Liliam Fashion Week in London
 • 20 March 2015

 • 09.00 - 16.00 (Monday Free)

 • 21 King Street, Melbourne Victoria 3000 Australia See in Map

 • Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Duis mollis, est non co.

 • Read More

Underlag under laminatet, som er bedre og mere praktisk

May 20
No comments yet

Hvilket underlag under laminatet passer bedst til din base under hensyntagen til dens anvendelighed og holdbarhed af den laminerede belægning, om disse finesser og tale i denne artikel. Laminat, som en bygning og efterbehandling materiale, er nu på toppen af ​​populariteten. Det er trods alt tilstrækkeligt holdbart og perfekt egnet som gulvbelægning.

Desuden er det ligeledes muligt at lægge laminatgulv for dem, der er uerfarne i disse forhold og ikke tidligere har haft dette materiale. Hvad er der at sige - laminat har flere fordele i forhold til andre materialer.

Underlag under laminatet, som er bedre

Hvorfor har vi brug for substrater og hvad er kravene til dem?

Det skal huskes, at for at gøre laminatgulvet rigtig smukt, før det lægges dette materiale er det nødvendigt at opnå en næsten perfekt flad overflade af bunden, på hvilken laminatet lægges. Det kan synes, at der ikke er nogen lettere opgave. dvs. kun nok til at opnå en flad overflade af basen stakken og starte flydende laminat metode, som giver en "monolitisk board" er ikke forbundet med basen stiv måde.

Men ikke alt er så simpelt. Prøv bare at gå på et sådant gulv i sko med hæle, da du kan høre et højt klatter, som om en mand, ikke en hest, var gået. Livslængden af ​​en sådan belægning er ikke lang, efter 2-3 måneder i laminatets led er der en tilbageslag, og så vil gulvet simpelthen begynde at bøje og banke på bunden.

For at forhindre en sådan hændelse placeres et substrat normalt under laminatet, hvis tykkelse ligger inden for området 2-4 mm. Underlaget er designet til at udjævne bundens ujævnhed, for at være en slags støddæmper mellem laminatet og beklædningen, og også for at undertrykke de lyde, der begynder at dukke op, når du går over laminatet.

Til dato er de fleste underlag under laminatet porøse og er bange for fugt. Den eneste undtagelse er Tuplex og bituminøs mastik. Hvis substratet er lagt på krydsfinerplader, er der ikke behov for yderligere fugtisolering. Hvis parketbrættet og laminatet lægges på skrøet, begynder kondensationen på grund af temperaturforskellen på skærmen. I dette tilfælde anbefales det stærkt at placere en PVC-film under substratet, en tykkelse på mindst 0,2 mm. For at bestemme hvilket substrat der passer bedst til et laminat, overvej de tekniske egenskaber samt fordele og ulemper ved hver type af underlag.

Underlag af ekspanderet polyethylen

Skummet polyethylen er et skrøbeligt materiale, og hvis det er i lang tid under belastning, har den ret til at blive presset. Skummet polyethylen sælges i ruller. Generelt betragtes dette materiale som det billigste for substratet og meget let at rive.

Efter omkring 10 års polyethylenskum begynder gradvist at henfalde, og det viser sig ikke er væsentlig til substratet, og pulveret så slemt "holder" fugt og varme passerer. Og hvis du tilføjer her, at disse ruller kunne opbevares i lager i 2 år og venter på deres køber, er den resterende periode af hans service endnu mindre. Ved at vælge skummet polyethylen som et substratmateriale skal man være opmærksom på dens densitet. Hvis densiteten er god, vil dens kvalitet på højden og levetiden være lang.

Som med ethvert materiale har denne type substrat både fordele og ulemper.

+ Fordelene ved skummet polyethylen omfatter følgende:

 • det er fugtfast
 • har gode støjisoleringsegenskaber;
 • Passer nemt og hurtigt;
 • strimlerne af skummet polyethylen er sammenføjet med et klæbende tape;
 • billige.

- Dette materiale er imidlertid ikke uden ulemper. De omfatter:

 • svag mekanisk styrke;
 • presning ved høje belastninger.

Substrate isolone
Rulle af skumpolyethylen.

Polystyren som substrat

Polystyren har næsten samme egenskaber som polyethylen, men nogle parametre er mange gange bedre. Tykkelsen af ​​polystyren er 3 mm, og den anvendes normalt som et substrat i de huse, hvor gulvbelægningen skal have øget varmeisoleringsegenskaber, for eksempel i et privat hus. Polystyren sælges i plader, hvis størrelse er en meter-for-meter. I en pakning, sædvanligvis 10 ark polystyren.

I nogle tilfælde har polystyrensubstratet 2 lag. Den første er polystyren, og den anden er aluminiumfolie. Disse lag er sammenkoblet. I færd med at lægge, skal du sikre, at folien altid er på toppen. Sammenføjningen af ​​arkene, i dette tilfælde, udføres af et klæbebånd fra staniolen.

