típusú kimeneti mikroszűrőkben használják az S szűrőket és finom eszközöket - HEPA szűrőket. Az utóbbi neve rövidítés, ami a "High Efficiency Particutate Air" kifejezést jelenti. Ha ezt a kifejezést lefordítjuk, "nagyon hatékony légtisztítást" kapunk. A kimeneti szűrők rögzítésére képes porok mikrorészecskéi 0,3 mikron méretűek lehetnek. A különböző szűrők különböző fokú hatékonysággal és tartóssággal rendelkeznek.

HEPA szűrő - egyfajta harmonika, amely egy különleges szálas anyagból áll, amelynek szálátmérője 0,65-6,5 mikron. Az eldobható szűrők üvegszálas és papírból készülnek, és az újrafelhasználható szűrők PTFE-ből készülnek. A fluoroplasztikus termékek periodikus mosást igényelnek - ezt a feltételt nagyon hosszú ideig lehet használni, akárcsak maga a porszívó. A HEPA szűrő hatékonysága meghatározza az európai szabványt - az EN 1822 szabványt. Következő - többet a HEPA típusú modellekről.

HEPA szűrő
A HEPA szűrő egyik változata.

Porszívók előállított ma általában felszerelt HEPA-szűrők, vagy HEPA H 13 H 12 H HEPA 11. Sokkal kevesebb lehetőség van, hogy megfeleljen a készülék, amely felhasználja HEPA H 10. által jelzett szám a végén, határozza meg a mértékét légtisztító. Minél nagyobb az érték, annál hatékonyabban működik a szűrőrendszer. Ugyanakkor a porszívó költsége nő. De azok, akik asztmából és allergiából szenvednek, nem szabad megmentenie a saját egészségét. A szakértők tudják, hogyan válasszanak egy jó porszívót egy hasonló embercsoportnak - ezek azok a modellek, ahol a HEPA szűrők H 13 vagy annál magasabbak. Nem csak a porból (még a legkisebbet is) távolítja el a levegőt, hanem a dohányfüstöt és a növények pollenét is.

Porszívó vásárlásakor ügyelnünk kell arra, hogy a finom tisztításhoz használt szűrők nem minden modellen rendelkezésre állnak. Gyakran külön kell megvásárolni őket. Az értékesítés során számos típusú HEPA szűrő található - mindkettő újrafelhasználható és cserélhető.

A szűrő neve és címkéje Az eltávolítandó részecskék százalékos aránya,%
HEPA H 10 85
HEPA H 11 95
HEPA H 12 99,5
HEPA H 13 99.95
HEPA H 14 99995
HEPA (ULPA) H 15 99,9995
HEPA (ULPA) H 16 99,99995

Meg kell említeni az S szűrőkkel - még magasabb szintű tisztítással rendelkező eszközöket is. Az allergéneket és a legkisebb port - 99,97 százalékot. Cserélhetőek vagy újrafelhasználhatók is. Évente egyszer kell mosni vagy cserélni.

Vákuumkezelő rendszer

Ebben az esetben egy olyan rendszer, amely magában foglal egy porszívót, kikapcsolja és szabályozza a szívóerőt. Általában erre a célra vannak gombok a csövön vagy a kezelőpanelen vagy a házon lévő kar. A porszívó elektronikusan vagy mechanikusan vezérelhető.

1.Mechanikai rendszer. A mechanikus rendszer egy forgató vagy egy tolókapcsoló, amely a készülék testén található. Segítségével a hatalom szabályozott. Az ilyen rendszernek vannak hátrányai. Tisztításkor, a tápellátás megváltoztatásával tilos a készülék testére billenteni, és a beállítási lehetőség fix értékekre korlátozható.

2.Elektronikus rendszer. Az elektronikus rendszer a reosztatikus típus szabályozója, amely lehetővé teszi a sima áramváltást, ahogyan a rádióvevő hangja is szabályozott. A szabályozó a testen vagy a porszívó csövön található. Bizonyos modellekben még mindig van egy folyadékkristályos kijelző, amely mutatja a teljesítményértéket, valamint más működési paramétereket. Általánosságban sokkal kényelmesebb, ha az elektronikus szerkezettel rendelkező eszközöket nem mechanikus eszközzel használják. Emellett kevésbé energiaigényesek.

A működtetés elve szerint a következő típusú porszívó vezérlés megkülönböztethető:

 • A huzalozott vezetés feltételezi, hogy a csövön keresztül a csövön keresztül vezetnek vezetékek a tömlőn keresztül. Ennek a módszernek a megbízhatósága meglehetősen magas, de a huzalok súlyosan megnedvesítik a porszívó tömlőjét. A munka nem túl kényelmes.
 • Az infravörös vezérlés nem kevésbé megbízható, mint az előző, de a tömlő egyszerre világít. Ez a rendszer ugyanúgy működik, mint egy hagyományos távirányító.
 • A rádióvezérlés az egyik legjobb módszer. Megbízhatósága a legmagasabb. Az egyetlen hátrány - vannak olyan modellek, amelyek ilyen szabályozással nagyon drágák.

Néhány modern porszívó hasznos funkcióval rendelkezik - a benne levő teljesítmény automatikusan beállítható a kezelendő felület típusától függően. Például ha egy sima padlót, tiszta könyveket vagy bútorokat kell eltávolítania, akkor elegendő szívóteljesítmény lesz 250-300 aerovatttól. Nos, a bolyhos bevonatok a szívóerõ növelését igénylik a 300-400 AERO határain.

Szívócső - mi legyen

A porszívó tervezésénél ez a rész fontos szerepet játszik. Néhány évvel ezelőtt számos műanyag csővel ellátott modellt adtak el, és ilyen eszközöket találtak (de ritkán). Nem tudom, hogyan válasszuk ki a megfelelő porszívót, hallgassuk meg a szakemberek tanácsát - nem ajánlják a készülékeket műanyagból készült szívócsővel. Ha fémből készült, sokkal tovább tart.

Teleszkópos szívócsövek

Szerkezetileg a cső lehet integrálható vagy leszerelhető, két csőből van csatlakoztatva, amelyek be vannak illesztve egymásba.

Gyakran talál teleszkópos típusú szívócsöveket (a képen). Ezek a kívánt hosszúságra mozgathatók, mint egy rúd, rögzítve ebben a helyzetben. Ez nagyon kényelmes, és ez a funkció különbözteti meg a legtöbb "hűvös" modell porszívót.

Fúvókák: hány és mi

Hogy a porszívó az univerzális készülékhez forduljon a felületek tisztításához, különböző fúvókákat kell alkalmazni. Ezek lehetővé teszik, hogy egyenletesen megbirkózzanak a sima padló és hosszú szőnyeg, bársony függönyök és kárpitozott bútorok tisztításával. Általában 3 vagy 5 különböző melléklet van a standard készletben.

Tekintsük a legfontosabbakat:

Rögtönzött fúvóka

A nyílás típusú fúvóka lapos cső, amelynek keskeny vágása a végén. Minden porszívóval van ellátva. Segítségükkel megbirkózik az elemek és mögötte lévő por, valamint a szegélyléc mentén.

Kerek ecset hosszú béléssel

Kerek ecset hosszú béléssel. Kényelmes a könyvek tisztítása, valamint a faragott bútorok és más összetett felületű termékek.

Ovális ecset rövid rúddal

Az ovális, merev ecset rövid béléssel van felszerelve. A falakon lógó szőnyegek, nehéz függönyök, kárpitozott bútorok tisztítására szolgál.

Turbókefe

A Turbobrushka hasznos a macskák, kutyák és más háziállatok tulajdonosai számára. A gyapjú tökéletesen belefúródik, eltávolítja a puha bútoroktól és szőnyegektől (ez a hajra vonatkozik). És a tűvédők számára nem lesz felesleges, ügyesen gyűjteni a szálat a padlóról. Nyáron a turbókefe sikeresen harcolni fog a nyárfacsaróval.

Elektromos turbókefe

Elektromos kefe - különben elektromos turbókefe. Az előző fúvóka minden előnyével rendelkezik, de sokkal csendesebb, mivel az elektromos áram ereje elforgatja. Van benne és egy mínusz - a készülék házából származó vezetékek miatt ez a cső nehezebbé válik. Mint a szokásos turbókefe is, nem használható szőnyegekhez, ahol a halom több mint fél centiméter.

Ecset természetes sörtékkel

Természetes sörték kefe szükséges a "nemes" és drága bevonatok feldolgozásához, amelynek felülete sima. Ez parketta, gránit, kő (mesterséges és természetes), laminált. A természetes sörték nem karcolják meg a bevonatot, hatékonyan tisztítják.

Megengedett zajszint

És ez szintén fontos - túl "hangos" eszköz és az idegekre hat, és fejfájást okoz. Ezért figyeljen az útlevélben meghatározott decibelek számára.