+ Fordelene ved polystyren omfatter følgende:

 • det er fugtfast
 • Stak det let og hurtigt;
 • har gode lydabsorberende og støjabsorberende egenskaber.

- Der er dog også følgende ulemper:

 • Hvis du anvender overdreven kraft til polystyren, så kan den let brydes;
 • Ved høje belastninger komprimeres polystyren simpelthen og taber dets egenskaber.

Polystyrensubstrat
Substrat af polystyren. Foto - kinplast.ru

Korkunderlag

Sådanne substrater fremstilles sædvanligvis af krummer af korktræ og presser dem. Dette er miljøvenligt materiale, fordi der er ingen skadelige komponenter i den. Tilsyneladende er sådan substratmateriale af den grund den dyreste blandt alle kendte. Men under laminatet er et sådant substrat ikke komprimeret, og dets lydisolerende og varmeisolerende egenskaber er nogle af de bedste. Korksubstrater kan sælges både i form af plader og i form af ruller, som giver dig mulighed for at reducere omkostningerne, mens du køber dette materiale og derved sparer penge.

+ Dens fordele er:

 • let liggende
 • gode varmeisolering egenskaber;
 • miljøvenlighed.

- Det har dog følgende ulemper:

 • Den øgede fugtighed for den er dødelig, fra dette begynder dette materiale simpelthen at smuldre;
 • prisen på kork substrat kan være høj for nogle.

Kork substrat
Underlag af presset korkkork.

Gummi kork substrat

Det er en blanding af kunstig gummi og granulær kork. Ifølge nogle data er dette materiale flere gange bedre end korksubstratet med hensyn til støjisolering.

Bitumen-kork substrat

At præsentere dette materiale, bare se på det finske materiale fra Parkolag ICOPAL, hvis basis består af kraftpapir imprægneret med bitumen, og den efterfølgende spild krummer kork. Dette materiale skal lægges kork peresypkoy ned. Så du kan sikre mikroventilation under substratlaget. Med andre ord tillader ikke dette lag dannelse af fugt. Hvis der anvendes et sådant substrat, er der ikke behov for yderligere vandtætning.

 • Se materialet >> Vi vælger og lægger korkunderlaget under laminatet

Tupleks

Det er et kompositmateriale, en tykkelse på mindst 3 mm, som er lavet i Frankrig. Strukturelt har den 2 lag PVC-film, mellem hvilken ligger granulært polystyren. Alt dette er dækket af højdensitetspolyethylen, der er designet til tunge belastninger og beskytter laminatet mod fugt og snavs. Det nederste lag er også dækket af polyethylen, men ikke så stærkt. Men der er mange mikrohuller i den, som lader fugt i rummet fyldt med granulært polystyren.

Det er et ret godt materiale, der absorberer lyden perfekt. Dens stuvning er hurtig, og den kan bruges til at organisere varme gulve. Dock den kun på den ene side, ved hjælp af en særlig overlapning, som påføres den specielle lim. Dette materiale er ikke genstand for deformation, men er meget bange for høj luftfugtighed.

Substrate Tuplex
Substrate Tuplex.

Substrate baseret på bitumen

På trods af at dette materiale kan kaldes nyt på det russiske byggemarked, er den aktive forfremmelse imidlertid allerede påbegyndt. Dens fordele omfatter varme, støj og fugtisolering. Alt dette er selvfølgelig godt, men det har en, men meget alvorlig ulempe, hvilket er, at den bituminøse mastiks, der ligger til grund for dette substrat, er "hotbed" af formaldehyd. Derfor er dette materiale forbudt i mange lande. Det er interessant, at vores indenlandske producenter er tavse om denne kendsgerning.

Hvilket substrat er bedst til et laminat?

Så, hvordan man bestemmer hvilket substrat under laminatet er bedre at bruge, og hvilke parametre til at betale den første opmærksomhed. Som du kan se, er der i øjeblikket ingen mangel på underlag under laminatet og forventes ikke. Måske er det derfor ikke let at bestemme valget af podzhoda. Så for det rigtige valg af substratet skal følgende parametre tages i betragtning:

 • enkelhed af dens lægning
 • lang levetid
 • ikke for høj pris med god kvalitet

Med hensyn til sådanne parametre som substratet tykkelse, her for at undgå for store dæmpning og nedbøjning baner sendt anbefaler eksperter at anvende et substrat tykkelse på ikke mere end 2 - 3 i mm.

Det er også nødvendigt at vide, at et underlag af høj kvalitet, som et mellemmateriale, kan øge laminatets levetid. Uanset modifikationen af ​​komponentkompositionen af ​​laminatpanelet, uanset om den indeholder polymertilsætningsstoffer eller omfatter fiberboard eller MDF, kan dette gulvbelægning under alle omstændigheder bæres til trægulvet. Hvilket igen betyder, at det er nødvendigt for at tilvejebringe visse lægevilkår, som afhænger af substratet.

Video: Underlag til laminat eller parketbræt

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − 83 =