2002. március 12-én Brüsszelben egy olyan egyezményt fogadtak el, amely a különböző eszközök zajszintjét állapítja meg. Ezen a dokumentumon vannak olyan híres márkák képviselői, akik porszívókat gyártanak. Különösen a Miele, a Philips, a Rowenta, az LG, a Bosch, az Electrolux, ismerősöket ismerheti meg. Az egyezmény megállapította, hogy a porszívókat a gyártónak a legnagyobb motor teljesítmény mellett kell vizsgálnia.

A méréseket a következők szerint végezzük. A kész eszköz egy elektromos aljzatba kerül, és 30-50 cm-re belül mikrofont helyez. Ezenkívül olyan eszközre van szükség, amely mérni tudja a zajszintet és a felvételt. A teszteket 2 vagy 3 alkalommal végezzük (amíg a zajszint állandóvá válik). Tehát ellenőrizze minden porszívót. Még ha az egész párt mindössze 7 százaléka "hangosabb", mint a másik 93 százalék, még mindig kijelentik a maximális zajszintet.

A modern porszívómodelleknek nem szabad 80 dB decibel hangot adni. Példaként - amikor egy személy suttogja, körülbelül 40 decibelnyi hangot hallat. A boltokban többnyire olyan modellek vannak, amelyek zajszintje 70 decibel, de akár 60-65 decibel is. Legnagyobb zajos ciklon típusú porszívók - sokkal erősebbek, mint a porgyűjtő zsákok.

Mi mást kell figyelembe venni a porszívó kiválasztásakor?

11ves-pulesosa

A készülék súlya 4-től (kompakt modellektől) 5-6 kilogrammig terjedhet (teljes méretű modellek esetén). Ez utóbbiak a legalkalmasabbak a rendszeres használathoz. A súly és a méretcsökkenés - ez általában a portartály térfogatának megtakarításából ered.

12-parkovka-pulesosa

A parkoló (tároló) típusa vízszintes vagy függőleges lehet. A vízszintes parkoló nem változtatja meg a porszívó természetes munkahelyét. A függõleges parkolás azt jelenti, hogy a készülék az elülsõ oldalra kerül, ahol a hálózati aljzat található. Ebben az esetben lehetőség van a cső függőleges rögzítésére a testen. Ennek eredményeként a készülék tárolási területe jelentősen megtakarítható.

13-otsek-dlya-nasadok

A testen elhelyezkedő, a mellékleten lévő rekeszek segítenek abban, hogy ne veszítsék el őket, és gyorsan megtalálják a megfelelőt. Néhány gyártó biztosítja a tárolóhelyen a tárolóhelyet, ahol a mellékleteket egy speciális panelen rögzítik. Munkavégzés közben a panel eltávolításra kerül, és tisztítás után helyezze újra. De a felhasználók véleménye szerint rendkívül kényelmetlen a mellékletek tárolása. A takarítás késik és bonyolult.

14-zashita-OT-peregreva

A túlmelegedés elleni védelem szükséges feladat. Ha ez nem létezik, a kritikus állapotban felmelegített motor leállhat. A készüléket különböző okokból felmelegítik - leggyakrabban azért, mert a porgyűjtő "szemmel" van töltve. A túlmelegedés másik oka lehet eltömődés, amikor a levegő nem vezethet át a tömlőn vagy a csőn. Az automatikus lekapcsolás, ha a megengedett hőmérsékletet túllépik, gyakorlatilag minden mai porszívóban. Tehát biztonságosan használhatók.

15-blokirovka

A hamis indítás blokkolására akkor van szükség, ha véletlenül elfelejtette behelyezni a porgyűjtőt az utolsó tisztítás után. A blokkoló figyelmezteti a feledékenységet, és az eszköz nem kapcsol be.

16-indikatoru

A mutatók figyelik a porszívó állapotát és működését. Ha nem állnak rendelkezésre, akkor rendszeresen meg kell nyitnia az ügyet, és vizuálisan ellenőriznie kell, hogy minden rendben van-e. A készülék fel van szerelve: túlmelegedésjelző - ha nincs automatikus kikapcsolás a termikus határérték túllépésekor; a szűrő szennyeződésének jelzője, jelezve a szűrőberendezés cseréjének vagy tisztításának szükségességét; a porzsák jelzője.

17-dlina-shnura

Az elektromos vezeték hossza határozza meg a porszívó mobilitását, amikor eltávolítja a hálózati aljzatból, és a tömlõ hossza a mûködés sugara. A modern eszközök általában a tekercs automatikus tekercselésére szolgálnak, és néha kiegészülnek az auto-reverse lehetőséggel. Vagyis a zsinór kikapcsolása akkor következik be, amikor a porszívó eltávolításra kerül a konnektorból, és amikor az ellenkező irányban mozog, a vezeték automatikusan kikapcsol.

18-kolesa

A készülék kerekei 90% -kal határozzák meg a kormányozhatóságot. Ha a test oldaláról rögzítik, akkor a mozgás csak egy egyenes pályán lehetséges. Egy másik dolog, amikor a kerekek alul vannak rögzítve - míg a porszívó bármilyen irányba mozoghat, és a sarkok körvonalazásával. A műanyag kerekek nem nagyon praktikusak - néha megkarcolják a padlót. Jobb, ha olyan gumiabroncsokat választaszok, ahol gumiabroncsokat gumizálnak.

19-bamper

Egy másik kényelmes dolog - egy védő puha lökhárító, amely körülveszi a porszívó teljes kerületét. Megvédi a bútorsztrájktól és a szoba sarkaitól.

Kiválasztjuk a porszívó kialakítását

A porszívók kialakításának négy változata létezik. Ezt meg kell tudnia annak érdekében, hogy megértsük, hogyan válasszunk egy porszívót egy lakásnak vagy egy háznak. Az eszközök típusa lehet: léggömb, függőleges, kézi és porszívó, például mop.

Léggömb típusú porszívók

Léggömb porszívó

Ezek az eszközök a következő főbb jellemzőkkel bírnak:

 • Vízszintes és függőleges síkok tisztítása, beleértve a könyvespolcokat, lépcsőket és szőnyegeket a falon.
 • A padló és a szőnyeg kemény felületének tisztítása (kivéve néhány modell) bevonatok. A készletben lévő szőnyegekhez egy speciális ecset-fúvóka jön.
 • Alapfelszereltség: szívócső, padlófúvókák, fúvóka nyílás, fúvóka kárpitozott bútorokhoz.
 • Eszköz automatikus kábel visszacsévéléséhez.

Ezenkívül lehetnek:

 • finom szűrők (HEPA szűrők);
 • egy speciális kefe a nehezen elérhető helyekre;
 • hosszabb vezeték;
 • hosszabb szívócső.

Függőleges típusú porszívók

Függőleges porszívó

Főbb jellemzők:

 • Vannak olyan görgők és pántok, amelyek növelik a kormányozhatóságot.
 • Az ecset lökhárítóval van felszerelve, amely védi a falakat és a bútorokat.
 • A szőnyegtisztítás mélysége állítható.
 • Van háttérvilágítás.
 • Az ecset automatikusan mozog.

Ezen kívül:

 • jelenlét a kefe kapcsoló kemény bevonat a szőnyegek;
 • HEPA szűrők;
 • csöves fúvóka a szívócsövön függönyök és csillárok tisztítására;
 • hosszúkás zsinór és automatikus tekercselése;
 • meghosszabbított szívócső;
 • Érzékelő szennyeződés szint érzékelő, a szívóerő szabályozására;
 • fúvóka nehezen elérhető helyekre;
 • Porzsák tele indikátor;
 • az elektromotor védelmi rendszere érmék, papír és egyéb törmelékektől.

Mop típusú porszívók

Ez a készülék a legkisebb helyiségekhez ideális, ahol a padló kemény. Különösen nagyra értékeljük azokat, akik nem tudnak nagyteljesítményű és nehéz mérőeszközökkel ellátni. Ilyen eszközzel minden nap tisztíthatja a padlót vagy a szőnyegeket, tiszta lépcsőket és szőnyegeket.

Hoover porszívó

A porszívó-mop előnyei:

 • egyszerű tárolás, tömörség, kis súly;
 • Üzem közben nincs zaj;
 • a zsák helyett egy kényelmes tartályt használnak;
 • vannak modellek, amelyeknek nincs elektromos vezetékük;

Manuális típusú porszívók

Ezek a kis készülékek könnyen és gyorsan eltávolíthatják a kis törmeléket. A módosításoktól függően a hálózatról vagy az akkumulátorról működtethetők.

Kézi porszívó

Alapvető paraméterek:

 • Könnyű súly és méretek;
 • Műanyag konténer-porgyűjtő;
 • A függőleges síkok tisztításának lehetősége.

Továbbá (egyes modellek esetén):

 • kiterjesztett ecset-fúvóka;
 • ecset kárpitozott bútorokhoz;
 • ecset a foltok és a kiömlött folyadékok szőnyegek és bútorok tisztítására;
 • zárja be a "start" gombot.

Videó: Hogyan válasszunk ki egy porszívót

Vegyen részt a felmérésben:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =